Sunday 17 May 2009

Μη Γελάτε... Είναι Σοβαρό!!!

Μετά από την απογοήτευση του Μπακαλόγατου, ήθελα να δω κάποια άλλη θεατρική παράσταση. Στην αρχή της εβδομάδας πέρασα τυχαία μπροστά από το θέατρο Κολοσσαίον. Είδα ότι οι τελευταίες παραστάσεις ήταν σήμερα και λέω δεν παίρνω 2 εισιτήρια για την απογευματινή της Κυριακής; Όπερ και εγένετο. Για την συγκεκριμένη παράσταση δεν ήξερα τίποτα πέραν των πρωταγωνιστών και του ότι πρέπει να ήταν ευχάριστη. Και πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου. Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο θεατρικό έργο που σε κάνει και να γελάς αλλά και που περιέχει αρκετές αλήθειες.


Ο θίασος αποτελείται από τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Πέγκυ Σταθακοπούλου, την -φοβερή!- Νεφέλη Ορφανού, τον Φώτη Σπύρο, την Τζένη Θεωνά (που γνωρίσαμε φέτος από την τηλεοπτική σειρά του MEGA "Ποιός μας πιάνει"), την Κατερίνα Μάντζιου (που έχουμε δει παλιότερα στην μικρή οθόνη στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη στην σειρά "Το Κλειδί"), τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Χρήστο Συριώτη, την Κατερίνα Χιώτη και τον Βύρωνα Κολάση.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ένα σπουδαίος θεατρικός ηθοποιός ολίγον τι "ψωνισμένος". Έχει χωρίσει με την σύζυγό του, την Πέγκυ Σταθακοπούλου (η οποία όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή του ως μάνατζερ), και αναλώνεται σε σχέσεις της μιας νύχτας. Διάφορες θέλουν να μπουν στη ζωή του. Ένας τρελαμένος θεατρικός συγγραφέας που τον θαυμάζει έχει εμμονή μαζί του (Φώτης Σπύρος). Όλα θα ανατραπούν όταν η γυναίκα του καλύτερού του φίλου του την πέσει και ο ίδιος ενδώσει. Στο τέλος η γραμματέας του (Νεφέλη Ορφανού) του λέει αυτό που και ο ίδιος νιώθει αλλά φοβάται να παραδεχτεί: ότι δεν έπρεπε να χωρίσει με την γυναίκα του που είναι το απόλυτο άλλο μισό. Όλες οι αλήθειες θα φανερωθούν στο τέλος!

Το έργο δεν περιέχει ακρότητες, βρισιές και τραβηγμένα αστεία για αυτό και μου άρεσε ιδιαίτερα.

Όλα αυτά πολύ περιληπτικά. Δεν ξέρω αν η παράσταση θα μεταφερθεί σε κάποια άλλη πόλη από αύριο, αν έρθει όμως κοντά σας και θέλετε να δείτε μια ωραία παράσταση, σας την προτείνω. Αν μη τι άλλο θα περάσετε ένα όμορφο δύωρο κοντά σε αξιόλογους ηθοποιούς που παίζουν καλά.

Και μια τελευταία φωτογραφία από την υπόκλιση των ηθοποιών:

3 comments:

  1. Ούτε καν ακουστά δεν την έχω την παράσταση, πάντως είναι πολύ καλό ότι σου άρεσε. Ξέρεις αν θα συνεχίσει και του χρόνου;

    ReplyDelete
  2. Φαίνεται να ήταν μία πολύ αξιόλογη παράσταση με σεβασμό στο κοινό πάνω από όλα. Η εμπειρία σας με το "Μπακαλόγατο", κρίνοντας και από τα σχόλια στο συγκεκριμένο ποστ σου, ήταν μια άλλη ιστορία και εννοώ ως προς τη συμπεριφορά στον κόσμο. Φυσικά και η ζήτηση για τη συγκεκριμένη παράσταση ήταν πολύ μεγαλύτερη.Πάντως, ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιανού υπαιτιότητα ήταν όλο αυτό το μπάχαλο.

    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Σοφία, δεν έχω ιδέα αν θα συνεχιστεί η παράσταση και στην Αθήνα!

    Χρήστο, έτσι ακριβώς όπως τα λες. Τελικά καλά λέει ο λαός "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι"! :)

    ReplyDelete