Saturday 10 November 2007

Παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Επιστημονική Φαντασία (Μέρος 1ο)

Το θέμα αυτού του post μου ήρθε πριν μερικές μέρες ψάχνοντας κάτι. Είναι απίστευτο με ένα σερφάρισμα στο ίντερνετ πόσοι συνειρμοί μπορούν να σου έρθουν στο μυαλό.

Η ιστορία έχει ως εξής: έβλεπα ένα επεισόδιο μιας νέας σειράς που άρχισα να βλέπω την προηγούμενη εβδομάδα μιας και η μοίρα των αμερικάνικων σειρών που παρακολουθώ είναι αβέβαιη λόγω της απεργίας των σεναριογράφων στην Αμερική. Η σειρά αυτή είναι το Kyle XY (είμαι ακόμα στην πρώτη σεζόν, θα γράψω μερικά λογάκια σε ξεχωριστό post). Στην σειρά παίζει ένας ηθοποιός που μοιάζει με έναν ηθοποιό που έπαιζε σε μια σειρά που έβλεπα πριν 10+ χρόνια. Είχα κολλήσει και δεν θυμόμουν το όνομα της σειράς, αλλά με ένα απλό search στο google, το βρήκα. Και κάπως έτσι μπαίνω και στο κυρίως θέμα του post...

SeaQuest


Η σειρά προβλήθηκε από το 1993 έως το 1996. Βρισκόμαστε στα μέσα του 21ου αιώνα και όλοι οι ήρωές μας βρίσκονται μέσα σε ένα υποβρύχιο. Αυτό που θυμάμαι έντονα από την σειρά είναι το δελφινάκι που είχαν μέσα στο υποβρύχιο. Ο κυρίως πρωταγωνιστής (αριστερή φωτογραφία) που υποδυόταν τον Lucas (Jonathan Brandis) είναι αυτός που νόμιζα ότι παίζει στο Kyle XY, αλλά δεν είναι τελικά. Το συμπαθούσα ιδιαίτερα αυτό το παιδάκι, το είχα δει και σε άλλες ταινίες εκτός από το SeaQuest. Στενοχωρέθηκα πολύ τις προάλλες όταν ψάχνοντας να δω αν επρόκειτο για τον ίδιο ηθοποιό διάβασα στο imdb ότι ο Jonathan αυτοκτόνησε το 2003!! :-(


Στην ίδια σειρά έπαιζε και ο Peter DeLuise (τον οποίον είχαμε πρωτογνωρίσει στο 21 jump street.. βλέπε επόμενο post) που υποδυόταν τον - ολίγον τι χαζούλη αλλά πολύ συμπαθητικό - Dagwood (αριστερή φωτογραφία). Στον ρόλο του Captain Nathan Bridge ο πολύ καλός Roy Scheider τον οποίο έχουμε δει σε πολλές καλές ταινίες.





Star Trek: The Next Generation

Η σειρά προβλήθηκε από το 1987 έως το 1994 ως "συνέχεια" της πρωτότυπης σειράς του 1966. Ο Captain Picard (Patrick Stewart) και η παρέα του ανακάλυπταν νέους πλανήτες στους οποίους διακτινίζονταν και είχαν να αντιμετωπίσουν κάθε λογής, φιλικούς ή συχνότερα εχθρικούς εξωγήινους! Φοβερή κατά την άποψή μου σκηνοθεσία και γραφικά. Χωρίς αμφιβολία η σειρά που ενέπνευσε πολλές μεταγενέστερες (βλέπε πχ. τα μικρά διαστημόπλοια των Cylons στο Battlestar Galactica).

Ακολουθεί δεύτερο μέρος με παλιές τηλεοπτικές σειρές περιπέτειας και τρίτο μέρος με κωμωδίες.

To be continued...

:)

16 comments:

  1. SeaQuest!!! Μαζί σου! :)

    Το 21 Jump street ήταν από τα αγαπημένα μου!!!

    ReplyDelete
  2. Αυτήν τη στιγμή γράφω για το 21 jump street στο part 2. Σε λίγα λεπτά το κάνω submit! :)

    ReplyDelete
  3. Το Star Trek : The Next Generation ήταν η μόνη εκδοχή αυτής της σειράς που μπόρεσα να παρακολουθήσω στη ζωή μου που δεν μου φάνηκε τετριμέννη και βαρετή.

    To Sea Quest ήταν για μένα πάντα μια αφορμή να αλλάξω κανάλι για να πω την αλήθεια...

    Περνώ στο επόμενο ποστ.

    ReplyDelete
  4. Το Sea Quest δεν το ξέρω, μάλλον γιατί την εποχή που παιζόταν δεν είχα τηλεόραση.

    Το Star Trek το βλέπουμε κάθε Κυριακή (μα κάθε Κυριακή) στις επαναλήψεις, αφού είναι αγαπημένη σειρά του έτερου ημίσεως.

