Tuesday 21 September 2010

Sans Laisser De Traces (Traceless)


Ο Étienne εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία, διευθυντής της οποίας είναι ο πατέρας της γυναίκας του και βρίσκεται ένα βήμα πριν αναλάβει ο ίδιος την διοίκηση της εταιρείας. Είναι άρα εύπορος και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του businessman. Μια μέρα στο δρόμο συναντάει τυχαία έναν παλιό του συμμαθητή από το γυμνάσιο. Οι δύο άντρες αρχίζουν να κάνουν παρέα και ο Étienne του εκμυστηρεύεται ότι έχει τύψεις, καθώς ανέβηκε τις ιεραρχικές βαθμίδες έχοντας κάνει μια ζαβολιά. Ένας άνθρωπος πριν 15 χρόνια είχε καταθέσει στην εταιρεία του μια πατέντα με την οποία καθαρίζονταν λεκέδες, αλλά ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία δεν ενδιαφερόταν σε κάτι τέτοιο και εφόσον δεν την είχε κατοχυρώσει την παρουσίασε ως δικιά του. Ο φίλος του τον πείθει τότε - με την δικαιολογία ότι ο άνθρωπος ούτε καν θα θυμάται το γεγονός - να πάνε στο σπίτι του και να του ζητήσει συγγνώμη.

Έτσι και γίνεται. Πάνε στο σπίτι του ανθρώπου, ο οποίος μένει σε ένα φτωχό σπιτάκι στα προάστια για να ζητήσει συγχώρεση, αλλά ο αδικημένος δεν έχει ξεχάσει το γεγονός αφού ήταν καθοριστικό στη ζωή του. Ο Étienne είναι πρόθυμος να τον ανταμείψει χρηματικά, αλλά όταν ο ηλικιωμένος συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσε να βγάλει εκατομμύρια, αρχίζει ένας διαπληκτισμός και ο φίλος του Étienne τον σκοτώνει!!

Ο Étienne θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξεμπλέξει, αλλά ο φίλος του τον μπλέκει διαρκώς όλο και περισσότερο. Δεν θα πω πολλά περισσότερα για την υπόθεση για να μη χαλάσω το σασπένς σε όποιον θέλει να τη δει.

Στον ρόλο της συζύγου του Étienne συναντάμε την Julie Gayet η οποία έπαιζε στο πάρα πολύ καλό Mon Meilleur Ami για το οποίο έχω γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση και την Léa Seydoux (Robin Hood, Inglourious Basterds) ως την κόρη του νεκρού.

Αν σας αρέσουν οι ταινίες με σασπενς πιστεύω ότι το Sans Laisser De Traces - Χωρίς Ίχνη - θα σας κρατήσει σε αγωνία ως το τελευταίο λεπτό!

Καλή διασκέδαση! :)

1 comment:

  1. Φαίνεται ενδιαφέρουσα ταινία. Την σημειώνω :-)

    ReplyDelete