Tuesday 27 November 2007

Θεσσαλονίκη: Γιορτή των Αγγέλων 2007


Πριν 2-3 μέρες έψαχνα στο ίντερνετ να δω ποιά μέρα θα γίνει φέτος η καθιερωμένη Γιορτή των Αγγέλων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο στην Πλατεία Αριστοτέλους, αλλά δεν βρήκα τίποτα! Μόλις είδα σχετική διαφήμιση στην TV 100. Η φετινή λοιπόν Γιορτή των Αγγέλων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 και θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα.

Στην Γιορτή θα εμφανιστούν οι C:Real, η Ευρυδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά και ένα τοπικό συγκρότημα ονόματι De Niro.

Σημειώνω για όσους δεν γνωρίζουν πως η γιορτή γίνεται για να φωταγωγηθεί το καραβάκι και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Αριστοτέλους
(βλ. φωτογραφίες που τράβηξα πέρσι) από τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!!! :)

Friday 23 November 2007

Γίνομαι έξαλλη!!!

Σήμερα το πρωί είχα πάει για μια δουλειά στην τράπεζα. Την ώρα που πλησίαζα λοιπόν στο εν λόγω υποκατάστημα βλέπω στο πεζοδρόμιο έναν μπαμπά με το καροτσάκι με ένα νεογέννητο μωράκι (τριών-τεσσάρων μηνών δεν θα ήταν) και ο εγκληματίας-παΤΕΡΑΣ να κρατάει το τσιγάρο και να καπνίζει πάνω από το μωρό!


Και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που το συναντώ αυτό! Άλλοτε στον δρόμο γονέας με καροτσάκι να καπνίζει δίπλα στο παιδί, άλλοτε σε κάποιο εστιατόριο το ίδιο και άλλοτε μέσα στο αυτοκίνητο! Είτε πρόκειται για μωρό-βρέφος είτε για μεγαλύτερο παιδί, είναι απαράδεκτο! Η εικόνα αυτή με θλίβει και με εξοργίζει αφάνταστα!

Πόσο υποκριτές μπορεί να είμαστε πια οι άνθρωποι! Οι ίδιοι αυτοί γονείς θα αρχίσουν να ελέγχουν τα παιδιά τους όταν μπουν στην εφηβεία και θα τους κάνουν κύριγμα για το πόσο κακό είναι το κάπνισμα και τόσο βλαβερό για την υγεία τους. Οι ίδιοι αυτοί "άνθρωποι" που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται πάνω από το κεφάλι του παιδιού τους και το "ποτίζουν" με καπνό και νικοτίνη!

Προσωπικά δεν έχω καν δοκιμάσει ποτέ τσιγάρο. Σιχαίνομαι ό,τι έχει σχέση με αυτό. Απεχθάνομαι τον εαυτό μου όταν τύχει και πάω σε κάποιο καφέ ή κλάμπ και γυρίζω σπίτι και βρωμάνε τα ρούχα μου και τα μαλλιά μου τσιγαρίλα! Κάνεις μπάνιο για να βγεις έξω φρέσκος φρέσκος και μοσχομυριστός και γυρνάς τρισχειρότερος! Μόνο αρνητικά επιφέρει το κάπνισμα, τόσο στην υγεία όσο και στην εμφάνιση.

Και ερωτώ και απορρώ:
Γιατί όταν ήμουν στο γυμνάσιο με τις φίλες μου κατακρίναμε το κάπνισμα και το σιχαινόμασταν και πολλές από αυτές τώρα είναι τακτικές καπνίστριες;
Γιατί οι γονείς δεν συνειδητοποιούν πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για την υγεία των παιδιών τους και καπνίζουν δίπλα τους με απόλυτη απάθεια;

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ούτε εγώ ούτε το έτερον μου ήμισυ έχουμε καπνίσει ποτέ. Δεν μπορώ όμως ποτέ να πάψω να σκέφτομαι όταν αποκτήσουμε παιδιά, πως θα τα καταφέρω να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με εμάς. Σίγουρα θέλει καλό τρόπο και όχι απόλυτη απαγόρευση του στυλ "μη σε πιάσω ποτέ με τσιγάρο, γιατί....", καθώς αυτό μόνο στο αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει!




Wednesday 21 November 2007

Επιτραπέζια παιχνίδια!

Αυτές τις μέρες που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και στολίζονται τα μαγαζιά με όμορφα στολίδια, έχω την τάση όταν βρίσκομαι σε super-market ή σε κάποιο εμπορικό να κοιτάζω τα επιτραπέζια. Πάντα όποτε βρεθώ σε μαγαζί που πουλάνε επιτραπέζια μου αρέσει να τα κοιτάω, αλλά τα Χριστούγεννα ακόμα περισσότερο!

Έτσι έγινε και το Σάββατο που μας πέρασε. Και σκέφτηκα κοιτάζοντάς τα να κάνω ένα σχετικό ποστ στο blog μου.

Ακολουθούν λοιπόν τα αγαπημένα μου επιτραπέζια, είτε επειδή τα παίζω ακόμα είτε επειδή τα έπαιζα μικρότερη:

Μυστήρια στο Πεκίνο

Το εν λόγω επιτραπέζιο το είχε πάρει δώρο κάποια Πρωτοχρονιά κάποιος στην βαφτισιμιά της μαμάς μου. Θυμάμαι σαν χθες ότι το ανοίξαμε και είχαμε λύσει όλες τις υποθέσεις ως το πρωί!!!

