Thursday 31 May 2007

LOST figurines


Πριν λίγο γύρισα από τα Village όπου είχα πάει να δω τους Πειρατές στης Καραϊβικής (σχόλια σε άλλο post αύριο). Αφού πήραμε τα εισιτήρια κάναμε μία βολτίτσα στο Cosmos ώσπου να αρχίσει η ταινία. Μπήκαμε στο μαγαζάκι των Village που πουλάει κούκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα σχετικά με διάφορες ταινίες και Cartoons και βγαίνοντας τι παρατηρώ δίπλα στην πόρτα; Μια κούκλα Shannon από το Lost!!! Πού την θυμήθηκαν χαχα!!

Τέλος πάντων πάνω στην συσκευασία είχε σε φωτογραφίες και τις κούκλες από άλλους χαρακτήρες αλλά μόνο από την πρώτη σειρά. Είχε τον Jack, την Kate, τον Locke και τον Charlie.

Έκανα ένα μικρό search στο Google και βρήκα και άλλες κούκλες / μινιατούρες και από τις τρεις seasons!

Μπορείτε να τις δείτε στα παρακάτω links:

Season 1

Season 2

Κατά την γνώμη μου ο Locke και ο Hurley είναι οι πιο πετυχημένοι!! :)

Wednesday 30 May 2007

Χέρια ψηλά!!!!!

Όχι, δεν έχω σκοπό να σας ληστέψω χεχε!!! Στο ομώνυμο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη αναφέρομαι!

Μόλις γύρισα στο σπίτι από το κέντρο, όπου είχα κατεβεί για να προμηθευτώ το μαγικό εισιτηριάκι που θα μου επιτρέψει να παρακολουθήσω την συναυλία που θα δώσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Θέατρο Γης την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007 (ώρα έναρξης 21:30)!!!


Πέρσι δεν είχα μπορέσει να πάω στις άλλες 2 συναυλίες που είχε δώσει στην Θεσσαλονίκη, επομένως περίμενα πως και πως να αρχίσει τις καλοκαιρινές του συναυλίες φέτος!!! I'm so excited!!
Σίγουρα θα "ποστάρω" και φωτογραφίες από την συναυλία! Ανυπομονώ να έρθει η μεθεπόμενη Παρασκευή! :)

Saturday 26 May 2007

s1NgLEs - επεισόδιο 25 - Happy End


Μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο της Τετάρτης, που δεν είχα μπορέσει να δω εξαιτίας του τελικού του Champion's League.

Πολύ ωραίο το επεισόδιο, επιτέλους Happy End! Αν και δεν έχει τελειώσει η σειρά, μη ξεγελιέστε, χάρηκα που όλα μπήκαν σε ένα δρόμο. Πολύ έξυπνη η στιγμή που βάλανε τους τίτλους τέλους αλλά μετά συνεχιζόταν!

Θα μιλήσω και πάλι για την μουσική, η επιλογή της οποίας είναι εκπληκτική! Στο επεισόδιο αυτό ακουγόταν για ακόμα μία φορά ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ. Πρόκειται για το Someday we'll know των New Radicals.

Ιδού και οι στίχοι... Σας τους αφιερώνω!

90 miles outside Chicago
Can't stop driving
I don't know why
So many questions
I need an answer
Two years later
You're still on my mind

Whatever happened to Amelia Earhart?
Who holds the stars up in the sky?
Is true love just once in a lifetime?
Did the captain of the Titanic cry?

Someday we'll know if love can move a mountain
Someday we'll know why the sky is blue
Someday we'll know why I wasn't meant for you

Does anybody know the way to Atlantis
Or what the wind says when she cries?
I'm speeding by the place that I met you
For the 97th time tonight

Someday we'll know if love can move a mountain
Someday we'll know why the sky is blue
Someday we'll know why I wasn't meant for you
Someday we'll know why Samson loved Delilah
One day I'll go dancing on the moon
Someday you'll know that I was the one for you

I bought a ticket to the end of the rainbow
I watched the stars crash in the sea
If I could ask God just one question
Why aren't you here with me tonight?

Someday we'll know if love can move a mountain
Someday we'll know why the sky is blue
Someday we'll know why I wasn't meant for you
Someday we'll know why Samson loved Delilah
One day I'll go dancing on the moon
Someday you'll know that I was the One for you

P.S. Seeing you in February was great
Cliches eventually all come true
"Time heals all wounds"
I went to get us our 9th drink
And you ran out the door with another guy
I woke up on the floor with my shoes on
A smile on my face and I didn't even care

Για την υπόθεση τώρα. Μου αρέσει στο τέλος των επεισόδιων στις σειρές όταν δείχνουν κάτι που θα σε κρατήσει σε αγωνία για το επόμενο επεισόδιο, όπως έγινε με την Λίλα στο σχολείο του Άγγελου!

Η απορία μου (και πολλών ακόμα) από την άλλη, είναι πότε θα μάθει επιτέλους η Ράνια ποιός είναι ο Γιάννης; Εγώ λέω θα το μάθει με κάποιον άλλο τρόπο και δεν θα της το πει ο Μπίλης, γιατί αν το πει θα παρεξηγηθεί που το ήξερε και δεν της το έλεγε. Ίσως να βρεθεί κάπου με τον Άγγελο και να δουν τον Γιάννη στο δρόμο και ο μικρός φωνάξει "θείε". Όπως και να έχει ελπίζω να γίνει η αποκάλυψη μέσα στα 2 επόμενα επεισόδια γιατί φαίνεται σαν να το έχουν αφήσει αυτό το θέμα οι σεναριογράφοι λίγο στην άκρη...

Μιας και το έφερε η κουβέντα, γνωρίζει κανείς πόσα επεισόδια έχουν μείνει ακόμα για να τελειώσει η δεύτερη σειρά; Ελπίζω αρκετά, γιατί είναι απολαυστικότατη και τώρα που έρχεται καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει!! Μακάρι να κρατήσει ως μέσα/τέλη Ιουνίου!

