Wednesday 21 November 2007

Επιτραπέζια παιχνίδια!

Αυτές τις μέρες που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και στολίζονται τα μαγαζιά με όμορφα στολίδια, έχω την τάση όταν βρίσκομαι σε super-market ή σε κάποιο εμπορικό να κοιτάζω τα επιτραπέζια. Πάντα όποτε βρεθώ σε μαγαζί που πουλάνε επιτραπέζια μου αρέσει να τα κοιτάω, αλλά τα Χριστούγεννα ακόμα περισσότερο!

Έτσι έγινε και το Σάββατο που μας πέρασε. Και σκέφτηκα κοιτάζοντάς τα να κάνω ένα σχετικό ποστ στο blog μου.

Ακολουθούν λοιπόν τα αγαπημένα μου επιτραπέζια, είτε επειδή τα παίζω ακόμα είτε επειδή τα έπαιζα μικρότερη:

Μυστήρια στο Πεκίνο

Το εν λόγω επιτραπέζιο το είχε πάρει δώρο κάποια Πρωτοχρονιά κάποιος στην βαφτισιμιά της μαμάς μου. Θυμάμαι σαν χθες ότι το ανοίξαμε και είχαμε λύσει όλες τις υποθέσεις ως το πρωί!!!

Δύο λόγια: Στις γειτονιές του Πεκίνο γίνονται διάφορα εγκλήματα. Υπάρχουν ορισμένοι μάρτυρες όπως η κυρία Ρου Μπι Νι που διαθέτει κατάστημα κοσμημάτων και η δεσποινίς Νο Στι Μι που έχει εστιατόριο. Άλλοι μάρτυρες μπορεί να λένε την αλήθεια, άλλοι ψέμματα και άλλοι να μην γνωρίζουν τίποτα. Βρίσκονται στις άκρες του ταμπλώ και πρέπει κάθε παίχτης να μαζέψει το δυνατότερο περισσότερα στοιχεία για να ανακαλύψει ποιος είναι ο εγκληματίας (υπάρχει ένα χαρτόνι με διάφορες φάτσες) και να πάει πρώτος στον χρωματιστό δράκο που κρύβεται ο κακός!

Η γνώμη μου: Ένα από τα πιο ωραία επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ! Το υλικό του παιχνιδιού είναι πολύ πρωτότυπο: το καθρεφτάκι για να διαβάσεις το ανάποδο μήνυμα, τα κόκκινα γυαλάκια για να δεις τα γράμματα, το βιβλιαράκι με τις υποθέσεις, το χαρτόνι με τις τρύπες που φανερώνει το νούμερο του "κακού" για να διαπιστώσεις αν τον ανακάλυψες κλπ!


Hotel
Ενώ ποτέ δεν υπήρξα φαν της μονόπολης, το Hotel πάντα μου άρεσε!

Δύο λόγια: Γυρνάς γύρω γύρω στο ταμπλώ και αν έχεις αρκετά λεφτά χτίζεις ξενοδοχεία. Αν κάποιος πέσει σε τετραγωνάκι μπροστά στο ξενοδοχείο σου μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει διανυκτερεύσεις και εσύ να μαζεύεις λεφτά και να γίνεις πολύ πλούσιος. Μπορείς να χτίσεις και άλλο ξενοδοχείο, αλλά θέλει προσοχή γιατί ανάλογα τι καρτελάκι θα τραβήξεις μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς χρεωμένος!!!

Η γνώμη μου: Όπως είπα μου αρέσει πολύ. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με τα Μυστήρια στο Πεκίνο και θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν τα Best Seller της εποχής! Ακόμα παίζονται με την ίδια όρεξη με τότε. Επίσης πολύ καλοφτιαγμένο παιχνίδι!


Pictionary

Σίγουρα ένα από τα παιχνίδια που έχω παίξει όσο κανένα άλλο! Δεν χρειάζεται να είσαι ζωγράφος-καλλιτέχνης! Πρέπει απλά να έχεις φαντασία - τόσο εσύ για να περιγράψεις μια λέξη με ζωγραφιά (από μια απλή λέξη όπως "δέντρο" έως μια σύνθετη λέξη όπως "ανεξαρτησία"!!!), όσο και ο συμπαίκτης σου για να μαντέψει τι στην ευχή είναι αυτό που προσπαθείς να του ζωγραφίσεις!!! Ένα παιχνίδι που αναμφισβήτητα βγάζει πολύ, μα πολύ γέλιο!


