Sunday 7 November 2010

Buzz! Μουσικό Quiz - PS3 Game (Unboxing & Review with photos)

Πριν μερικούς μήνες είχαμε αγοράσει το Buzz Παγκόσμιο Quiz για το PS3 και είχα ενθουσιαστεί καθώς μου αρέσουν γενικώς τα παιχνίδια με ερωτήσεις γνώσεων και το συγκεκριμένο ήταν πολύ καλοφτιαγμένο αφού παρουσιάζεται σε μορφή τηλεπαιχνιδιού.

Στα παιχνίδια με ερωτήσεις γνώσεων τα πηγαίνω καλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ερωτήσεων. Για παράδειγμα στο Trivial Pursuit κοιτάζω να επιλέγω ερωτήσεις με θέμα τη μουσική ή ταινίες καθώς σε αυτά είμαι καλύτερη. Χειρότερη είμαι σε ερωτήσεις αθλητικές ή πολιτικές.

Η μουσική είναι το μεγάλο μου πάθος, έτσι όταν αντιλήφθηκα ότι βγήκε καινούριο Buzz με τίτλο Buzz! το απόλυτο μουσικό Quiz, θέλησα οπωσδήποτε να το πάρω!

Χθες βρεθήκαμε στο Cosmos για μια βόλτα και ως συνήθως τριγυρίσαμε μέσα στο Public. Το καινούριο Buzz! το είχε σε κάποιο σημείο, το έπαιξα για λίγο και μου άρεσε πολύ! Εκείνη τη στιγμή είχε μια κατηγορία στην οποία έδειχνε ένα βίντεο κλιπ το οποίο έπρεπε να παρατηρήσεις πολύ προσεκτικά και σου έκανε μετά τρεις ερωτήσεις πάνω στο βίντεο κλιπ του στυλ "τι χρώμα παπούτσια φορούσε ο τραγουδιστής" ή "τι κρατούσε το ζευγάρι που βρισκόταν στο βάθος".


Δεν ήθελε δεύτερη σκέψη! Αγοράσαμε το καινούριο Buzz! και πήγαμε να δούμε το The Social Network (για το οποίο θα ακολουθήσει επίσης αναλυτικό ποστ). Όταν γυρίσαμε στο σπίτι παίξαμε 3-4 παρτίδες.



Περιγραφή:

Όπως και στο παγκόσμιο quiz ο Buzz μας καλωσορίζει στο πλατώ της εκπομπής του. Εδώ αυτή τη φορά λείπει το εισαγωγικό βιντεάκι που τον δείχνει να ετοιμάζεται. Ο Buzz είναι λίγο διαφορετικός από το πρώτο παιχνίδι, κάπως σαν πιο μεγάλος. Επίσης στο νέο Buzz έχουμε και έναν δεύτερο ομιλητή, τον Γκρεγκ, που μας λέει τους κανόνες κάθε γύρου (όπως γινόταν παλιά στα τηλεπαιχνίδια του Μικρούτσικου).


Στη συνέχεια διαλέγεις ποιόν χαρακτήρα θέλεις να έχεις μέσα στο παιχνίδι και του βάζεις όποια ενδυμασία προτιμάς. Για αλλαγή διάλεξα την μπαλαρίνα:


Ο πρώτος γύρος είναι και πάλι η συγκέντρωση βαθμών και ο έκτος η τελική αντίστροφη μέτρηση. Σε όλους τους ενδιάμεσους γύρους βγάζει αριστερά στην οθόνη ένα τετράγωνο με 12 κατηγορίες (διαφορετικές κάθε φορά) και πρέπει να διαλέξεις ποια θέλεις. Οι κατηγορίες μπορεί να είναι μουσικά είδη (ποπ, ροκ, dance, alternative rock, reggae, heavy metal κλπ) ή καλλιτέχνες (πχ Bob Marley) ή "αληθινά ονόματα" ή "τυχαίες ερωτήσεις". Γενικώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία!

Φυσικά όπως και στο παγκόσμιο quiz δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις σε κάθε γύρο: τουρτοπόλεμο, χλαπάτσα, θερμόμετρο κλπ.

Αρχικά παίξαμε το κλασσικό παιχνίδι το οποίο κρατάει περίπου μισή ώρα και ενώ έδινα τις περισσότερες σωστές απαντήσεις αφού είμαι δυνατή στη μουσική, έχασα 3 φορές στην τελική αντίστροφη μέτρηση καθώς απαντούσα πιο αργά ή σε ορισμένες περιπτώσεις οι ερωτήσεις ήταν δυσκολούτσικες.

Όταν αποφασίσαμε να το κλείσουμε είδα ότι πέρα από το κλασσικό παιχνίδι υπάρχει ένας γρήγορος γύρος που περιλαμβάνει 20 μόνο ερωτήσεις και παίζει ρόλο και η ταχύτητα. Παίξαμε έναν τέτοιο γύρο και επιτέλους κέρδισα χεχε!



Αν και εσείς είστε λάτρεις τις μουσικής, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα διασκεδάσετε πολύ και ενδεχομένως θα μάθετε και πράγματα που δε γνωρίζατε!

ΥΓ1. Το Buzz! Το απόλυτο μουσικό quiz υποστηρίζει και το PlayStation Move. Εμείς δεν το έχουμε πάρει και παίζαμε με τα buzzers που είχαμε από το Παγκόσμιο Quiz.

ΥΓ2. Το Buzz! Το απόλυτο μουσικό quiz πωλείται και σε κουτί με 4 buzzers - ακριβώς όπως και το Παγκόσμιο Quiz - και σκέτο. Αν είχατε πάρει το Παγκόσμιο Quiz και δεν χρειάζεστε 4 έξτρα βομβητές, μπορείτε κάλλιστα να το αγοράσετε και σκέτο.

ΥΓ3. Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούν την ξένη μουσική σκηνή, συναντήσαμε και 2-3 όμως σχετικές με Έλληνες καλλιτέχνες.

Καλή διασκέδαση!

4 comments:

  1. Για να πω την αλήθεια δε με συγκινεί ένα τόσο συγκεκριμένο Buzz, αλλά το άλλο μισό - που είναι εντελώς music freak - μπορεί και να με τσιγκλίσει να το αγοράσω τελικά:).

    ReplyDelete
  2. Άντε ωραία, και αν το πάρετε να κανονίσουμε κανένα online ραντεβού για κόντρα! ;)

    ReplyDelete
  3. καλο και ενδιαφερον!
    η τιμη του?
    μαιρη

    ReplyDelete
  4. Γεια σου Μαίρη! 41 ευρώ έκανε το παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι αξίζει καθώς μπορείς να το παίζεις για πολύ καιρό! Οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και στο Παγκόσμιο Quiz τουλάχιστον δεν έτυχε ποτέ να συναντήσουμε την ίδια ερώτηση για δεύτερη φορά!

    ReplyDelete