Monday 9 March 2009

Twilight


Δεν είμαι καθόλου φαν των ταινιών με βαμπίρ και λυκανθρώπους! Το Twilight όμως, το οποίο είδα το Σάββατο το βράδυ, με ενθουσίασε! Πρόκειται για μια ταινία με εκπληκτική ατμόσφαιρα, μαγευτικά τοπία, μοναδική σκηνοθεσία και φανταστικό soundtrack.

Αν θέλετε να δείτε ταινία με μάχες ανάμεσα σε βαμπίρ και βρυκόλακες να ρουφάνε αίμα, τότε αυτή η ταινία δεν είναι για εσάς. Το εξώφυλλο του DVD είναι άκρως παραπλανητικό θα έλεγα, και είχα τις επιφυλάξεις μου όταν απόφασισα να δω την συγκεκριμένη ταινία, είχα δει όμως στην TV τα making of και είχα ακούσει πολλά και ήθελα να τη δω. Και δικαίως!

Στα making of είχε αναφέρει κάποιος ότι πρόκειται για μια μεταφορά του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας σε έναν διαφορετικό κόσμο. Και πράγματι, για κάτι τέτοιο πρόκειται.

Η νεαρή Βella πηγαίνει να μείνει για λίγο καιρό με τον πατέρα της στην μικρή πόλη Forks, καθώς η μητέρα της έχει ξαναπαντρευτεί και αναγκάζεται με τον νέο της άντρα να μετακινούνται συχνά. Πρόκειται για μια έφηβη που δεν είναι ιδαίτερα κοινωνική, ενώ στο σχολείο που πηγαίνει όλοι είναι φιλικοί και τη συμπαθούν. Εκεί θα γνωρίσει τον απόμακρο Edward Cullen και θα καταλάβει από την αρχή ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο νεαρό. Τον ερωτεύεται και δεν θα αργήσει να ανακαλύψει ότι τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η οικογένειά του είναι βαμπίρ. Μόνο που είναι καλά βαμπίρ, τρώνε μόνο ζώα, κάτι σαν vegetarian!

Στην περιοχή όμως γίνονται διάφοροι φόνοι ο ένας μετά τον άλλον από μια ομάδα τριών βαμπίρ που πίνουν ανθρώπινο αίμα (οι οποίοι φόνοι αναφέρονται στην ταινία, αλλά δεν τους βλέπεις). Όταν τα κακά βαμπίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι ανάμεσα στην οικογένεια των Cullen υπάρχει μια θνητή, η Bella θα γίνει λεία και ο Edward κάνει ό,τι μπορεί για να την προστατέψει. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το τρέιλερ:


10 comments:

  1. Και εγώ έχω ακούσει οτι είναι ωραία ταινία και οτι θα βγεί και η συνέχεια..Εγώ λυπάμαι τα κακόμοιρα τα αγοράκια που πήγαν νομίζοντας οτι θα είναι τύπου blade.Πίκρα...

    ReplyDelete
  2. Αναστασία, ναι αν κάποιος πήγε για να δει κάτι σε τέτοιο στυλ σίγουρα θα απογοητεύτηκε.

    Όσο για την συνέχεια, πριν λίγο είδα στο imdb ότι γυρίζεται και το sequel.

    Σου προτείνω να την δεις!

    ReplyDelete
  3. Πολυ ωραια η ταινια.Ειναι βασισμενη σε βιβλιο φυσικα,μεγαλο bestseller στο εξωτερικο,και ηδη κυκλοφορουν και τα 2 επομενα σε ελληνικη εκδοση,καθως και ενα αλλο πολυ καλο μυθιστορημα απο την συγγραφεα,με τιτλο το "Το σωμα".
    Φυσικα αν σας αρεσε η ταινια να δειτε ο π ω σ δ η π ο τ ε την σειρα True Blood,περσυνης παραγωγης (ο δευτερος κυκλος τον προσεχη σεπτεβρη..) με αντιστοιχο στορυ (αν και πολυ πιο ενδιαφερον..)