    ReplyDelete
  5. "Έσπαγα" το κεφάλι μου χθες το βράδυ να θυμηθώ καμία σειρά φαντασίας αλλά τίποτα... νύστα καταραμένη βλέπεις:)

    Σήμερα όμως και με τον καφέ στο χέρι, ένα και μοναδικό όνομα ήρθε στο μυαλό μου "Dr Who"!!!

    Ήμουν 5-6 χρονών όταν το έβλεπα κατά καιρούς στην ΕΡΤ1 και φρίκαρα συνέχεια, κάθε μα κάθε φορά. Ως κι ένα εφιάλτη με τα Νταλεκς (τους αιώνιους εχθρούς του Dr Who) είχα και ακόμα τον θυμάμαι... μπρρρ...Ακόμα και τώρα γουστάρω πολύ το κεντρικό μουσικό θέμα , ειδικά σε διασκευή των Orbital.

    Μου αρέσει πολύ πάντως και η τωρινή εκδοχή της σειράς!

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  6. Καλά απίστευτο!!! Μόλις έκανα ποστ το σχόλιό μου εδώ, στο shuffle play στο Music Player έπεσε το "Dr Who Theme" των Orbital α,χα,χα,χα!!!

    Δεν αστειεύομαι και γουστάρω αφάνταστα χα,χα,χα!

    Τα λέμε.

    ReplyDelete
  7. Αυτό το doctor who δεν το ξέρω εγώ. Ίσως σαν τίτλο μόνο να το έχω ακούσει, αλλά δεν μου λέει τίποτα παραπάνω.

    Ετοιμάζω νέο post για τις σειρές που ξέχασα. Έρχεται...

    ReplyDelete
  8. Να προσθέσω και τον Buck Rogers, αρχες 80, στην ελληνική τηλεόραση!
    Για να μην θυμηθώ την Βιονική Γυναικα!
    ;D

    ReplyDelete
  9. To Buck Rogers δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Η βιονική γυναίκα κάτι μου λέει σαν τίτλος αμυδρά, αλλά τίποτα παραπάνω.

    ReplyDelete
  10. Εγώ θυμάμαι που πήγαμε στον κινηματογράφο και είδαμε την Επιστροφή του Μπακ Ρότζερς στη Γη!

    ReplyDelete
  11. we are the Daleks, we are the Daleks
    kill kill

    Dr. Who μακραν η καλυτερη σειρά!!!
    Μαζί με Blake 7 που παιζόταν στο δορυφορικό Super που τοπιάναμε ελέω κούβελα από το 1988-1991!
    Αυτες τις δύο που έχεις εδω δεν μπορω να πω οτι με ενθουσίαζαν αλλα ειδικά το Star Trek το έβλεπα ευχαριστα!

    ReplyDelete
  12. παιδια ημουν και ειμαι τρελλα ερωτευμενη με τον Jonathan, αχ αν και 31 χρονη που μαι τωρα κι υποτιθεται οτι ειμαι πιο ωριμη και λιγοτερο ενθουσιωδης αν τον εβλεπα ποτε μπροστα μου θα τρεμα , θα μου κοβονταν τα γονατα , τι γλυκο πλασμα που φαινοταν.Γιατι να πεθανει ?!Στεναχωρηθηκα φοβερα.Ρε παιδι μου ενα περιεργο πραμα οσοι αντρεσ μ'αρεσουν τρελλα γινονται αυτοχειρες.Τι να πω μια ο Μορρισον μια ο Χατσενς και τωρα αυτο το μω, μπας και του δειξαν καμια φωτο μου και αυτοκτονησε ο ανθρωπος.Παντως πιστευω οτι δεν ηξερε τι εκανε κεινη τη στιγμη που ..ξερετε αχ δε το πιστευω .Τοσο χαλια αισθανοταν?Ολοι ειμαστε μαλακες αλλα δεν το παιρνουμε τοσο επι πονου.Ειλικρινα Κριμα δε θα τον ξαναδουμε πουθενα πια!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. hello :) den ksew an eiparxh kapios apo esas plewn kai grafei edw prospathw na thimithw ton titlo tis seiras alla.... den thimame oti epeze gyneka me mple matia kai ksantha malia ( oxi h skalh oute h bionikh gyneka ) h seira eitan me fantasmata kai parafisika fenomena an kapios thimate plllllllllsssssssssssss hellllllpppppppp :( tha skasw :(

    ReplyDelete
  14. a kai den eitan polh palia :)

    ReplyDelete
  15. Ελένη, δεν βοηθάς και πολύ με αυτά που μου είπες! Αν μπορούσες να δώσεις λίγα παραπάνω στοιχεία! Όπως περίπου ποια χρονιά παιζόταν και κανένα άλλο στοιχείο για το υπόλοιπο καστ.

    ReplyDelete
  16. paidia thymaste mia seira sto mega mia trelh oikogeneia prepei na legotan alla den eimai sigoyros eixe poly gelio htan h antoisthxei seira pantremenoi me paidia sto ant1 opoios exei plhrofories as moy pei den thn vrhskw poythena.

    ReplyDelete