Friday 25 May 2007

ΥΜΕ - ΤΙΜ SMS


Έλαβα σήμερα το πρωί ένα μήνυμα στο κινητό μου που γράφει τα εξής:

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗ! ΝΑ ΦΟΡΑΣ
ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ Η' ΚΡΑΝΟΣ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ &
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΙΜ

Πριν χρόνια είχα διαβάσει ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν σε χώρες του εξωτερικού. Στέλνανε SMS στους πολίτες για να τους ευαισθητοποιήσουν σχετικά με θέματα που αφορούν στην οδήγηση, στο ποτό, στο κάπνισμα κλπ. Καιρός ήταν να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα! Είναι κρίμα, σε μία τόσο μικρή χώρα που υποφέρει από υπογεννητικότητα, να έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό νεκρών στους δρόμους μας. Το να μη φοράς ζώνη ή κράνος, το να τρέχεις, το να κάνεις κόντρες, το να πίνεις και να οδηγείς δεν είναι μαγκιά. Είναι ΒΛΑΚΕΙΑ!!!!



Thursday 24 May 2007

Lost finale gia season 3!!!!


Πω πωωωωωωωωωωω!!!! Μόλις είδα τα δύο τελευταία επεισόδια για την τρίτη σεζόν του Lost και έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα! Σίγουρα όποιος τα δει θα αναφωνίσει "τι λες τώωωωωρα!!!!"

Απίστευτα και τα δύο επεισόδια και ιδίως το τελευταίο! Ποιος περιμένει τώρα ως τον Ιανουάριο του 2008 για την καινούρια τέταρτη σεζόν;;;; Εεεεεε;;;;

Είμαι σίγουρη πως η επόμενη σειρά θα συνεχίζεται στο νησί και ίσως προς το τέλος μας δείξουν τις σκηνές που έδειξαν με τον Jack και την Kate.

Και φυσικά post για το Lost χωρίς απορίες και ερωτηματικά δεν νοείται. Όποιος δεν έχει δει τα δύο τελευταία επεισόδια ας μην διαβάσει κάτω από αυτήν την σειρά γιατί ακολουθούν spoilers!!!

Αρχίζω λοιπόν και μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια, τις θεωρίες σας και τις απόψεις σας σε comment από κάτω.

01. Η ατάκα του Jack στο νοσοκομείο "You get my father down here. / Get him down here right now, and if I'm drunker than he is, you can fire me" ενώ στην αμέσως προηγούμενη σκηνή ο άλλος γιατρός του λέει "Your father's dead. Your wife left you, moved on with another man." Είχα διαβάσει σε διάφορα sites την θεωρία ότι ο μπαμπάς του Jack δεν έχει πεθάνει και ότι είναι πίσω από την Dharma. Αλλά δεν το νομίζω. Εξάλλου ο μαύρος ο γιατρός το λέει ξεκάθαρα ότι έχει πεθάνει. Έχει υποστεί σοκ ο Jack από τα ναρκωτικά και δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από τις αναμνήσεις του;;;

02. Που στο καλό βρέθηκε ο Walt πάλι στο νησί; Και πώς μεγάλωσε έτσι;; :-P

03. Γιατί ο Charlie δεν βγήκε από το δωματιάκι μέσα στο station αλλά κλείστηκε μέσα; Θα μπορούσε κάλλιστα να σπρώξει τον Desmond προς τα πίσω και να πηδήξουν στο νερό και να κολυμπήσουν σιγά σιγά πίσω στην ακτή. Άντε μωρέ, κρίμα είναι και τον συμπαθούσα!

04. Ποιός/ποιά πέθανε και ήταν στο φέρετρο;

05. Ο Mikhail τί στο καλό είναι; Ο βιονικός άνθρωπος; Κακό σκυλί ψώφο δεν έχει! Περνάει από το ηλεκτροφόρο πεδίο, τον έχουμε για νεκρό, ξαναεμφανίζεται! Τον σαπίζουν στο ξύλο, στην επόμενη σκηνή ολοκαίνουργιος! Τον τρυπάει με ψαροντούφεκο και έχει την δύναμη και τον χρόνο να βρει χειροβομβίδα και να κολυμπήσει έξω από το station και να σωθεί! Έλεος!

06. Ποιος είναι ο Jacob; Γιατί δεν τον έβλεπε ο John; (ΟΚ από προηγούμενο επεισόδιο αυτό).

Γράψτε και εσείς τις απορίες σας να τις συζητήσουμε!

Πιστεύω πως στην επόμενη σειρά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους πραγματικούς κακούς και πως θα δούμε ακόμα πααααάρα πολλά επεισόδια ώσπου να σωθούν.

Ήταν πολύ ωραίο εύρημα αυτό που έδειχναν τον Jack με τα μούσια και είχαμε την εντύπωση ότι επρόκειτο για το παρελθόν ενώ στο τέλος ανακαλύπταμε ότι ήταν το μέλλον!!!

Friday 18 May 2007

Νέο τραγούδι από την Madonna για το Live Earth!


Έχει βουίξει το ίντερνετ για την συναυλία που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στο Wembley στις 7 Ιουλίου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις κλιματολογικές αλλαγές του πλανήτη μας. Για τον λόγο αυτό η Maddie - που είναι και το κύριο όνομα του Live Earth - έγραψε ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Hey You" το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από σήμερα για μία μόνο εβδομάδα από το site του msn.

Εκτός από την Madonna στην συναυλία θα "παρελάσουν" πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μεταξύ των άλλων θα είναι οι Genesis, οι Red Hot Chili Peppers, οι Duran Duran, ο James Blunt και οι Beastie Boys.

Παράλληλα με το Λονδίνο συναυλίες θα δωθούν σε 8 ακόμα πόλεις (Νέα Υόρκη, Γιοχάνεζμπουργκ, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σανγκάι, Τόκιο, Σίδνεϋ, Αμβούργο και Κωνσταντινούπολη). Για το line-up για καθεμιά από αυτές τις πόλεις μπορείτε να επισκευτείτε το επίσημο site του Live Earth!

Thursday 17 May 2007

Spiderman... the real one!

