Thursday 2 June 2011

Unknown


Ο Dr Martin Harris (Liam Neeson) φτάνει με τη σύζυγό του Liz στο Βερολίνο για μια παρουσίαση οικολογικού χαρακτήρα. Όταν φτάνουν στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν αντιλαμβάνεται ότι ο ταξιτζής δεν έχει βάλει μέσα στο ταξί το χαρτοφύλακά του και χωρίς να μπει καν στο ξενοδοχείο παίρνει πάλι ένα ταξί για να πάει στο αεροδρόμιο να το βρει, ενώ η γυναίκα του κάνει check-in και τον βλέπει απορημένη να μπαίνει στο ταξί και να φεύγει.

Στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο όμως το ταξί στο οποίο έχει επιβιβαστεί εμπλέκεται σε ένα ατύχημα και καταλήγει στο ποτάμι. Η οδηγός του σώζει τον Martin, αλλά φεύγει κρυφά καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Ο Martin οδηγείται στο νοσοκομείο και ξυπνάει 4 μέρες μετά από κώμα. Αρχικά η μνήμη του είναι θαμπή, αλλά σιγά-σιγά αρχίζει να θυμάται ποιός είναι και για ποιον λόγο βρίσκεται στο Βερολίνο.

Όταν θα πάει στο ξενοδοχείο για να δει γιατί η γυναίκα του δεν τον αναζήτησε τόσες μέρες, θα βρεθεί με μια δυσάρεστη έκπληξη: η γυναίκα του δηλώνει ότι δεν τον αναγνωρίζει και δίπλα της είναι ένας άλλος που έχει πάρει την θέση του και συστήνει ως σύζυγό της, Dr Harris.

Ο Martin δεν πιστεύει την κακή του τύχη και νομίζει ότι η γυναίκα του απειλείται με κάποιον τρόπο από τον άντρα που έχει πάρει τη θέση του. Πασχίζει να βρει τρόπο να πείσει τον κόσμο ότι είναι αυτός που υποστηρίζει, πείθεται όμως ότι δεν είναι τρελός όταν κάποιοι προσπαθούν να τον σκοτώσουν!

Τότε προσεγγίζει την οδηγό του ταξί Gina (Diane Kruger) για να τον βοηθήσει να θυμηθεί πώς βρέθηκε στο ατύχημα. Τελικά η Gina θα αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια για αυτόν...

Το Unknown θυμίζει αρχικά το εκπληκτικό Frantic του 1988, αλλά η εξέλιξή του είναι αρκετά διαφορετική και πρωτότυπη και το τέλος είναι εντελώς απρόσμενο! Αξίζει να τη δείτε!

No comments:

Post a Comment