Taboo
ΟΚ τι να πει κανείς για ΑΥΤΟ το παιχνίδι! Ίσως το πιο αγαπημένο μου μαζί με τις "ζωγραφομαχίες" (σσ. η ελληνική έκδοση του pictionary). Κάθε κάρτα περιλαμβάνει μια λέξη την οποία και πρέπει να περιγράψεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις μια σειρά λέξεων που βρίσκονται κάτω από την λέξη που καλείσαι να περιγράψεις! Όταν το παίζουν άτομα που γνωρίζονται καλά και αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα βγάζει πολύ κέφι και γέλιο! :)

Trivial Pursuit

Ίσως το παιχνίδι που έχει βγει σε περισσότερες εκδόσεις, από κάθε άλλο. Παιχνίδι ερωτήσεων πολλαπλής θεματικής: από κινηματογράφο, θέατρο, μουσική και αθλητικά ως πολιτική, γεωγραφία και επιστήμη. Προσωπικά έχω αγοράσει την 90s edition και ΟΚ όσες φορές το έπαιξα στο σπίτι με φίλους οι απαντήσεις που βρίσκαμε ήταν ελάχιστες (πετυχαίναμε κυρίως ό,τι είχε σχέση με μουσική κλπ). Ορισμένες ερωτήσεις μάλιστα για να τις απαντήσεις πρέπει να έχεις διαβάσει και να ξέρεις απ'έξω ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια! Όπως και να έχει πάντως είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από το οποίο μαθαίνεις αρκετά πράγματα. Σκέφτομαι τώρα τα Χριστούγεννα να πάρω την Disney edition που την γυροφέρνω εδώ και καιρό. Δεν την έχω παίξει ποτέ, αλλά διάβασα επάνω πως έχει 2 ειδών κάρτες, μια για παιδιά και μια για μεγάλους. Οι ερωτήσεις σχετίζονται με τις ταινίες Disney.

Jenga




Δεν ξέρεις πως να "σκοτώσεις" τον χρόνο σου; Ορίστε το ιδανικό παιχνίδι για σένα! Μπορείς να το παίξεις μόνος σου ή με φίλους σου. Πιάσε τουβλάκια από την βάση και βάλτα από πάνω! Θα φτάσεις στο σημείο να τρέμει το χέρι σου από τον φόβο και την αγωνία να μην πέσει ο πύργος. Όταν αυτό συμβεί - γιατί θα συμβεί - μπορείς να βρίσεις ελεύθερα! :-P

Υπάρχει και το jenga extreme στο οποίο τα τουβλάκια δεν είναι τετράγωνα και είναι ακόμα πιο δύσκολο!



Scrabble

Το πιο all time classic που υπάρχει! Έχει βγει σχεδόν σε όλες τις γλώσσες. Χαρακτηριστικό το πράσινο κουτί του που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν αλλάζει. Κάθε παίχτης παίρνει 7 γράμματα και πρέπει να σχηματίσει πάνω στο ταμπλώ λέξεις, με όσο περισσότερα γράμματα μπορεί. Ανάλογα με το μέρος που θα τοποθετήσει την λέξη μπορεί οι πόντοι της λέξης του να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν. Αν είστε δυνατοί στα σταυρόλεξα θα είστε και στο scrabble!


Uno


Παιχνίδι με χαρτιά, παρόμοιο με την δική μας "αγωνία", μόνο που εδώ δεν έχουμε κανονική τράπουλα, αλλά χαρτιά με χρώματα και αριθμούς. Παίζεται πολύ ωραία και ευχάριστα ειδικά όταν η παρέα είναι μεγάλη! Η φορά του παιχνιδιού μπορεί να αλλάξει, ή ο διπλανός σου να φορτωθεί πολλά φύλλα, ανάλογα τι "ειδικό χαρτί" θα τραβήξει ο προηγούμενος (+2, +4 κλπ)



Επειδή πέρασε η ώρα κλείνω συνοπτικά με τα 2-3 τελευταία παιχνίδια που σκέφτηκα:

Ναυμαχία

Παιχνίδι στρατηγικής. Κάθε παίχτης έχει από ένα ταμπλώ (με νούμερα οριζόντια και γράμματα κάθετα) και τοποθετεί κρυφά τα καράβια του. Ο αντίπαλός του πρέπει να τα εντοπίσει και να τα "βομβαρδίσει". Όποιος βρει πρώτος όλα τα πλοία του αντιπάλου είναι και ο νικητής!

