Friday 16 April 2010

Malta - Part 2 - Valletta - Center

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στη Βαλέτα κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της μαλτέζικης πρωτεύουσας και απαθανατίζουμε με τη φωτογραφική μας μνημεία και γωνιές που μας έκαναν εντύπωση...

Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Το ελληνικό στοιχείο έντονο σε κάποιο άλλο κτίριο...

Η βιβλιοθήκη της Βαλέτας στην κεντρικότερη πλατεία όπου υπάρχει η καφετέρια Cordina από το 1837 και στην οποία καθήσαμε όπως θα δείτε παρακάτω.

Μια άλλη μεγάλη πλατεία δίπλα από την προηγούμενη (της βιβλιοθήκης) όπου υπήρχαν συντριβάνια στο δάπεδο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια! Το κτίριο πίσω με τους κίονες δωρικού ρυθμού δεν γνωρίζω τι είναι.

Το θέατρο Μανοέλ το οποίο είναι ένα από τα πιο παλιά διατηρημένα κλειστά θέατρα στην Ευρώπη. Χτίστηκε το 1731 από τον Μεγάλο Μαγίστρο Manoel de Vilhena.



Σε πολλές γωνιές κτιρίων ξεπρόβαλαν εντυπωσιακά αγάλματα Αγίων ή Αγγέλων όπως βλέπετε στις δύο προηγούμενες φωτογραφίες.

Άλλο στενάκι με θέα στη θάλασσα.

Αυτό το πιτοειδές πουγκί το οποίο είναι γεμιστό με τυρί είναι μαλτέζικη σπεσιαλιτέ που λέγεται qassatat. Ήταν πολύ νόστιμο!

Πήραμε και ένα σάντουιτς και περιμέναμε να μας φέρουν μισή μπαγκετούλα αλλά μας έφεραν αυτό το τεράστιο πιάτο με συνοδεία τσιπς. Το σάντουιτς, την πίτουλα, τις δύο σοκολάτες βιενουά και ένα μπουκαλάκι νερό τα πληρώσαμε γύρω στα 15 ευρώ. Γενικώς τα πάντα στη Μάλτα ήταν πολύ φθηνά!


Φωτογραφίες από τον κεντρικό πεζόδρομο της Βαλέτας όταν έχει ξεκινήσει για τα καλά η κίνηση. Όταν μπήκαμε στην πόλη στις 8:00 το πρωί δεν υπήρχε ψυχή, ενώ τώρα προς το μεσημεράκι πολύς κόσμος πηγαινοερχόταν.

Και μια τελευταία φωτογραφία από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη με τον μεγάλο τρούλο του από μακριά. Θα τον δούμε από κοντά καθώς και το πολύ εντυπωσιακό και πλούσιο εσωτερικό του σε προσεχές ποστ.

Συνεχίζεται...

6 comments:

  1. Οπότε αξίζει για ένα 4ημερο, ε; Χμμμ... Καθόλου κακή ιδέα!
    Ευχαριστούμε για την όμορφη ξενάγηση!

    ReplyDelete
  2. Ναι KitsoMitso αξίζει για ένα τετραήμερο είναι ό,τι πρέπει, όχι για παραπάνω.

    Παρακαλώ, όπως είπα θα έχει και συνέχεια. Τα δύο πρώτα μέρη τα είχα ψιλοέτοιμα το τρίτο δεν το χω γράψει ακόμα!

    ReplyDelete
  3. τι ωραια!!!thanks Που μας ταξιδευεις!
    αυτο που κανεις ειναι πιο χρησιμο και πιο''σιγουρο'' και ευχρηστο και απο οδηγο πολης.να σαι καλα και να πατε πολλαααα ταξιδια ακομα!
    α!θελω να σε ρωτησω 3 πραγματακια.
    α)πως ειναι το πασχα εκτος ελλαδας?
    αξιζει να το δοκιμασει καποιος?
    β)ησασταν μεγαλη παρεα?σε ρωταω γιατι μια φιλη προτεινε στον αντρα της ταξιδακι εξωτερικου και της ειπε ''πασχα οι 2 μας???''του κακοφανηκε που δεν θα ηταν με πολλα ατομα γιορτινες μερες,ομολογω δεν το ειχα σκεφτει.
    γ)ποιες αλλες πολεις θα ηθελες να επισκευτεις?
    για λονδινο + παρισι τι εχεις αν πεις?

    ΕΦΗ

    ReplyDelete
  4. Έφη καταρχάς καλωσόρισες στο blog μου και σε ευχαριστώ πολύ για το ποστ σου και για τα καλά σου λόγια!

    Απαντάω σε καθεμιά από τις ερωτήσεις που μου έθεσες:

    Το Πάσχα εκτός Ελλάδος είναι μια χαρά. Φυσικά και αξίζει να πάει κάποιος ταξιδάκι και να ξεφύγει από τα καθιερωμένα και τα τετριμμένα, να κάνει κάτι διαφορετικό!

    Όσον αφορά την παρέα, σε όλα τα ταξίδια που πάω, πηγαίνω μόνη με τον άντρα μου. Έχει να κάνει μάλλον με τη σχέση του κάθε ζευγαριού, εμείς κάνουμε περισσότερο κέφι να είμαστε οι δυο μας κάπου και να χαιρόμαστε ο ένας τον άλλον.

    Ποιά άλλα μέρη θα ήθελα να επισκεφθώ; Χμμμ, πάρα πολλά! Θέλω να πάω στην Φλωρεντία καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πάει και να μην έχει να πει τα καλύτερα (έχω και μια τρέλα με την Ιταλία), στην Ελβετία, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία... Γενικώς έχω ακόμα πολλούς προορισμούς που δεν έχω δει και θα ήθελα πολύ να απολαύσω!

    Όσον αφορά το Λονδίνο είναι μεγάλη μου αγάπη για πολλούς λόγους, όσες φορές κι αν πάω έχει κάτι να δω και δεν το βαριέμαι ποτέ! Ήμουν εκεί και την Πρωτοχρονιά, μπορείς να δεις το αντίστοιχο ποστ. Αξίζει πολύ να πας αν δεν έχεις πάει!

    Τώρα για το Παρίσι τι να πω; Έχω πάει αρκετές φορές παλιότερα όσο ήμουν μαθήτρια, αλλά αν πήγαινα τώρα που θα ήταν επιλογή μου θα το έβλεπα με άλλο μάτι. Σίγουρα υπάρχουν ωραία μνημεία να θαυμάσει κανείς.

    Ελπίζω να σε κάλυψα! ;)

    ReplyDelete
  5. Τι ωραίες φωτογραφίες,είσαι γεννημένη φωτορεπόρτερ!!

    Εύχομαι και στούς δυό σας,να γυρίσετε τόν κόσμο όλο, γιατί σαν τα ταξίδια, καλύτερο δεν έχει.

    Ανοίγει διάπλατα ο νούς του ανθρώπου μ αυτά..

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ πολύ! Όντως οι εμπειρίες που αποκτά κανείς με τα ταξίδια, οι γνώσεις, οι εικόνες είναι κάτι το αναντικατάστατο! Νιώθω μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη που πήρα την αγάπη για τα ταξίδια από εσάς! :)

    ReplyDelete