Tuesday 9 February 2010

Ne Te Retourne Pas

Χθες το βράδυ είδαμε το Ne Te Retourne Pas (αγγλικός τίτλος "Don't Look Back") ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστριες την Monica Belucci και την Sophie Marceau.

Η ταινία όπως βλέπετε και από την αφίσα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Χαίρομαι κατά διαστήματα να βλέπω ταινίες που δεν είναι χολιγουντιανές παραγωγές, αλλά έχουν και μια υπόθεση και δεν είναι από εκείνες που τελειώνουν και λες "τι είδα τώρα;"

Η ταινία ξεκινάει με την Jeanne η οποία είναι μια συγγραφέας που έγραφε βιογραφίες και όταν πηγαίνει στον εκδότη το πρώτο της μυθιστόρημα, εκείνος αρνείται να το εκδώσει δηλώνοντας ότι είναι βαρετό. Εκεί μαθαίνουμε από την ίδια ότι δεν έχει αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία κάτω από την ηλικία των 8 χρονών καθώς τότε έπαθε αμνησία. Όταν επιστρέφει στο σπίτι της αρχίζει να μην γνωρίζει τα αντικείμενα, να θυμάται τα έπιπλα σε διαφορετικές θέσεις, να μην γνωρίζει τον άντρα της και τα δύο παιδιά της και σιγά σιγά να βλέπει και διαφορετικό τον εαυτό της στον καθρέφτη. Αρχίζει απεγνωσμένα να ψάχνει τα βίντεο και τις οικογενειακές φωτογραφίες πιστεύοντας ότι όλοι γύρω της είναι μέλη μιας συνομωσίας. Στην αρχή γνωρίζουμε τη Jeanne με το πρόσωπο της Sophie Marceau και σταδιακά καταλήγει να τη βλέπουμε ως Monica Belucci. Στην μετάβαση από το ένα πρόσωπο στο άλλο υπάρχουν κάποιες φοβερά μονταρισμένες σκηνές όπου τη βλέπουμε με το μισό πρόσωπο της Marceau και μισό της Belucci.

Για να μην αναφέρω spoilers καθώς αξίζει πραγματικά να τη δείτε τη συγκεκριμένη ταινία θα πω μόνο ότι η Jeanne ανακαλύπτει μια φωτογραφία που θα την οδηγήσει να ανακαλύψει το σκοτεινό της παρελθόν το οποίο δεν θυμάται! Σϊγουρα από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες που έχω δει και με καταπληκτική σκηνοθεσία! Must see! :)

8 comments:

  1. Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στις κριτικές σου, θα την δω την ταινία και μετά θα σου πω τις εντυπώσεις μου!

    ReplyDelete
  2. Ωραία Νίκο, περιμένω τις εντυπώσεις σου λοιπόν! :)

    ReplyDelete
  3. Μ' αρέσουν οι πρωταγωνίστριες, θα τη δω σίγουρα!

    ReplyDelete
  4. Ωραία Σοφία! Όντως πρόκειται για δύο πολύ αξιόλογες ηθοποιούς. Περιμένω και από εσένα τη γνώμη σου όταν την δεις. :)

    ReplyDelete
  5. Όλο για ωραίες ταινίες διαβάζω τελευταία και όλο δεν έχω χρόνο να δω τίποτε!
    :-(
    Καλημέρα Δανάη μου!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Σοφία μου! Μη στενοχωριέσαι το 3ήμερο είναι μια ανάσα μακριά και θα ξεκουραστείς και θα έχεις χρόνο για ταινιούλες! :)

    ReplyDelete
  7. Ωραία ταινία φαίνεται. Αν και τη Sophie Marceau δε τη ξέρω (τουλάχιστον δε τη θυμάμαι), μπαίνει στη watchlish μου αφού τη προτείνεις..

    ReplyDelete
  8. Αναστασία, τη Sophie Marceau σίγουρα την ξέρεις. Έπαιζε στο James Bond "The World Is Not Enough" και στο "Braveheart", καθώς και σε πολλές ακόμα. Είναι από τις πιο διάσημες Γαλλίδες ηθοποιούς.

    Περιμένω τη γνώμη σου όταν την δεις! Οι υπόλοιποι δεν επανήλθαν με σχόλιο όποτε δεν την είδαν μάλλον ακόμα! :)

    ReplyDelete