Μάντεψε ποιος

Παιχνίδι που χαίρονται κυρίως οι μικρότερες ηλικίες. Διάφορα πρόσωπα σε 2 ταμπλώ, κάθε παίχτης πρέπει να βρει ποιος κρύβεται στο ταμπλώ του αντιπάλου.


Mastermind

Ένας παίχτης διαλέγει έναν κρυφό συνδιασμό χρωμάτων, τον οποίο πρέπει ο αντίπαλός του να ανακαλύψει μέσα σε δέκα κινήσεις! Επίσης ένα από τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια, που θέλει μεγάλη παρατηρητικότητα!

Επίλογος:

Τα επιτραπέζια είναι κατά την γνώμη μου ένας πολύ ευχάριστος τρόπος (και συχνά και δημιουργικός, ψυχαγωγικός και ενημερωτικός) να περνάει κανείς την ώρα του. Ειδικά με καλή παρέα μπορεί ένα απόγευμα να γίνει πολύ όμορφο. Καλό θα ήταν να ενθαρρύνουμε και τις μικρότερες ηλικίες να παίζουν επιτραπέζια! Καλά και τα παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά από τα επιτραπέζια κερδίζει κανείς πολλά πράγματα! :)

46 comments:

  1. Οι Ζωγραφομαχίες και το Ταμπού είναι τα αγαπημένα μου :-)

    ReplyDelete
  2. Το Taboo είναι φοβερό παιχνίδι και βγάζει πολύ γέλιο!!!

    Το Hotel δε μου άρεσε ποτέ, αντιθέτως είμαι fan της μονόπολης!

    Jenga δεν είχα ποτέ, αλλά μου άρεσε να παίζω.

    Επίσης θα προσθέσω το Cluedo. Είναι σε στυλ του Μυστήρια στο Πεκίνο (δεν το έχω παίξει ποτέ) αλλά με διαφορετικό gameplay.

    Επίσης μικρός είχα και ένα που λεγόταν Το παιχνίδι της Ζωής, που ήταν από τα αγαπημένα μου, και το Κερδίστε χάνοντσς!

    Τα επιτραπέζια ήταν μεγάλο πάθος παλιά. Ίσως αν δεν υπήρχαν οι υπολογιστές να ήταν ακόμα. Αν και είναι πολύ διαφορετικά πράγματα, για διαφορετικές περιστάσεις και διαφορετικές συγκινήσεις.

    Ωραίο post!

    ReplyDelete
  3. Και εμένα!! Αν μου έλεγες από όλα αυτά να διαλέξω 2, αυτά θα διάλεγα!:)

    ReplyDelete
  4. Hotel πλεον ειναι must χριστουγεννα και πασχα που μαζευομαστε με φιλους,καθως και η μονοπολυ που δεν την ειδα στον καταλογο και ειναι old time classic!Τα υπολοιπα εχουν γινει σουπα πλεον κ τα αποφευγω οσο μπορω!

    Το τρομερο ειναι πως αν και εχουν περασει τοσα χρονια κυκλοφορουν ακομα τα ιδια επιτραπεζια...μπορει τα γραφικα να εχουν απογειωθει,οι τιμες και τα περιτυλιγματα να εχουν αλλαξει,αλλα το gameplay του παιχνιδιου ειναι ακριβως το ιδιο οπως και τοτε!!Περυσι θυμαμαι που εψαψνα τπτ να περασει η ωρα βρηκα πως τα περισσοτερα τα ειχα παιξει καποια στιγμη στην ζωη μου κ τελικα κατεληξα στον ιπταμενο λουι που με συγκινησε (εμενα,αλλα οχι την τσεπη μου!)

    ReplyDelete
  5. πω πω!!!
    μυστηρια στο πεκινο, χοτελ, pictionary Και τζανγκα! νομιζω οτι ενα δυο θα τα αγορασω φετος τα χρισοτυγεννα!! εισαι απιθανη!

    ReplyDelete
  6. συνιστω τα 2 πρωτα,μποικοταζ στο pictionary κ στο jenga :P

    ReplyDelete
  7. Ψηφίζω Taboo και μονόπολη! Επίσης, πολύ ωραίο το scrabble, αλλά πάντα χάνω!Ωραίο post.

