Saturday 8 November 2008

Βόλτα στο Cosmos και μια υπέροχη έκπληξη!

Σήμερα το μεσημεράκι πήραμε το αυτοκινητάκι μας που είχαμε πολύ καιρό να κινήσουμε και πήγαμε βολτίτσα. Βασικός προορισμός μας ήταν το Cosmos, αλλά στο δρόμο κάναμε και μία στάση στο Leroy Merlin που μόλις άνοιξε. Είχα περιέργεια να το δω και περίμενα να δω κάτι παρόμοιο με το Praktiker με κυρίως εργαλεία κλπ, αλλά τελικά είχε μεγάλη ποικιλία για κάθε μέρος του σπιτιού (πιστεύω πως θα χτυπήσει και το IKEA και το Praktiker) και πολύ ωραία χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά (αν και δεν πήραμε κάτι, ακόμα είναι νωρίς)!

Κάναμε λοιπόν ένα γύρο μέσα στο Leroy Merlin, που βρίσκεται πίσω από το Electro World, και συνεχίσαμε για το Cosmos. Μόλις μπήκαμε από την είσοδο με τα δελφινάκια είδα μια αφίσα όπου έλεγε πως το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στη μία το μεσημέρι η συγγραφέας του The Island, Victoria Hislop θα βρισκόταν στο Public για να υπογράψει το νέο της βιβλίο με τίτλο The Return (Η Επιστροφή στα ελληνικά). Η ώρα εκείνη τη στιγμή ήταν 2:10. Το νέο της βιβλίο είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς να το πάρω καθώς ήθελε να το διαβάσει και η μαμά μου. Πήγαμε κατευθείαν στο Public και ήταν όντως καθισμένη στην είσοδο και μια σειρά περίμενε για να της υπογράψουν τα βιβλία. Μπαίνω λοιπόν μέσα και το αγοράζω. Με το που το πληρώνω όμως αναρωτιέμαι μήπως το έχει ήδη αγοράσει η μαμά μου. Την παίρνω λοιπόν τηλέφωνο και μου λέει πως το έχει ήδη πάρει. Τι να το κάνω λοιπόν το μεταφρασμένο; Εξάλλου προτιμώ τα βιβλία να τα διαβάζω στην γλώσσα στην οποία γράφτηκαν. Τρέχω πίσω, παίρνω το αγγλικό και κάνω την αλλαγή. Μόνο που ήταν πιο φτηνό και έπρεπε να πάρω κάτι ακόμα για να έρθουμε στα ίδια. Η ταμίας μου προτείνει μπαταρίες. Πιάνω λοιπόν μια τετράδα και πάω στην είσοδο. Τι;;; Που είναι η συγγραφέας; Ήταν μια κυρία από το σεκιούριτυ εκεί και μου λέει πως έφυγε!! Σοκ εγώ! Ευτυχώς μια κυρία δίπλα μου μου την δείχνει που περιφερόταν μέσα στο κατάστημα! Ευτυχώς! Την πλησιάζω λοιπόν ευγενικά και της ζητάω να μου υπογράψει το βιβλίο. Δέχεται ευχαρίστως! Πολύ πρόσχαρη και φιλική, πιάσαμε και κουβεντούλα. Της έκανε εντύπωση που το πήρα στα αγγλικά. Της είπα πως προτιμάω να διαβάζω στην original γλώσσα και φάνηκε να το χάρηκε πολύ. Της είπα πως λάτρεψα και Το Νησί και με ρώτησε αν και εκείνο το διάβασα στα αγγλικά αλλά απάντησα πως όχι γιατί η μαμά μου το είχε ήδη αγοράσει στα ελληνικά.