Με την προοπτική λοιπόν να δω κάποια στιγμή και την τρίτη ταινία της τριλογίας (μόλις βγει σε DVD) είδα πριν μερικές μέρες την δεύτερη. Μετριότατη, και τα ίδια έχω ακούσει για την τρίτη. Από την πρώτη κιόλας ταινία δεν μου άρεσε καθόλου ο Tobey Maguire. Έχοντας παρακολουθήσει την σειρά The Amazing Spider-Man στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρή, είχα μείνει με την εικόνα του Nicholas Hammond στον ρόλο του Peter Parker / Spider-man και όταν ήταν να βγουν οι ταινίες περίμενα κάποιον ηθοποιό που να μου τον θυμίζει. Κάποιον αρρενωπό και ώριμο και όχι αυτό το παιδάκι που το έχουν κάνει να σκοντάφτει και να παραπαίει και να τσαλακώνει την εικόνα του Spider-man.

Δεν ήμουν ποτέ φαν του συγκεκριμένου υπερ-ήρωα, έβρισκα πιο συναρπαστικό τον Batman και τον Superman! Αλλά όταν έχεις μάθει σε μια εικόνα δύσκολα αποδέχεσαι μετά έναν ηθοποιό σαν τον Maguire! Όπως αντίστοιχα δεν μου άρεσε καθόλου ο Val Kilmer (τον οποίο γενικώς βρίσκω αντιπαθητικό!) στον ρόλο του Batman. Χίλιες φορές ο Michael Keaton ή ο George Clooney.

Χάρηκα που με ένα search στο google βρήκα την σειρά του Spiderman που έβλεπα παλιά. Παιδεύτηκα λίγο αλλά το βρήκα χεχέ!

Tuesday 15 May 2007

Hot town, summer in the city... let's go to the movies...

Αt least there is a/c there! Χεχέ!

Θυμάστε το τραγούδι του Πασχάλη "σ'έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω..."; Κάπως έτσι θα είναι κινηματογραφικά το φετινό καλοκαίρι. Sequels, sequels, sequels!!! Δοκιμασμένες συνταγές που θα σπάσουν πάλι ταμεία! Πολλές από αυτές τις συνέχειες των ταινιών τις περιμέναμε καιρό. Αναλυτικά λοιπόν το καλοκαίρι του 2007 θα (ξανα)δούμε τα εξής:

The Bourne Ultimatum (τρίτη ταινία, συνέχεια του The Bourne Identity και του The Bourne Supremacy): Ταινία δράσης με άφθονο κυνηγητό!

Harry Potter and the Order of the Phoenix: Η πέμπτη κατά σειρά ταινία με τον μικρό μάγο (ο οποίος παραμεγάλωσε, ευτυχώς που είναι και η τελευταία ταινία!) που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Εφέ, μυστήριο, αγωνία και για 2 ώρες και κάτι, θα γίνουμε και εμείς για ακόμα μια φορά παιδιά...


Pirates of the Caribbean: At World's End: Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας των Πειρατών της Καραϊβικής το οποίο και γυριζόταν παράλληλα με το δεύτερο κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες στις 24 Μαΐου!!! Ουάου 9 μέρες μείνανε μόνο! Jack Sparrow I Love You!!! (Είμαι τρελλή φαν του Johnny Depp απ'το 21 jump street!)

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer: Sequel του Fantastic Four (2005) γνωστού κόμικ της Marvel. Φαντασία, δράση και οι σούπερ ήρωες θα σώσουν τον κόσμο για άλλη μια φορά!

Ocean's Thirteen: Ήταν 11, έγιναν 12 και τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν 13. Ocean's Eleven, Ocean's Twelve και τώρα ακόμα περισσότεροι λαμπεροί ηθοποιοί σε μία μόνο ταινία. Νέο πρόσωπο ο βραβευμένος με Όσκαρ Al Pacino!! Must See!

Live Free or Die Hard: Ο Bruce Willis είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και 19 χρόνια ακριβώς από την πρώτη ταινία Die Hard (1988), και αφού έχουν μεσολαβήσει διάφορα sequels, έρχεται να μας το θυμίσει! Action with humor, τέλειος συνδιασμός!

Shrek the Third: Ο λατρεμένος μου Shrek επιστρέφει με την τρίτη ταινία του! Μουσική, φαντασία, και άφθονο γέλιο για όλους!!

Rush Hour 3: Τον Jackie Chan δεν τον χωνεύω καθόλου, αλλά για τους φαν του και αυτού του είδους των ταινιών όφειλα να βάλω και αυτήν την ταινία στο post μου.

Αυτά προς το παρόν! Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσω! :)

Cake anyone? :)


Το συγκεκριμένο κέικ το έχω κάνει πάρα πολλές φορές, αλλά είναι η πρώτη φορά που το γλασάρω και είναι yummi!!!!! :)

Αν σας άνοιξα την όρεξη και το λιγουρευτήκατε ευχαρίστως να σας πω και την συνταγή! Είναι πολύ απλό!! Προς το παρόν αρκεστείτε στις εικόνες! ;)


Monday 14 May 2007

Bon Jovi - Lost Highway (New Album)


Στις 19 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει τελικά το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των Bon Jovi! Ο δίσκος περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες-εκπλήξεις, μεταξύ αυτών και την συμμετοχή της Leann Rimes (Can't fight the moonlight) σε ένα τραγούδι. Ως σούπερ φαν του συγκροτήματος περιμένω εναγωνίως την κυκλοφορία του CD.

Για τους άμεσα ενδιαφερομένους η tracklist είναι η εξής:

1. Lost Highway
2. Summertime
3. Make a Memory
4. Whole Lot Of Leaving
5. We Got It Going On
6. Any Other Day
7. Seat Next To You
8. Everybody's Broken
9. Stranger (feat. Leann Rimes)
10. The Last Night
11. One Step Closer
12. I Love This Town

Sunday 13 May 2007

Αποτελέσματα τελικών Eurovision 2007


Την έβδομη θέση κατέκτησε η συμμετοχή της Ελλάδας με τον Σαρμπέλ και το Yassou Maria. Ομολογουμένως μία καλή θέση, γιατί ο ανταγωνισμός υπήρξε σκληρός μιας και υπήρχαν αρκετά ωραία τραγούδια.

Την πρώτη θέση κέρδισε η Σερβία με την μπαλλάντα "Molitva" και επομένως η Eurovision του 2008 θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Δεύτερη ήρθε η Ου
κρανία με τον/την Verka Serduchka και το αρκετά ξεσηκωτικό τραγούδι "Dancing Lasha Tumbai".

