Friday 1 April 2011

Burke and Hare


Καιρό έχω να δω ταινία που να αξίζει να προτείνω. Τελευταία βλέπαμε πολύ ωραία τρέιλερ από ταινίες οι οποίες αποδεικνύονταν πολύ κατώτερες από το αναμενόμενο. Παρουσιάζονταν οι καλύτερες σκηνές κομμένες και ραμένες έτσι ώστε να φαίνονται ταινίες με αγωνία αλλά τελικά δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον.

Από την άλλη όταν είδα το τρέιλερ του Burke and Hare δεν τρελάθηκα, αλλά όσες ταινίες έχω δει με τον λατρεμένο Simon Pegg μου άρεσαν, επομένως της έδωσα μια ευκαιρία και όντως άξιζε τον κόπο!


Η ταινία διαδραματίζεται το 1828 στο Εδιμβούργο. Ο William Burke (Simon Pegg) και ο William Hare (Andy Serkis, γνωστός μας ως Gollum/Smeagol στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) είναι δύο κολλητοί φίλοι που τα βγάζουν πέρα με μικροαπάτες. Κάποια στιγμή χρεοκοπούν και την ίδια μέρα πεθαίνει ένας νοικάρης του Hare και χάνει αυτός και η γυναίκα του και το τελευταίο σίγουρο έσοδο τους. Προσπαθώντας να ξεφορτωθούν το πτώμα οι δύο φίλοι ανακαλύπτουν τυχαία ότι ένας μεγαλογιατρός του Εδιμβούργου πληρώνει πολλά για πτώματα στα οποία κάνει ανατομία για τους φοιτητές του. Έτσι αρπάζουν την ευκαιρία και του πουλάνε το πτώμα του νοικάρη. Φυσικά δεν τους αρκεί το ένα τυχαίο πτώμα και αρχίζουν να σκοτώνουν διάφορους προκειμένου να έχουν κέρδος. Αυτό αρχικά δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται και υπάρχουν αρκετές αστείες σκηνές στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν τα θύματά τους.

Στο μεταξύ ο Burke γνωρίζει την - πανέμορφη και ταλαντούχα κατά τη γνώμη μου - Isla Fisher ως την χορεύτρια Ginny Hawkins και wannabe θεατρική ηθοποιό που βρίσκει στο πρόσωπο του Burke αυτόν που θα τη χρηματοδοτήσει για κάνει το όνειρό της να διασκευάσει Σαίξπηρ μόνο με γυναίκες πραγματικότητα. Ο Burke την ερωτεύεται τρελά και ενώ νιώθει τύψεις για τις κακές τους πράξεις, κάνει τα πάντα για αυτήν. Δυστυχώς όταν αυτή αποφασίζει να του δοθεί, εισβάλει η αστυνομία και ο Burke μένει με την όρεξη...

Στην ταινία συναντάμε σε δεύτερους ρόλους πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς. Αναφέρω ενδεικτικά τους: Tom Wilkinson, Tim Curry, Christopher Lee καθώς και τον Κώστα Γαβρά που εμφανίζεται με την οικογένειά του σε μια φωτογραφία.

Η ταινία έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα, ωραία σκηνοθεσία και κουστούμια και την προτείνω ανεπιφύλακτα! Όσοι έχετε δει και άλλες ταινίες με τον Simon Pegg είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει! :)


No comments:

Post a Comment