Tuesday 23 February 2010

Το Φιόρο Του Λεβάντε


Άλλη μία θεατρική παράσταση που έκανε τα τελευταία χρόνια επιτυχία στην Αθήνα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το γνωστό Το Φιόρο Του Λεβάντε του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Αν δεν γνωρίζετε τίποτα για το συγκεκριμένο θεατρικό έργο μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος - πλαισιωμένος από έναν θίασο πολύ καλών ηθοποιών - υποδύεται τον Ζακυνθινό Νιόνιο Νιονάκη που πηγαίνει στην Αθήνα να δουλέψει σαν επιστάτης σε μια εύπορη οικογένεια. Περισσότερα επί σκηνής.

Μόλις επικοινώνησα με το Ράδιο Σίτυ όπου θα παίζεται η παράσταση από τις 3 ως τις 28 Μαρτίου (είμαι σίγουρη βέβαια ότι θα πάρει παράταση όπως όλες οι παραστάσεις που έρχονται στην πόλη μου). Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει. Το εισιτήριο είναι 24 ευρώ το κανονικό και 18 το φοιτητικό. Δευτέρα και Τρίτη το θέατρο έχει ρεπό, αλλά Τετάρτη και Πέμπτη το εισιτήριο είναι στα 18 ευρώ για όλους, φοιτητές και ενήλικες και η παράσταση ξεκινάει στις 8:00. Αντιθέτως την Παρασκευή υπάρχει μία μόνο παράσταση στις 9:15 (με 24 ευρώ το κανονικό εισιτήριο) ενώ το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχουν δύο παραστάσεις, η απογευματινή ξεκινάει στις 6:15 και η βραδινή στις 9:15.

Αύριο κιόλας θα πάω να πάρω εισιτήρια καθώς αναμένεται να έχει μεγάλη ζήτηση!

Παίζουν:

Σπύρος Παπαδόπουλος
Φωτεινή Τσακίρη
Γιώργος Ψυχογιός
Ίρις Πανταζάρα
Στέλιος Πέτσος
Ελίνα Μάλαμα
Αντώνης Δημητροκάλης
Άλκηστις Βούλγαρη
Νίκη Δραγούμη
Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Μαρία Καντιφέ

Έκανα edit τα ονόματα των ηθοποιών που παίζουν στην παράσταση, καθώς αγόρασα εισιτήρια και πήρα το φλάιερ που αναφέρει τον θίασο και διαπίστωσα ότι δεν είναι ο ίδιος με εκείνον στην Αθήνα.

7 comments:

  1. Καλή θέαση Δανάη μου!

    ReplyDelete
  2. Να πας να το δεις, Δανάη, για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις :-)

    ReplyDelete
  3. Πολλές παραστάσεις αξίζουν την προσοχή μας αλλά εμείς δεν το κάνουμε γιατί ακολουθούμε το κύμα της μάζας & της μόδας...

    Ένα υπέροχο έργο, από έναν υπέροχο συγγραφέα που μακάρι να ζούσε μέχρι σήμερα και σκηνοθετημένο από έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον κ.Τσιάνο που πλαισίωσε ένα ακόμα πιο υπέροχο θίασο..

    Είναι σίγουρο πως θα περάσεις το λιγότερο πολύ καλά αγαπητή Δανάη!!

    ReplyDelete
  4. Μερόπη, ευχαριστώ πολύ!

    Σοφία, το ότι θα πάω είναι σίγουρο και θα ανταλλάξουμε απόψεις βεβαίως! Ήθελα σήμερα το πρωί κιόλας να πάω να πάρω τα εισιτήρια κι ας μην έχει λεωφορεία. Αλλά είμαι πολύ κουρασμένη από χθες το βράδυ, έχει και μια φοβερή ομίχλη αυτή τη στιγμή και δεν έχω όρεξη να περπατάω. Θα δω πως θα πάει η μέρα...

    Vangel Greko, καταρχήν καλωσόρισες στο blog μου! Όντως πρόκειται για ένα σπουδαίο και διαχρονικό έργο. Να υποθέσω ότι το είδες; Αυτό με τη μόδα που είπες μεγάλο δίκιο έχεις. Δυστυχώς στην Θεσσαλονίκη δεν έρχονται τόσες παραστάσεις που υπάρχουν στην Αθήνα και οι θεατές που "διψούν" για θέατρο (όπως και εγώ) δεν έχουν σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα της επιλογής. Όπως έγραψα και στο blog της Σοφίας αν και αυτές τις μέρες βρίσκεται ο Αθερίδης με την νέα του παράσταση με πολύ καλούς ηθοποιούς δεν θα πάω να τη δω καθώς έχω δει τα δύο προηγούμενα θεατρικά του έργα και δεν μου άρεσαν.

    ReplyDelete
  5. Κρίνεις με λάθος κριτήρια Δανάη μου γιατί η απάντηση "έχω δει τα δύο προηγούμενα θεατρικά του έργα και δεν μου άρεσαν" δεν αφορά το παρόν έργο αλλά παλιά..

    Όλο και κάτι θα σου προσφέρει το έργο και στην τελική δεν έχεις και κάτι να χάσεις [εκτός απο τα 20€] και μπορεί να σου "μείνει" κάτι από την παράσταση!!

    Πάντως θέλω [αν προλάβω] να δω "Τα κορίτσια ημερολογίου" γιατί σίγουρα θα έχει κάτι να μου προσφέρει!!

    υγ.την καλησπέρα μου :)

    ReplyDelete
  6. asxoloumai me to 8eatro opote ena pragma exw na pw!piga kai eida thn parastasi to 2008-2009 kai itan apla apisteuti kai eidika ta tragoudia itan poli romantika kai me poli wraious stixous

    ReplyDelete
  7. episis 8a i8ela na simplirwsw oti osoi asxolountai me to 8eatro exw na sas dwsw mia simbouli ! prepei na pate oposdipote se ena stountio ixografisis exontas omws prwta epile3ei ena ergo me thn omada sas giati einai poli apla mia apisteuti empeiria kai i sinergasia panw se auto 8a sas fanei poli xrisimi! trust me!

    ReplyDelete