Thursday 27 August 2009

Δύο φεγγάρια!


Σήμερα το βράδυ κλείστε προσωρινά κομπιούτερ και τηλεοράσεις και βγείτε στα μπαλκόνια και τις ταράτσες. Σήμερα κατά τις 12:30 στρέψτε το βλέμμα σας προς τον ουρανό και κοιτάξτε προσεκτικά! Όχι δεν θα σας απατούν τα μάτια σας, ούτε και βλέπετε διπλά γιατί τα έχετε "κοπανήσει"! Θα δείτε κάτι που με πρώτη ματιά θα φαίνεται σαν δυο φεγγάρια. Στην πραγματικότητα θα βλέπετε την γνωστή μας Σελήνη αλλά και τον πλανήτη Άρη που θα είναι πολύ λαμπερός στον ουρανό. Θα φαίνεται το ίδιο μεγάλος με το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Άρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γη. Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287, προσπαθήστε λοιπόν να μην το χάσετε!


Update: Το παραπάνω κείμενο δεν ισχύει. Η μητέρα μου μου το είπε καθώς της έστειλαν την είδηση αυτήν σε email και με έφαγε να το δω το βράδυ. Μόλις πληροφορήθηκα ότι πρόκειται για διαδικτυακή φάρσα και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και εδώ, εδώ, καθώς και στην wikipedia. Αν σας έρθει σε mail η είδηση αυτή, απλώς αγνοήστε την! :)

1 comment:

  1. Αυτή η "είδηση" κυκλοφορεί εδώ και 3-4 χρόνια μέσω email. Απλώς για να βλέπουμε πόση παραπληροφόρηση μπορεί να υπάρξει στο νετ.
    Αν ήταν αληθινό, καλό θα ήταν όμως ;-)

    ReplyDelete