Friday 14 November 2008

Φθινόπωρο

Κάθομαι στο σαλόνι με το laptop στα πόδια και βλέπω από το παράθυρο ανάμεσα στις πολυκατοικίες κάποια μεγάλα δέντρα να έχουν πάρει τα φύλλα τους αυτό το όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα λίγο πριν σκορπίσουν όλα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια! Είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη εικόνα! Μακάρι να είχαμε εμείς μεγάλα πάρκα και ανοιχτωσιά ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε όλες τις εποχές όπως τους αξίζει.

Σήμερα ο καιρός είναι ιδιαίτερα μουντός και θα έλεγα πως είναι η πρώτη μέρα που σημαίνει την άφιξη του χειμώνα. Ως χθες ο καιρός ήταν σχετικά ήπιος. Έβγαλε ψύχρα όμως και χθες το βράδυ άναψαν πρώτη φορά δοκιμαστικά τα καλοριφέρ.

Η κουβέρτα δεν μου φτάνει πια. Καιρός σιγά σιγά να κατεβάζω το πάπλωμα. Δεν έχει τόσο πολύ κρύο ακόμα, αλλά μου αρέσει αυτή η αίσθηση να σε πλακώνει το πάπλωμα, να βουλιάζεις μέσα του! :)

Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Ό,τι πρέπει για να μείνεις μέσα και να παίζεις επιτραπέζια και να βλέπεις ταινίες!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! :)

8 comments:

  1. Βγάλε το πάπλωμα αλλά άσε και την κουβέρτα στην άκρη. Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι ο καιρός θα είναι κρύος συνέχεια.

    ReplyDelete
  2. Τitana, το κατέβασα το πάπλωμα, αλλά δεν το βάζω ακόμα. Αν νιώσω να κατεβαίνει πολύ η θερμοκρασία τότε θα το στρώσω χεχε! :)

    ReplyDelete
  3. Καλά, εμείς θέρμανση και πάπλωμα έχουμε από τον Αύγουστο! Χαχα! Αλλά έτσι είναι, ή θα έχεις καλοκαιρία και θα κυκλοφορείς με κοντομάνικα Νοέμβρη μήνα, ή θα έχεις μεγάλα πάρκα και άφθονο γκαζόν αλλά θα έχεις πάπλωμα όλο το χρόνο!!!

    ReplyDelete
  4. Και αυτά στο πρόγραμμα είναι! Από την άλλη και η ζέστη αρχίζει να είναι αρωστημένη σε σχέση με την εποχή!
    Καλό σουκου!

    ReplyDelete
  5. Γκρινιάρη, όπως τα λες!

    Στάθη, δεν διαμαρτύρομαι. Είμαι άτομο που γενικώς του αρέσει η ζέστη και του την δίνει το κρύο, αλλά συμφωνώ πως φέτος η καλοκαιρία κράτησε πολύ. Πλησιάζουν και Χριστούγεννα, να νιώσουμε λίγο κρύο και χειμώνα για να τα "καταλάβουμε"! :)

    ReplyDelete
  6. Εμείς κοιμόμαστε με πάπλωμα 346 μέρες το χρόνο (αφαιρώ τις 5 μέρες που κάνει καλοκαίρι και τις δύο εβδομάδες που πάμε διακοπές στην Ελλάδα). Οπότε δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι την φθινοπωρινή αισιοδοξία σου, αλλά σε καταλαβαίνω...

    ReplyDelete
  7. Σοφία, ναι αλλά μένεις στην χώρα που γέννησε τους Beatles :)

    ReplyDelete
  8. Γιατί όμως αυτό δεν με παρηγορεί τις κρύες νύχτες του καλοκαιριού;;;

    ReplyDelete