Wednesday 26 November 2008

Νέα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού


Ως γνωστόν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της πόλης αυτής. Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού που δυσχεραίνουν την κίνηση τόσο των διερχόμενων οχημάτων όσο και των πεζών. Φυσικά το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης, από τον Μάρτιο του 2009 θα υπάρχουν 6 καινούρια mini-bus που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε κάποιο πάρκινγκ του κέντρου, δημόσιο ή ιδιωτικό. Στα μικρά αυτά λεωφορεία θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί δείχνοντας απλά την απόδειξη που θα έχει πάρει από το πάρκινγκ, χωρίς να πληρώσει κάτι επιπλέον. Τα λεωφορεία θα ακολουθούν δύο διαδρομές: ξεκινώντας από το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο η πρώτη γραμμή θα ανεβαίνει την Αγγελάκη και μέσω Εγνατίας θα κάνει έναν κύκλο και θα επιστρέφει στο Δημαρχείο, ενώ η δεύτερη θα πηγαίνει από Τσιμισκή και θα καταλήγει και αυτή πίσω στο Δημαρχείο.

Δεν διαφωνώ πως όποιο μέτρο λαμβάνεται για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού είναι καλοδεχούμενο. Όμως κατά την γνώμη μου οι αποστάσεις στο κέντρο είναι τόσο μικρές που από τη στιγμή που κάποιος αφήσει το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ, μπορεί να πάει οπουδήποτε με τα πόδια. Εκτός βέβαια εάν πρόκειται για κάποιον που έχει κάποια επείγουσα βιαστική δουλειά και σε άλλη περίπτωση θα άφηνε το αυτοκίνητό του με αλάρμ για να τελειώσει γρήγορα. Τότε ναι, αν αυτό το μέτρο καταφέρει να πείσει τους "προσωρινά σταθμευμένους" να αφήσουν το αυτοκίνητό τους σε πάρκινγκ και να κάνουν την δουλειά τους με τα λεωφορειάκια για να μην χάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους, τότε είναι θετικό.

Επίσης το μέτρο αυτό θα βοηθήσει ενδεχομένως όσους έχουν προβλήματα μετακίνησης, όπως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγους μήνες στην πράξη! Ας ελπίσουμε να αλλάξει νοοτροπία ο μέσος οδηγός και να εξυπηρετηθεί από το νέο μέτρο!

No comments:

Post a Comment