Sunday 12 February 2012

Πέθανε η Whitney Houston!

Είναι πολύ λυπηρό να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγεις το twitter και το πρώτο πράγμα που να διαβάζεις να είναι ένας θάνατος. Και μάλιστα ο θάνατος μιας από τις πιο αγαπημένες σου τραγουδίστριες!

Η Whitney Houston με συντρόφεψε σε όλη την εφηβική μου ηλικία! Πόσες φορές είχα ακούσει εκείνη την κασετούλα με μια συλλογή από μπαλάντες που περιλάμβαναν τραγούδια από το Bodyguard και άλλες της Mariah και της Céline!! Φύσει ρομαντική ψυχή, εκείνες οι μελωδίες με ταξίδευαν και με έκαναν να ονειρεύομαι!

Φυσικά η καριέρα της Whitney ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από το The Bodyguard (1992), και συγκεκριμένα στα μέσα της δεκαετίας του '80 με το ντεμπούτο άλμπουμ της που έφερε ως τίτλο το όνομά της (Whitney Houston, 1985), από το οποίο ξεχώρισαν τα Saving All My Love For You και Greatest Love Of All.

Δύο χρόνια αργότερα επιστρέφει με το άλμπουμ Whitney (1987). Έχει ήδη καθιερωθεί και το μικρό της όνομα αρκεί. Όλοι ξέρουν ποιά είναι η Whitney! Αν και η Whitney έχει γίνει συνώνυμο με μπαλάντες, βρισκόμαστε στην εποχή της disco και δεν μπορεί αυτό το γεγονός να μη ληφθεί υπόψη. Έτσι στο δίσκο αυτό ξεχωρίζει το χορευτικό I Wanna Dance With Somebody και τα απανταχού disco girls φαντάζονταν να συναντούν τον έρωτα μέσα σε μια ντισκοτέκ, χορεύοντας στους ρυθμούς του τραγουδιού αυτού!

I Wanna Dance With Somebody


Ακολουθεί το τρίτο της LP, I'm Your Baby Tonight (1990) με το ομώνυμο τραγούδι να κάνει θραύση  και τον δίσκο να παραμένει στο Top 10 του Billboard για 22 εβδομάδες!

I'm Your Baby Tonight


Και εκεί που ήμασταν συνηθισμένοι να έχουμε νέο δίσκο από την Whitney κάθε 2 με 3 χρόνια, εκείνη εξαφανίζεται για 8 ολόκληρα χρόνια χωρίς προσωπική δισκογραφία!! Μεσολαβεί βέβαια το soundtrack του Σωματοφύλακα το 1992 οπότε και η καριέρα της απογειώνεται και γίνεται γνωστή παντού. Ποιός δεν έχει δει την ταινία και ποιός/ποιά 30+ δεν έχει πάει σε εφηβικό πάρτυ χωρίς να ακούσει κάποιο από τα τραγούδια του OST:
  • I Will Always Love You
  • I Have Nothing
  • I'm Every Woman
  • Run To You
  • Queen Of The Night
  • Jesus Loves Me
Run To You


Και όπως προείπα η Χιούστον θα επιστρέψει το 1998 με νέο CD πλέον το οποίο έχει τίτλο My Love Is Your Love (1998). Είναι η χρονιά που τελειώνω το σχολείο και βλέπω μια πολύ διαφορετική και ανανεωμένη Whitney! Αλλάζει χρώμα και στυλ στα μαλλιά της και πειραματίζεται με νέους ήχους. Αν και προκαλεί έκπληξη η αλλαγή στα μουσικά της ακούσματα καθώς στο CD συναντούμε περισσότερο R'n'B και hip-hop, ωστόσο η τέταρτη δισκογραφική δουλειά παρουσιάζει και αυτή επιτυχία. Έχει εξάλλου λείψει από τον κόσμο! Εδώ θα συναντήσουμε σημαντικές συνεργασίες με τον Wyclef Jean των Fugees στο πολύ καλό My Love Is Your Love (που θυμίζει αρκετά gospel)  καθώς και με τον Babyface στο ντουέτο με την Mariah Carey για το soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων The Prince Of Egypt με τίτλο When You Believe. Είναι αναμφισβήτητα μια συνεργασία-έκπληξη καθώς η Mariah (όπως και η Céline) ήταν το αντίπαλον δέος της Whitney για πολλά χρόνια!!

My Love Is Your Love




When You Believe


Στον ίδιο δίσκο γίνονται singles και τα Heartbreak Hotel , I Learned From The Best και It's Not Right But It's Okay.

Μετά από δύο χρόνια, το 2000, η Whitney κυκλοφορεί το Best Of της με τίτλο Whitney - The Greatest Hits το οποίο και αγοράζω. Πρόκειται για διπλό CD που έχει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες μέχρι εκείνη τη χρονιά. Το πρώτο CD είναι πιο μελωδικό και περιλαμβάνει κυρίως μπαλάντες και το δεύτερο είναι πιο ρυθμικό με αρκετά remixes. Εδώ, εκτός από τις γνωστές της επιτυχίες συναντούμε και δύο ολοκαίνουρια τραγούδια και μάλιστα ντουέτα! Το πρώτο είναι με τον Enrique Iglesias (Could I Have This Kiss Forever) και το δεύτερο με τον George Michael (If I Told You That).


