Thursday 3 December 2009

Γιορτή των Αγγέλων 2009, το χρονικό μιας ταλαιπωρίας!!

Παρά το γεγονός ότι δούλευα ως τις 7:15 ήθελα πολύ να κατεβώ στο κέντρο και να απολαύσω τον Χατζηγιάννη στη Γιορτή των Αγγέλων. Μετά τη δουλειά γύρισα στο σπίτι, ετοιμάστηκα και πήραμε το λεωφορείο για το κέντρο. Όλα τα αστικά που περνούσαν ήταν φουλ και έπρεπε να αφήσουμε να περάσουν 2-3 για να αποφασίσουμε τελικά να επιβιβαστούμε σε ένα.

Φτάσαμε στο κέντρο κατά τις 8:15 και από την ΧΑΝΘ και μετά τα αυτοκίνητα πήγαιναν σημειωτόν οπότε αποφασίσαμε να κατεβούμε στην επόμενη στάση και να περπατήσουμε το υπόλοιπο της διαδρομής. Με το που φτάσαμε όμως στο ύψος του "Πλατεία" φρακάραμε στο πεζοδρόμιο. Για να διασχίσουμε μια απόσταση 10 μέτρων ως την Αριστοτέλους μπορεί να κάναμε και 20 λεπτά!!! Με τα χίλια ζόρια - και αφού φυσικά χάσαμε για ακόμα μια φορά τα πυροτεχνήματα τα οποία απλά τα ακούγαμε όσο περπατούσαμε στην Τσιμισκή - φτάσαμε στην Αριστοτέλους. Περάσαμε απέναντι και καταφέραμε με πολύ δυσκολία να φτάσουμε στο ύψος του Ολύμπιον. Τόσο κόσμο δεν είχε ούτε όταν είχε έρθει ο Ρουβάς στην γιορτή αυτή πριν κάτι χρόνια! Γινόταν πραγματικά το αδιαχώρητο! Κόσμος είχε σκαρφαλώσει όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, σε κολώνες, πάνω στις στάσεις των λεωφορείων, παντού!


Ο ήχος από την Μητροπόλεως και πάνω ήταν επιεικώς απαράδεκτος!! Καθήσαμε για 3-4 τραγούδια και σηκωθήκαμε και φύγαμε, δεν ακουγόταν καθόλου καλά, σαν να βρισκόμασταν σε τριτοκλασάτο μπουζουκτσίδικο! Ακόμα και η οθόνη που είχε στηθεί για να βλέπουμε αυτοί που ήμασταν πίσω πίσω δεν είχε καθόλου καλή εικόνα! Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια απογοήτευση!


Επιτρέπεται μια τέτοια μέρα να μην έχει προβλέψει ο Δήμος το κλείσιμο της Τσιμισκή και να ταλαιπωρούνται τόσες χιλιάδες πεζοί και οδηγοί; Θα έπρεπε τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα της γιορτής να έκλεινε από το ύψος της ΧΑΝΘ η Τσιμισκή και ο κόσμος να μπορούσε να κινείται άνετα. Αστυνόμευση μηδέν!

Είναι δυνατόν ο Δήμος να μην μπορεί να κάνει τις βασικές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία για μια γιορτή που έχει αναγγείλει πολύ καιρό πριν ότι θα λάβει χώρα τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα;

Η Μητροπόλεως κλασικά είχε κλείσει και γεμίσει με καροτσάκια που πουλούσαν ποπ-κορν, μαλλί της γριάς και σουβλάκια. Τα λεωφορεία φυσικά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν το κανονικό τους δρομολόγιο και αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε ως τη στάση του Στρατηγείου και να περιμένουμε να εμφανιστεί κάποιο λεωφορείο.

Ας ελπίσουμε ο φετινός χαμός να έγινε μάθημα στον Δήμο μας και του χρόνου να υπάρξει καλύτερη οργάνωση.

5 comments:

  1. Είχα ακούσει ότι θα είναι ο Χατζηγιάννης στην γιορτή των αγγέλων και ήθελα να την δω, αλλά το ξέχασα τελείως! Βέβαια για να πω την αλήθεια, αυτό το συνωστισμό δεν θα τον άντεχα με τίποτε!
    Καλό Σαββατοκύριακο Δανάη μου!

    ReplyDelete
  2. Όντως Σοφία, δεν αντεχόταν αυτός ο συνωστισμός! Καλύτερα να μέναμε στο σπίτι και να την βλέπαμε από την τηλεόραση! Τέλος πάντων!

    Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα Σοφία μου! :)

    ReplyDelete
  3. Ταλαιπωρία μεγάλη φαίνεται...
    Κρίμα γιατί αυτές οι εκδηλώσεις είναι πραγματική ευκαιρία να βγούμε απ'το σπίτι!

    ReplyDelete
  4. Αν πω τώρα εγώ, ότι από κάτι τέτοια χαίρομαι που γλίτωσα (για την ώρα), θα φάω πολλές κατάρες;
    Σε αντιδιαστολή, έχω μπλέξει ΤΟΣΟ πολύ με κάτι τέτοιες φάσεις στο παρελθόν, που σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ψυχραιμία...

    ReplyDelete
  5. Μήπως ο Δήμαρχός σας είναι άχρηστος; Γιατί η κατάσταση που περιγράφεις είναι απαράδεκτη, ειδικά για μια τέτοια γιορτή!!

    ReplyDelete