Saturday 10 November 2007

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Περιπέτειες (Μέρος 2ο)

21 Jump Street

Η σειρά που ανέδειξε έναν από τους τρεις πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς ever!! Τον Johnny Depp φυσικά! Όταν η αστυνομία δεν είναι πια επαρκής δημιουργείται μια undercover αστυνομική ομάδα που επιλύει υποθέσεις και ανακαλύπτει ενόχους που η κανονική αστυνομία αδυνατεί. Ο αστυνομικός Tom Hanson (Depp) και η παρέα του λόγω του νεαρού της ηλικίας τους καταφαίρνουν και ξαναμπαίνουν στα σχολεία ως μαθητές ή γίνονται μέλη συμμοριών και βρίσκουν την αλήθεια και τους πραγματικούς ενόχους.

Η σειρά που προβλήθηκε από το 1987 έως το 1991 είχε το πιο αγαπημένο μου theme σειράς! Το λατρεύω το τραγουδάκι αυτό!



Highlander


Χάρη στην Σοφία θυμήθηκα άλλη μια αγαπημένη μου σειρά. To Highlander με τον άκρως γοητευτικότατο Adrian Paul στον ρόλο του Duncan McLeod (ευχαριστώ Σοφία για το spelling! Έως σήμερα το πρωί νόμιζα ότι γραφόταν McLoud!!).

O Duncan λοιπόν είναι Αθάνατος. Είναι ίσως ο μοναδικός καλός Αθάνατος. Για να διατηρήσει και να επιμηκύνει την αθανασία του πρέπει να σκοτώνει τους κακούς Αθάνατους αποκεφαλίζοντάς τους με το ξίφος του. Οι σκηνές όπου οι δυνάμεις των κακών αθανάτων πήγαιναν σε αυτόν με τους σπινθηροβολισμούς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές!


Επίσης πολύ ωραία η σκηνοθεσία όταν γίνονταν flashbacks στην παλιά ζωή του Duncan στα 1600...

Η σειρά μεταδόθηκε από το 1992 έως το 1998. Ήταν πραγματικά μια από τις πιο καλογυρισμένες σειρές κατά την γνώμη μου!

Knight Rider (Ο Ιππότης της Ασφάλτου)


Η σειρά που ανέδειξε τον David Hasselhoff (μετέπειτα πρωταγωνιστή του Baywatch για τους μικρότερους). Ο Michael Knight με το σούπερ ντούπερ υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητό του, τον Κιτ, που με το ρολόι του ο Μάικλ το καλεί και έρχεται όποτε το χρειάζεται, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φωτάκια να πηγαινοέρχονται όταν μιλάει (ναι το αυτοκίνητο μιλάει), κυνηγούν τους κακούς και φυσικά τους πιάνουν! Είναι αχτύπητο "δίδυμο"!



Επίσης με υπέροχο τραγούδι εισαγωγής είχε γίνει αρκετά κοινό ringtone στα πρώτα κινητά τηλέφωνα! Η σειρά κράτησε από το 1982 ως το 1986.


Charlie's Angels

Η Jaclyn Smith, η Cheryl Ladd, η Kate Jackson και η Farrah Fawcett είναι οι Άγγελοι του Τσάρλυ! Τον Τσάρλυ δεν τον είδαμε ποτέ παρά μόνο τον ακούγαμε από ένα μεγάφωνο. Τους ανέθετε διάφορες υποθέσεις και οι φίλες πάντα κατάφερναν να τις φέρουν εις πέρας και φυσικά να πιάσουν τους κακούς της υπόθεσης! Η σειρά ήταν μοναδική κατά την γνώμη μου και οι ταινίες που βγήκαν πριν μερικά χρόνια μόνο ως παρωδεία μπορώ να τις χαρακτηρίσω. Δεν συγκρίνονται με τίποτα με την original σειρά η οποία παίχτηκε από το 1976 έως το 1981, αλλά υπήρξαν και επαναλήψεις στην τηλεόραση έτσι ώστε εμείς που πλησιάζουμε στα 30 (όπως είπε στο σχόλιο και ο Πίκος Απίκος) να την γνωρίσουμε και να την θυμόμαστε.

MacGyver

Ο MacGyver ήταν αυτό που λέμε one-man-show! Ένας απλός κατά τα άλλα άνθρωπος, που όταν βρισκόταν στριμωγμένος πάντα έβρισκε μια λύση για να σωθεί! Και σε μια 1x1 άδεια αποθηκούλα να τον έκλεινες πάντα εντόπιζε κάτι που τον βοηθούσε να κατασκευάσει στα γρήγορα μια μίνι εφεύρεση που τον οδηγούσε στο να δραπετεύσει ένα δευτερόλεπτο πριν εκραγεί η βόμβα! Η σειρά ήταν στον αέρα από το 1985 ως το 1992.


