Sunday 18 November 2007

Kyle XY

Είχα αναφέρει σε προηγούμενο post μου πως παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, το Kyle XY. Μόλις ολοκλήρωσα σήμερα την πρώτη σεζόν και ήρθε η ώρα να πω δύο λόγια για αυτήν την πραγματικά πολύ ωραία σειρά.

Η σειρά αρχίζει με τον Kyle να ξυπνάει μέσα στο δάσος ολόγυμνος και να κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης. Φυσικά συλλαμβάνεται και μεταφέρεται σε εφηβικές φυλακές. Ο Kyle αρχικά ούτε μιλάει, ούτε ξέρει ποιος είναι. Δεν θυμάται τίποτα. Το πιο αξιοπερίεργο; Δεν έχει αφαλό! Καλείται λοιπόν μια ψυχολόγος για να τον βοηθήσει να ανακτήσει την μνήμη του. Η ψυχολόγος τον παίρνει στο σπίτι της και ενώ αρχικά υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από το μέρος του άντρα της όσο και της κόρης και του γιου της, πολύ γρήγορα ο Kyle γίνεται από όλους συμπαθής καθώς τους βοηθάει όλους. Στην πορεία της σειράς ο Kyle γίνεται πραγματικά μέλος αυτής της οικογένειας. Σύντομα ανακαλύπτουμε πως ο Kyle είναι πανέξυπνος, λύνει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, διαβάζει ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες σε χρόνο dt και στο μπάσκετ ρίχνει καλάθια από την μέση του γηπέδου χωρίς να αστοχεί ποτέ! Όλοι εντυπωσιάζονται από τις ικανότητες του αλλά αυτόν τον μόνο που τον νοιάζει είναι να μάθει ποιος είναι, από που προέρχεται και γιατί δεν θυμάται τίποτα. Σιγά σιγά όμως αρχίζει να έχει "flashes" που θα τον βοηθήσουν να πλησιάσει προς την αλήθεια σχετικά με την καταγωγή του.

Αυτά που ανέφερα ως τώρα είναι απλά η αρχή. Δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα πράγματα για να μην χαλάσω το μυστήριο.

Κάθε επεισόδιο - ειδικά από την μέση της σειράς και μετά - σε αφήνει με μεγάλη αγωνία για το επόμενο!

Είναι μια αρκετά πρωτότυπη σειρά και όλοι οι ηθοποιοί παίζουν πολύ ωραία! Ειδικά ο γιος της οικογένειας είναι πολύ μούρη και έχει πολύ πλάκα γενικά αλλά και ειδικά με τις θεωρίες του ότι ο Kyle είναι εξωγήινος (προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει!).

Ανυπομονώ πολύ να αρχίσω και την δεύτερη σεζόν της σειράς! :)

Τώρα που έχουν "ψιλοπαγώσει" τα πράγματα με την απεργία των σεναριογράφων στην Αμερική, η σειρά είναι μια πολύ καλή πρόταση σε όλους όσους θέλουν να δουν κάτι και δεν ξέρουν τι!

22 comments:

  1. Ενδιαφέρουσα πρόταση. Και εγώ έψαχνα κάποια καινούρια σειρά για να λιώσω, ξέρεις, να βλέπω το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, και βρήκα το 1ο DVD από τις νοικοκυρές. Δες και τη 2η σεζόν να μας πεις εντυπώσεις, μην την αρχίσω τσάμπα αμα δεν αξίζει! :)

    ReplyDelete
  2. Γκρινιάρη πιστεύω πως αξίζει να την δεις την σειρά. Η πρώτη σεζόν τελειώνει με αγωνία για την συνέχεια και θα αρχίσω να βλέπω και την δεύτερη το δυνατόν συντομότερα! :)

    ReplyDelete
  3. Να δω Kyle XY ή Prison Break; Ιδού η απορία ;-)

    ReplyDelete
  4. Prison Break δεν έχεις δει καθόλου; Ούτε καν την πρώτη σειρά; Εγώ προτείνα να τα δεις και τα δύο σιγά σιγά. :)

    ReplyDelete
  5. exei vgei se dvd sthn Ellada to Kyle? Afou exo dei ola ta alla kai perimeno tous neous gurous as do kati allo....

    ReplyDelete
  6. Οχι δεν κυκλοφορει,την ειχα αρχισει και εγω παλιοτερα αλλα την παρατησα για μια αλλη που την παρατησα και εκεινη μετα :)

    Εγω θα σας προτεινω το Kenny Vs Spenny,παρολο που ασχολουμαι χρονια με το αθλημα δεν την ειχα ακουστα,φυσικα για υποτιτλους τζαμπα θα ρωτησετε,και ειναι σε στυλ mtv με 2 τυπαδες να βαζουν σε καθε επεισοδιο περιεργα στοιχηματα (πχ ποιος θα μεινει πιο πολυ ξυπνιος,ποιος θα επιβιωσει περισσοτερο σε ενα δασος και αλλα τετοια κωμικοτραγικα πραγματα) που με εξεπληξε ευχαριστα απο το πρωτο επεισοδιο!Μην αφχωνεστε για τα αγγλικα,χρησιμοποιουν απλουστατη διαλεκτο :P

    Αυτη γω χρησιμοποιω ως ευχαριστο διαλειμα μεχρι να βρεθουν υποτιτλοι για 3η σεασον απο married with children!

