Friday 28 August 2009

Man Of The Year


Μόλις είδαμε το Man Of The Year με πρωταγωνιστή τον Robin Williams. Πραγματικά μια μοναδική ταινία! Επίκαιρη και διαχρονική ταυτόχρονα! Θα έπρεπε να την δουν οι πολιτικοί μας, μπας και έπαιρναν μαθήματα!

Ο Tom Dobbs (Williams) είναι διάσημος κωμικός και έχει δική του εκπομπή στην τηλεόραση. Κυρίως καυτηριάζει τους πολιτικούς και το διαβρωμένο σύστημα. Κάποια στιγμή πριν από κάποια εκπομπή του μια κοπέλα σηκώνεται και του λέει "εσείς θα έπρεπε να είστε Πρόεδρος των Η.Π.Α.!" Μετά από αυτή τη δήλωση λαμβάνει χιλιάδες email και το αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αμερικής.

Απ'όλη την ταινία η πιο αγαπημένη μου σκηνή ήταν αυτή του debate που τα "έχωνε" στους συνυποψηφίους τους για τον απλό λόγο ότι για ό,τι υποστηρίζουν κρύβονται από πίσω οικονομικά συμφέροντα! Πολύ δυνατή σκηνή που όσο την έβλεπα ένιωθα ένα μπερδεμένο συναίσθημα χαράς και θλίψης: χαράς που κάποιος έλεγε τα πράγματα έξω από τα δόντια και θλίψης που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κάνεις τέτοιος άξιος που να μιλάει από την καρδιά του και να λέει αλήθειες!

Ο Tom Dobbs εκλέγεται τελικά Πρόεδρος και κάπου εδώ η κωμωδία μετατρέπεται σε περιπέτεια. Τον προσεγγίζει η Eleanor Green (Laura Linney) η οποία δούλευε στην εταιρεία που έφτιαξε το λογισμικό με το οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές και του ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν σωστό. Την έχουν απολύσει από την δουλειά της και η ζωή της απειλείται.

Η ταινία κινείται πολύ όμορφα ανάμεσα στην κωμωδία και την περιπέτεια και σε κρατάει από την αρχή ως το τέλος με το σασπένς. Ξεκινάει με τον αντζέντη του Tom, Jack Menken (Christopher Walken) να διηγείται όλη την ιστορία του μεγάλου κωμικού και τελειώνει και πάλι με το τελικά τι έγινε με τον Tom Dobbs.

Αξίζει πολύ να την δείτε! Την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

2 comments:

  1. την έχω δει την ταινία και έχεις δίκιο είναι πάρα πολύ καλή επιλογή!!!καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Δέσποινα! Καλή εβδομάδα επίσης! :)

    ReplyDelete