Sunday 13 September 2009

74η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη που μας πέρασε πήγαμε βόλτα στην 74η Δ.Ε.Θ. καθώς έδιναν συναυλία οι Onirama και ήθελα πολύ να τους δω. Πήγαμε μιάμιση ωρίτσα πριν αρχίσει η συναυλία και περιπλανηθήκαμε στους διάφορους χώρους της Έκθεσης. Πέραν του γεγονότος ότι φέτος ήταν τιμώμενη χώρα η Ινδία και είχε ένα περίπτερο με προϊόντα της χώρας αυτής, όλα τα άλλα περίπτερα ήταν ακριβώς τα ίδια με πέρσι και πρόπερσι. Κανένα ενδιαφέρον για κάποιον που δεν είναι έμπορος. Θα μου άρεσε πολύ να υπήρχε ένα περίπτερο με τεχνολογικά προϊόντα, υπολογιστές, gadgets και κινητά. Όμως τίποτα τέτοιο! Σας παρουσιάζω λοιπόν τις λίγες φωτογραφίες που τράβηξα και που έδιναν ένα κάποιο χρώμα στην φετινή έκθεση:

Μια Ινδή χορεύει σε ρυθμούς μουσικής της χώρας της. Από πίσω ακριβώς βρίσκεται το περίπτερο που φιλοξενεί προϊόντα από την Ινδία όπως σάλια και διάφορα χαϊμαλιά. Επίσης μια άλλη Ινδή έβαφε με χένα τα πρόσωπα από μικρά κοριτσάκια.


Από την άλλη μεριά του περιπτέρου συναντήσαμε τον μεγάλο ελέφαντα που είχε ύψος περίπου μιας τριόροφης οικοδομής και στον οποίο πολλά παιδάκια περίμεναν να ανεβούν:


Έπειτα επισκεφθήκαμε το περίπτερο της TasteLand:

Το συγκεκριμένο περίπτερο θα φιλοξενούσε κάποιους από τους γνωστούς μας τηλε-μάγειρες, αλλά προφανώς θα ήταν κάποια συγκεκριμένη ώρα, εγώ δεν έτυχε να δω κάποιον.

Και τέλος μια φωτογραφία από παλιά αυτοκίνητα-αντίκες:


Κάπου εδώ πλησίασε η ώρα να πάμε στην συναυλία των Onirama. Έχω ήδη ανεβάσει τα μισά βιντεάκια, όταν ανεβάσω και τα άλλα μισά έρχεται και το σχετικό ποστ! Stay tuned! :)

5 comments:

  1. Γεια σου Δανάη,

    Ξέρω ότι πλέον δεν είναι η ΔΕΘ που ήταν πριν από 15 χρόνια, αλλά θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πήγαινα. Μάλλον είναι ότι λείπει στον καθένα...

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  2. Γειά σου NdN!

    Εγώ πριν 3 χρόνια που πήγα στην έκθεση μου είχε αρέσει πάρα πολύ γιατί είχα να πάω πάαααρα πολλά χρόνια. Έκτοτε όμως που την έχω επισκεφθεί άλλες δύο φορές δεν είχε να μου δώσει κάτι παραπάνω. Για μένα αυτό που αξίζει είναι οι συναυλίες των διαφόρων καλλιτεχνών τους οποίους μπορεί κανείς να απολαύσει μόνο με το εισιτήριο της εκθέσεως, το οποίο είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν να δουν τους αγαπημένους τους τραγουδιστές στα κέντρα που παίζουν.

    ReplyDelete
  3. Ωραίοι οι ελέφαντες και τα τατουάζ με χέννα, κανένα ινδικό κάρρυ φάγατε όμως;

    ReplyDelete
  4. Όντως ο ελέφαντας έδινε μια εξωτική νότα στην έκθεση. Μπα, Σοφία δεν φάγαμε τίποτα τέτοιο.

    ReplyDelete
  5. Κρίμα... αυτό πραγματικά θα άξιζε, μιας που το ινδικό φαγητό είναι σπάνιο είδος στην Ελλάδα.

    ReplyDelete