Αναλυτικότερα τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

01. Σερβία (268 βαθμοί)
02. Ουκρανία (235 βαθμοί)
03. Ρωσία (207
βαθμοί)
04. Τουρκία (163 βαθμοί)
05. Βουλγαρία (157 βαθμοί)
06. Λευκορωσία (145 βαθμοί)
07. Ελλάδα (139 βαθμοί)
08. Αρμενία (138 βαθμοί)
09. Ουγγαρία (128 βαθμοί)
10. Μολδαβία (109 βαθμοί)
11. Βοσνία και Ερζεγοβίνη (106 βαθμοί)
12. Γεωργία (97 βαθμοί)
13. Ρουμανία (84 βαθμοί)
14. ΠΓΔΜ (73 βαθμοί)
15. Σλοβενία (66
βαθμοί)
16. Λετονία (54 βαθμοί)
17. Φινλανδία (53 βαθμοί)
18. Σουηδία (51 βαθμοί)
19. Γερμανία (49 βαθμοί)
20. Ισπανία (43
βαθμοί)
21. Λιθουανία (28 βαθμοί)
22. Γαλλία (19 βαθμοί)
23. Ηνωμένο Βασίλειο (19 βαθμοί)
24. Ιρλανδία (5 βαθμοί)

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα πήρε δύο 12άρια, από την Κύπρο και από την Βουλγαρία, δύο 10άρια, το ένα από την Αγγλία και το άλλο από την Ρουμανία καθώς και δύο 8άρια από το Βέλγιο και την Αρμενία. Να'ναι καλά οι Έλληνες που είτε ζουν είτε σπουδάζουν στο εξωτερικό!


Saturday 12 May 2007

Απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο του Προυστ

Μου έδωσε την σκυτάλη ο φίλος Γκρινιάρης και ήρθε και η δική μου ώρα να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο αυτό. Ιδού λοιπόν οι δικές μου απαντήσεις:

1) Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Να είμαι με άτομα που με αγαπούν και που με χρειάζονται. Πιστεύω ότι η αγάπη είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο και μετά η υγεία. Γιατί και άρρωστος να είσαι, αν έχεις αγάπη γύρω σου το αντιμετωπίζεις πιο ανώδυνα, ενώ αν δεν έχεις αγάπη ο πόνος πολλαπλασιάζεται. Επίσης αντιστρόφως, ποιο το νόημα να είσαι υγιής αλλά μόνος και χωρίς αγάπη; (Ναι έχω έντονη ρομαντική φύση!)

2) Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Για να πω την αλήθεια απεχθάνομαι το πρωινό ξύπνημα! Όταν πρέπει (βλέπε δουλειά) ξυπνάω με το ξυπνητήρι του κινητού, διαφορετικά κοιμάμαι τόσο όσο χρειάζεται για να χορτάσω ύπνο (βλέπε ως αργά)! ΟΚ, σοβαρά τώρα, η ερώτηση είναι μεταφορική... Τι με κάνει να σηκώνομαι το πρωί; Η ελπίδα πως κάποια στιγμή τα όνειρά μου θα πραγματοποιηθούν (τουλάχιστον αυτά που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, δεν είναι κακό να κάνεις συνέχεια καινούρια!) :)

3) Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Χμμμ... θα σε γελάσω! Γενικώς δεν γελάω εύκολα. Όχι ότι δεν έχω χιούμορ, αλλά είναι εκλεπτισμένο. Δεν μπορώ να γελάσω σε σαχλαμάρες!

4) Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Είμαι πολύ ευαίσθητη και σταθερός χαρακτήρας. Πιστεύω σε αξίες όπως η φιλία για αυτό και δεν έχω φίλους. Έχει παρεξηγηθεί ο όρος αυτός την σήμερον ημέρα! Καθένας κοιτάει τον εαυτούλη του. Θα ήθελα για φίλους μου άτομα που δεν θα δίσταζαν να μου ανοιχτούν και που θα ήξερα ότι μπορώ να κάνω και εγώ το ίδιο, άτομα που θα τα χρειαζόμουν και θα με χρειάζονταν και εκείνα εξίσου.

5) Το βασικό ελάττωμά σας;
Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησης... Το ότι έχω εμπιστευτεί στο παρελθόν άτομα που θεωρούσα πραγματικούς φίλους και κατέληξα προδομένη. Από κάθε τέτοια δοκιμασία όμως βγαίνεις πιο δυνατός και πιο προσεκτικός!

6) Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα λάθη των παιδιών γενικώς και του συντρόφου μου (είναι και αυτός ένα μεγάλο παιδί!)

7) Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Ορίστε; Δεν μπορώ να πω ότι θα ταυτιζόμουν με κάποια ιστορική πραγματικότητα. Από μικρή πάντως θαύμαζα τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Οδυσσέα.

8) Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;
Υπάρχουν σήμερα ήρωες; Δεν νομίζω! (Να προσθέσουμε και την κυνικότητα στα χαρακτηριστικά μου;)

9) Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Πρώτα πρώτα στο Λονδίνο και ύστερα στον γύρο όλης της Αγγλίας που κάναμε πρόπερσι το καλοκαίρι.

10) Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Dan Brown, Agatha Christie, Amélie Nothomb, Sir Arthur Conan Doyle, Ionesco, Μολιέρος, JRR Tolkien, Φρέντυ Γερμανός

11) Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Να μην είναι ψώνιο, να είναι αληθινός, απλός και ειλικρινής. Να με κάνει να νιώθω άνετα δίπλα του.

12) ... και σε μια γυναίκα;
Το ίδιο. Επίσης να έχει ουσιαστικά ενδιαφέροντα και να μην μιλάει μόνο για τις μπότες που είδε στην βιτρίνα. (Βαριέμαι απίστευτα τις αγορές!)

13) Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Εχμμ... Δεν μπορώ να πω ότι έχω αγαπημένο συνθέτη. Μου αρέσουν αρκετοί καλλιτέχνες, δεν μπορώ να σκεφτώ και να ξεχωρίσω κάποιον αυτήν τη στιγμή.

14) Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Ό,τι παίζει στο ραδιόφωνο εκείνη τη στιγμή ή ό,τι μου έχει κολλήσει από νωρίτερα.

15) Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
The DaVinci Code, Angels and Demons, Mercure

16) Η ταινία που σας σημάδεψε;
Πολλές ταινίες μου έχουν αρέσει ιδιαίτερα, δεν μπορώ να πω όμως ότι με έχει σημαδέψει βαθιά κάποια.

17) Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Claude Monet

18) Το αγαπημένο σας χρώμα;
Μπλε

19) Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Το ότι κατάφερα και συνάντησα το έτερον μου ήμισυ και βιώνω την πραγματική ευτυχία. Άλλοι παιδεύονται χρόνια και δεν τα καταφέρνουν. Είναι το μόνο πράγμα στο οποίο νιώθω ότι στάθηκα πραγματικά τόσο τυχερή!!

20) Το αγαπημένο σας ποτό;
Δεν πίνω γενικώς. Έχω έναν μικρό εθισμό στην Coca-Cola! Από αλκόολ μόνο URSUS που είναι ελαφριά, και καμιά φορά σανγκρία.

21) Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Που δεν έχω καταφέρει να γνωρίσω άτομα με τα οποία να ταιριάζω μουσικά (δίνω μεγάλη βάση στα μουσικά ακούσματα) και γενικώς στα ενδιαφέροντα!

22) Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Την ψευτιά που επικρατεί στον κόσμο. Την υποκρισία, τον εγωισμό, τον εγωκεντρισμό, τον υπέρ-καταναλωτισμό της εποχής μας. Επίσης όσους γίνονται δούλοι του χρήματος και όσους πιστεύουν πως είναι ανώτεροι του διπλανού τους (κοινώς τα ψώνια)!

23) Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Το μεγαλύτερο μου πάθος είναι να ακούω μουσική και να ενημερώνομαι για τις μουσικές εξελίξεις (νέες κυκλοφορίες κλπ). Η δεύτερη αγαπημένη μου ασχολία είναι να τραβάω φωτογραφίες από ωραία τόπια!

24) Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Να μην κάνω τα ίδια που κάνουν οι γονείς μας όταν μεγαλώσω (άγχη, απειλές, συγκρίσεις κλπ). Επίσης να μην ζήσω τόσο πολύ που να γίνω βάρος στους απογόνούς μου (να μην με "φάνε" οι αρρώστιες και να έχω ανώδυνο θάνατο). Άντε πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο...

25) Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Σπάνια λέω ψέμματα. Αυτό συμβαίνει κυρίως αν θέλω να αποφύγω κάποια αγγαρία ή προκειμένου να μην στενοχωρήσω κάποιον με την αλήθεια. Δεν θα έλεγα ποτέ ένα σοβαρό ψέμα που θα πλήγωνε κάποιον.

26) Ποιο είναι το μότο σας;
Don't worry, be happy.

27) Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Το έχω απαντήσει πιο πάνω αυτό.

28) Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Γιατί όλη αυτή η υποκρισία και η ψευτιά στην γη (με πρώτη και καλύτερη την εκκλησία που υποτίθεται ότι προωθεί την "αλήθεια");

29) Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Απόλυτης ευτυχίας που έφυγα από το πατρικό μου και ζω ανεξάρτητη με το ταίρι μου και με τα ωράρια και τους ρυθμούς που θέλω εγώ και δεν έχω έλεγχο από κανέναν!

Friday 11 May 2007

Αποτελέσματα ημιτελικών Eurovision 2007


Αυτές είναι οι 10 χώρες από τις 28 που διαγωνίστηκαν στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού που περνάνε στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαϊου 2007 στο Ελσίνκι:

01. Λευκορωσία (θέση 3 στον τελικό)
02. FYROM (θέση 6 στον τελικό)
03. Σλοβενία (θέση 7 στον τελικό)
04. Ουγκαρία (θέση 8 στον τελικό)
05. Γεωργία (θέση 11 στον τελικό)
06. Λετονία (θέση 14 στον τελικό)
07. Σερβία (θέση 17 στον τελικό)
08. Βουλγαρία (θέση 21 στον τελικό)
09. Τουρκία (θέση 22 στον τελικό)
10. Μολδαβία (θέση 24 στον τελικό)

Δυστυχώς η Κύπρος δεν πήρε το εισιτήριο για να περάσει στην επόμενη φάση του τελικού της Eurovision. Και πολλοί την βάζανε στις 5 πρώτες θέσεις. Κρίμα, γιατί ήταν η πρώτη χρονιά που συμπάθησα τραγούδι της Κύπρου!

Αντιθέτως δεν μου άρεσε καθόλου που πέρασε το τραγούδι της Τουρκίας. Πολύ μονότονο έως εκνευριστικό!!! Και σίγουρα είναι μείον για το τραγούδι της Ελλάδας, γιατί περιλαμβάνουν και τα 2 τον στίχο "shake it up".

Από τα παραπάνω τραγούδια ξεχώρισα αυτό της Ουγκαρίας. Μου θύμισε κάτι από Still got the blues του Gary Moore και ξεκούρασε τα αυτιά μου από τον αχταρμά των 2 ωρών +!!!! Μακάρι να πάρει καλή θέση στον τελικό! :)

Wednesday 9 May 2007

Περί ταυτότητας ο λόγος...


Είχα που λες δουλειά το πρωί, είχε και ωραίο καιρό και είχα όρεξη για περπάτημα, λέω άντε ιδανική μέρα να πάω να βγάλω νέα ταυτότητα που μου έχει φάει η μαμά μου τα αυτιά τόσο καιρό και εγώ όλο το ανέβαλα...

Με το που τελειώνω λοιπόν από την δουλειά μου, παίρνω τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό γεννήσεως, απόδειξη του τηλεφώνου για βεβαίωση του τόπου κατοικίας μου και 4 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είχα τραβήξει πριν 2-3 βδομάδες) και ξεκινάω για το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κανένα εικοσάλεπτο με τα πόδια από το σπίτι μου. Έχει όμως έναν καταπληκτικό ήλιο και απολαμβάνω την βόλτα!

