Sunday 11 November 2007

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές (Μέρος 4ο)

Να λοιπόν και το τέταρτο μέρος του μίνι αφιερώματος σε παλιές σειρές της τηλεόρασης που ξέχασα να βάλω στα προηγούμενα ποστ.

Batman

Η συγκεκριμένη σειρά παίχτηκε πολύ πριν γεννηθώ εγώ (από το 1966 έως το 1968) αλλά όταν ήμουν μικρούλα θυμάμαι που την παρακολουθούσα στην τηλεόραση σε επαναλήψεις. Ήταν πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη με πολλά χρώματα (πέραν του δέοντος σίγουρα) και όχι τόσο "σκοτεινή" όσο η αντίστοιχη σειρά cartoon. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα "BANG" "BOOM" που πετούσαν πάνω στην οθόνη όταν έπεφταν οι μπουνιές χεχε!



The Dukes of Hazzard

Δύο ξαδέλφια, γρήγορα αυτοκίνητα στην αμερικάνικη εξοχή, κοπέλες με καυτά κοντά σορτσάκια και πολύ δράση. Hiiiiihaaaaaa!!! Την σειρά την απήλαυσαν οι λάτρεις της από το 1979 ως το 1985.


Matlock

O Ben Matlock είναι ένας ικανότατος δικηγόρος. Δεν περιορίζεται όμως απλά να υπερασπίζεται τους πελάτες του. Ψάχνει να βρει την αλήθεια για κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει και οδηγεί τους πραγματικούς ενόχους να παραδεχτούν στο δικαστήριο την ενοχή τους, με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός μπορεί! Θα μπορούσες να τον πεις και δικηγόρο-ντετέκτιβ! Την σειρά την παρακολουθούσα με τον αδελφό μου ο οποίος ήταν φανατικός του Μάτλοκ και τελικά έγινε δικηγόρος! Η σειρά προβλήθηκε από το 1986 έως το 1995 με μεγάλη επιτυχία!


Miami Vice

Την σειρά αυτήν δεν νομίζω να την παρακολουθούσα. Για κάποιο λόγο ποτέ δεν την συμπάθησα. Επειδή όμως ήταν σίγουρα από τις πετυχημένες της εποχής της, μιας και βγήκε και η αντίστοιχη ταινία πέρσι, άξιζε να την αναφέρω σε 2-3 σειρές. Παίχτηκε από το 1984 ως το 1989.

Silk Stalkings

Αναμφισβήτητα μια από τις αγαπημένες μου αστυνομικές σειρές! Μου άρεσαν πάρα πολύ και οι δύο πρωταγωνιστές και η σειρά είχε μυστήριο αλλά και ωραίο χιούμορ. Η κοπέλλα είχε φοβερά μάτια και πολύ γλυκό πρόσωπο και το παλικάρι ήταν κούκλος και με πολύ στυλ. Πάντα υπήρχε ένας ερωτισμός ανάμεσα στους 2 αυτούς αστυνομικούς συναδέλφους που έκαναν μια πολύ καλή ομάδα. Σε κάποια σεζόν άλλαξαν οι δύο πρωταγωνιστές και η σειρά έκανε μεγάλη καμπή και δεν την παρακολουθούσα πια με το ίδιο ενδιαφέρον.



Μεταδόθηκε από 1991 ως το 1999.


Moonlighting

H σειρά που ανέδειξε τον Bruce Willis σε top αστέρα του Hollywood. Σίγουρα η πιο αγαπημένη μου σειρά ever! Τα αντίθετα έλκονται. Η Maddie Hayes (Cybill Shepherd) είναι πρώην τοπ μόντελ που χρεωκοπεί. Το μόνο που της μένει είναι ένα πρακτορείο ερευνών. Υπεύθυνος του πρακτορείου ο David Addison (Bruce Willis). Δύο τελείως αταίριαστοι χαρακτήρες που θα καταφέρουν να ερωτευτούν και να γίνουν αχώριστοι! Άλλη χαρακτηριστική φιγούρα της σειράς η γραμματέας Agnes DiPesto (Allyce Beasley) που κάθε φορά που σήκωνε το τηλέφωνο έλεγε αυτοσχέδια ποιηματάκια.

Μεταδόθηκε από το 1985 ως το 1989, αλλά βλέπεται και σήμερα με την ίδια ευχαρίστηση που βλεπόταν και τότε!

10 comments:

  1. Από αυτά έβλεπα Dukes of Hazzard μανιωδώς, και αργότερα Miami Vice και Moonlighting. Ειδικά το Miami Vice θυμάμαι ότι το έβλεπα αργά το βράδυ και είχα τρέλα με τον Αστυνόμο Καστίγιο (Eddie Olmos) ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς.

    ReplyDelete
  2. Το Batman το έβλεπα πάρα πολύ! Μπράβο!

    Από τα υπόλοιπα δεν έβλεπα κανένα...

    ReplyDelete
  3. Το moonlight είχε ελληνικό τίτλο νομίζω Αυτός, αυτή και τα μυστήρια.

    Επίσης θυμήθηκα το Mad about you, με την Helen Hunt και τον Paul Reiser!

    ReplyDelete
  4. @ Σοφία: Εγώ πάλι το Dukes και το Miami Vice τυχαία αν το είδα καμιά φορά, δεν τα παρακολουθούσα.

    @ Γκρινιάρης: Φοβερό το Βatman ε;
    Ναι το Moonlighting ήταν το "Αυτός, αυτή και τα μυστήρια". Το Mad about you που λες το έδειχνε φέτος η TV Μακεδονία και το πέτυχα μερικές φορές αλλά δεν ήξερα τι ώρες παιζόταν και δεν το έχω δει συνολικά.

    ReplyDelete
  5. Η διαφορά των ηλικιών, που λέγαμε ;-)

    ReplyDelete
  6. Νομίζω θα σ' αρέσει το Mad about you, έχει πολύ ωραίο χιούμορ! Δες το αν έχεις την ευκαιρία.

    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  7. Τις έβλεπα όλες αυτές τις σειρές.
    Πρόσφατα αγόρασα όλες τις σεζόν-επεισόδια των Dukes.
    Η Sybbil πάντως ήταν ο μεγάλος μου έρωτας^^.

    ReplyDelete
  8. Miami Vice rules! Κρίμα που η κινηματογραφική μεταφορά ήταν παπάρα.

    ReplyDelete
  9. ακόμα θυμάμαι εκείνο το Σάββατο γύρω στις 8 που είδα το πρώτο επεισόδιο moonlighting!Απιστευτη σειρά!
    dukes το ψιλοθυμάμαι αλλά ήμουν μικρός. Οταν το έβαλε ξανα τομεγκα δεν μ'αρεσε.
    Miami Vice απλά κορυφή! Βλέπεις την σκηνοθεσία έκανε ο Μαικλ Μαν και το κάστ τρομερό! Ξέρεις έπαιζε και ο Ολμος που έκανε τον Καπετάνιο στο Γκαλακτικα!

    Μπατμαν καιο ΜΑτλοκ ουτε κρύο ούτε ζέστη!

    Μια ξένη σειρά που ξέχασες, προφανώς ήσουν πολύ μικρή τότε, ήταν τα Μυστήρια του Χρυσού Πιθήκου!!! Τσεκαρέ την

    ReplyDelete
  10. @ Στάθη: Δεν μου λέει απολύτως τίποτα αυτή η τελευταία σειρά που ανέφερες.

    ReplyDelete