Tuesday 5 August 2008

Cine Orfeas - The Other Boleyn Girl

Το θερινό σινεμά στη Σάνη ονομάζεται Σινέ Ορφέας και λειτουργεί από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το όμορφο αυτό παραθεριστικό θέρετρο. Οι ταινίες προβάλλονται κάθε βράδυ στις 9:30 και αλλάζουν κάθε δύο μέρες.

Φωτογραφία με φλας...


... χωρίς φλας


... με το night mode


Η ταινία που απολαύσαμε ήταν το The Other Boleyn Girl με την Scarlett Johansson και την Natalie Portman και μου άρεσε πολύ!


Λίγα λόγια για την υπόθεση...

Η Βασίλισσα της Αγγλίας αδυνατεί να δώσει στον Βασιλιά Henry VIII αρσενικό διάδοχο. Γνωρίζοντας το γεγονός αυτό ένας άντρας της αυλής κανονίζει να γνωρίσει την όμορφη ανιψιά του (Portman) με σκοπό να την ερωτευτεί και να του χαρίσει εκείνη τον πολυπόθητο διάδοχο. Ο Βασιλιάς εντυπωσιάζεται από την όμορφη Anne και όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Όμως κάτι στην πορεία δεν θα πάει καλά και ο Βασιλιάς στραβώνει. Τότε ο μηχανορράφος θείος της Anne δεν το βάζει κάτω και αναθέτει στην μικρή αδελφή της Anne την Mary η οποία έχει μόλις παντρευτεί να λάβει την θέση της. Η ίδια φυσικά δεν θέλει αλλά όπως θα φανεί δεν έχει και άλλη επιλογή.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και οι ερμηνείες είναι όλες πολύ δυνατές. Δώστε ιδιαίτερη βάση στον ρόλο της Kristin Scott Thomas ως μητέρας των δύο κοριτσιών που θέλει τα παιδιά της να είναι ευτυχισμένα αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον σατανικό αδελφό της που διψάει για εξουσία και που προσπαθεί να την αποκτήσει πατώντας πραγματικά πάνω στις ζωές άλλων και μάλιστα της οικογένειάς του!

Η ταινία αν και κρατάει σχεδόν 2 ώρες σε κρατάει σε αγωνία καθ'όλη τη διάρκειά της καθώς υπάρχουν πολλές ανατροπές. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες αλλά δεν θέλω να το χαλάσω σε όσους έχουν σκοπό να την δουν.

Αν σας αρέσουν οι ταινίες εποχής με δολοπλοκίες και έντονα πάθη σίγουρα πρέπει να την δείτε. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η ταινία αναφέρεται σε πραγματικά πρόσωπα.

Αν πάλι βαριέστε τις ταινίες εποχής με βασιλείς και αυλικούς είναι μια καλή ευκαιρία να την δείτε για να απολαύσετε δύο από τις πιο όμορφες ηθοποιούς της εποχής μας! ;)

Καλή διασκέδαση!


PS. Αφού και μόνο αφού δείτε την ταινία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσετε από την Wikipedia την ιστορία της Anne Boleyn και της αδελφής της Mary Boleyn.

5 comments:

  1. Αφού σου άρεσε η ιστορία των Boleyn, βρες και παρακολούθησε τη μίνι-σειρά "The Tudors" (την έδειχνε και το Mega πριν λίγο καιρό).

    Εξιστορεί τη ζωή του Ερρίκου του 8ου, και φυσικά αναφέρεται αρκετά στις αδερφές Boleyn.

    Μέχρι τώρα έχουν γυριστεί 2 σεζόν από 10 επεισόδια η κάθε μία. Την επόμενη Άνοιξη θα παιχτεί η 3η σεζόν.

    http://www.epguides.com/tudors/

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Την σειρά την είχα δει που την διαφήμιζαν αλλά ένεκα καλοκαιριού δεν βλέπω και πολύ τηλεόραση. Θα την τσεκάρω, thanx! :)

    ReplyDelete
  3. Εάν κατάλαβα καλά τι γράφεις, σύμφωνα με το σενάριο, η Μαίρη προωθείται να αντικαταστήσει την Ανν.

    Εάν κατάλαβα λοιπόν καλά, τότε δεν ακολυθεί πειστικά την Ιστορία. Η Μαίρη ήταν ερωμένη του Ερρίκου, παράλληλα με το γάμο του με την Αικατερίνη, την οποία χώρισε για να παντρευτεί την Ανν (μητέρα της Ελισσάβτετ της Α') την οποία τελίκώς αποκεφάλισε.

    Ξέρω πάντως ότι η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Philippa Gregory, το οποίο μπορείς να βρει στο Amazon.

    Είμαι φαν της εποχής των Τυδώρ και της Ελισσαβετιανής, όπως καταλαβαίνεις, αλλά την ταινία δεν πρόλαβα να τη δω.

    Το the Tudors να δεις οποσδήπωτε! Είναι καταπληκτικό! Ο πρώτος κύκλος υπάρχει στα βίντεοκλαμπ.

    ReplyDelete
  4. Πέννυ το σενάριο είναι ακριβώς όπως η ιστορία που έγραψες. Πρέπει να την δεις εάν σου αρέσει αυτή η εποχή όπως λες! :)

    Δεν ήθελα να αναφέρω πως η Ανν ήταν η μητέρα της Ελισσάβετ γιατί προσωπικά δεν την γνώριζα την ιστορία και ήταν ωραία έκπληξη στο τέλος της ταινίας που αναφέρεται πως το κοριτσάκι που γεννήθηκε θα γινόταν η βασίλισσα Ελισάβετ.

    ReplyDelete
  5. Εγώ πάλι είμαι φαν της Philippa Gregory από τότε που διάβασα το The Little House, το οποίο είναι εξαιρετικό!

    ReplyDelete