Δύο λόγια: Στις γειτονιές του Πεκίνο γίνονται διάφορα εγκλήματα. Υπάρχουν ορισμένοι μάρτυρες όπως η κυρία Ρου Μπι Νι που διαθέτει κατάστημα κοσμημάτων και η δεσποινίς Νο Στι Μι που έχει εστιατόριο. Άλλοι μάρτυρες μπορεί να λένε την αλήθεια, άλλοι ψέμματα και άλλοι να μην γνωρίζουν τίποτα. Βρίσκονται στις άκρες του ταμπλώ και πρέπει κάθε παίχτης να μαζέψει το δυνατότερο περισσότερα στοιχεία για να ανακαλύψει ποιος είναι ο εγκληματίας (υπάρχει ένα χαρτόνι με διάφορες φάτσες) και να πάει πρώτος στον χρωματιστό δράκο που κρύβεται ο κακός!

Η γνώμη μου: Ένα από τα πιο ωραία επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ! Το υλικό του παιχνιδιού είναι πολύ πρωτότυπο: το καθρεφτάκι για να διαβάσεις το ανάποδο μήνυμα, τα κόκκινα γυαλάκια για να δεις τα γράμματα, το βιβλιαράκι με τις υποθέσεις, το χαρτόνι με τις τρύπες που φανερώνει το νούμερο του "κακού" για να διαπιστώσεις αν τον ανακάλυψες κλπ!


Hotel
Ενώ ποτέ δεν υπήρξα φαν της μονόπολης, το Hotel πάντα μου άρεσε!

Δύο λόγια: Γυρνάς γύρω γύρω στο ταμπλώ και αν έχεις αρκετά λεφτά χτίζεις ξενοδοχεία. Αν κάποιος πέσει σε τετραγωνάκι μπροστά στο ξενοδοχείο σου μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει διανυκτερεύσεις και εσύ να μαζεύεις λεφτά και να γίνεις πολύ πλούσιος. Μπορείς να χτίσεις και άλλο ξενοδοχείο, αλλά θέλει προσοχή γιατί ανάλογα τι καρτελάκι θα τραβήξεις μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς χρεωμένος!!!

Η γνώμη μου: Όπως είπα μου αρέσει πολύ. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με τα Μυστήρια στο Πεκίνο και θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν τα Best Seller της εποχής! Ακόμα παίζονται με την ίδια όρεξη με τότε. Επίσης πολύ καλοφτιαγμένο παιχνίδι!


Pictionary

Σίγουρα ένα από τα παιχνίδια που έχω παίξει όσο κανένα άλλο! Δεν χρειάζεται να είσαι ζωγράφος-καλλιτέχνης! Πρέπει απλά να έχεις φαντασία - τόσο εσύ για να περιγράψεις μια λέξη με ζωγραφιά (από μια απλή λέξη όπως "δέντρο" έως μια σύνθετη λέξη όπως "ανεξαρτησία"!!!), όσο και ο συμπαίκτης σου για να μαντέψει τι στην ευχή είναι αυτό που προσπαθείς να του ζωγραφίσεις!!! Ένα παιχνίδι που αναμφισβήτητα βγάζει πολύ, μα πολύ γέλιο!


Taboo
ΟΚ τι να πει κανείς για ΑΥΤΟ το παιχνίδι! Ίσως το πιο αγαπημένο μου μαζί με τις "ζωγραφομαχίες" (σσ. η ελληνική έκδοση του pictionary). Κάθε κάρτα περιλαμβάνει μια λέξη την οποία και πρέπει να περιγράψεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις μια σειρά λέξεων που βρίσκονται κάτω από την λέξη που καλείσαι να περιγράψεις! Όταν το παίζουν άτομα που γνωρίζονται καλά και αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα βγάζει πολύ κέφι και γέλιο! :)

Trivial Pursuit

Ίσως το παιχνίδι που έχει βγει σε περισσότερες εκδόσεις, από κάθε άλλο. Παιχνίδι ερωτήσεων πολλαπλής θεματικής: από κινηματογράφο, θέατρο, μουσική και αθλητικά ως πολιτική, γεωγραφία και επιστήμη. Προσωπικά έχω αγοράσει την 90s edition και ΟΚ όσες φορές το έπαιξα στο σπίτι με φίλους οι απαντήσεις που βρίσκαμε ήταν ελάχιστες (πετυχαίναμε κυρίως ό,τι είχε σχέση με μουσική κλπ). Ορισμένες ερωτήσεις μάλιστα για να τις απαντήσεις πρέπει να έχεις διαβάσει και να ξέρεις απ'έξω ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια! Όπως και να έχει πάντως είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από το οποίο μαθαίνεις αρκετά πράγματα. Σκέφτομαι τώρα τα Χριστούγεννα να πάρω την Disney edition που την γυροφέρνω εδώ και καιρό. Δεν την έχω παίξει ποτέ, αλλά διάβασα επάνω πως έχει 2 ειδών κάρτες, μια για παιδιά και μια για μεγάλους. Οι ερωτήσεις σχετίζονται με τις ταινίες Disney.

Jenga




Δεν ξέρεις πως να "σκοτώσεις" τον χρόνο σου; Ορίστε το ιδανικό παιχνίδι για σένα! Μπορείς να το παίξεις μόνος σου ή με φίλους σου. Πιάσε τουβλάκια από την βάση και βάλτα από πάνω! Θα φτάσεις στο σημείο να τρέμει το χέρι σου από τον φόβο και την αγωνία να μην πέσει ο πύργος. Όταν αυτό συμβεί - γιατί θα συμβεί - μπορείς να βρίσεις ελεύθερα! :-P

Υπάρχει και το jenga extreme στο οποίο τα τουβλάκια δεν είναι τετράγωνα και είναι ακόμα πιο δύσκολο!



Scrabble

Το πιο all time classic που υπάρχει! Έχει βγει σχεδόν σε όλες τις γλώσσες. Χαρακτηριστικό το πράσινο κουτί του που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν αλλάζει. Κάθε παίχτης παίρνει 7 γράμματα και πρέπει να σχηματίσει πάνω στο ταμπλώ λέξεις, με όσο περισσότερα γράμματα μπορεί. Ανάλογα με το μέρος που θα τοποθετήσει την λέξη μπορεί οι πόντοι της λέξης του να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν. Αν είστε δυνατοί στα σταυρόλεξα θα είστε και στο scrabble!


