Tuesday 8 December 2009

Χριστουγεννιάτικη βόλτα

Τις προάλλες μετά από την βιαστική αποχώρηση από την Γιορτή των Αγγέλων τα βήματά μας μας έφεραν στην οδό Προξένου Κορομηλά. Αντί να πάρουμε την Τσιμισκή προς τον Λευκό Πύργο (απ'όπου γινόταν πανικός) προτιμήσαμε τον ήσυχο αυτό δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζω να περπατάω στην συγκεκριμένη οδό όταν κάνω βόλτα στο κέντρο. Προτιμώ την Τσιμισκή ή την Μητροπόλεως. Για όσους δεν γνωρίζουν την Θεσσαλονίκη πρόκειται για παράλληλο προς τις δύο προαναφερθείσες οδούς δρόμο (στη μέση τους για την ακρίβεια) ο οποίος αν και μακρύς είναι στενός με στενά πεζοδρόμια και θα γινόταν πιστεύω πολύ όμορφος πεζόδρομος!

Ακριβώς επειδή είναι στενός και δεν έχει ανοιχτωσιά νομίζω ότι δεν τον διαλέγει πολύς κόσμος για βόλτα. Όμως όπως διαπίστωσα από την τυχαία αυτή βόλτα διαθέτει κάποιες αρκετά εντυπωσιακές βιτρίνες που δεν συναντάς πουθενά στην Τσιμισκή η οποία ως επί το πλείστον έχει μικρά μαγαζάκια ή μεγάλα πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς.

Το πρώτο μαγαζί που μου έκανε εντύπωση ήταν "Το Μπουκέτο" που ξεχώριζε ήδη από μακριά από τον πλούσιο με λαμπάκια χριστουγεννιάτικο στολισμό του:




Στη συνέχεια κάποιες βιτρίνες από είδη δώρων που ήταν επίσης πολύ όμορφα στολισμένες:




Και προς το τέλος εντόπισα και αυτήν την βιτρίνα με τις τεράστιες ρώσικες μπαμπούσκες! Πρόκειται για βιτρίνα της Burberry ενώ όπως βλέπετε αντανακλά από απέναντι η βιτρίνα του Louis Vuitton. Είναι σίγουρα ένας δρόμος με μαγαζιά από τις πιο ακριβές μάρκες.


Ελπίζω να σας άρεσαν οι φωτογραφίτσες μου! :)

9 comments:

  1. Ωραία η βόλτα στην Προξένου Κορομηλά, ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα. Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια, να την διασχίζω συχνά, μιας και η σχολή της αδερφής μου βρισκόταν εκεί. Το μόνο κακό είναι ότι δεν είναι για το βαλάντιο του κοινού θνητού τα μαγαζιά αυτά!
    Καλό βράδυ Δανάη!

    ReplyDelete
  2. Ναι Σοφία τα μαγαζιά στον δρόμο αυτόν είναι απλά για να κοιτάζεις τις όμορφες βιτρίνες. :)

    ReplyDelete
  3. Εμένα μου άρεσαν πολύ και ανυπομονώ να κατέβω! Σε 2 εβδομάδες τέτοια ώρα θα είμαι στο αεροπλάνο!

    ReplyDelete
  4. Με το καλό να μας έρθεις Νίκο! :)

    ReplyDelete
  5. αχ εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο δρόμος..
    όντως όμως είναι να περνάς μετα τις 9 που είναι κλειστά τα μαγαζιά μπας και παρασυρθείς και μπείς και μετά κάνεις να ξαναψωνίσεις κανένα 6μηνο
    χιχι..
    έχει όμως πανέμορφες βιτρίνες και πολύ μπιμπελό μαγαζιά :)
    εχω καιρό να πάω και μου το θύμισες
    καλά οι πρώτες φώτο απο το μαγαζάκι τέλειες..
    θα πάω να το δώ :)))

    ReplyDelete
  6. Τέλεια βόλτα, πολύ όμορφες φωτογραφίες!!
    η Θεσσαλονίκη τα Χριστουγεννα είναι πιο κούκλα από ποτέεεε!

    Σε φιλωω!

    ReplyDelete
  7. Κατερίνα και Όλγα σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! :)

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραία τα μαγαζιά της Προξένου Κορομηλά!

    ReplyDelete
  9. Όντως! Αν και όλα όλα ήταν τα παραπάνω και δεν ήταν και σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο! Πού οι ωραίες μεγάλες βιτρίνες του Λονδίνου! :)

    ReplyDelete