Thursday 16 August 2007

Μαντάμ Σουσού!


Ήταν το 1986 όταν το γνωστό έργο του Δημήτρη Ψαθά έβγαινε στην ΕΡΤ 2 στα ασπρόμαυρα τότε ακόμα - ογκώδη - κουτάκια που δειλά δειλά είχαν μπει στα πρώτα σπίτια. Ήμουν μόλις 5 χρονών τότε και θυμάμαι σαν μακρινό όνειρο την Άννα Παναγιωτοπούλου να ενσαρκώνει την Μαντάμ Σουσού! Δεν θυμόμουν πολύ καλά την υπόθεση - μόνο σε γενικές γραμμές - και όταν αυτήν την εβδομάδα έτυχε να ανοίξω το - επίπεδο και έγχρωμο πλέον χεχε - "κουτάκι" (σσ που το ανοίγω σπάνια λόγω καλοκαιριού - βλ. εκνευριστικές επαναλήψεις) έπεσα πάνω στην διαφήμιση της Ραδιοτηλεόρασης η οποία δίνει δώρο κάθε εβδομάδα ένα DVD με 2 επεισόδια από την αξέχαστη εκείνη κωμική σειρά! Αμέσως έσπευσα να το αγοράσω. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι ήταν το τρίτο DVD με τα επεισόδια 5 και 6, αλλά δεν πειράζει. Τα 4 πρώτα επεισόδια ήταν εισαγωγικά στην υπόθεση και το 5ο που είδα ήταν σαν πρώτο, έμπαινες κατευθείαν στο νόημα!

Δύο λαχταριστά επεισόδια με ηθοποιούς που μας κρατάνε συντροφιά μέχρι και σήμερα! Από την πρωταγωνίστρια 'Αννα Παναγιωτοπούλου, ως τον Τάσο Χαλκιά, τον Πάνο Χατζηκουτσέλη, τον Παύλο 50-50 Χαϊκάλη, την Νεφέλη Ορφανού και πολλούς πολλούς ακόμα που αν δείτε τα επεισόδια θα εκπλαγείτε!

Σίγουρα θα αγοράσω όλα τα υπόλοιπα τεύχη της Ραδιοτηλεόρασης ώσπου να συμπληρωθεί η σειρά. Είναι συλλεκτικές τέτοιες σειρές και πιστεύω ότι αξίζει ο καθένας να τις έχει στην "βιντεοθήκη" του. Με τα πενιχρά μέσα της εποχής κατάφεραν να γυρίσουν μια σειρά που είναι διαχρονική και ακόμα και σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε!

Αν θέλετε άφθονο γέλιο που συνδιάζεται με γερές δόσεις αλήθειας για την καλή κοινωνία, τότε αυτή είναι μια σειρά που πρέπει να δείτε... Είναι αυτό που λένε "για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι"! ;-)

6 comments:

  1. Τη σειρά αυτή την θυμάμαι πάρα πολύ αμυδρά (παρόλο που ήμουν πάνω από 5 χρονών όταν παιζόταν στην τηλεόραση χεχε). Πώς και δεν την έχει βάλει το greek-movies.com?

    ReplyDelete
  2. Γράψε λάθος! Το greek-movies έχει *πολύ* Mαντάμ Σουσού: http://www.greek-movies.com/series1980.html

    ReplyDelete
  3. Thanx για το link Σοφάκι μου!!! Ευκαιρία να δω κάποια στιγμή τα 4 πρώτα επεισόδια. Τα υπόλοιπα πάντως προτιμώ βδομάδα-βδομάδα να τα παίρνω σε DVD από την Ραδιοτηλεόραση. :)

    ReplyDelete
  4. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι που έλεγε η Μαντάμ Σουσού στον άντρα της συνέχεια "Σιλάνς Αντωνάκη!".

    Πολύ ωραία σειρά και με κορυφαίους ηθοποιούς αλλά για να μαι ειλικρινής, από εκείνη την εποχή των "δύο κρατικών καναλιών" περισσότερο θυμάμαι τον Νηλς Χόγκερσον με τις πάπιες παρά τη Μαντάμ Σουσού:)

    Αυτά!

    ReplyDelete
  5. Εξαιρετική σειρά!
    Εχω αμφιβολία μήπως η προσφορά από τη ραδιοτηλεόραση δεν περιέχει όλα τα επεισόδια.. Θυμάμαι πως η σειρά κράτησε παραπάνω.
    Η πρώτη Σουσού που γυρίστηκε το '73 ήταν 65 επεισόδια όπου η Σουσού ήταν η Αννα Παϊταζή και τη θυμάμαι αμυδρά.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τότε, με την Παναγιωτοπούλου (μεγάαααλη ηθοποιός), πρόσεχαν απίστευτες λεπτομέρειες στη σειρά αυτή.
    Π.χ, στην αρχή του επεισοδίου 'η συνέντευξη', εκεί που δείχνει την Σουσού στην καρέκλα της στην εξοχή, ξεφυλίζει ένα περιοδικό.
    Με πολύ κόπο, διάβασα τον τίτλο του. Λεγόταν "Μπουκέτο".
    Αυτό το περιοδικό κυκλοφορούσε ΟΝΤΩΣ την εποχή που το έργο διαδραματιζόταν και γράφανε μέσα όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς, πχ Λαπαθιώτης, Καβάφης!
    Και φυσικά μία κυρία της αριστοκρατίας δεν θα μπορούσε να διαβάζει εφημερίδες και περιοδικά για ..τσοκαρίες!

    Μπράβο στον Παναγιωτάκη (Σκηνοθέτη)!!

    Αν χρειάζεσαι τα 4 πρώτα, φαντάζομαι πως θα μπορείς να τα βρεις στα γραφεία της Ρ/Τ.
    Πολλές σειρές μετά την ολοκληρωσή τους κυκλοφορούν και μαζεμένα σε κεντρικά περίπτερα.

    ReplyDelete
  6. μηπως ξερει κανεις ποια εποχη αναπαριστα?

    ReplyDelete