Monday 19 April 2010

Unboxing Logitech Marathon Mouse M705 (+ Review)


Το ποντίκι που χρησιμοποιούσα τα τελευταία χρόνια είναι το Μicrosoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000:

Όσο καιρό το χρησιμοποιούσα ήμουν απολύτως ευχαριστημένη και δεν είχα κανένα παράπονο. Τις τελευταίες 2-3 μέρες όμως σε διάφορες φάσεις το usb ανταπτοράκι δεν κάνει καλή επαφή μέσα στη θύρα usb και πρέπει να το κουνάω αριστερά δεξιά μέχρι να ανάψει το λαμπάκι του και να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το ποντίκι. Ίσως να χτυπήθηκε κάπου και κάτι να χάλασε, αλλά δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πήρα την απόφαση να αγοράσω ένα νέο ποντίκι.

Μετά από μια μικρή αναζήτηση και έρευνα στο internet κατέληξα στο Marathon Mouse M705 της Logitech.

Το συγκεκριμένο ποντίκι έχει εγγύηση 3 ετών πράγμα πολύ σημαντικό.

Το κουτί περιλαμβάνει - πέρα του CD με τους drivers - και δύο αλκαλικές μπαταρίες Duracell (το παλιό μου έπαιρνε μόνο μία) αλλά στο βάρος δεν έχει διαφορά. Η αίσθηση του είναι εκπληκτική! Πολύ smooth! Το υπέροχο είναι ότι για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα χρειαστεί να αλλάξω μπαταρίες. Πηγαίνοντας στα settings του, έχει ένδειξη που λέει ότι οι μπαταρίες μου θα κρατήσουν 1095 μέρες!

Επίσης όπως βλέπετε και στην πάνω φωτογραφία το usb ανταπτοράκι είναι πάρα πολύ μικρό, δεν προεξέχει και δεν χρειάζεται καν να το αφαιρεί κανείς όταν μετακινεί το laptop του. Επιπλέον, αν κάποιος επιθυμεί να προσθέσει κάποιο ακόμα περιφερειακό της Logitech (mouse, keyboard) χρησιμοποιεί το ίδιο usb adapter και δεν χρειάζεται να συνδέσει δεύτερο.


Βλέποντας το ποντίκι από πιο κοντά παρατηρούμε ότι στο πλάι έχει δύο κουμπιά για εύκολο back / forward navigation στις σελίδες του browser καθώς και ένα τρίτο κουμπάκι στο κάτω μέρος (εκεί που φαίνεται η γραμμούλα στη φωτογραφία) το οποίο μπορείτε να επιλέξετε από τα settings το τι θέλετε να κάνει μεταξύ των εξής επιλογών:
  • Application switcher (αντί να κάνετε alt - tab στο πληκτρολόγιο)
  • Document flip
  • One-touch search (κάνοντας highlight μια λέξη ή φράση σε μια σελίδα και πατώντας το κουμπί κάνει search στην μηχανή αναζήτησης που έχετε επιλέξει)
  • Zoom reset
  • Play / Pause
  • Keystroke assignment
  • Other
Ορίστε και ένα screenshot από τα settings:

Ακόμα, στο πάνω μέρος έχει την ροδέλα όπως όλα τα ποντίκια, αλλά πίσω της έχει όπως βλέπετε ένα κουμπάκι το όποιο αν το πατήσουμε κάνει φοβερά γρήγορο scroll down / up!

Γυρνώντας το ποντίκι ανάποδα τώρα, διαπιστώνουμε ότι από την κάτω μεριά του δεν έχει το κόκκινο laser φωτάκι που είχε το microsoft mouse μου, αλλά έχει ένα on - off διακόπτη, πολύ χρήσιμο για εξοικονόμιση ενέργειας.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε νέο ποντίκι το συστήνω ανεπιφύλακτα! Η τιμή του είναι στα 49,20 ευρώ, αλλά αξίζει τον κόπο εφόσον δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε μπαταρίες για τα επόμενα 3 χρόνια και τα κουμπιά που προσφέρει είναι πολύ βολικά.

5 comments:

  1. Με γεια το καινούργιο ποντίκι! Αν και εγώ με το laptop δεν θέλω ποντίκι, χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό μόνο την πινακίδα αφής.
    Καλό βράδυ Δανάη μου!

    ReplyDelete
  2. Σοφία για κάποιον περίεργο λόγο το σχόλιό σου ενώ μου ήρθε κανονικά στο mail στο ποστ δεν εμφανίστηκε.

    Κι εγώ μπορώ να χρησιμοποιώ το touchpad, αλλά προτιμώ το ποντίκι καθώς πολλά πράγματα γίνονται πιο απλά.

    ReplyDelete
  3. Α ξεκόλλησε ΟΚ, φαίνεται το comment! :)

    ReplyDelete
  4. Συνεχίζεις να είσαι ευχαριστημένη με την αγορά σου;

    ReplyDelete
  5. Σοφία, πάρα πολύ! Επίσης κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια και πιάνει τέλεια και μέχρι και 4-5 μέτρα απόσταση. Αν πχ έχω το laptop συνδεδεμένο με την tv και θέλω να κάνω μια παύση δεν χρειάζεται πια να σηκώνομαι από τον καναπέ, έχω το ποντίκι δίπλα μου, πολύ βολικό!

    ReplyDelete