Uno


Παιχνίδι με χαρτιά, παρόμοιο με την δική μας "αγωνία", μόνο που εδώ δεν έχουμε κανονική τράπουλα, αλλά χαρτιά με χρώματα και αριθμούς. Παίζεται πολύ ωραία και ευχάριστα ειδικά όταν η παρέα είναι μεγάλη! Η φορά του παιχνιδιού μπορεί να αλλάξει, ή ο διπλανός σου να φορτωθεί πολλά φύλλα, ανάλογα τι "ειδικό χαρτί" θα τραβήξει ο προηγούμενος (+2, +4 κλπ)



Επειδή πέρασε η ώρα κλείνω συνοπτικά με τα 2-3 τελευταία παιχνίδια που σκέφτηκα:

Ναυμαχία

Παιχνίδι στρατηγικής. Κάθε παίχτης έχει από ένα ταμπλώ (με νούμερα οριζόντια και γράμματα κάθετα) και τοποθετεί κρυφά τα καράβια του. Ο αντίπαλός του πρέπει να τα εντοπίσει και να τα "βομβαρδίσει". Όποιος βρει πρώτος όλα τα πλοία του αντιπάλου είναι και ο νικητής!

Μάντεψε ποιος

Παιχνίδι που χαίρονται κυρίως οι μικρότερες ηλικίες. Διάφορα πρόσωπα σε 2 ταμπλώ, κάθε παίχτης πρέπει να βρει ποιος κρύβεται στο ταμπλώ του αντιπάλου.


Mastermind

Ένας παίχτης διαλέγει έναν κρυφό συνδιασμό χρωμάτων, τον οποίο πρέπει ο αντίπαλός του να ανακαλύψει μέσα σε δέκα κινήσεις! Επίσης ένα από τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια, που θέλει μεγάλη παρατηρητικότητα!

Επίλογος:

Τα επιτραπέζια είναι κατά την γνώμη μου ένας πολύ ευχάριστος τρόπος (και συχνά και δημιουργικός, ψυχαγωγικός και ενημερωτικός) να περνάει κανείς την ώρα του. Ειδικά με καλή παρέα μπορεί ένα απόγευμα να γίνει πολύ όμορφο. Καλό θα ήταν να ενθαρρύνουμε και τις μικρότερες ηλικίες να παίζουν επιτραπέζια! Καλά και τα παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά από τα επιτραπέζια κερδίζει κανείς πολλά πράγματα! :)

Sunday 18 November 2007

Kyle XY

Είχα αναφέρει σε προηγούμενο post μου πως παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, το Kyle XY. Μόλις ολοκλήρωσα σήμερα την πρώτη σεζόν και ήρθε η ώρα να πω δύο λόγια για αυτήν την πραγματικά πολύ ωραία σειρά.

Η σειρά αρχίζει με τον Kyle να ξυπνάει μέσα στο δάσος ολόγυμνος και να κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης. Φυσικά συλλαμβάνεται και μεταφέρεται σε εφηβικές φυλακές. Ο Kyle αρχικά ούτε μιλάει, ούτε ξέρει ποιος είναι. Δεν θυμάται τίποτα. Το πιο αξιοπερίεργο; Δεν έχει αφαλό! Καλείται λοιπόν μια ψυχολόγος για να τον βοηθήσει να ανακτήσει την μνήμη του. Η ψυχολόγος τον παίρνει στο σπίτι της και ενώ αρχικά υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από το μέρος του άντρα της όσο και της κόρης και του γιου της, πολύ γρήγορα ο Kyle γίνεται από όλους συμπαθής καθώς τους βοηθάει όλους. Στην πορεία της σειράς ο Kyle γίνεται πραγματικά μέλος αυτής της οικογένειας. Σύντομα ανακαλύπτουμε πως ο Kyle είναι πανέξυπνος, λύνει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, διαβάζει ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες σε χρόνο dt και στο μπάσκετ ρίχνει καλάθια από την μέση του γηπέδου χωρίς να αστοχεί ποτέ! Όλοι εντυπωσιάζονται από τις ικανότητες του αλλά αυτόν τον μόνο που τον νοιάζει είναι να μάθει ποιος είναι, από που προέρχεται και γιατί δεν θυμάται τίποτα. Σιγά σιγά όμως αρχίζει να έχει "flashes" που θα τον βοηθήσουν να πλησιάσει προς την αλήθεια σχετικά με την καταγωγή του.

Αυτά που ανέφερα ως τώρα είναι απλά η αρχή. Δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα πράγματα για να μην χαλάσω το μυστήριο.

Κάθε επεισόδιο - ειδικά από την μέση της σειράς και μετά - σε αφήνει με μεγάλη αγωνία για το επόμενο!

Είναι μια αρκετά πρωτότυπη σειρά και όλοι οι ηθοποιοί παίζουν πολύ ωραία! Ειδικά ο γιος της οικογένειας είναι πολύ μούρη και έχει πολύ πλάκα γενικά αλλά και ειδικά με τις θεωρίες του ότι ο Kyle είναι εξωγήινος (προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει!).

Ανυπομονώ πολύ να αρχίσω και την δεύτερη σεζόν της σειράς! :)

Τώρα που έχουν "ψιλοπαγώσει" τα πράγματα με την απεργία των σεναριογράφων στην Αμερική, η σειρά είναι μια πολύ καλή πρόταση σε όλους όσους θέλουν να δουν κάτι και δεν ξέρουν τι!