    ReplyDelete
  8. Πολύ γέλιο ρίχναμε στο Pictionary όταν είμασταν φοιτητές!!! Και παίζαμε και πολύ έντιμα!! ;-)
    Όπως και πιο μικρός ήμουν ο τραπεζίτης και όλο έδινα δάνεια σε μένα απο την κάσα όταν παίζαμε hotel με τον αδερφό μου!

    Και εγω αγόρασα το Trivial Pursuit 90's!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. @ willow: Την μονόπολη απλά την ανέφερα. Το Hotel προσωπικά δεν το έχω στην συλλογή μου, αλλά το παίζω ευχάριστα όταν βρεθώ σε κεντρικό καφέ της πόλης με επιτραπέζια. Τον "ιπτάμενο λούι" δεν τον ξέρω! Περί τίνος πρόκειται;

    @ lifewhispers: Ευχαριστώ πολύ!

    @ vasath: Και γω χάνω όλο στο scrabble γμτ!! Σ'ευχαριστώ και καλώς όρισες!

    @ Στάθη: "Δάνεια" ε;;; Χμμμ! :-P Εσένα πώς σου φαίνονται οι ερωτήσεις του 90s; Το έχεις παίξει πολλές φορές;

    ReplyDelete
  10. Τα επιτραπεζια παιχνιδια ειναι απιστευτα.Ειδικα αν υπαρχει και μεγαλη παρεα,περναει πολυ ευχαριστα η ωρα!!!Πλησιαζουν και γιορτες τωρα,τι καλυτερο απο το να μαζευεται η παρεα στο σπιτι και να παιζει επιτραπεζια!

    ReplyDelete
  11. Το Ταμπού είναι για μεγάλη παρέα.Με το έτερον ήμισυ παίζουμε Μονόπολη, Scramble και Trivial.
    Έχουμε φτάσει στο σημείο να μαλώσουμε... Για τέτοια πόρωση σας μιλάω!

    ReplyDelete
  12. @ armia: Όντως τα επιτραπέζια είναι πολύ καλή φάση, ειδικά αν έχεις και καλή παρέα.

    @ Μαρία: Ε καλά δεν είπαμε να μαλώνετε κιόλας! :) Να μάθετε και στην μπέμπα να παίζει επιτραπέζια και να σας σκίζει όταν μεγαλώσει χεχε! ;-)

    ReplyDelete
  13. ρε παιδια γνωριζεται αν υπαρχει καπου στο ιντερνετ να παιξω μονοπολη με αλλους???ευχαριστω

    ReplyDelete
  14. Εδώ και μέρες το χω δει το ποστ και από την πρώτη στιγμή ήθελα να σου αναθέσω μία δουλειά!
    Εάν το γνωρίζεις το playhouse (αυτό της Γερμανού και Π. Μελά στον 1ο όροφο όχι τα άλλα δύο) κάνε μας ένα ποστάκι με φωτό για μας που το νοσταλγήσαμε!
    Εχω περάσει ατελείωτες ώρες στο μαγαζί αυτό είτε παίζοντας διάφορα απίθανα παιχνίδια, είτε απλά χαλαρώνοντας στο πάτωμα πάνω στις μαξιλάρες και απολαμβάνοντας τους καφέδες του στα X X - LARGE ποτήρια του!

    ReplyDelete
  15. Πιο εύκολο για εμένα είναι να επισκεπτώ το playhouse στο cosmos. Στο συγκεκριμένο του κέντρου μια φορά έτυχε να πάω μόνο - αν θυμάμαι σωστά το μαγαζί - και δεν μου άρεσε και γιατί ήταν υπερβολικά μικρό και γιατί τα παιχνίδια μου ήταν άγνωστα.

    Αν τύχει ωστόσο να βρεθώ μέσα στις διακοπές θα βγάλω φωτογραφίες. :)

    ReplyDelete
  16. Το μαγαζάκι αυτό είναι μικρό όντως και δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Αλλα για τα παιχνίδια μην φοβασαι.
    Ότι θες στο εξηγουνε τα παιδια εκεί. Εγώ καθε φορά τους εμπιστευόμουν να μου εξηγήσουν κάποιο καινούριο που δεν το ήξερα.
    Εκεί έμαθα το Blokus και το Settlers of Catan πολύ πριν γίνουν επιτυχίες και γνωστά σε πιο ευρύ κοινό αλλά και πολλά αλλα μικρότερα παιχνίδια οπως το uno.
    Παιχνίδια που δεν πωλούνται καν στην Ελλάδα!

