Sunday 13 September 2009

A Beautiful Day...

Από το πρωί που ξυπνήσαμε είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στην παραλία μιας και έχουμε καιρό να πάμε. Ο καιρός ήταν καλός αλλά λίγο περίεργος με τον ήλιο μια να βγαίνει μια να κρύβεται. Όταν όμως κατεβήκαμε στην παραλία διαπιστώσαμε ότι είχε τρομερή ζέστη, λες και ήταν Ιούλιος μήνας!

Αρχίσαμε την βόλτα μας από το ύψος της Συνδίκα με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο. Λίγο μετά πίσω από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας ήταν ένα μεγάλο άσπρο σύννεφο που μου άρεσε πολύ και το φωτογράφισα... Μου θύμισε πίνακα της Αναγέννησης! :)


Η βόλτα συνεχίστηκε προς τον Κήπο των Ρόδων, ο οποίος ήταν γεμάτος ανθισμένα τριαντάφυλλα:



Στη συνέχεια φτάσαμε στον Ναυτικό Όμιλο από τον οποίο για καλή μου έκπληξη ξεκινούσε ο νεοφτιαγμένος ποδηλατόδρομος. Καιρός ήταν να φτιαχτεί με τρόπο που να ξεχωρίζει, γιατί στο τμήμα της παραλίας που δεν έχει ανακαινιστεί ακόμα ήταν όλο σπασμένα πλακάκια και δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τους ποδηλάτες! Το καλοκαίρι που πήγαινα βόλτα με το ποδήλατο υπήρχαν πολλοί που δεν αντιλαμβάνονταν ότι περπατούσαν μέσα του. Τουλάχιστον τώρα με το κόκκινο χρώμα δεν νομίζω να έχουν δικαιολογία!

Ο ποδηλατόδρομος φτάνει έτσι μέχρι λίγο μετά το πάρκο του Φωκά και από εκεί έχουν ήδη σκάψει ένα τμήμα για να συνεχίσουν σιγά σιγά ελπίζω ως τον Λευκό Πύργο.

Παρακάτω είδαμε μια χελωνίτσα να ψαρεύει... (έχει μπει στο σημείο για τα 44α Δημήτρια):


Ενώ λίγο μετά συναντήσαμε και έναν ελέφαντα, ο οποίος βρίσκεται εκεί λόγω της 47ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης καθώς τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ινδία...



Και φτάσαμε αισίως στο πολυαγαπημένο μας Noodle Bar στο οποίο είχαμε πολύ καιρό να φάμε καθώς το καλοκαίρι δεν έτυχε να πάμε καθόλου.

Φάγαμε spring rolls, μια νέα σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, τσέρι ντοματάκια και μια ωραία σως γιαουρτιού...

... και σαν κυρίως πιάτο εγώ πήρα noodles μεντάκι με καρότο, κρεμμύδι, κινέζικο λάχανο και κομματάκια κοτόπουλου. Ένα έχω να πω: μιαααααααμ! :)


Ακολούθησε επιδόρπιο στο επίσης αγαπημένο μας Παρφέ που περιλαμβάνει πολύ πρωτότυπες γεύσεις στα παγωτά:

Εγώ πήρα παγωτό στρατσιατέλα που δεν είναι η κλασσική στρατσιατέλα που γνωρίζετε αλλά έχει και μια γεύση μελιού που είναι όνειρο και μια μπάλα rock που είναι κρέμα με κομμάτια από σοκολάτα και φουντούκια. Yummy! :) (το ποτήρι που είναι σαν σχήμα κοχυλιού μου άρεσε επίσης πολύ!)

Ύστερα από όλο αυτό το φαγωπότι περπατήσαμε όλη τη λεωφόρο Νίκης ως την πλατεία Ελευθερίας για να πάρουμε το λεωφορείο από την αφετηρία.


Να περνάτε καλά! :)

4 comments:

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ!!! :)

    ReplyDelete
  3. Σήμερα περνούσα από την προκυμαία και είδα και εγώ την χελώνα-ψαρά! Πολύ καλή ιδέα, μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε...
    +1 και από εμένα για τις ωραίες φωτογραφίες σου!

    ReplyDelete
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε! :)

    ReplyDelete