Wednesday 29 June 2011

Το GreekCharm τώρα και στο Facebook!

Το σκεφτόμουν πολύ τις τελευταίες μέρες αν θα έπρεπε να δημιουργήσω στο Facebook μια σελίδα για το μπλογκ μου. Πολλοί από εσάς που διαβάζω καθημερινά έχετε, αλλά δεν είχα αποφασίσει ακόμα αν εξυπηρετεί κάτι ουσιαστικό μια τέτοια κίνηση. Σήμερα το πρωί το πήρα απόφαση και αποφάσισα να πειραματιστώ και να ανοίξω τελικά μια σελίδα για το GreekCharm στο Facebook. Ο λόγος που με οδήγησε στην απόφαση αυτή είναι κυρίως για να μοιράζομαι τις αναρτήσεις μου με άτομα που γνωρίζω εκτός ίντερνετ και που δεν ασχολούνται με το blogging. Και πού ξέρεις μπορεί σιγά σιγά να αποκτήσω με αυτόν τον τρόπο και καινούριους αναγνώστες. Οψόμεθα...



Όσοι πιστοί μπορείτε να προσέλθετε στη σελίδα του GreekCharm στο Facebook, για να ενημερώνεστε και με αυτόν τον τρόπο για όποιες νέες αναρτήσεις!

9 comments:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Σίγουρα θα έχει επιτυχία!!!
    Σου εύχομαι καλό μήνα!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ, καλό μήνα επίσης! :)

    ReplyDelete
  3. Ωραία η ιδέα σου!
    Διαβάζω τους ταξιδιωτικούς οδηγούς σου και είναι κατατοπιστικότατοι και αναλυτικοί!!! Βοηθούν βέβαια και οι φωτογραφίες σου!
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω την εμπειρία σου από τα ταξίδια με πρακτορείο και ακόμα τι να προσέξω, στο πρόγραμμα που ετοιμάζουν. Σκάφτομαι να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον Αύγουστο και δεν ξέρω ούτε ποιο πρόγραμμα είναι κάλο (να μην περιλαμβάνει μεγάλες αποστάσεις με το πούλμαν και χάνεις χρόνο, να είναι η τιμή αντίστοιχη των ημερών και να βλέπεις αρκετά πράγματα) ούτε αν είναι κάλο να περιλαμβάνει ημιδιατροφή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  4. Δεν είναι κακή ιδέα! Χμμμ!! Με έβαλες σε σκέψεις!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  5. @ Anonymous: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όσον αφορά τα ταξίδια με πρακτορείο βολεύουν αν οι μέρες σου είναι περιορισμένες γιατί βλέπεις τα βασικά αξιοθέατα της πόλης ή των πόλεων που επισκέπτεσαι, δεν χρειάζεται να έχεις την έγνοια της μεταφοράς καθώς σε πηγαίνουν με πούλμαν και μπορείς άνετα να θαυμάζεις τα τοπία και να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης έχεις ξεναγό που σου εξηγεί τι βλέπεις κάθε φορά. Τώρα για τις αποστάσεις καλό είναι να δεις αναλυτικά τα προγράμματα που σε πηγαίνουν και να διαλέξεις ανάλογα εκδρομές που δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Ούτε εμένα μου αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις καθώς είναι και χάσιμο χρόνου και βαρετό.

    Τα μειονεκτήματα είναι ότι μπορεί να πέσεις σε ξεναγό που σου λέει υπερβολικά πολλά ιστορικά στοιχεία τα οποία δεν πρόκειται να σου μείνουν. Ο καλός ξεναγός για μένα δεν είναι αυτός που ξέρει πολλή ιστορία, αλλά αυτός που θα σου την παρουσιάσει με τρόπο ευχάριστο που μετά θα θυμάσαι 2-3 πράγματα.

    Σχετικά με την ημιδιατροφή τώρα, εγώ την προτιμώ γιατί δεν χρειάζεται να ψάχνεις πού θα φας, ειδικά σε χώρες που έχουν περίεργη διατροφή. Στη μόνη εκρομή που το φαγητό δεν άξιζε καθόλου ήταν αυτή της Βουδαπέστης. Πάντως και ημιδιατροφή να μη διαλέξεις, πιστεύω θα βρεις ένα KFC ή ένα McDonald's να φας κάτι σε ώρα ανάγκης.

    Πού έχεις σκοπό να ταξιδέψεις τον Αύγουστο; Έχεις διαλέξει ήδη κάποιον πιθανό προορισμό;

    Ελπίζω να βοήθησα αρκετά!

    @Τρελοτουρίστρια: Τελικά δεν το μετάνιωσα, πιστεύω ότι έχει κυρίως θετικά. Σκέψου το! :)

    ReplyDelete
  6. Μας άρεσαν οι:
    1) Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη
    2) Ρώμη-Φλωρεντία-Βενετία
    Στη πρώτη επιλογή σκεφτόμαστε αν αξίζουν αυτές οι πόλεις το καλοκαίρι καθώς είναι top χειμερινοί προορισμοί αλλά στην από την άλλη στην Ιταλία μας είπαν πως έχει αρκετή ζέστη.
    Η ημιδιατροφή είναι στα περισσότερα προγράμματα σε τοπικά εστιατόρια. Αξίζει?
    Στη Βουδαπέστη τόσο χάλια ήταν το φαγητό?
    Η συνολική σου εμπειρία από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δηλαδή είναι θετική? Δεν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο απρόοπτο (π.χ. καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ή άλλες ασυνέπειες).
    Μας ενοχλεί που παραλαμβάνεις το (αναλυτικό – τελικό) πρόγραμμα 10 μέρες με 1 εβδομάδα πριν. Τότε μαθαίνεις και τα επιλεγμένα ξενοδοχεία (έχεις μια ιδέα αλλά όχι κάτι σίγουρο για το πόσο κεντρικά θα είναι ας πούμε).
    Έχεις ταξιδέψει με ΑLitalia, Malev ή CSA? Αν ναι, η εμπειρία σου ποια είναι?
    Σ’ ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην κούρασα.
    Μαρίνα (ξέχασα να γράψω όνομα την προηγούμενη φορά).

