Friday 21 May 2010

Ο Pacman γίνεται 30!

Αν με ρωτήσετε ποιό είναι το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι η απάντηση θα έρθει αυθόρμητα... Το pacman και το tetris! Αυτά τα δύο παιχνίδια έχουν σημαδέψει τα παιδικά μου χρόνια! Θυμάμαι να πηγαίνω στα ταμεία των καταστημάτων με ηλεκτρονικά παιχνίδια και να χαλάω 500άρικα (ενίοτε και 1000άρικα) σε 50άρικα, να γεμίζω τη χούφτα μου με κέρματα, για να παίξω με τις ώρες τα δύο αυτά αγαπημένα μου παιχνίδια! Αθάνατα 80s!!!

Αύριο λοιπόν, 22 Μαΐου, το μικρό κίτρινο "προσωπάκι" γίνεται 30 χρονών! Τα τέσσερα φαντασματάκια, ο Blinky, ο Pinky, ο Inky και ο Clyde (να τα θυμάστε αυτά τα ονόματα υπάρχει σχετική ερώτηση σε κάποιο Trivial Pursuit!) εξακολουθούν να τον κυνηγούν!

Με αφορμή αυτήν την επέτειο λοιπόν η Google έβαλε ένα σχετικό Doodle, μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται απλά για μια ακίνητη εικόνα, αλλά για το κλασσικό Pac-man, με τους γνώριμους ήχους της δεκαετίας του '80 (γιατί έκτοτε έχουν γίνει και πολλές "διασκευές" του παιχνιδιού):

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση

Όπως βλέπετε το κουμπί "I'm feeling lucky" έχει αντικατασταθεί με τη φράση "Insert Coin". Και τι γινόταν στα ηλεκτρονικά όταν βάζαμε κι άλλο κέρμα; Μπορούσε να παίξει μαζί μας και δεύτερο άτομο! Αν λοιπόν πατήσετε το εν λόγω κουμπί θα εμφανιστεί δίπλα στον Pacman και η Miss Pacman και μπορείτε να την κινείτε με τα πλήκτρα W (για πάνω), Α (για αριστερά), S (για κάτω) και D (για δεξιά).

Όσο λοιπόν μένει το παιχνίδι στην κεντρική σελίδα της Google σπεύσατε να παίξετε κινώντας αυτήν την φορά τον Pacman ανάμεσα στο λαβύρινθο που σχηματίζουν τα γράμματα Google!

Καλή διασκέδαση!! ;)

2 comments:

  1. Χαχαχα πάντα λάτρευα το PacMan (όπως επίσης και το Τetris)! Έπαιξα πολλές φορές μέσω Google και θυμήθηκα τα παλιά καλά χρόνια, αλλά ήταν λίγο εκνευριστικό με τα πλήκτρα. Για καλύτερες αποδόσεις χρειάζεται joystick ;-)

    ReplyDelete
  2. Είναι τα δύο καλύτερα all time classic παιχνίδια κατά τη γνώμη μου. Έγω πάλι έχω εξοικιωθεί με τα βελάκια και παίζω άνετα.

    ReplyDelete