Monday 1 December 2008

1 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

1 Δεκεμβρίου σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Από το πρωί θα παρατηρήσατε ενδεχομένως πως στην σελίδα του Google.com (καθώς και στο Google.co.uk) υπάρχει ένα link που σε παραπέμπει στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την φετινή παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, την worldaidsday.org.

Και στην τηλεόραση τα περισσότερα κανάλια, όπως κάθε χρόνο έχουν βάλει την γνωστή κόκκινη κορδελίτσα δίπλα στο logo τους.

Διαβάζω στο παραπάνω site πως στην Αγγλία και στην Ιρλανδία η κόκκινη κορδέλα που δηλώνει την υποστήριξη στους πάσχοντες από την σοβαρή αυτή ασθένεια θα διατίθεται σε όλα τα υποκαταστήματα των Gap, H&M, Mac, του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, στο Selfridges και στα Levi's Stores.

Στα "facts & stats" μπορείτε να διαβάσετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για παράδειγμα το ότι κάποιος έχει τον ιό HIV δεν σημαίνει πως έχει και AIDS. AIDS έχει κάποιος όταν το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει αδυνατήσει τόσο πολύ που δεν μπορεί να αντισταθεί σε διάφορες ασθένειες τις οποίες κανονικά θα καταπολεμούσε.

Η ενημέρωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική. Επ'ευκαιρίας της ημέρας αυτής, αφιερώστε λίγα λεπτά διαβάζοντας διάφορα sites.

3 comments:

  1. καλημέρα
    καλη εβδομάδα
    καλό μήνα
    ........κι εγώ που νόμιζα ότι αυτή η κορδελίτσα είναι στολιδάκι για τις γιορτές??????

    ReplyDelete
  2. Χαχαχαχα! Σοβαρά;;; Δεν το πιστεύω! :P

    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα και σε σένα, Apokso! :)

    ReplyDelete
  3. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! :D Φιλιά

    ReplyDelete