    ReplyDelete
  7. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη από τα οργανωμένα ταξίδια κυρίως για τους λόγους που σου είπα. Καθυστερήσεις δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερες. Το χειρότερο - δυστυχώς - ταξίδι ως τώρα ήταν το τελευταίο στην Τοσκάνη/Φλωρεντία, καθώς αργούσαμε να αναχωρήσουμε γιατί τέτοιες ώρες έδινε η ξεναγός (9:30 αν είναι δυνατόν!), γιατί η ξεναγός ήταν αδιάφορη και γιατί το ξενοδοχείο μας ήταν 50 χιλιόμετρα έξω από τη Φλωρεντία σε μια ωραία μεν περιοχή, αλλά το ξενοδοχείο ήταν απαράδεκτο. 4 αστέρων τάχα, αλλά ουσιαστικά 2 αστέρων ανακαινισμένο.

    Στα περισσότερα ταξίδια που πήγαμε είχε λίστα με διάφορα ξενοδοχεία και διάλεγες εσύ σε ποιό ήθελες να μείνεις. Επομένως μπορούσες εκ των προτέρων να δεις στο ίντερνετ που βρίσκεται κλπ και να διαλέξεις.

    Τώρα όσον αφορά την ημιδιατροφή στα περισσότερα ήταν εντός του ξενοδοχείου, μόνο στην Πράγα τρώγαμε σε τοπικά εστιατόρια. Το φαγητό της Βουδαπέστης όπως σου είπα δεν άξιζε, αλλά μπορεί να έχει να κάνει και με το ξενοδοχείο, τι να πω!

    Για μένα το βασικό σε μια εκδρομή είναι πρώτα πρώτα να είναι καλός ο ξεναγός (ο καλύτερος που είχαμε ήταν στη Βαρκελώνη!!) και έπειτα να είναι καλό/καθαρό το ξενοδοχείο. Από πού σκοπεύεις να ταξιδέψεις; Από Θεσσαλονίκη είσαι, από Αθήνα ή από κάπου αλλού;

    Α! Με ρώτησες και για τις αεροπορικές. Η Malev και οι τσέχικες είναι πολύ καλές και στην ώρα τους. Με την alitalia έχω ταξιδέψει μόνη μου μια φορά πριν 10 χρόνια και στην επιστροφή τη βαλίτσα μου την παρέλαβα την επόμενη μέρα καθώς είχε αργήσει το αεροπλάνο να φτάσει στο αεροδρόμιο της ανταπόκρισης και δεν είχαν προλάβει να τις φορτώσουν.

    Η καλύτερη επιλογή που έχεις είναι με τη Swissair μέσω Ζυρίχης καθώς οι πτήσεις είναι 5 το πρωί και φτάνεις στον οποιοδήποτε προορισμό σου κατά τις 9, επομένως κερδίζεις όλη τη μέρα!

    Κλείνοντας να σου πω ότι προσωπικά προτιμώ να διαλέγω έναν προορισμό κάθε φορά για να προλαβαίνω να αφομοιώνω και κάποια πράγματα. Εμείς το ταξίδι "Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη" το κάναμε σε 3 ταξίδια. Γενικώς όπου και να πας θα σου βάλουν και μια μέρα προαιρετική εκδρομή σε κάποιο κοντινό μέρος και εμείς συνήθως πηγαίνουμε κι ας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω. Πχ από την Πράγα πήγαμε ημερήσια στη Δρέσδη, από τη Βιέννη στο Salzburg και φυσικά άξιζαν! Στην Πράγα, στη Βιέννη και στη Βουδαπέστη έχεις να δεις πολλά πράγματα σε καθεμιά από τις 3 πόλεις (ειδικά στη Βιέννη!) και αν τις κάνεις σε ένα ταξίδι δε θα δεις τίποτα! Ειδικά αν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία και τα αξιοθέατα όπως εμάς.

    Ελπίζω να βοηθάνε οι απαντήσεις μου. Ό,τι θέλεις να ρωτήσες, Μαρίνα, μη διστάσεις! Ευχαρίστησή μου! :)

    ReplyDelete
  8. απο αθήνα!
    βοηθησες αρκετα και σ'ευχαριστω και πάλι@
    καλα ταξιδια!
    εσυ οργανωνεις ηδη καποιο?
    οσο για τα πολλα αξιοθεατα και τον περιορισμενι χρονο ειδικα στη βιεννη θα το σκεφτω σοβαρα.

    ReplyDelete
  9. Χαίρομαι πολύ Μαρίνα που βοήθησα! Αν κλείσεις κάποιο ταξίδι θα χαρώ να μου πεις για που έκλεισες μήπως μπορέσω να σου δώσω και περισσότερες πληροφορίες! Καλό πάντως είναι όπως προείπα να έχεις σαν βάση μια κυρίως πόλη και μετά αν υπάρχει επιλογή να κάνεις κοντινές εκδρομές.

    Για το άμεσο μέλλον δεν έχω προγραμματίσει κάποιο ταξίδι, αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό το καλοκαίρι λόγω ζέστης. Προτιμάμε να την αράζουμε για μπάνια στη Χαλκιδική! ;)

    Ελπίζω να τα ξαναπούμε! :)

    ReplyDelete