    ReplyDelete
  17. Hotel rules!
    Μπορώ να ζητήσω μια χάρη? Βρήκα επιτέλους το συγκεκριμένο παιχνίδι καταχωνιασμένο και σκονισμένο στην αποθήκη μου, αλλά ο χρόνος άφησε πάνω του τα σημάδια του... Μήπως μπορεί κάποιος να σκανάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας από τα Waikiki, L'Etoile, Tajmahal, και Royal και να τα στείλει στο nikolas3949@yahoo.com? Θα κάνει έναν άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο...

    ReplyDelete
  18. Αν και δε πέρασαν πολλά χρόνια που σταμάτησα να παίζω κάποια και ακόμα παίζω με άλλα (ώντας 19χρονος φοιτητής ακόμα) μου άρεσε η παρουσίαση σου...

    Δεν έχω παίξει ποτέ τα Μυστήρια στο Πεκίνο και ελάχιστα το Pictionary μια και είμουν πολύ μικρός όταν ήταν της μόδας. Στα υπόλοιπα έχω περάσει πολλές όμορφες ώρες και παρότι είμαι κομπιουτεράς θεωρώ τα επιτραπέζια κλάσσεις ανώτερα από τα ηλεκτρονικά!

    Αγαπημένο από όσα ανέφερες το Mastermind! (Φαίνεται λίγο, ε;)

    ReplyDelete
  19. MasterMind καλώς όρισες! Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση! Όσο για τα παιχνίδια που δεν έχεις παίξει σου προτείνω να τα παίξεις και θα περάσεις πολύ ωραία ειδικά αν έχεις καλή παρέα!

    ReplyDelete
  20. Ε ναι λοιπόν μετά από κάτι μήνες το έκανα και αυτό!!!
    Εδώ μπορείτε να βρείτε τους Τίτλους Ιδιοκτησίας του HOTEL καθώς και τους Εξωτερικούς Χώρους, αν τυχόν έχετε χάσει τίποτα ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου μηπως μπορεις να ξανανεβασεις εκεινους τους τιτλους του HOTEL ???? τελικα ειναι πιο πολυτιμοι απ'οτι νομιζαμε ! δεν πιστευα οτι επαιζε τετοια πληροφορια στο ιντερνετ ! το βρήκα πεταμένο στα σκουπιδια και ηταν ΟΛΑ τα κομματια ΕΚΤΩς απο 4 τιτλους !

      Delete
  21. ego exo to paixnidi athikto kai psaxno tous kanones an mporei kapoios na voithisei tha to ektimousa afantasta.

    ReplyDelete
  22. mporei kapoios na mou vrei tis ypotheseis toy mistiria toy pekinoy ???einai na xerei kapou na tis vrw???

    ReplyDelete
  23. mporei kapoios n m exigeisei t cludo? t eixa paixei palia k tora p diavazo ts kanones kapou kollaoo.. please helpppp... !!

    ReplyDelete
  24. Όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι τέλεια!!! Το HOTEL δε ξέρω τι είναι...

    ReplyDelete
  25. ola ta epitrapezia einai poly teleia......alla kanena den einai opws to jenga kai t tamboo!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  26. καλε taboo!!!!!!!!!!!!!!lol

    ReplyDelete
  27. Αχ!Πόσο θα'θελα να παίξω ένα επιτραπέζιο τώρα!Αλλά δεν έχω παρέα αυτή τη στιγμή.

    ReplyDelete
  28. το cluedo διαβαζεται κλουντο η κλουεντο?οχι τπ γιατι θα με βγαλουν τρελη!!

    ReplyDelete
  29. Ξέρει κανείς πως ακριβώς παίζονται οι ζωγραφομαχίες?Εχω χάσει τις οδηγίες και δε θυμάμαι πως παίζεται.

    ReplyDelete
  30. Ανάλογα σε ποιο τετραγωνάκι πέσεις στο ταμπλό, περιγράφεις ζωγραφίζοντας την λέξη που έχει το ίδιο χρώμα στην καρτέλα που τραβάς στην τύχη. Απλό είναι. Στο pictionary κάποιες λέξεις έχουν ένα τριγωνάκι δίπλα τους, πράγμα που σημαίνει ότι τη λέξη πρέπει να την περιγράψουν και οι δύο ομάδες και κερδίζει αυτή που τη βρει πρώτη.