    ReplyDelete
  4. Willow, το ξέρω ότι είναι βασισμένη σε βιβλίο, δεν ήξερα όμως ότι η συγγραφέας έχει γράψει κι άλλα. Ευχαριστώ για την πληροφορία και για την πρόταση για τη σειρά! :)

    ReplyDelete
  5. Ναι, είναι μια σειρά βιβλίων α λα Χάρρυ Πότερ, μόνο που η συγγραφέας είναι Αμερικανίδα. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία και τα δύο πρώτα (Twilight και New Moon) έχουν ήδη γίνει ταινίες, αλλά το New Moon δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

    Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για την ταινία. Δεν θα την επέλεγα με βάση τη θεματολογία της, αλλά την είδα αναγκαστικά σε ένα πρόσφατο αεροπορικό ταξίδι και μου άρεσε πάρα πολύ! Τώρα ανυπομονώ να δω την συνέχεια :-)

    ReplyDelete
  6. Πήρα το βιβλίο πρόσφατα. Θα σχηματίσω από εκεί άποψη και θα δούμε!
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
  7. καλησπέρα

    πολύ χαίρομαι που βρίσκω και άλλους να τους αρέσει το twilight και δεν είναι 13χρονα κοριτσάκια (ε, δεν είστε ε? :D )γιατί εγώ από τότε που το είδα στο σινεμά έχω κολλήσει για τα καλά!

    λοιπόν
    η κυρία Στέφανι Μέγιερ έχει κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία, όπως σωστά είπε η Σοφία, της σειράς. Λέγονται Twilight, New Moon, Eclipse και Breaking Dawn. Κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα, τα τρία πρώτα και σε μετάφραση (η οποία είναι σε κάποια σημεία "κάπως") το τελευταίο μόνο στα Αγγλικά. Είχε ξεκινήσει να γράφει και το Midnight Sun (δλδ το twilight ειδωμένο από την πλευρά του Βρυκολακάκου Edward Cullen) αλλά κάποιος διέρεευσε μέρος από τα χειρόγραφα στο ίντερνετ, τα πήρε στο κρανίο και σταμάτησε τη συγγραφή επ' αόριστο.

    Τα βιβλία κατά τη γνώμη μου αξίζουν πολύ. Τα έχω διαβάσει όλα,και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Είναι βέβαια να είσαι και φαν του φανταστικού, αν και συμφωνώ ότι είναι περισσότερο ιστορία μιας "απαγορευμένης αγάπης" παρά δράσης. Η κυρία Μέγιερ έχει κάνει καλή δουλειά ωστόσο, παρότι που σε κάποιες φάσεις θέλεις να αυτοκτονήσεις από τις λεπτομέρειες.
    Οπότε, όσοι δεν τα έχετε και σας άρεσε η ταινία, αυτά θα σας αρέσουν ακόμα περισσότερο.

    καλησπέρα ξανά και καλώς σας βρήκα

    Υ.Γ. το επίσημο dvd κυκλοφόρησε??? το site των πορωμένων φανς αναφέρει ότι βγαίνει 21-03!
    για ενημερώστε με!

    επίσης, αν θέλετε ρίξτε και εδώ μια ματιά
    http://mermyblue.blogspot.com/2009/02/welcome-to-twilight-zone.html


    Ως προς τις ταινίες, έχουν υπογραφεί συμβόλαια και για το New Moon, (τα γυρίσματα του οποίου θα ξεκινήσουν σύντομα στον Καναδά) και για το Eclipsis, που θα βγεί στις αίθουσες 2010. Η Summit entertaiment έχει τα δικαιώματα και του breaking dawn και είμαι σίγουρη ότι με τέτοια μαζική υστερία (αντίστοιχη του Harry Potter) θα γυρίσει και το σίκουέλ.

    ReplyDelete
  8. mermyblue καλωσόρισες αρχικά στο blog. Όχι δεν είμαστε 13χρονα, αυτό φαίνεται και από το προφίλ μας. Εσύ πόσο είσαι;

    Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας έδωσες. Την συγγραφέα την είχα δει στην εκπομπή με τα γυρίσματα της ταινίας και μου έκανε εντύπωση που μια τόσο νέα κοπέλα (είναι μόλις 36 χρονών) έχει γράψει ένα βιβλίο (περισσότερα απ'ό,τι έμαθα εκ των υστέρων) με τόση φαντασία.

    ReplyDelete
  9. καλημέρα
    επανέρχομαι με πληροφορίες για το dvd της ταινίας
    λοιπόν, το dvd κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 21.03 και στην Μ. Βρεττανία στις 6.03. Υπάρχει νομίζω ήδη ένα site που κατεβάζεις την ταινία μόνο, χωρίς κομμένες σκηνές και extras. Στην Ελλάδα ένας θεός ξέρει πότε θα έρθει... Εντωμεταξύ και στα fan sites λέγεται ότι υπάρχει αναμονή ακόμα και στις παραγγελίες μέσω ίντερνετ
    Να έχεις ένα όμορφο ΣΚ και θα τα ξαναπούμε σύντομα
    :)

    ReplyDelete
  10. διόρθωση 6.04.09 στην Μ.Βρεττανία, σύμφωνα με το amazon.uk
    α, κ εγώ είμαι λίγο παραπάνω από 13
    περίπου σαν την κυρία Μέγιερ

    σας φιλώ

    ReplyDelete