Ήδη όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ αυτό με τις μεγάλες της επιτυχίες είχε γίνει γνωστή η πολυτάραχη σχέση της με τον τότε σύζυγό της Bobby Brown που την είχε εθίσει στα ναρκωτικά! Η Whitney δεν ήταν πια αυτή που ξέραμε. Δεν ήταν πια συνεπής, αργούσε στις εμφανίσεις της, βρέθηκε μαριχουάνα στις αποσκευές της στο αεροδρόμιο στη Χαβάη, αλλά έφυγε πριν έρθει η αστυνομία και γενικώς ήταν εμφανής η παρακμή της μεγάλης ντίβας! 

Το 2002 βγάζει ακόμα ένα CD, το Just Whitney, αλλά πλέον οι φαν της είναι πολύ απογοητευμένοι από την παρουσία της. Η Whitney έχει γίνει σκιά του εαυτού της και πλέον δεν πείθει! Δυστυχώς! 

Το 2006 χωρίζει τον Bobby Brown, αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη! :(

Το 2009 βγάζει και το τελευταίο της CD με τίτλο I Look To You, αλλά πλέον δεν είναι μόνο το ότι η Whitney δεν είναι όπως όταν τη γνωρίσαμε. Η μουσική βιομηχανία έχει πια αλλάξει ριζικά λόγω του ίντερνετ και το CD είναι αδιάφορο.

Τρία χρόνια μετά, στις 11 Φεβρουαρίου 2012 η Whitney βρίσκεται νεκρή στο ξενοδοχείο της στο Μπέβερλυ Χιλς, σε ηλικία μόλις 48 ετών! Σίγουρα δεν της άξιζε ένα τέτοιο άδοξο τέλος.

Όπως τραγούδησαν και οι Abba όμως, δεν έχω να πω τίποτε άλλο, εκτός από ένα μεγάλο "Thank You For The Music" Whitney!

R.I.P.!

12 comments:

  1. άρε Whitney σε έφαγε η πρέζα :(

    καλώς σε βρίσκω έστω και από ένα τέτοιο πόστ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δυστυχώς malher76! Καλωσόρισες!

      Delete
  2. Ήταν που ήταν η συγκεκριμένη Κυριακή θλιβερή, ήρθε κι αυτό να προστεθεί στα πολλά (μα πάρα πολλά) που μας μελαγχολούν και μας θλίβουν. Περάσανε τα χρόνια από εκείνες τις εποχές της αθωότητας, αλλάξανε τα πράγματα, αλλάξαμε κι εμείς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσπαθώ να ζω μέσα σ'έναν δικό μου μικρόκοσμο που περιλαμβάνει μουσική, ταινίες, θέατρο και να αφήνω απ'έξω τα θλιβερά. Δεν τα καταφέρνω πάντα, όσο και να θέλεις να μη βλέπεις τα κακώς κείμενα της χώρας μας, βρίσκονται μπροστά μας συχνά. Ωστόσο καθένας κάνει τις επιλογές του, και εγώ επιλέγω την αισιοδοξία και επικεντρώνομαι στα καλλιτεχνικά. Υπάρχουν πολλά στη ζωή πέρα από τις πορείες και τους πολιτικούς και αν ασχολούμαστε μόνο με αυτά, στο τέλος ξεχνάμε να ζούμε. Εξάλλου καθένας στην καθημερινότητά του μπορεί να έχει χιλιάδες άλλα προβλήματα, πέρα από αυτά που προκαλεί η οικονομική κρίση! Ας προσπαθήσουμε να έχουμε μια πιο αισιόδοξη ματιά της ζωής, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο στις μέρες μας.

      Όσο για τη Whitney, που αυτήν αφορά αυτή η ανάρτηση, ευτυχώς που έχουμε τη μουσική της και επανερχόμαστε νοερά σ'εκείνα τα όμορφα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς!

      Delete
  3. Δεν μπορείς να φανταστείς Δανάη μου, πόσο πολύ με λύπησε αυτή η απώλεια!!!
    Ήταν ένα πανέμορφο πλάσμα με μια σπάνια φωνή!!!
    Το έργο της "Τhe Βodyguard" το είδα 4-5 φορές!
    Κρίμα, που έφυγε τόσο νέα...
    Πολλά φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς όπως το είπατε! Σπάνια φωνή! Κρίμα που αυτοί που θα μπορούσαν να χαίρουν της επιτυχίας τους αφήνονται και επηρεάζονται από αυτούς που θέλουν να τους ελέγχουν μέσω των ναρκωτικών και έχουν τέτοιο άδοξο τέλος! Είναι πραγματικά πολύ πολύ κρίμα! I will always love her...!

      Delete
  4. Είχε υπέροχη φωνή και έφυγε πολύ νωρις. Αλλή μια αδικοχαμένη τραγουδίστρια (απότι άκουσα ο αντρας της, πρωην αντρας θα σας γελάσω, τελοσπάντων αυτός την εβαλε στον άσχημο δρομο. We will always remember her!

    ReplyDelete
    Replies
    1. imVaso, έτσι είναι, το καθίκι ο Bobby Brown την έκαψε! Είναι πολύ κρίμα που ένα ΤΕΤΟΙΟ μεγάλο ταλέντο χάθηκε έτσι! Όλοι μας θα τη θυμόμαστε όμορφη και με τη μαγευτική φωνή της!

      Delete
  5. Είναι πραγματικά κρίμα πώς κατέληξε αυτή η κοπέλα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς Σοφία μου! Κρίμα και πάλι κρίμα! :(

      Delete
  6. katapliktikh tragoudistria.krima

    ReplyDelete