    ReplyDelete
  7. Ουπς. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω ούτε ένα επεισόδιο. Αυτή την εποχή βλέπω Spooks, Life και περιστασιακά Heroes και Bionic Woman, μέχρι να ξαναρχίσει το Galactica. Πού να τα προλάβω όλα; Πάντως το Prison Break είναι το επόμενο στη σειρά.

    ReplyDelete
  8. "Τώρα που έχουν "ψιλοπαγώσει" τα πράγματα με την απεργία των σεναριογράφων στην Αμερική, η σειρά είναι μια πολύ καλή πρόταση σε όλους όσους θέλουν να δουν κάτι και δεν ξέρουν τι!"
    Ακριβώς αυτό σκέφτηκα σήμερα όταν είδα ότι το επόμενο επεισόδιο του Prison Break θα είναι τον Γενάρη και η απεργία των σεναριογράφων βάζει σε κίνδυνο το Lost και το Galactica!
    Αλήθεια το Battlestar Galactica Razor το είδες?!

    ReplyDelete
  9. @ Zoaki: Όχι η σειρά δεν έχει βγει σε DVD στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν την γνώριζα καν πριν αρχίσω να την βλέπω αλλά με το που την ξεκίνησα κόλλησα!

    @ Willow: Η σειρά που περιγράφεις δεν με τραβάει καθόλου μα καθόλου χεχε! Είμαι πιο πολύ του μυστηρίου εγώ!

    Όσο για το married with children είναι τόσο απλή η γλώσσα που χρησιμοποιούν που δεν νομίζω ότι χρειάζονται οι υπότιτλοι. Εγώ και τις 11 σεζόν τις είδα άνευ υποτίτλων και μια χαρά καταλάβαινα. Anyway!

    @ Σοφία: Τις σειρές που αναφέρεις τις έχω ακουστά μόνο, αλλά μάλλον δεν είναι του στυλ μου. Γιατρούς κλπ έχω βαρεθεί να βλέπω, όλες ίδιες μου μοιάζουν!

    @ Στάθη: Όχι το Razor δεν το έχω δει! Για το Prison Break τσατίστηκα και εγώ πολύ όταν είδα ότι το επόμενο είναι τον Ιανουάριο!!! Ο bf μου ήταν ο λόγος που αρχίσαμε να βλέπουμε τον Kyle. Είχε διαβάσει κάπου ότι έχει τόση αγωνία όσο το Lost! Εγώ θα πω πως αυτή η δήλωση είναι υπερβολική, αλλά το γεγονός ότι έχει αγωνία και μυστήριο εμένα με ιντριγκάρει και μου αρέσει. Χθες είδαμε και το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν.

    Γκρινιάρη μπορείς επισήμως να αρχίσεις να το βλέπεις! Σου δίνω το ΟΚ! ;-)

    ReplyDelete
  10. χμου! ενδιαφέρον,θα το ψάξω και θα σου πω! καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
  11. Καλώς όρισες alienlover! :)

    Αν το δεις περιμένω εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  12. Γιατρούς; Ποιους γιατρούς; Όλες οι σειρές που βλέπω είναι ή αστυνομικές ή επιστημονικής φαντασίας. Καμία σχέση με γιατρούς.

    Υ.Γ. Έχει βγει το Razor κι εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι?!!

    ReplyDelete
  13. Α όχι, στις 24/11 βγαίνει. Φιουυυυυ!

    ReplyDelete
  14. Την σειρά που λες δεν την ξέρω,αλλά την ακούω συχνά πυκνά τελευταία.
    Αυτή την περίοδο βλέπω heroes και Grey's Anatomy.

    ReplyDelete
  15. @ Σοφία: Αυτό το Life με γιατρούς δεν είναι; Αυτήν την εντύπωση είχα, anyway!

    @ Μαρία: Εγώ από αυτές που "τρέχουν" ακόμα βλέπω Heroes, Desperate Housewives, Prison Break (που όπως είπαμε πάμε για Ιανουάριο γκρρρ!) και Dexter! Για τον τελευταίο θα κάνω σχετικό ποστ κάποια στιγμή. Επίσης έχω στο μυαλό μου θέματα για 2-3 νέα ποστ αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο να τα γράψω!

    ReplyDelete
  16. Όχι, καμία σχέση. Το Life είναι καθαρά αστυνομικό.