Friday 16 November 2007

Ανέκδοτα για τα Ζωνιανά

Οι Έλληνες ως γνωστόν είμαστε λαός χαβαλετζίδικος που αρέσκεται να αυτοσατυρίζεται και να αυτοσαρκάζεται! Για πολλά γεγονότα στο παρελθόν, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα, έχουν βγει ανέκδοτα. Το εντυπωσιακό είναι πως βγαίνουν σε χρόνο dt! Δεν προλαβαίνει να γίνει κάτι, μετά από 2-3 μέρες να'σου αρχίζουν να ξεπροβάλλουν τα πρώτα ανέκδοτα.

Πρώτο θέμα της επικαιρότητας εδώ και μερικές ημέρες στα δελτία είναι η υπόθεση των Ζωνιανών της Κρήτης. Όσοι δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται δείτε εδώ ή κάντε ένα απλό search στο Google και θα βρείτε σίγουρα πληροφορίες για το "χωριό των ναρκωτικών".

Σήμερα έτυχε να ακούσω μερικά από αυτά τα ανέκδοτα και είπα να τα βάλω στο blog μου με την προοπτική να συμπληρώσετε και εσείς κι άλλα αν τυχόν έχετε ακούσει κάποια!

Πώς λέγονται τα Ζωνιανά στα Ισπανικά; --- VillaBafo!

Πώς λέγονται οι λύκοι που ζουν στα βουνά γύρω από τα Ζωνιανά; --- ΤσιγαριΛύκοι!

Γιατί όλοι οι κάτοικοι των Ζωνιανών είναι πλούσιοι; --- Γιατί έχουν δουλειές με φούντες!

Wednesday 14 November 2007

Dear Diary...


Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Χθες το βράδυ ήταν από εκείνες τις μέρες που παρά το γεγονός ότι νύσταζα όταν πήγα να κοιμηθώ, δεν με έπιανε ύπνος με τίποτα μα με τίποτα! Οι δείχτες του ρολογιού γυρνούσαν... Τα λεπτά περνούσαν... Οι ώρες περνούσαν... Και το μάτι εκεί - γαρίδα - δεν έλεγε να κλείσει.

Κατά τη μία σηκώθηκα και πήγα για πέντε λεπτά στον υπολογιστή γιατί θυμήθηκα ότι περίμενα απάντηση σε κάποιο σχόλιο σε κάποιο blog. Είδα την απάντηση και κατευθύνθηκα πάλι προς το κρεββάτι γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι. Ξάπλωσα και περίμενα τον "Μορφέα" να με πάρει στην αγκαλιά του και να κοιμηθώ γλυκά. Τίποτα όμως! Αφού είδα και απόειδα σηκώθηκα και πήρα το walkman μου. Έβαλα τις "ψείρες" στα αυτιά μου και άρχισα μια νυχτερινή μεταμεσονύκτια περιπλάνηση στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Ξαφνικά δεν ήμουν πια στο σπίτι μου, στο κρεββάτι μου, αγκαλιά με τον αγαπημένο μου. Ήμουν στο πατρικό μου, στο εφηβικό μου δωμάτιο και αγωνιούσα για τις εξετάσεις που θα μου έδιναν και εμένα μια θέση στο Πανεπιστήμιο. Κάπως έτσι περνούσα και τότε, τα βράδια του λυκείου, που μετά το βραδινό ξενύχτι για διάβασμα, έβαζα τα ακουστικά του walkman και άκουγα απαλή μουσικούλα και χαλάρωνα. Και με έπαιρνε έτσι γλυκά ο ύπνος και μετά από μερικά λεπτά συνειδητοποιούσα πως έχω ακόμα τα ακουστικά στα αυτιά μου και τα έβγαζα, έκλεινα το walkman και κοιμόμουν απαλά.

Έτσι και χθες. Αφού γυρνούσα το tuning πέτυχα 2 σταθμούς με πολύ ωραία μουσική και ωραίες μπαλάντες που ειδικά μετά τα μεσάνυχτα αποκτούν μεγαλύτερη διάσταση, σε αγγίζουν βαθιά. Ειδικά αν κάποιος κάνει εκπομπή εκείνες τις ώρες και μιλάει όμορφα, είναι ό,τι καλύτερο. Σε κάποια στιγμή πέτυχα τον Αντώνη Κανάκη στον Imagine (τον νέο ραδιοφωνικό σταθμό που έχει ανοίξει με τον Γιάννη τον Σερβετά) και τον άκουσα από τις 2 ως τις 3 παρά τέταρτο, οπότε και αποχώρησε. Έβαζε πολύ ωραία μουσική και έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τα τραγούδια που έπαιζε. Μου θύμισε το παλιό καλό ραδιόφωνο που οι παραγωγοί γνώριζαν τι έπαιζαν και δεν ήταν απλά εκφωνητές για να διαβάζουν τα sms των ακροατών!!

Αφού έφυγε ο Αντώνης, έκανα ένα μικρό ζάπινγκ στο ραδιόφωνο για αρκετή ώρα ακόμα και κατά τις 3:30-4 παρά, έκλεισα το walkman και προσπάθησα για μια τελευταία φορά να κοιμηθώ. Κοιμήθηκα κατά τις τέσσερις (μετά κόπων και βασάνων χεχε) και ξύπνησα 7 για να ετοιμαστώ για την δουλειά!

Τώρα που σου γράφω ο καιρός είναι πολύ βροχέρος και κρύος και πρέπει στις 5 να ξαναπάω για δουλειά! Πόσο θα ήθελα να ξαπλώσω και να μην κάνω τίποτα και να κοιμηθώ έτσι! Τέλος πάντων!

Σ'ευχαριστώ που με "άκουσες" και απόψε!

Με αγάπη!

Δανάη. :)

Rain songs!

Σήμερα η μέρα είναι άκρως βροχερή! Καθώς καθόμουν και κοιτούσα έξω από το παράθυρο το νερό να πέφτει μου ήρθαν διάφορα τραγούδια στο μυαλό με αναφορά στην βροχή.

