Monday 1 September 2008

Blogger Gadgets

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει τελευταία όσοι έχετε το blog σας στο blogger, αλλά στο layout έχουν προστεθεί εδώ και λίγο καιρό κάποια καινούρια gadgets. Τα είχα προσέξει από τις πρώτες μέρες της εισαγωγής τους αλλά λίγο οι ζέστες, λίγο το καλοκαίρι, λίγο οι διακοπές, δεν τους είχα δώσει σημασία.

Τώρα που επιτρέψαμε στο blogging δρυμύτεροι είπα να πειραματιστώ. Πρόσθεσα στην sidebar το Blog List Gagdet. Τι ακριβώς προσφέρει αυτό; Βάζει στην sidebar τα blogs που παρακολουθεί ο εκάστοτε blogger. Θα μου πείτε είχα ήδη μια τέτοια λίστα. Ναι αλλά έχει κάποιες διαφορές.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω gadget έχει κανείς δύο επιλογές: είτε να βάλει αλφαβητικά τα blogs τα οποία διαβάζει, είτε με την σειρά που αυτά έχουν ενημερωθεί πρόσφατα (most recently updated). Εγώ διάλεξα την δεύτερη επιλογή για να μπορούν όσοι διαβάζουν το blog μου να βλέπουν τα πιο πρόσφατα posts των blog που με ενδιαφέρουν. Έτσι αυτόματα διαφοροποιείται το gagdet αυτό από την απλή λίστα με τα favorite blogs που έχω στην sidebar. Επίσης αυτό που βρήκα πολύ cool είναι ότι μπορείτε να κάνετε κατευθείαν import την λίστα με τα blogs που παρακολουθείτε από τον Google Reader σας! Αυτό έκανα και εγώ. Αν πάλι δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο μπορείτε να προσθέσετε manually όσα blogs θέλετε.

Ίσως σε μερικούς να φανεί λίγο περιττό να υπάρχουν δύο λίστες με blogs στην sidebar, αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσε που μεγάλωσε προς τα κάτω. Μου αρέσει αυτό το template και δεν έχω σκοπό να το αλλάξω σύντομα, αλλά θα προτιμούσα αν η sidebar έφτανε ως κάτω. Τέλος πάντων. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο πιο πρωτότυπο template κάποια στιγμή αλλά ως τότε εμμένω σε αυτό με μερικές μικροαλλαγές εδώ και εκεί.

Πώς σας φαίνεται εσάς αυτό το gadget; Σας αρέσει; Το βρίσκετε χρήσιμο; :)


Edit: Τελικά επειδή παραμεγάλωνε η μπάρα έβαλα να δείχνει 10 blogs μόνο, τα 10 δηλαδή που έχουν ενημερωθεί πιο πρόσφατα. Οι επιλογές είναι όλα τα blogs, 25, 10 ή μόνο 5.


9 comments:

  1. κατι τετοιες στιγμες απορω που δεν εκανα μπλογκ στο blogger. πολυ ωραιο gadget, το εχω δει σε αρκετα μπλογκ και πραγματι ειναι σαν ενα μικρο reader!!

    ReplyDelete
  2. Όντως είναι σαν ένα μικρό reader, lifewhispers! :)

    ReplyDelete
  3. Ακούγεται ενδιαφέρον. Μόλις βρω ευκαιρία να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο gadget, θα το εγκαταστήσω και θα αποφανθώ!

    ReplyDelete
  4. ΟΚ περιμένω και τη δική σου γνώμη τότε! :)

    ReplyDelete
  5. Ωραίο φαίνεται, αλλά δε νομίζω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω, όπως και κανένα άλλο αντίστοιχο, γιατί έχω το blog ακόμα στο παλιό layout. Δυστυχώς η template μου δεν μπορεί αν χρησιμοποιηθεί (όχι αυτούσια τουλάχιστον) στο καινούριο layout (σε εισαγωγικά, αφού το "καινούριο" είναι σχεδόν 2 χρόνια), και βαριέμαι να ψάξω καινούρια template, άσε που αυτή την έχω συνηθίσει! Οπότε προς το παρόν ότι βάζω στη side bar είναι με τον παλιό καλό html τρόπο!

    ReplyDelete
  6. Χρήσιμο gadget για ένα καλαίσθητο blogroll!

    ReplyDelete
  7. Ναι, κι εγώ το έχω προσθέσει στο δικό μου blog και το θεωρώ ένα από τα πάρα πολύ χρήσιμα!

    Αυτό που μου τη "σπάει" πάντως, είναι ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα, να μπει στήλη με gadgets και από την άλλη πλευρά των blogs. Μόνο από τη μία δε βολεύει πλέον, με τόσα ωραία gadgets που μπορεί να βρει κανείς.
    Να πάρει, έχει "μακρύνει" πια πάααρα πολύ και δε μου πάει η καρδιά να μη προσθέτω κι άλλα άμα μου... "γυαλίζουν"!

    ReplyDelete
  8. οχι στην ιθαγενεια και δικαιωμα ψηφου σε αλλοδαπους και λαθρομεταναστες.

    σταματηστε την ισλαμοποιηση της Ελλαδας

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

    ReplyDelete