ΥΓ. Αν θυμάστε άλλες παρόμοιες σειρές είτε επιστημονικής φαντασίας είτε περιπέτειες αφήστε το σχόλιό σας στο αντίστοιχο post και αν τις γνωρίζω και τις παρακολουθούσα θα τις προσθέσω. Πιστεύω ότι κάποιες σειρές που μας κράτησαν καλή συντροφιά αξίζουν ένα μικρό αφιέρωμα, όπως αυτά!

14 comments:

  1. ΤΕΛΕΙΑ και τα δύο! Από τις αγαπημένες μου σειρές!

    Το τραγούδι του Jump Street το είχα ξεχάσει τελείως! Σ'ευχαριστώ που μου το θύμισες! Εγώ εν τω μεταξύ είμαι ανάποδος, μου άρεσε ο πιο χοντροκομένος χαρακτήρας που υποδυόταν ο Peter DeLuise!

    Highander rules επίσης! Οι ταινίες Highlander ποτέ μα ποτέ δε μου προκάλεσαν τόσο ενδιαφέρον...


    Νομίζω οτι εκτεταμένη αναφορά πρέπει να γίνει στον best ever Ιππότη της Ασφάλτου, με το επίσης αξέχαστο theme!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ναι ρε! Και λέω τι ξέχασα τι ξέχασα! Το προσθέτω αμέσως!

    Θυμάσαι το επεισόδιο που ο Peter DeLuise έπρεπε να κάνει baby sitting σε ένα μωράκι; Τρελό γέλιο! Και μένα μου άρεσε ο χαρακτήρας του.

    Για το highlander συμφωνώ. Όπως είπα σε σχόλιο στο blog της Σοφίας ο ηθοποιός των ταινιών μου φαίνεται πολύ άγριος, ενώ η σειρά ήταν υπέροχη! :)

    ReplyDelete
  3. Καλά, δεν το συζητώ, όσο πάει θυμάμαι πολλά ακόμα... Θα αρχίσω νυχτιάτικα μου φαίνεται να γράφω το επόμενο post, ε;! Τι μου έκανες!

    ReplyDelete
  4. Jump Street 21, σαν τρελός την παρακολουθούσα τη σειρά...θυμάμαι όταν έφυγε ο Τζόνι Ντεπ από τη σειρά είχε μερικά επεισόδια ακόμα αλλά το είχα πάρει πολύ βαριά ο φαν:) Toυλάχιστον υπήρχε ο "Booker" που ήταν από τις πιο αξέχαστες φυσιογνωμίες ever χα,χα,χα!

    Η σειρά Highlander ήταν φανταστική όντως. Η τελευταία ταινία που γυρίστηκε με το συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι το Highlander : Endgame , όπου συναντώνται ο Κριστόφ Λαμπέρ(ο κινηματογραφικός χαϊλάντερ) και ο Άντριαν Πολ. Δυστυχώς την έχω δει... χα,χα,χα.

    Πρέπει να υπάρχουν ελάχιστοι άντρες που πλησιάζουν τα 30, που να ακούν το μουσικό θέμα του "Ιππότη της Ασφάλτου" και να μένουν αδιάφοροι... Ήταν το τηλεοπτικό "σημείο αναφοράς" για πολλά από εμάς τα αγοράκια τότε:). Θυμάμαι μια φορά είχαν φέρει τον ΚΙΤ στην Αθήνα και είχε γίνει χαμός:)

    Έφυγα σφαίρα για το επόμενο ποστ σου:)

    ReplyDelete
  5. Με το που μου είπε ο Γκρινιάρης για τον Ιππότη της Ασφάλτου θυμήθηκα και τους Άγγελους του Τσάρλυ και το πρόσθεσα και αυτό στο post.

    Ό,τι άλλη πρόταση έχετε γράψτε την και αν γνωρίζω την σειρά την προσθέτω! :)

    ReplyDelete
  6. Για κάποιο λόγο είχα ένα κόλλημα με το "Μάτλοκ" κάποτε:)

    Eπίσης να μην ξεχνάμε το "Μακ Γκάϊβερ" το οποίο ήταν ίσως μία από τις πιο cool σειρές περιπέτειας ever!Τι ίσως, ήταν!