    ReplyDelete
  31. Σ΄ευχαριστώ πολύ!!Το παιχνίδι το έχω εδώ και 14 χρόνια, πριν να γεννηθούν τα παιδιά μου και το ξέθαψα προχθές .....Εχω χάσει και μια κλεψύδρα που είχε.Θυμάμαι ότι κάναμε τρελό γέλιο.Καλές γιορτές.

    ReplyDelete
  32. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα! Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, από τα αγαπημένα μου! Ελπίζω να ξαναμαζευτείτε με τα παιδιά σου και να κάνετε ξανά τρελό γέλιο! Καλές γιορτές και σε σένα! :)

    ReplyDelete
  33. Έχω μια απορία πάλι.Το κουτί γράφει ότι παίζεται απο 3 έως 10 άτομα.Πώς παίζεται με τρία άτομα?


    Ευχαριστώ πολύ.Μαρία

    ReplyDelete
  34. pedia,mporite na me voithisete?
    thathela na vro orismena mistiria-ipothesis apo cluedo ke mistiria sto pekino...thelo na ta sindiaso na do an pezonte stin parea me emas os iroes stin ipothesi?epigon thelo voithia...

    ReplyDelete
  35. Καλησπέρα και από μένα :) Ανακάλυψα το blog ψάχνοντας για επιτραπέζια παιχνίδια. Πέρυσι υλοποίησα το 'Μάντεψε Ποιος' σε online έκδοση και τώρα ψάχνω ιδέες για να κάνω κάτι άλλο :)

    http://www.miniplay.gr/?view=game&gid=63

    ReplyDelete
  36. Κάνε μια επίσκεψη στην καισσα...αν δεν ξερεις τί είναι βρες την πρώτα στο ίντερνετ!

    ReplyDelete
  37. Τελεια είναι τα παιχνιδια!!

    ReplyDelete
  38. Κάρτες ΥΟΚΓΙ μεγάλο κόλημα!!!!!


    Στέλιος.

    ReplyDelete
  39. οι οδηγίες του Hotel είναι γραμμένες στο κάτω μέρος του κουτιού....

    ReplyDelete
  40. Καθώς έψαχνα για επιτραπέζια παιχνίδια έπεσα πάνω στο μπλογκ σου...Ας είναι γραμμένο πριν 5 χρόνια.Είναι πολύ καλή η προσπάθεια σου με όλα αυτά τα επιτραπέζια...Ένα καινούριο επιτραπέζιο που το παίζω και μου αρέσει πολύ είναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ολυμπιακέ! Μεγάλη αγάπη τα επιτραπέζια και έχω καιρό να παίξω! Δεν πειράζει που είναι παλιό το ποστ, είναι διαχρονικό! Το "Η Δική Σου Αλήθεια" δεν το γνωρίζω, μπορείς να μας πεις δυο λόγια περί τίνος πρόκειται; :)

      Delete
  41. Κι εγώ ψάχνοντας για επιτραπέζια έπεσα τυχαία στο μπλογκ σου και διαβάζω τα πάντα ώρα τώρα..... Βασικά ψάχνω για να αγοράσω ένα και τώρα θα κατεβώ ¨εξοπλισμένη¨ στην αγορά!!!!!! Σημείωσα ακόμη και το "Η Δική σου Αλήθεια" γιατί δεν το έχω ξανακούσει. Να είσαι καλά.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

    ReplyDelete
  42. Υπερατού!

    http://www.miniplay.gr/?view=game&gid=84

    ReplyDelete
  43. μπράβο για το blog !! Ωραίο !!! Ερώτηση : μας τελείωσαν τα χαρτάκια " φύλλο στοιχείων " απο το Μυστήρια στο Πεκίνο ... μήπως υπάρχει κάπου να εκτύπώσω μερικά ???? Ευχαριστώ Φιλάκια !!!

    ReplyDelete
  44. παιδια λιγω βοηθεια παρακαλω.....βρηκα το Trivial Pursuit Family Edition μεγεθος τσεπις και ενω ξερω πως να παιξω το κανονικο με αυτο δεν βγαζω ακρι επιδη δεν εχει board και εχω χασει τους κανονες....μπορει καπιος να με βοηθεισει?ευχαριστω..

    ReplyDelete