    ReplyDelete
  17. hello!!!
    Thanx epsaxna mia seira na dw twra mias kai i mia akyrwsh seiras akolouthei thn allh...euxaristw poly....nice blog

    ReplyDelete
  18. Καλώς όρισες στο blog Themi! Ελπίζω να σου αρέσει η σειρά! :)

    ReplyDelete
  19. Ok...τις ειδα και τις 2 σεζόν και ναι είναι παρα πολύ καλη η σειρά...η δεύτερη σεζόν πολυ καλύτερη απο την πρώτη κατ'εμε...καιρο ειχα να δω ενα teen drama(με την καλη εννοια) με αρκετο μυστήριο...απο την εποχή του Roswell συγκεκριμένα...να την δείτε και οι υπόλοιποι...thanx που την πρότεινες περιμένω την συνέχεια στις 14 Ιανουαριου....καπου εκει ξεκινάνε και όλες....

    ReplyDelete
  20. Δηλαδή εσύ Θέμη είδες 2 ολόκληρες σεζόν μέσα σε 5 μέρες! Μπράαααβο! Εγώ έχω δει μέχρι το 8ο της δεύτερης σεζόν. Πέντε επεισόδια μου έμειναν για να τελειώσει. Ίσως δω 2 σήμερα αν προλάβω.

    Χαίρομαι που σου άρεσε η σειρά! Από το σχόλιό σου καταλαβαίνω πως το τέλος της δεύτερης σεζόν αφήνει υπονοούμενο και για τρίτη;! Πίστευα πως θα τελείωνε στην δεύτερη...

    ReplyDelete
  21. Η σειρά κανονικά παίζεται καλοκαίρι στην Αμερική γι'αυτο η 1η σεζόν έχει μόνο 10 επεισόδια...Επειδή η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία αποφάσισαν να την μεγαλώσουν μετά το φετινό καλοκαίρι που πέχτηκε η 2η σεζόν ...αν δεις απο δεύτερη σεζόν υπάρχουν 13 επεισόδια...η αλήθεια οτι υπάρχουν άλλα 10 επεισόδια για την 2η σεζόν που δεν έχουν πεχτεί ακόμα...τα 10 αυτά επεισόδια ξεκινάνε απο 14 Ιανουαρίου δλδ πρώτη φορά χειμώνα...Αλλά επειδή το έψαξα το θέμα η σειρά πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η 2η σεζόν και γενικά μήνες πριν την προβολή του 14ου επεισοδίου έχει πάρει πράσινο φως και για 3η σεζόν...θα παιχτούν άλλα 10 επεισόδια το καλοκαίρι που θα έρθει και μετα θα δείξει...ναι τα ειδα σε 5 μέρες δεν μπορώ με τις σειρές πορώνομαι...4 επεισοδια την μέρα περιπου μιας και ήταν 23...και μιας και είναι Τρίτη(τετοια ώρα τετάρτη αλλα anyway) σήμερα πάω να δω τα καινούρια επεισόδια απο Heroes, Desperate Housewives(το οποίο λένε οτι ειναι power)και Dexter....όσο για το τελευταίο επεισόδιο της mid-season του Kyle είναι εξαιρετικό και σε αφήνει σε αγωνία...καλά εγω πάω πολυ τον μικρό Τζος και στα καινούρια επείσοδια θα έχει μια πάρα πολυ ενδιαφέρουσα ιστορία...το περιμένω και αυτό λοιπόν...μαζι με Lost και Prison Break....και ισως Battlestar Galactica(...αν το ξεκινήσω τελικά)

    ReplyDelete
  22. @ m_themis: Τελικά είδα χθες τα δύο επόμενα επεισόδια και οφείλω να ομολογήσω πως όσο προχωράει η σειρά τόσο και περισσότερο μου αρέσει! Όπως με τις περισσότερες σειρές τα πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν ήταν μέτρια, αλλά από την μέση και μετά είναι τέλεια και με πολλή αγωνία! Τρία επεισόδια μένουν για να ολοκληρώσω τα ήδη παιγμένα.

    Όσο για τον Josh και εγώ τον συμπαθώ αφάνταστα, έχει πολλή πλάκα! Και με την Andy ταιριάζουν πολύ!

    Όσο για τις υπόλοιπες σειρές που αναφέρεις. Τo DH το επεισόδιο το είδα. Δεν μπορώ να πω ότι έχει καμιά τρομερή εξέλιξη από το προηγούμενο. Μέτριο επεισόδιο θα το χαρακτήριζα. Αντιθέτως το επεισόδιο του Dexter είναι πολύ power!!! Φοβερές εξελίξεις συμβαίνουν! Θα το δεις και θα με θυμηθείς! Και το Heroes το επεισόδιο που το είδα χθες είναι πολύ καλό! :)

    ReplyDelete