Ιδού λοιπόν πια σιγοτραγούδησα... Τα μοιράζομαι μαζί σας!

Πρώτο και καλύτερο, μιας και αναφέρεται και στον μήνα που διανύουμε και είναι και τραγουδάρα (δεν φαντάζομαι να έχει κανείς αντίρρηση!!!) το November Rain των Gun's & Roses:




Συνεχίζουμε σε ίδιους απαλούς ρυθμούς με ένα επίσης πολύ αγαπήμένο μου τραγούδι το Why does it always rain on me των Travis:




Και με το Kiss the rain της Billie Myers (επίσης πάρα πολύ αγαπημένο!):



Ανεβάζουμε την ένταση και ροκάρουμε με Garbage και I'm only happy when it rains:




Περνάμε σε πιο ξέφρενους ρυθμούς με το Rain go away! (δεν μπόρεσα να βρω την original εκτέλεση στο youtube):




Και ολοκληρώνω την μουσική "υγρή" περιήγηση με το all time classic It's raining men των Weather Girls:




Αν δεν έχετε σοβαρό λόγο για να βγείτε από το σπίτι απόψε, μείνετε μέσα, σκεπαστείτε με μια κουβερτούλα στο σαλόνι και κάντε ό,τι θέλετε (χαζέψτε την βροχή, δείτε κάτι στην τηλεόραση, διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική!).

Sunday 11 November 2007

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές (Μέρος 4ο)

Να λοιπόν και το τέταρτο μέρος του μίνι αφιερώματος σε παλιές σειρές της τηλεόρασης που ξέχασα να βάλω στα προηγούμενα ποστ.

Batman

Η συγκεκριμένη σειρά παίχτηκε πολύ πριν γεννηθώ εγώ (από το 1966 έως το 1968) αλλά όταν ήμουν μικρούλα θυμάμαι που την παρακολουθούσα στην τηλεόραση σε επαναλήψεις. Ήταν πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη με πολλά χρώματα (πέραν του δέοντος σίγουρα) και όχι τόσο "σκοτεινή" όσο η αντίστοιχη σειρά cartoon. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα "BANG" "BOOM" που πετούσαν πάνω στην οθόνη όταν έπεφταν οι μπουνιές χεχε!



The Dukes of Hazzard

Δύο ξαδέλφια, γρήγορα αυτοκίνητα στην αμερικάνικη εξοχή, κοπέλες με καυτά κοντά σορτσάκια και πολύ δράση. Hiiiiihaaaaaa!!! Την σειρά την απήλαυσαν οι λάτρεις της από το 1979 ως το 1985.


Matlock

O Ben Matlock είναι ένας ικανότατος δικηγόρος. Δεν περιορίζεται όμως απλά να υπερασπίζεται τους πελάτες του. Ψάχνει να βρει την αλήθεια για κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει και οδηγεί τους πραγματικούς ενόχους να παραδεχτούν στο δικαστήριο την ενοχή τους, με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός μπορεί! Θα μπορούσες να τον πεις και δικηγόρο-ντετέκτιβ! Την σειρά την παρακολουθούσα με τον αδελφό μου ο οποίος ήταν φανατικός του Μάτλοκ και τελικά έγινε δικηγόρος! Η σειρά προβλήθηκε από το 1986 έως το 1995 με μεγάλη επιτυχία!


Miami Vice

Την σειρά αυτήν δεν νομίζω να την παρακολουθούσα. Για κάποιο λόγο ποτέ δεν την συμπάθησα. Επειδή όμως ήταν σίγουρα από τις πετυχημένες της εποχής της, μιας και βγήκε και η αντίστοιχη ταινία πέρσι, άξιζε να την αναφέρω σε 2-3 σειρές. Παίχτηκε από το 1984 ως το 1989.

Silk Stalkings

Αναμφισβήτητα μια από τις αγαπημένες μου αστυνομικές σειρές! Μου άρεσαν πάρα πολύ και οι δύο πρωταγωνιστές και η σειρά είχε μυστήριο αλλά και ωραίο χιούμορ. Η κοπέλλα είχε φοβερά μάτια και πολύ γλυκό πρόσωπο και το παλικάρι ήταν κούκλος και με πολύ στυλ. Πάντα υπήρχε ένας ερωτισμός ανάμεσα στους 2 αυτούς αστυνομικούς συναδέλφους που έκαναν μια πολύ καλή ομάδα. Σε κάποια σεζόν άλλαξαν οι δύο πρωταγωνιστές και η σειρά έκανε μεγάλη καμπή και δεν την παρακολουθούσα πια με το ίδιο ενδιαφέρον.



Μεταδόθηκε από 1991 ως το 1999.


Moonlighting

H σειρά που ανέδειξε τον Bruce Willis σε top αστέρα του Hollywood. Σίγουρα η πιο αγαπημένη μου σειρά ever! Τα αντίθετα έλκονται. Η Maddie Hayes (Cybill Shepherd) είναι πρώην τοπ μόντελ που χρεωκοπεί. Το μόνο που της μένει είναι ένα πρακτορείο ερευνών. Υπεύθυνος του πρακτορείου ο David Addison (Bruce Willis). Δύο τελείως αταίριαστοι χαρακτήρες που θα καταφέρουν να ερωτευτούν και να γίνουν αχώριστοι! Άλλη χαρακτηριστική φιγούρα της σειράς η γραμματέας Agnes DiPesto (Allyce Beasley) που κάθε φορά που σήκωνε το τηλέφωνο έλεγε αυτοσχέδια ποιηματάκια.

Μεταδόθηκε από το 1985 ως το 1989, αλλά βλέπεται και σήμερα με την ίδια ευχαρίστηση που βλεπόταν και τότε!