Φτάνω που λες στο αστυνομικό τμήμα και βλέπω στην είσοδο κολλημένο ένα χαρτί να λέει "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ 09:00-11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ"!!!!! (Οι εργαζόμενοι πως θα καταφέρουν να πάνε στο ραντεβού τους;) Και έφτασα εκεί ακριβώς 11 παρά 05. Θα προλάβω άραγε; Ρωτάω τον αστυνομικό στην είσοδο που πρέπει να πάω και μου απαντάει στον 1ο όροφο στην ασφάλεια. Ανεβαίνω στον πρώτο όροφο και βλέπω να γίνεται χαμός από κόσμο και ουρές! Ωχ λέω την βάψαμε! Ψάχνω να δω που λέει "ασφάλεια", δεν βλέπω τίποτα. Ρωτάω λοιπόν μία κυρία, μου λέει επάνω θα πας. Προφανώς ήταν ημιόροφος αυτός, αλλά όλες οι πόρτες είχαν αριθμούς 101, 102 κλπ οπότε λογικά συμπέρανα πως ήταν ο πρώτος όροφος.

Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ ανεβαίνω πιο πάνω. Ρωτάω που πρέπει να πάω για έκδοση νέας ταυτότητας και μου λέει ένας νεαρός να περιμένω στο τάδε γραφείο. Έρχεται μετά από ένα λεπτό και με ρωτάει αν έχω ραντεβού και εφόσον δεν είχα πρέπει να κλείσω ραντεβού! Μου ζητάει να δει την παλιά μου ταυτότητα, του την δείχνω και τι μου λέει; Δεν μπορείς να βγάλεις νέα ταυτότητα, το ίδιο πράγμα είναι. Του λέω μα οι νέες ταυτότητες γράφουν και με λατινικούς χαρακτήρες το ονοματεπώνυμο σου. Ναι μου λέει αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις νέα ταυτότητα. Να βγάλεις διαβατήριο αν θέλεις!!! Άκουσον άκουσον! Και πρόσθεσε ότι τα ραντεβού ήταν κλεισμένα όλα για τους επόμενους τρεις μήνες. Μα του λέω θέλω νέα ταυτότητα. Και μου λέει φαντάζεσαι τι θα γίνοταν εδώ αν έρχονταν όλοι όσοι ήθελαν νέα ταυτότητα;

Να συμπληρώσω για την ιστορία ότι νέα ταυτότητα ήθελα να βγάλω τόσο γιατί σου επιτρέπει να ταξιδεύεις (αλλά παράλληλα θα βγάλω ούτως ή άλλως διαβατήριο - είχα βγάλει φωτογραφίες και για αυτό) όσο γιατί η παλιά μου εκδόθηκε το 1995 και όπως είχα ακούσει στο ραδιόφωνο πριν μερικούς μήνες οι ταυτότητες που ξεπερνούν την 10ετία δεν είναι πια έγκυρες. Ήθελα να το πω αυτό στον τύπο αλλά μου την έσπασε τόσο που σηκώθηκα και έφυγα! Ίσως έπρεπε να του το είχα πει, αλλά είμαι σίγουρη πως θα έλεγε "ε μωρέ εντάξει κανείς δεν θα σου πει τίποτα"! Αφού και ο ίδιος κοίταξε την ταυτότητα και από τις 2 μεριές!

Σκέφτομαι εγώ λοιπόν, η αφελής και ανόητη συγγραφέας αυτού του μάταιου post... ΟΚ για έκδοση ταυτότητας κλείνεις ραντεβού. Σου έρχεται μία πολίτης χωρίς ραντεβού με όλα τα έγγραφα έτοιμα. Είναι τόσο φοβερή και χρονοβόρα διαδικασία να πριντάρεις τα στοιχεία από τον υπολογιστή και να συρράψεις την φωτογραφία επάνω;;;;;;!!!!!

Στο Βέλγιο όπου είχα πάει για σπουδές είναι υποχρεωτικό οι πολίτες να βγάζουν νέα ταυτότητα κάθε 4 ή 5 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Εκεί δηλαδή πως τα καταφέρνουν; Εντάξει είναι λίγο μικρότερη χώρα, αλλά και πάλι οι Βρυξέλλες όπου ήμουν έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την Θεσσαλονίκη.

Εσείς είχατε καμία παρόμοια εμπειρία ή όλα τα παράξενα σε εμένα συμβαίνουν;

Η μητέρα μου και ο φίλος μου πάντως που έβγαλαν νέα ταυτότητα δεν τους είπε κανείς τίποτα. Μάλλον θα πρέπει να πάω σε άλλο αστυνομικό τμήμα. Το συγκεκριμένο που πήγα ήταν πολύ κεντρικό και φαίνεται πέφτει πολύ δουλειά!

Tuesday 8 May 2007

Ποιο τραγούδι ήταν #1 στα charts όταν γεννηθήκατε;

Μπορείτε να το ανακαλύψετε σε αυτό εδώ το site! Το είχα δει και παλιότερα και ενώ σέρφαρα βρέθηκε σήμερα πάλι μπροστά μου το link και είπα να το κάνω post στο blog μου...

Λοιπόν όταν γεννήθηκα εγώ νούμερο ένα επιτυχία ήταν το Imagine του John Lennon! Ιστορικό και διαχρονικό κομμάτι! Αμ πώς, δεν γεννήθηκα μια τυχαία μέρα LOL! ;-)

Monday 7 May 2007

Top 10 worst lyrics ever!!!!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του BBC 6 Music διοργάνωσε τις 3 τελευταίες εβδομάδες γκάλοπ για τους 10 χειρότερους στίχους τραγουδιών! Και ιδού τα αποτελέσματα:

#1 Des'ree - Life
I don't want to see a ghost,
It's the sight that I fear most,
I'd rather have a piece of toast,
Watch the evening news.

Εντάξει οι στίχοι και δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό το τραγουδάκι μου αρέσει ιδιαίτερα! Όταν το ακούς σου δημιουργείται ένα αίσθημα αισιοδοξίας! Το προτιμώ χίλιες φορές από το "Ah lalalala life is wonderful" που ακούγεται φέτος!

# 2 Snap - Rhythm Is A Dancer
I'm as serious as cancer,
When I say Rhythm is a Dancer.

ΟΚ, τραβηγμένος ο στίχος, αλλά ποιος από εμάς που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια των 80s και των 90s δεν έχει λιώσει σόλες χορεύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι;!;!!

# 3 Razorlight - Somewhere Else
And I met a girl,
she asked me my name,
I told her what it was.

Δεν μου λέει κάτι ο τίτλος του κομματιού, ούτε και οι στίχοι...

