Thursday 30 August 2007

Το Pop + Rock σταματάει την κυκλοφορία του


Ένα από τα μακροβιότερα μουσικά περιοδικά της χώρας μας το Pop + Rock σταματάει την κυκλοφορία του. Το τελευταίο τεύχος ήταν του Αυγούστου και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Ωστόσο το site του περιοδικού θα συνεχίσει να υπάρχει και να ενημερώνει τους μουσικόφιλους για νέα σχετικά με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, καινούριες κυκλοφορίες CD κλπ.

Όπως και να έχει όταν κλείνει ένα περιοδικό δεν είναι ευχάριστο νέο. Το συγκεκριμένο δεν έτυχε να το αγοράσω ποτέ, αλλά εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ που και που το site. Έχει τύχει όμως παλιότερα να αγοράζω φανατικά μηνιαία περιοδικά σχετικά με μουσική που καταργήθηκαν στην συνέχεια, και για κάποιον τακτικό αναγνώστη είναι πολύ άσχημο γιατί εξοικιώνεται με τον τρόπο γραφής των συντακτών και με το layout και ξαφνικά του κόβεις μια ευχάριστη συνήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι επί καθημερινής βάσης με το internet σπανιότατα αγοράζω περιοδικά. Σίγουρα με την εξάπλωση του ίντερνετ οι πωλήσεις πολλών περιοδικών έχουν πέσει κατά πολύ. Τουλάχιστον να γίνονται καλές αντίστοιχες των περιοδικών ιστοσελίδες και να κρατιέται ένα μέρος των αναγνωστών έτσι. Πιστεύω ότι για το συγκεκριμένο περιοδικό το site θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο! Έχει όμως rss και αυτό είναι καλό.

3 comments:

  1. Ειδικά αυτά τα πιο ειδικής θεματολογίας περιοδικά είναι κρίμα να κλείνουν αλλά κακά τα ψέματα τώρα με το Ίντερνετ και τη μεγάλη διαθεσιμότητα πληροφοριών έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος από το κοινό τους.

    Εξάλλου τόσο που έχουν ακριβύνει τα περιοδικά ο άλλος σκέφτεται να αγοράσει κάποιο κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα κυκλοφορίας τους που δημοσιεύονται κατά καιρούς.

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. καποτε έπαιρνα το ποκ και ροκ και το είχα για ευαγγέλιο. Ειδικά τις κριτικές των νέων δίσκων.
    Ροκάδες εναντίον Καρεκλάδων.
    Τωρα μπαίνω στο Internet και ακουω μόνος μου και κρίνω τι θα αγοράσω και αν μου αρέσει.
    Αποκομπλεξοποιήθηκα, απενοχοποιήθηκα, και διαλέγω την μουσική που μου αρέσει και όχι τους μουσικους που κάποτε μου πλασάρανε.
    Μια σελίδα στην ιστορία της μουσικής έκλεισε.
    Μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα ανοιγει...

    ReplyDelete
  3. τα cd που έβαζε θα μου λείψουν από κει και πέρα....

    ReplyDelete