Saturday 10 November 2007

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Κωμωδίες (Μέρος 3ο)

Married with children



Πρώτη και καλύτερη και διαχρονικότερη κωμική τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών; Μα φυσικά το Married with children, ποια άλλη! Η μακροβιότερη ίσως κωμική σειρά όλων των εποχών με 11 ολόκληρες σεζόν!!



Ο Al Bundy (Ed O'Neill) με την γυναίκα του την Peggy (Katey Sagal) και τα δύο παιδιά τους, τον Bud (David Faustino) και την Kelly / φαντασίωση όλων των αγοριών εκείνης της εποχής (Christina Applegate) μας χάρισαν άφθονο γέλιο για πάρα πολλά χρόνια! Η σειρά ξεκίνησε το 1987 και σταμάτησε να προβάλεται το 1997!

Alf


Τι κάνετε όταν ένα αξιαγάπητο χνουδωτό εξωγήινο πλασματάκι προσγειωθεί στην αυλή σας; Μα φυσικά το παίρνετε μέσα στο σπίτι και γίνεται μέλος της οικογένειάς σας!

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν η πρώτη κωμική τηλεοπτική σειρά που είδα. Άρχισε να προβάλλεται όταν ήμουν πέντε χρονών το 1986 και κράτησε ως το 1990. Είχα βρει κάπου κάποια επεισόδια πριν 2-3 χρόνια και συγκινήθηκα που την θυμήθηκα! :)

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Περιπέτειες (Μέρος 2ο)

21 Jump Street

Η σειρά που ανέδειξε έναν από τους τρεις πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς ever!! Τον Johnny Depp φυσικά! Όταν η αστυνομία δεν είναι πια επαρκής δημιουργείται μια undercover αστυνομική ομάδα που επιλύει υποθέσεις και ανακαλύπτει ενόχους που η κανονική αστυνομία αδυνατεί. Ο αστυνομικός Tom Hanson (Depp) και η παρέα του λόγω του νεαρού της ηλικίας τους καταφαίρνουν και ξαναμπαίνουν στα σχολεία ως μαθητές ή γίνονται μέλη συμμοριών και βρίσκουν την αλήθεια και τους πραγματικούς ενόχους.

Η σειρά που προβλήθηκε από το 1987 έως το 1991 είχε το πιο αγαπημένο μου theme σειράς! Το λατρεύω το τραγουδάκι αυτό!



Highlander


Χάρη στην Σοφία θυμήθηκα άλλη μια αγαπημένη μου σειρά. To Highlander με τον άκρως γοητευτικότατο Adrian Paul στον ρόλο του Duncan McLeod (ευχαριστώ Σοφία για το spelling! Έως σήμερα το πρωί νόμιζα ότι γραφόταν McLoud!!).

O Duncan λοιπόν είναι Αθάνατος. Είναι ίσως ο μοναδικός καλός Αθάνατος. Για να διατηρήσει και να επιμηκύνει την αθανασία του πρέπει να σκοτώνει τους κακούς Αθάνατους αποκεφαλίζοντάς τους με το ξίφος του. Οι σκηνές όπου οι δυνάμεις των κακών αθανάτων πήγαιναν σε αυτόν με τους σπινθηροβολισμούς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές!


Επίσης πολύ ωραία η σκηνοθεσία όταν γίνονταν flashbacks στην παλιά ζωή του Duncan στα 1600...

Η σειρά μεταδόθηκε από το 1992 έως το 1998. Ήταν πραγματικά μια από τις πιο καλογυρισμένες σειρές κατά την γνώμη μου!

Knight Rider (Ο Ιππότης της Ασφάλτου)


Η σειρά που ανέδειξε τον David Hasselhoff (μετέπειτα πρωταγωνιστή του Baywatch για τους μικρότερους). Ο Michael Knight με το σούπερ ντούπερ υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητό του, τον Κιτ, που με το ρολόι του ο Μάικλ το καλεί και έρχεται όποτε το χρειάζεται, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φωτάκια να πηγαινοέρχονται όταν μιλάει (ναι το αυτοκίνητο μιλάει), κυνηγούν τους κακούς και φυσικά τους πιάνουν! Είναι αχτύπητο "δίδυμο"!



Επίσης με υπέροχο τραγούδι εισαγωγής είχε γίνει αρκετά κοινό ringtone στα πρώτα κινητά τηλέφωνα! Η σειρά κράτησε από το 1982 ως το 1986.


Charlie's Angels

Η Jaclyn Smith, η Cheryl Ladd, η Kate Jackson και η Farrah Fawcett είναι οι Άγγελοι του Τσάρλυ! Τον Τσάρλυ δεν τον είδαμε ποτέ παρά μόνο τον ακούγαμε από ένα μεγάφωνο. Τους ανέθετε διάφορες υποθέσεις και οι φίλες πάντα κατάφερναν να τις φέρουν εις πέρας και φυσικά να πιάσουν τους κακούς της υπόθεσης! Η σειρά ήταν μοναδική κατά την γνώμη μου και οι ταινίες που βγήκαν πριν μερικά χρόνια μόνο ως παρωδεία μπορώ να τις χαρακτηρίσω. Δεν συγκρίνονται με τίποτα με την original σειρά η οποία παίχτηκε από το 1976 έως το 1981, αλλά υπήρξαν και επαναλήψεις στην τηλεόραση έτσι ώστε εμείς που πλησιάζουμε στα 30 (όπως είπε στο σχόλιο και ο Πίκος Απίκος) να την γνωρίσουμε και να την θυμόμαστε.

MacGyver

Ο MacGyver ήταν αυτό που λέμε one-man-show! Ένας απλός κατά τα άλλα άνθρωπος, που όταν βρισκόταν στριμωγμένος πάντα έβρισκε μια λύση για να σωθεί! Και σε μια 1x1 άδεια αποθηκούλα να τον έκλεινες πάντα εντόπιζε κάτι που τον βοηθούσε να κατασκευάσει στα γρήγορα μια μίνι εφεύρεση που τον οδηγούσε στο να δραπετεύσει ένα δευτερόλεπτο πριν εκραγεί η βόμβα! Η σειρά ήταν στον αέρα από το 1985 ως το 1992.