# 4 ABC - That Was Then But This Is Now
More Sacrifices than an Aztec priest,
Standing here straining at that leash,
All fall down,
Can't complain, mustn't grumble,
Help yourself to another piece of apple crumble

Κοινώς "Γειά σου Γιάννη - Κουκιά σπέρνω"!

# 5 U2 - Elevation
I've got no self control,
Been living like a mole now,
Going down, excavation,
High and high in the sky,
You make me feel like I can fly,
So high,
Elevation

Μάλλον ήταν όντως "high" ο στιχουργός την ώρα που το έγραφε το κομμάτι! Του αφιερώνω με αγάπη το "Because I got high" των Afromen!

# 6 Toto - Africa
The wild dogs cry out in the night,
As they grow restless longing for some solitary company,
I know that I must do what's right,
Sure as Kilimanjaro rises like Olympus above the Serengeti.

Παρέα με τα σκυλιά, τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ!

# 7 Oasis - Champagne Supernova
Slowly walking down the hall,
Faster than a cannonball,
Where were you when we were getting high?

Έλα μου ντες! Μάλλον εδώ έπρεπε να αφιερώσω το τραγούδι που αφιέρωσα στους U2. Εξάλλου οι αδελφοί Gallagher είναι γνωστά junkies! :p

# 8 Duran Duran - Is There Something I Should Know?
And firey demons all dance when you walk through that door,
Don't say you're easy on me you're about as easy as a nuclear war.

- Διαβολάκι, διαβολάαααακι, δώσμου ένα φιλάααακι!!!!
- Έρωτα ή πόλεμο.... Τι ζητάς απ'τα δυόοοοοο; (Καρβέλας vs Βίσση all the way!)

# 9 Human League - The Lebanon
Before he leaves the camp he stops,
He scans the world outside,
And where there used to be some shops,
Is where the snipers sometimes hide.

No comments.

# 10 Black Sabbath - War Pigs
Generals gathered in their masses,
Just like witches at black masses.

Καλά από έναν καμμένο όπως ο Ozzy δεν περιμένεις και τίποτα καλύτερο!

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας. Ποιό τραγούδι θα βάζατε εσείς στην δεκάδα; Από ξένα πάντα μόνο!

Sunday 6 May 2007

Pablo Francisco - Stand Up Comedy

Ο τύπος είναι απλά ΦΟΒΕΡΟΣ!! Έχω ένα dvd του και κάνει απίστευτες μιμήσεις! Στο βιντεάκι που ακολουθεί μιμείται την φωνή του τύπου που μιλάει στα "προσεχώς" των ταινιών! Με ένα απλό search στο youtube μπορείτε να βρείτε και άλλα πολλά ξεκαρδιστικά βιντεάκια με τον Pablo Francisco. Πιστέψτε με, αξίζει!!!! Μακάρι να υπήρχε και στην Ελλάδα κάποιος τόσο καλός.



Enjoy!!!


s1ngles - επεισόδιο 23

Μη έχοντας λοιπόν μπορέσει να δω το επεισόδιο την Τετάρτη λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα, το είδα σήμερα το πρωί. Είναι ωραίο που σε κάποια επεισόδια βάζουν ένα θέμα και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για κάποια ζητήματα που προβληματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, χωρίς όμως να προκαλούν ή να θίγουν. Στο επεισόδιο αυτό τίθεται το θέμα του ρατσισμού. Ομολογώ ότι το επεισόδιο με την προφύλαξη στον έρωτα μου άρεσε περισσότερο γιατί ήταν πιο κοντά στο νεανικό στυλ της σειράς και άγγιζε ένα θέμα που θεωρείται ταμπού. Αλλά και το τελευταίο επεισόδιο στο οποίο και αναφέρομαι είχε σωστά μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό. Στο μόνο που ίσως κάπως να διαφωνώ είναι πως δεν είναι κακό να είναι κάποιος προσεκτικός και λίγο καχύποπτος (όχι μόνο απένατι στους ξένους, αλλά σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζει) αρκεί να μην το δείχνει.

Στο υπόλοιπο θέμα του επεισοδίου τώρα: πολύ γουστάρω όταν σε ταινίες, σειρές ή θεατρικά έργα εφαρμόζεται αυτό που είχαμε μάθει όταν διαβάζαμε αρχαία δέσμης και αναφερόταν ως "άρση της θεατρικής συμβατικότητας / ψευδαίσθησης". Όταν δηλαδή εκεί που παρακολουθείς κάτι ο συγγραφέας σε επαναφέρει στην πραγματικότητα που ζεις! Όπως συνέβη και σε παλιότερο επεισόδιο που η Λίλα πήγε στην αίθουσα του μοντάζ της σειράς ή στο επεισόδιο αυτό όπου η Λίλα και η Ράνια συναντάνε στο όνειρο τους τον σεναριογράφο της σειράς! Τρέλα!!!

Στην ουσία του story τώρα. Πιστεύω πως το επόμενο επεισόδιο θα είναι το καλύτερο! Αν αποκαλύψει ο Μπίλης στην Ράνια αυτό που είδε στο laptop, θα γίνει χαμός!!! Άντε να δούμε επιτέλους και επίσημα την Ράνια και τον Νώντα ζευγάρι χεχε!!!

Ευτυχώς την επόμενη Τετάρτη δεν έχει ποδόσφαιρο (καιρός ήταν!!!) και δεν θα χρειαστεί να δω το επεισόδιο άλλη μέρα!

Εν αναμονή του επόμενου λοιπόν, σας αφιερώνω το
τραγούδι που ακούγεται προς το τέλος του επεισοδίου 23, ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια!!!...

The Cranberries - Dreams

Oh my life is changing everyday

Every possible way
Though my dreams, it’s never quite as it seems
Never quite as it seems

I know I felt like this before
But now I’m feeling it even more
Because it came from you

Then I open up and see
The person fumbling here is me
A different way to be

I want more, impossible to ignore
Impossible to ignore
They’ll come true, impossible not to do
Impossible not to do

Now I tell you openly
You have my heart so don’t hurt me
For what I couldn’t find

Talk to me amazing mind
So understanding and so kind
You’re everything to me

Oh my life is changing everyday
Every possible way
Though my dreams, it’s never quite as it seems
’cause you’re a dream to me
Dream to me

Saturday 5 May 2007

Music and Lyrics


Μόλις είδα την ταινία Music and Lyrics στην οποία πρωταγωνιστεί ο Hugh Grant και η Drew Barrymore. Είχα πολύ καιρό να δω rom com (σσ: romantic comedy για όσους δεν γνωρίζουν την ορολογία του κινηματογράφου) και ακόμα περισσότερο καιρό να δω ωραία rom com!!