Μου υπέγραψε πάντα χαμογελαστή το βιβλίο και μου είπε πως της άρεσε το όνομά μου! :)

Έπειτα την ρώτησα κάτι που μου ζήτησε να μάθει η μαμά μου: αν το νέο της βιβλίο έχει μεταφραστεί ή θα μεταφραστεί στα γαλλικά. Η κα. Hislop μου είπε κάτι που μου έκανε εντύπωση: τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες εκτός από τα γαλλικά. Μου είπε πως το συζήτησαν με Γάλλους για να γίνει η μετάφραση αλλά η απάντησή τους ήταν πως δεν τους ενδιαφέρουν τέτοια βιβλία!!!! Πολύ περίεργο! Συμπλήρωσε πως θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες η μετάφραση στα ισπανικά, αλλά της είπα πως δεν μιλάω ισπανικά, μόνο αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και μου είπε πως και στα ιταλικά έχει γίνει μετάφραση. Στο τέλος με χαιρέτησε και εγώ της είπα πως περιμένω και το επόμενο βιβλίο που θα βγάλει!

Δεν μου έχει ξανατύχει να μου υπογράψει βιβλίο κάποιος συγγραφέας και το χάρηκα πάρα πολύ! Έφυγα από το Public με ένα τεράστιο χαμόγελο! Όχι μόνο πήρα αυτόγραφο αλλά μπόρεσα και να συζητήσω μαζί της! Πιθανόν αν την είχα προλάβει στην είσοδο και στεκόμουν στην ουρά να μην είχα μπορέσει να πω έστω και αυτά τα λίγα μαζί της!

Έχει τύχει να πάρω πολλά αυτόγραφα από ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά πιστεύω πως το αυτόγραφο από ένα συγγραφέα έχει άλλη "βαρύτητα" και αξία! Νιώθω πολύ τυχερή! :)

6 comments:

  1. Το δεύτερο βιβλίο...καμοία σχέση με το πρώτο! Δυστυχώς. Όσο με είχε μαγέψει "το νησί", "η επιστροφή" με άφησε παγερά αδιάφορη. Ίσως όμως κι εγώ να ήμουν αρκετά αυστηρή. Ξέρεις, όταν το πρώτο βιβλίο είναι θεϊκό περιμένεις το δεύτερο, αν δεν είναι κάτι παραπάνω, τουλάχιστον να είναι ισάξιο. Τέλος πάντων! Διάβασε το κι εσύ και πολύ θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου.
    Καλησπέρα απο Ιταλάι!

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω και γω μαζί σου, ότι ένα αυτόγραφο απο συγγραφέα έχει άλλη αξία. Λες να έρθει και στο κάτω public? Να πάρω και γω την μάνα μου και να την παω?
    ;))

    ReplyDelete
  3. Γεια σου El, και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Λυπάμαι που το ακούω αυτό για το δεύτερο βιβλίο της. Θα το αρχίσω με την πρώτη ευκαιρία και μόλις το ολοκληρώσω θα σου πω την γνώμη μου. Ίσως το πρώτο να σου (μας) άρεσε περισσότερο γιατί διαδραματίζεται στην Ελλάδα και στην σύγχρονη εποχή. Όταν το διαβάσω σίγουρα θα κάνω ποστ με τις εντυπώσεις μου. Που βρίσκεσαι στην Ιταλία;;

    ReplyDelete
  4. Χρήστο, δεν γνωρίζω αν θα έρθει και στο Public στην Αθήνα. Στο site του Public αναφέρει πως θα κάνει περιοδεία στα Public γενικώς, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει κάτι ακόμα για την Αθήνα. Τσέκαρέ το κάθε τόσο να δεις αν θα έρθει και εκεί κάποια στιγμή. :)

    ReplyDelete
  5. Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα δύο βιβλία της, αλλά συμφωνώ ότι ήταν απίστευτη τύχη που την πέτυχες και σου υπέγραψε το βιβλίο! Αν ήμουν στη θέση σου θα το φυλούσα σαν κόρη οφθαλμού :-)

    ReplyDelete
  6. Και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω Σοφία!! :)

    Το The Island σου προτείνω πάντως μόλις βρεις χρόνο να το διαβάσεις! Πιστεύω θα σου αρέσει! :)

    ReplyDelete