Sunday 1 March 2009

A Good Year


Χθες το βράδυ είδαμε το A Good Year του Ridley Scott με τον Russell Crowe και την Marion Cotillard (η οποία κέρδισε πέρσι Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία La Môme - aka La Vie En Rose, που διηγείται την ζωή της Edith Piaf).

Ο Max Skinner είναι ένας αδίστακτος Άγγλος χρηματιστής στο Λονδίνο. Ξαφνικά μια μέρα πληροφορείται ότι ο θείος του - που ζούσε στην Γαλλία σε ένα προάστειο της Προβηγκίας και με τον οποίο έζησε τα παιδικά του χρόνια στο τεράστιο κτήμα του με τους αμπελώνες - πέθανε. Ως μοναδικός κληρονόμος καλείται να μεταβεί στην Γαλλία και να δει τι θα κάνει με τα στρέμματα και το σπίτι. Πρωτού βρεθεί στο μέρος που μεγάλωσε, έχει σκοπό να πουλήσει το αγρόκτημα και να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στο Λονδίνο και στη δουλειά του. Όταν όμως μεταβαίνει στο ειδυλλιακό αυτό μέρος, οι αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία ξεπηδούν συνέχεια και θυμάται τις υπέροχες στιγμές που έζησε στο μέρος αυτό με τον θείο του.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να θέλει να πουλήσει το κτήμα. Τα σχέδιά του θα χαλάσουν όταν θα εμφανιστεί στην πόρτα του μια κοπέλα και του ανακοινώσει ότι ο θείος του είναι πατέρας της. Αν και νόθο παιδί, έχει δικαίωμα στην περιουσία. Επομένως ο Max σπεύδει να το πουλήσει για να επιστρέψει στην αγγλική πρωτεύουσα.

Τις μέρες όμως που έμεινε στην γαλλική εξοχή γνώρισε την πανέμορφη Fanny Chenal (M. Cotillard) και ανακάλυψε και ότι στους αμπελώνες υπάρχει ένας "μικρός θησαυρός", ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Μετά από όλα αυτά, θα μπορέσει να επανέλθει στην προηγούμενη ζωή του και στην ρουτίνα του, ή θα τα παρατήσει όλα για να επιστρέψει στην Γαλλία; Η συνέχεια επί των οθονών σας...

Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς έχει υπέροχη σκηνοθεσία, καταπληκτικά μέρη και ωραίες ερμηνείες. Στην αρχή με ξένισε λίγο η επιλογή του Russell Crowe στον ρόλο του Άγγλου σε ρομαντική ταινία και σκέφτηκα ότι ο Pierce Brosnan ή ο Colin Firth θα ήταν πιο ταιριαστός, αλλά ενώ εξελισσόταν η ταινία διαπίστωσα ότι ο Crowe απέδιδε πολύ καλά τον χαρακτήρα που υποδυόταν και μου άρεσε!

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, εάν θέλετε να δείτε μια ρομαντική ταινία λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες! :)

3 comments:

  1. Συνήθως οι απλές ταινίες είναι όμορφες... Πραγματικά πανέμορφη από τον Ρίντλεϊ Σκότ που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες παραγωγές

    ReplyDelete
  2. Ωραία! Την βάζω στα υπόψην για όταν έχω ρομαντική διάθεση :-)

    ReplyDelete
  3. Όντως DrTeddy ήταν μια πολύ όμορφη ταινία!

    Σοφία, να την δεις! Αξίζει πολύ! :)

    ReplyDelete