ΥΓ. Αν θυμάστε άλλες παρόμοιες σειρές είτε επιστημονικής φαντασίας είτε περιπέτειες αφήστε το σχόλιό σας στο αντίστοιχο post και αν τις γνωρίζω και τις παρακολουθούσα θα τις προσθέσω. Πιστεύω ότι κάποιες σειρές που μας κράτησαν καλή συντροφιά αξίζουν ένα μικρό αφιέρωμα, όπως αυτά!

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Επιστημονική Φαντασία (Μέρος 1ο)

Το θέμα αυτού του post μου ήρθε πριν μερικές μέρες ψάχνοντας κάτι. Είναι απίστευτο με ένα σερφάρισμα στο ίντερνετ πόσοι συνειρμοί μπορούν να σου έρθουν στο μυαλό.

Η ιστορία έχει ως εξής: έβλεπα ένα επεισόδιο μιας νέας σειράς που άρχισα να βλέπω την προηγούμενη εβδομάδα μιας και η μοίρα των αμερικάνικων σειρών που παρακολουθώ είναι αβέβαιη λόγω της απεργίας των σεναριογράφων στην Αμερική. Η σειρά αυτή είναι το Kyle XY (είμαι ακόμα στην πρώτη σεζόν, θα γράψω μερικά λογάκια σε ξεχωριστό post). Στην σειρά παίζει ένας ηθοποιός που μοιάζει με έναν ηθοποιό που έπαιζε σε μια σειρά που έβλεπα πριν 10+ χρόνια. Είχα κολλήσει και δεν θυμόμουν το όνομα της σειράς, αλλά με ένα απλό search στο google, το βρήκα. Και κάπως έτσι μπαίνω και στο κυρίως θέμα του post...

SeaQuest


Η σειρά προβλήθηκε από το 1993 έως το 1996. Βρισκόμαστε στα μέσα του 21ου αιώνα και όλοι οι ήρωές μας βρίσκονται μέσα σε ένα υποβρύχιο. Αυτό που θυμάμαι έντονα από την σειρά είναι το δελφινάκι που είχαν μέσα στο υποβρύχιο. Ο κυρίως πρωταγωνιστής (αριστερή φωτογραφία) που υποδυόταν τον Lucas (Jonathan Brandis) είναι αυτός που νόμιζα ότι παίζει στο Kyle XY, αλλά δεν είναι τελικά. Το συμπαθούσα ιδιαίτερα αυτό το παιδάκι, το είχα δει και σε άλλες ταινίες εκτός από το SeaQuest. Στενοχωρέθηκα πολύ τις προάλλες όταν ψάχνοντας να δω αν επρόκειτο για τον ίδιο ηθοποιό διάβασα στο imdb ότι ο Jonathan αυτοκτόνησε το 2003!! :-(


Στην ίδια σειρά έπαιζε και ο Peter DeLuise (τον οποίον είχαμε πρωτογνωρίσει στο 21 jump street.. βλέπε επόμενο post) που υποδυόταν τον - ολίγον τι χαζούλη αλλά πολύ συμπαθητικό - Dagwood (αριστερή φωτογραφία). Στον ρόλο του Captain Nathan Bridge ο πολύ καλός Roy Scheider τον οποίο έχουμε δει σε πολλές καλές ταινίες.





Star Trek: The Next Generation

Η σειρά προβλήθηκε από το 1987 έως το 1994 ως "συνέχεια" της πρωτότυπης σειράς του 1966. Ο Captain Picard (Patrick Stewart) και η παρέα του ανακάλυπταν νέους πλανήτες στους οποίους διακτινίζονταν και είχαν να αντιμετωπίσουν κάθε λογής, φιλικούς ή συχνότερα εχθρικούς εξωγήινους! Φοβερή κατά την άποψή μου σκηνοθεσία και γραφικά. Χωρίς αμφιβολία η σειρά που ενέπνευσε πολλές μεταγενέστερες (βλέπε πχ. τα μικρά διαστημόπλοια των Cylons στο Battlestar Galactica).

Ακολουθεί δεύτερο μέρος με παλιές τηλεοπτικές σειρές περιπέτειας και τρίτο μέρος με κωμωδίες.

To be continued...

:)

Hasta la vista, baby!!!



Διάβασα πριν λίγες μέρες για μια έρευνα που έγινε για τις αγαπημένες ατάκες από κινηματογραφικές ταινίες, που χρησιμοποιούνται όμως συχνά και στην καθημερινότητά μας! Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα πολλές και διαφορετικές top-10 λίστες.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι παρόμοιο και εγώ για το blog μου. Ποιές ατάκες σας έχουν μείνει και σας έχουν αποτυπωθεί έντονα στο μυαλό σας; Μπορείτε να βάλετε και ελληνικές και ξένες ταινίες.

Οι δικές μου προτάσεις:

Από ελληνικές ταινίες

- "Χούφτωστην χούφτωστην" (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην ταινία "Κάτι κουρασμένα παλικάρια")
- "Πορτοκαλάδα θέτε; - Από πορτοκάλια;" (Γιάννης Γκιωνάκης - με την χαρακτηριστική φωνή "χαζού" στα "Κίτρινα γάντια")


Από ξένες ταινίες

- Hasta la vista, baby (Arnold Schwarzenegger στο "Terminator 2: Judgment Day")
- Youuuu.... Youuuuu!!!! (Robert de Niro στον Billy Crystal κουνώντας χαρακτηριστικά το δάχτυλο στο "Αnalyse this")

Σίγουρα υπάρχουν πολλές αγαπημένες ατάκες, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες. Θα επανέλθω με edit μόλις θυμηθώ κάποιες ακόμα. Ως τότε, περιμένω να μου γράψετε εσείς τις δικές σας αγαπημένες! :)

Thursday 8 November 2007

Cake Σοκολάτας



Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να γράψω και δεύτερη συνταγή για cake. Την πρώτη που είναι εντελώς διαφορετική, μπορείτε να την βρείτε
εδώ.

