Friday 27 March 2009

Easy Virtue


Βρισκόμαστε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς η χρονολογία. Νεαρός Άγγλος (Ben Barnes, τον οποίο γνωρίσαμε ως Prince Caspian στο Chronicles of Narnia) παντρεύεται Αμερικανίδα (Jessica Biel, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις) και επιστρέφει σπίτι του για να την γνωρίσει στην οικογένειά του.

Η οικογένειά του αποτελείται από την αυστηρή και παλαιών αρχών μητέρα του (Kristin Scott Thomas), από τον πατέρα του (Colin Firth) που δεν γούσταρε καθόλου να γυρίσει στην οικογένειά του μετά τον πόλεμο, και από τις δύο αδελφές του, που ψάχνουν άντρα.

Η άφιξη της νέας νύφης και οι μοντέρνες της αντιλήψεις και το "ήθος" της σοκάρουν την μητέρα του John. Η Larita (Biel) δεν αντέχει την κριτική και την καταπίεση και επιθυμεί να φύγουν οι δυο τους και να ζήσουν στο Λονδίνο. Ο John όμως δεν το παίρνει απόφαση, και όταν μαθαίνει για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας παρατείνει την διαμονή τους στο αρχοντικό της οικογένειάς του επ'αόριστον.

Το Easy Virtue για να πω την αλήθεια είναι μια ταινία που στο πρώτο μισό της με κούρασε κάπως. Οι ηθοποιοί μιλούσαν γρήγορα και έχανα κάποια νοήματα, τα οποία όμως δεν ήταν τόσο σημαντικά. Όμως της έδωσα μια ευκαιρία, και το δεύτερο μισό πραγματικά με δικαίωσε και μου άρεσε.

Πέρα από το πολύ καλό καστ και την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία (με έμφαση στην ομίχλη της αγγλικής επαρχίας!), η ταινία περιλαμβάνει και ένα πολύ ωραίο soundtrack. Μεταξύ των άλλων ακούγονται διασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που να ενσωματώνονται ωραία στην πλοκή της ταινίας τα: Sex Bomb, Mad About The Boy και When The Going Gets Tough (The Tough Get Goint). Αν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρο το O.S.T κάντε απλά κλικ εδώ. Μερικά εκ των τραγουδιών έχουν ερμηνευτεί και από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Το τέλος είναι εντελώς ανατρεπτικό, αλλά δεν θα πω περισσότερα. Η ταινία είναι μια ρομαντική κωμωδία που αν και αργεί λίγο στην αρχή να "μπει στο ψητό" μόλις αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες είναι απόλαυση. Λάτρεψα ειδικά την τελευταία σκηνή, την ατάκα της πεθεράς Kristin Scott Thomas αλλά και την ετοιμόλογη ατάκα της νύφης Jessica Biel!!!

Δείτε την! :)

Σκέφτηκα στο τέλος του ποστ να βάλω το τρέιλερ, αλλά περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας και ενδεχομένως και κάποια spoiler και αποφάσισα να μην το ενσωματώσω εν τέλει.

2 comments:

  1. Την έβαλα κι αυτή στα προσεχώς :-)

    ReplyDelete
  2. Poly kali! prosexws stous 8erinous ap'o,ti ema8a!

    ReplyDelete