Πιστεύω όσοι είναι λάτρεις της μουσικής και συγκεκριμένα όσοι έχουν μεγαλώσει με την μουσική της δεκαετίας του '80 θα περάσουν ένα ευχάριστο 2ωρο παρακολουθώντας την συγκεκριμένη ταινία.

Μου αρέσουν οι ταινίες δράσης και τα θρίλερ γενικώς, αλλά που και που χαίρομαι να βλέπω και καμιά πιο "ανάλαφρη" ταινία, αρκεί να έχει καλές ερμηνείες και να μην αγγίζει τα όρια του γελίου και του σιχαμερού.

Το
Music and Lyrics είναι η ιστορία ενός πρώην ποπ σταρ της δεκαετίας του '80, του Alex Fletcher (φανταστικό πρόσωπο) που σήμερα έχει χάσει την παλιά του δόξα και πηγαίνει σε Λούνα Παρκ και συναντήσεις παλιών συμμαθητών - γενικώς ό,τι κάτσει! Ώσπου του δίνεται η ευκαιρία να γράψει ένα τραγούδι για την Cora (την σημερινή Britney ή Christina Aguilera) που είναι η μεγαλύτερη ποπ σταρ. Στο γράψιμο της μουσικής τα καταφέρνει περίφημα, δεν ξέρει όμως να γράφει στίχους. Τότε γνωρίζει την Sophie Fisher (Drew Barrymore) που πηγαίνει στο σπίτι του για να περιποιηθεί τα φυτά του. Στην πορεία ο Alex ανακαλύπτει το ταλέντο της Sophie στο γράψιμο στίχων.

Η συνέχεια επί της οθόνης...

ΥΓ: Μου άρεσε που σε όλη την ταινία αναφέρονταν ονόματα πραγματικών τραγουδιστών τόσο της δεκαετίας του '80 όσο και του σήμερα, γεγονός που από την μια "ενσωμάτωνε" τα φανταστικά πρόσωπα της ταινίας στην πραγματικότητα και από την άλλη σε οδηγούσε στην σκέψη ότι πολλοί πρώην αστέρες που έχουν κάπως ξεχαστεί ή που δεν ακούγονται τόσο πολύ σήμερα μπορεί να περνάνε κάτι αντίστοιχο. Είναι πραγματικά δύσκολο στην μουσική βιομηχανία να "αντέξεις" στον χρόνο!

Tuesday 1 May 2007

Πρωτομαγιά στο Νυμφαίο


Είχα πολλά χρόνια να πάω να "πιάσω τον Μάη"! Πότε να ήταν άραγε η τελευταία φορά; Στο δημοτικό ή στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου;

Τέλος πάντων! Ήταν η πρώτη εκδρομή, πέραν της Χαλκιδικής που είναι σαν δεύτερο σπίτι μου, που κάνω "μόνη μου", με παρέα δηλαδή δικιά μου και όχι οργανωμένη εκδρομή σχολείου ή πανεπιστημίου. Να'ναι καλά η φίλη μου που με ξεσήκωσε. Γιατί μόνη μου δύσκολο να το πάρω απόφαση να κάνω τέτοιο μακρινό ημερήσιο ταξίδι.

Ξυπνήσαμε λοιπόν με το έτερον ήμισυ στις 7 το πρωί, φάγαμε το πρωινό μας και στις 8:20 ξεκινήσαμε για το Νυμφαίο. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός, δεν είχε καθόλου κίνηση και φτάσαμε επάνω στο Νυμφαίο στις 11:10.

Επισκευτήκαμε το καταφύγιο της καφέ αρκούδας - Αρκτούρος - που απέχει 800 μέτρα από το κέντρο του χωριού και είναι μία πολύ όμορφη διαδρομή μέσα σε δέντρα που είχαν ένα μοναδικό - σχεδόν φοσφωρίζον - πράσινο χρώμα! Αξίζει κανείς να κάνει αυτόν τον περίπατο!


Πίσω στο Νυμφαίο λοιπόν... Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό! Όλα τα σπιτάκια είναι πέτρινα και τα δρομάκια πλακόστρωτα! Το μεσημέρι μας πήραν την μύτη τα 2-3 ταβερνάκια που ψήνανε κρέατα και διάφορα μαγειρευτά παραδοσιακά χωριάτικα εδέσματα, αλλά δυστυχώς την ώρα που κατηφορήσαμε από τον Αρκτούρο είχαν γεμίσει όλα τα ταβερνάκια (είχαν έρθει 3 λεωφορεία με ΚΑΠΗ) και στάθηκε αδύνατο να βρούμε να καθήσουμε κάπου. Δεν διευκόλυνε και το γεγονός ότι έπιασε δυνατή βροχή και επομένως μερικές παρέες που είχαν τελειώσει το φαγητό τους συνέχιζαν να κάθονται και δεν άδειαζε κανένα τραπέζι.



Αφήσαμε λοιπόν το υπέροχο Νυμφαίο και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε ώσπου να βρούμε κάποιο μέρος όπου να μην γίνεται Ο χαμός για να φάμε. Καταλήξαμε σε μία ταβέρνα σε ένα χωριό ονόματι Σκλήθρο κατά τις 4:30. Καλά ήταν αλλά σίγουρα όχι τόσο νόστιμα όσο αν είχαμε καταφέρει να καθήσουμε στο Νυμφαίο.

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γύρω στις 6 και φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη κατά τις 9 παρά, αφού συναντήσαμε ένα μικρό μποτιλιάρισμα στην δυτική είσοδο της πόλης.

Γενικώς ήταν μία πολύ ωραία ημερήσια εκδρομή και την συστήνω σε όποιον έχει μια μέρα ελεύθερη και θέλει να ξεφύγει για λίγο από την πόλη. Γέμισα πολύ όμορφες εικόνες! :)