Tuesday 21 February 2012

Hugo


Προχθές είδαμε το πραγματικά εκπληκτικό Hugo σε σκηνοθεσία του μοναδικού Martin Scorsese! Η ταινία ήταν ανώτερη των προσδοκιών μου! 

Λίγα λόγια για την υπόθεση... Βρισκόμαστε στο Παρίσι στα 1930 και ο Hugo (Asa Butterfield) ζει με τον μπαμπά του (Jude Law) που είναι ωρολογοποιός. Μια μέρα ο πατέρας του βρίσκει σε ένα μουσείο ένα ρομποτάκι (automaton) και το έχει βάλει σκοπό να το φτιάξει. Όμως μια πυρκαγιά στο ίδιο μουσείο θα σταθεί η αιτία του θανάτου του πατέρα του και το παιδί θα καταλήξει να μένει ορφανό μέσα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό που θυμίζει πολύ το μουσείο του Orsay στο Παρίσι, που υπήρξε άλλωστε στο παρελθόν σταθμός τραίνων. Ζει ανάμεσα στους τοίχους του σταθμού, εκεί που οι περαστικοί δεν τον βλέπουν, αλλά αυτός τους παρατηρεί καθημερινά και ρυθμίζει τα ρολόγια του σταθμού, προσπαθώντας να αποφύγει τον επιθεωρητή του σταθμού (Sasha Baron Cohen) διότι φοβάται μην τον στείλει στο ορφανοτροφείο.

Παράλληλα δοκιμάζει να ολοκληρώσει αυτό που ο πατέρας του δεν πρόλαβε. Για αυτό προσπαθεί να κλέψει εξαρτήματα από ένα μαγαζάκι που υπάρχει μέσα στο σταθμό που φτιάχνει παιχνίδια, όμως ο ιδιοκτήτης του (Ben Kingsley) τον τσακώνει και του παίρνει μάλιστα το σημειωματάριο με τις σημειώσεις του μπαμπά του και απειλεί να το κάψει. Ο Hugo τον ακολουθεί ως το σπίτι του και βλέπει ένα κοριτσάκι από το παράθυρο. Της κάνει σινιάλο και εκείνη βγαίνει έξω και της εξηγεί πως ο πατέρας της (θετός όπως μαθαίνουμε παρακάτω) του έχει πάρει το σημειωματάριο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για αυτόν. Η Isabelle το βλέπει όλο αυτό σαν μια περιπέτεια και δέχεται να τον βοηθήσει. Έτσι γίνονται φίλοι.

Η φιλία αυτή θα οδηγήσει σε μια αποκάλυψη που κανένα από τα δύο παιδιά δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν! Καλύτερα να μη δείτε τη διανομή των χαρακτήρων στο imdb γιατί σίγουρα θα χαλάσει το στοιχείο της έκπληξης. Αρκεί να πω απλά ότι ο ρόλος του Ben Kingsley είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο που στιγμάτισε την έβδομη τέχνη. 

Είναι ωραίο που στην υπόθεση εμπλέκεται η ιστορία με τη μυθοπλασία. Η ταινία έχει φανταστικά γραφικά και μια μαγική ατμόσφαιρα! Αξίζει πολύ να τη δείτε, θα μεταφερθείτε για ένα δίωρο περίπου σε ένα ονειρικό κόσμο... 

ΥΓ. Το πολύ καλό καστ συμπληρώνει και η εμφάνιση του Christopher Lee στο ρόλο του βιβλιοπώλη.

Καλή διασκέδαση! :)

5 comments:

  1. Πολύ καλό ακούγεται. Το βάζω στα υπόψην :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωραία! Άκουσα ότι αξίζει πολύ και η 3D έκδοση, αλλά εμείς το είδαμε στην απλή.

      Delete
  2. πάααααααααααααρα πολύ καλή
    να φανταστείς την είδα σπίτι στην τβ σε HD
    και έπαθα πλάκα με τη φωτογραφία που είχε...
    αν ήξερα για το οτι είναι το καλύτερο 3D που έχει βγει θα το είχα δει σίγουρα..
    είναι φανταστικό απο κάθε άποψη :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Pink συμφωνούμε απόλυτα. Και εγώ πιστεύω ότι σε HD στην TV αναδεικνυόταν πολύ η φωτογραφία για αυτό και ενθουσιάστηκα! Πιστεύω στο σινεμά θα έχανε πολύ. Για το 3D άκουσα από τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο ότι ήταν καλύτερο και από το Avatar, πραγματικά το εκθείαζε και εμπιστεύομαι την άποψή του. Παρόλα αυτά προτιμώ και εγώ που το είδα στην TV! :)

      Delete
  3. Και μόνο για την αλλαγή ύφους και αισθητικής του σκηνοθέτη μετά από τόσα χρόνια καριέρας πιστεύω αξίζει κάποιος να το δει. Ακόμα δεν βρήκα το χρόνο μιας και γενικά έχω μείνει πίσω στο "σπορ" της παρακολούθησης ταινιών. Όπως και να χει θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή:).Ωραίο review Δανάη!

    ReplyDelete