Monday 4 January 2010

London Eye Fireworks, New Year's Eve 2010

Καλή Χρονιά σε όλους!!! Περάσαμε μια εκπληκτική Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο. Θα αρχίσω την περιγραφή του ταξιδιού όχι με χρονολογική σειρά (29/12 ήταν η πρώτη μέρα μας στο Λονδίνο) αλλά με τα πυροτεχνήματα στο London Eye την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Φτάσαμε ακριβώς απέναντι από τη ρόδα στις 6:00 το απόγευμα. 6 ώρες αναμονής στο κρύο για να απολαύσουμε τα 10 λεπτά που διαρκούσαν τα πυροτεχνήματα άξιζαν με το παραπάνω. Στις 6:00 που φτάσαμε προλάβαμε ίσα ίσα θέση ακριβώς μπροστά στο κάγκελο, πρώτη σειρά για να θαυμάσουμε το εκπληκτικό θέαμα που διοργάνωσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου.

Για αρχή βάζω ένα βιντεάκι με τα highlights της βραδιάς. Από τις 8:00 άρχισε να μας βάζει μουσική και ένας DJ από το BBC Radio 1, αλλά από τις 10:00 και μετά η μουσική ήταν πιο ωραία.



Θα επανέλθω για να προσθέσω και φωτογραφίες από τα πυροτεχνήματα.

Και πάλι Καλή Χρονιά. Εύχομαι σε καθέναν από εσάς χωριστά ο νέος χρόνος να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε και ονειρεύεστε! :)

8 comments:

  1. Wow εξαιρετικό το βίντεο, ήσασταν προνοητικοί που πήγατε νωρίς. Εγώ με κάτι φίλους φτάσαμε κατά τις 23:30 και δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε καν, είδαμε μόνο από πίσω και μακριά. Ήξερα ότι πρέπει να πάς νωρίς αλλά δεν ήθελε κανένας από την παρέα να περιμένει τόσες ώρες μέσα στο κρύο!

    Αναμένουμε και τα υπόλοιπα...

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Θέμο! Ναι είδαμε το tweet σου και το φανταστήκαμε ότι τόσο αργά που ήρθατε ότι δεν θα βλέπατε τίποτα. Κρίμα που δεν πήγατε νωρίτερα, άξιζε η αναμονή!!

    Μετά την αλλαγή του χρόνου είχε τόσο πολύ κόσμο που κάναμε πολλή ώρα να βγούμε σε κάποιο μέρος και να βρούμε μέσο μεταφοράς. Με το που είδαμε ένα ταξί δεν το σκεφτήκαμε πολύ. Μπήκαμε μέσα και φύγαμε! Ένιωθα σαν να ήμουν στη μέση ενός συλλαλητηρίου χαχα!

    Όσο για το χιονάκι ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου όπως είπα και σε σχόλιο στο μπλογκ της Σοφίας ήταν εντελώς σουρρεαλιστικό! Σαν το τέλος χολιγουντιανής ταινίας! Εντελώς παραμυθένιο το σκηνικό! :)

    ReplyDelete
  3. Δανάη,

    Μ άφησες άφωνη με το καταπληκτικό σου βίντεο !!
    Ούτε το BBC δορυφορικά δεν πρόσφερε τέτοιο θέαμα,έδειξε για 3' πυροτεχνήματα και τίποτα άλλο.Τούς έβαλες τα " γιαλιά " !!.Μπράβο σου !!!
    Μ΄έκανες να νοιώσω παρούσα σ αυτό το υπέρθέαμα και σ΄ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
    Χαλάλι που περιμένατε 6 ώρες, άξιζε...

    Μάγδα

    ReplyDelete
  4. Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα ο Νικήτας Κακλαμάνης χαιρετούσε το πλήθος των μεταναστών υπό τη συνοδεία των Fanfare Transilvania από την Ρουμανία.

    Κλαψ, κλαψ.

    (κουλ βίντεο!)

    ReplyDelete
  5. @ Μάγδα, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Θα προσθέσω και φωτογραφίες αργότερα. Φυσικά θα ακολουθήσουν αναλυτικά ποστ από όλες τις μέρες. :)

    @ Πιγκουίνο, κατά το "δεν ξανακάνω φυλακή με τον Καπετανάκη" λέω και εγώ "μωρέ δεν ξανακάνω Πρωτοχρονιά στο Ελλάντα"! 2η χρονιά συνεχόμενη κάνω Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό και μαγεύομαι! Μακάρι να ξαναζήσω αντίστοιχες Πρωτοχρονιές και σε άλλες χώρες στο μέλλον. :D

    ReplyDelete
  6. Χαρά στο κουράγιο σου να κάτσεις στο κρύο 6 ώρες για να δεις 7.5 λεπτά πυροτεχνήματα (γιατί τόσα ήταν, τα 2.5 τα έκοψαν λόγω οικονομικής κρίσης). Ευτυχώς που έρχονται τουρίστες για να βλέπουμε κι εμείς οι Λονδρέζοι τι γίνεται στην πόλη μας την πρωτοχρονιά :-)

    ReplyDelete
  7. Γεια σου Δανάη και καλή χρονιά!

    Συμφωνώ απόλυτα με τη Σοφία! Καλά που έρχεστε και εσείς και βλεπουμε τι γίνεται την Πρωτοχρονιά στο Λονδινάκι.

    Να είστε καλά και του χρόνου σε άλλον προορισμό!

    ReplyDelete
  8. Σοφία όπως προείπα άξιζε και με το παραπάνω η αναμονή!

    Νίκο ευχαριστώ πολύ, μακάρι! Τι έπαθες και εσύ όμως ε! Χθες το βράδυ αργά διάβασα το ποστ σου αλλά δεν είχα κουράγιο να αφήσω σχόλιο. Εύχομαι όλη η υπόλοιπη χρονιά να σου είναι γούρικη μετά από τόση γκαντεμιά! :)

    ReplyDelete