Η συνταγή λοιπόν για το κέικ που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι εξίσου εύκολη και απλή και είναι η εξής:

Κέικ σοκολάτας (βραστό)

Υλικά:
  • 1 Βιτάμ
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 1ο κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κακάο
  • 1 ποτηράκι λικέρ κονιάκ
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 βανίλιες
-----------------------------
  • 1,5 ποτήρι αλεύρι
  • 3 κουταλάκια Baking Powder
  • 6 αυγά

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πρώτα υλικά και τα βράζουμε. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τους 6 κρόκους από τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια ξεχωρίζουμε ένα ποτήρι μείγμα το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος ως γλάσο.

Χτυπάμε μετά μαρέγκα τα 6 ασπράδια των αυγών (δηλαδή χτυπάμε τα ασπράδια αρκετή ώρα ώσπου να γίνει κάτι σαν αφρός) και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, μαζί με το αλεύρι και το baking powder.

Βάζουμε το cake σε μια φόρμα (αφού φυσικά την έχουμε αλείψει ελαφρώς με λίγο λαδάκι, όπως κάνουμε για όλα τα κέικ) και το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσο που είχαμε κρατήσει.



Tips:

#1 Θα είναι καλύτερα τα υλικά να τα βάλετε στην χαμηλή χύτρα του quattro της fissler (αν έχετε) που έχει τα τετραγωνάκια στο εσωτερικό της και βοηθάει στο να μην κολλήσει το μείγμα και να πλυθεί εύκολα η κατσαρολίτσα στην συνέχεια. Αν πάλι δεν έχετε δεν πειράζει.

#2 Μόλις γίνει το cake και βάλετε και το γλάσο και είναι ακόμα κάπως ζεστό από μέσα, συνοδεύεται ωραιότατα με παγωτό βανίλια! Γίνεται σαν Fudge cake!

#3 Αν πάλι δεν έχετε παγωτό βανίλια στο σπίτι μπορείτε όταν κόψετε το κομμάτι που θέλετε να φάτε να το περιχύσετε με άχνη ζάχαρη ή με έτοιμη σαντιγύ. Και οι δύο επιλογές μου αρέσουν εξίσου!


Σας τρέξαν τα σάλια; Βουυυυρ στην κουζίνα να βάλετε μπροστά την συνταγή και να απολαύσετε και μόνοι σας το υπέροχο αυτό κέικ! ;-)


Για να σας γλυκάνω...


Το "χρωστούσα" εδώ και καιρό στους αναγνώστες μου, και κυρίως στην Σοφία που μου είχε ζητήσει το συγκεκριμένο γλυκό! Ένα ολόφρεσκο και λαχταριστό λαχταριστό τσουρέκι από τον Τερκενλή με επικάλυψη σοκολάτας! Χθες το πρωί το αγόρασα που βρέθηκα για κάποια δουλειά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και σήμερα το πρωί απήλαυσα ένα υπέροχο πρωινό: ζεστή σοκολάτα στην αγαπημένη μου κούπα και μια φέτα από το εν λόγω τσουρέκι.

Καλή σας όρεξη! ;-)

Sunday 4 November 2007

I Now Pronounce You Chuck and Larry


Χθες το βράδυ είδα την εν λόγω ταινία. Καλή ταινιούλα και με αντιρατσιστικά μηνύματα, αν και κάποιες γελοίες σκηνές θα μπορούσαν να λείπουν και η ταινία θα ήταν πολύ καλύτερη. Σε γενικές γραμμές πάντως την παρακολουθείς ευχάριστα. Αν θέλετε να δείτε μια ανάλαφρη ταινία είναι μια καλή πρόταση.

Ο Chuck και ο Larry είναι και οι δύο πυροσβέστες και κολλητοί φίλοι. Ο Larry (Kevin James - Hitch) έχει χάσει την γυναίκα του εδώ και τρία χρόνια και ζει μόνος με τα δύο μικρά παιδιά του. Κάποια μέρα λαμβάνει ένα ειδοποιητήριο που τον ενημερώνει πως δικαιούχος της σύνταξής του είναι ακόμα η γυναίκα του και η προθεσμία να αλλάξει τον δικαιούχο και να βάλει τα παιδιά του έχει επέλθει. Μόνη λύση να παντρευτεί, αλλιώς η σύνταξή του θα χαθεί. Μη έχοντας ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του ώστε να γνωρίσει κάποια καινούρια, προτείνει στον
κολλητό του τον Chuck (Adam Sandler) να παντρευτούν για να είναι σίγουρος ότι αν πάθει τίποτα - μιας και το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι επικίνδυνο - τα παιδιά του θα μείνουν σε καλά και έμπιστα χέρια. Ο Chuck είναι μέγας "womanizer" και δεν δέχεται αρχικά, αλλά στην συνέχεια υποκύπτει, εφόσον χρωστάει στον φίλο του την ζωή του.

Οι δυο τους επισκέπτονται μια δικηγόρο (την οποία υποδύεται η συνεχώς ανερχόμενη Jessica Biel) για να μάθουν πως μπορούν να είναι καλυμμένοι από τον νόμο. Στην πορεία φυσικά ο Sandler την ερωτεύεται...

Το πολύ καλό καστ συμπληρώνει ο Dan Aykroyd (Ghostbusters) στον ρόλο του αρχηγού της πυροσβεστικής και ο Ving Rhames (Mission:Impossible).

Η συνέχεια επί της οθόνης σας...