    ReplyDelete
  7. Α δεν με βλέπω να κοιμάμαι σήμερα χεχε! Thanx Πίκο για τα δύο αυτά! Θα τα βάλω. Θυμήθηκα και αλλή μια σειρά τώρα! Ποιά; Θα την δείτε στο edit! ;-)

    ReplyDelete
  8. Πίκο απίκο, στο μυαλό μου είσαι! Μετά τον Ιππότη της Ασφάλτου, ήταν η επόμενη σειρά που μου ήρθε στο μυαλό! Απίστευτος τύπος! Επίσης γνωστό theme.

    Τους Άγγελους του Τσάρλι δεν τους έβλεπα ποτέ. Μηπως δεν τους πρόλαβα;

    ReplyDelete
  9. Πωπώ ο Μακγκάιβερ ήταν τέλειος!
    Αφού και τώρα ψάχνω επεισόδια της σειράς για να τα δω.

    Όσο για τον Ιππότη της Ασφάλτου, όταν ήμουν μικρή έλεγα ότι θα τον παντρευτώ! Για τέτοια τρέλα μιλάμε..
    Το γέλιο βέβαια ήταν όταν είδα τον Κιτ να μιλά τούρκικα και τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ να αναφωνεί "Κιτ,κιτ γκέλμπουρντα!".

    ReplyDelete
  10. Μου θύμισες ότι κάπου έχω ένα μισογραμμένο ποστ (δηλαδή τι μισογραμμένο, φωτογραφίες μόνο, αλλά λέμε τώρα) για τις εκπομπές που έβλεπα μικρή. Κάποια στιγμή θα το αναρτήσω.

    Τις εκπομπές που έβαλες τις θυμάμαι όλες, όπως και το στιχάκι που λέγαμε αντί για αμπεμπαμπλώμ:

    Οι Άγγελοι του Τσάρλι είναι τρεις,
    η Κέλλυ, η Σαμπρίνα και η Κρις,
    διάλεξε μία από τις τρεις!

    ReplyDelete
  11. Μιας και είστε (είμαστε) όλοι φαν του Knight Rider να σας πω ότι η σειρά ενέπνευσε μια σειρά που παρακολουθούσα πριν λίγα χρόνια (στο Star νομίζω την έδειχνε) όνόματι "Team Knight Rider". Το έλεγε και στους τίτλους της αρχής ότι ήταν εμπνευσμένη από τον "Μichael Knight" που λέει και ο Γκρινιάρης!

    Δύο γυναίκες και τρεις άντρες με σούπερ αυτοκίνητα (πολύ πιο εξελιγμένα από τον ΚΙΤΤ) και μια μηχανή έχουν κάνει μια ομάδα που στεγάζεται μαζί με τα αυτοκίνητα σε ένα τεράστιο αεροπλάνο. Φυσικά κυνηγούν τους κακούς και φυσικά τα αυτοκίνητα τους σώζουν πάντα!

    Εντύπωση μου είχε κάνει σε ένα επεισόδιο που ο επικεφαλής/αρχηγός της ομάδας συνάντησε τον Michael Knight (εννοείται πως έδειξαν ένα σγουρό μαλλί από πίσω... προφανώς ο Ντέιβιντ δεν δέχτηκε να κάνει φιλική συμμετοχή), για τον οποίο η ομάδα είχε ακούσει, αλλά δεν πίστευαν όλοι πως ήταν υπαρκτό πρόσωπο!

    Η σειρούλα μου άρεσε και την παρακολουθούσα πολύ ευχάριστα! Κρίμα που κράτησε μόνο δύο χρονιές, από το 1997 ως το 1998.

    ReplyDelete
  12. Ωραίες όλες αυτές οι σειρές αλλά σαν το 21 Jump Street δεν έχει!!
    Τι να λέμε για αυτη την σειρά!!!!

    Και ο ΚΙΤ καλός ήταν, ειδικά όταν του έλεγες γκελ μπουρντα, αλλά σαν το 21 Jump Street...

    O Highlander ήταν καλούτσικός αλλά και ο McGyver για εκείνη την εποχή ήταν κορυφή. Τώρα πιστεύω πως αν τον δεις θα βαρεθεις...

    ReplyDelete
  13. Dikutip Dari Sebuah Media Project Seorang Maniak Petarung ayam laga bangkok Dengan Kemenangan Yang Didapatkan Dari berbagai Negara. dengan kejuaraan Inilah Mereka Senior Dari Petarung ayam baru ingin memperlihatkan cara mereka merawat ayam sehingga bisa menang dalam pertarungan tersebut. Kunjungi BBM: Bolavita | Line: cs_bolavita | WA: 081377055002 | Gratis mendaftar Di Bolavita.

    ReplyDelete