Friday 20 March 2009

Μπακαλόγατος στο Ράδιο Σίτυ

Σήμερα κάνει πρεμιέρα στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης η θεατρική παράσταση Μπακαλόγατος με βασικό πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήξερα για την άφιξη της παράστασης στην συμπρωτεύουσα εδώ και ένα μήνα (από τις 19/02 συγκεκριμένα) πριν καν βγουν οι αφίσες και διαφημιστεί στα διάφορα μέσα. Επειδή όμως γνωρίζω ότι οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής δεν βιάστηκα να πάρω εισιτήρια, αν και το σκέφτηκα.


Σήμερα είχα μια δουλειά κοντά στο θέατρο και το θεώρησα ευκαιρία να πάρω εισιτήρια. Όχι για αύριο φυσικά, που αποκλείεται να υπήρχαν, αλλά για το άλλο Σάββατο. Αμ δε! Είναι όλα κλεισμένα! Για 2 Σάββατα μετά; Τίποτα; Ούτε απογευματινή ούτε βραδινή. Ούτε Παρασκευή, ούτε Κυριακή! Όταν λέω ότι ήταν όλα κλεισμένα εννοώ αξιοπρεπείς θέσεις. Δεν θα έδινα 52 ευρώ (26 ευρώ είναι η βραδινή του Σαββάτου) για να χωθώ σε έναν εξώστη τέρμα πάνω και να βλέπω τους ηθοποιούς με τα κυάλια! Όταν πηγαίνω θέατρο θέλω να είμαι σε καλή θέση στην πρώτη πλατεία κάτω! Και είμαι αδιάλλακτη σε αυτό. Και φυσικά δεν θα δεχόμουν μια θέση στην πρώτη πλατεία τέρμα αριστερά ή τέρμα δεξιά, στους τοίχους. Στο θέατρο θέλω να είμαι σχετικά κεντρικά για να έχω συνολική εικόνα του τι γίνεται στη σκηνή!

Τώρα αν έσπευσε τόσος κόσμος να αγοράσει εγκαίρως τα εισιτήρια ή αν το θέατρο ακολουθεί κάποια άλλου είδους πολιτική δεν το γνωρίζω. Είναι σίγουρα μια παράσταση που οι Θεσσαλονικείς περίμεναν πολύ καιρό να ανεβεί, αλλά ξαναλέω ότι οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής και είναι κοινό μυστικό ότι τα θέατρα κρατάν τις καλές θέσεις για συγκεκριμένα "πορτοφόλια"... εχμμμ άτομα εννοούσα!

Για να μην μακρυγορώ, είχα το ημερολόγιο στο κινητό μου ανοιχό και έψαχνα να βρω πότε έχει αξιοπρεπείς θέσεις (και ήθελα μόνο 2, που να ήθελα και περισσότερες!) στην πλατεία κάτω. Και τελικά βρήκα και αγόρασα. Πότε; Μετά το Πάσχα! Το Σάββατο 25 Απριλίου! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Λίγες πληροφορίες για την παράσταση τώρα:

Παραστάσεις γίνονται από Τετάρτη ως Κυριακή. Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστά. Από Τετάρτη ως Παρασκευή υπάρχουν μόνο βραδινές παραστάσεις στις 9:15, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχουν δύο παραστάσεις, μια απογευματινή στις 6:15 και μια βραδινή στις 9:15.

Τα παιδικά εισιτήρια (ως 12 χρονών) και τα φοιτητικά κοστίζουν 18 ευρώ, ενώ το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ, με μόνη εξαίρεση την βραδινή του Σαββάτου που έχει 26 ευρώ! Γιατί αυτός ο διαχωρισμός δεν το καταλαβαίνω! Έχω πάει σε πολλά θέατρα και πάντα υπήρχαν 2 τιμές: μια για φοιτητές και μία για ενήλικες. Τέλος πάντων!

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη εμφανίζονται οι εξής ηθοποιοί: Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Σπύρος Πούλης, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Τσιάρη και Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Αν σκοπεύετε να δείτε την παράσταση σας συμβουλεύω να σπεύσετε γιατί δεν θα βρείτε εύκολα εισιτήρια. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει ως την Κυριακή 10 Μαΐου, εκτός αν πάρει καμιά παράταση λόγω της ομολογουμένως μεγάλης επιτυχίας που θα έχει.

Αναλυτικό review με εντυπώσεις σε ένα μήνα, όταν την δω!

15 comments:

  1. παρατηρώ ότι είναι το ίδιο cast ηθοποιών που έπαιζαν και στο remake "Ο Ηλίας του 16ου"... να υποθέσουμε ότι θα αντιγράψουν και άλλες κλασσικές κωμωδίες άραγε;

    ReplyDelete
  2. Δεν το έχω δει το remake. Όπως και να έχει μου αρέσει αυτό το καστ και για αυτό περισσότερο θα πάω. Και γιατί δεν έρχονται συχνά παραστάσεις με τέτοιο μεγάλο θίασο στη Θεσσαλονίκη.

    ReplyDelete
  3. Να σου πω την αλήθεια μου δε το σκέφτηκα καθόλου να πάω να δω το συγκεκριμένο έργο όταν παιζόταν στην Αθήνα γιατί, ενώ συμπαθώ το Φιλιππίδη, μου φαίνεται οτι δεν έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω απο την αρχική ταινία.Επίσης, νομίζω οτι χάνει στη σκηνή του θεάτρου. Δε ξέρω, δικιά μου άποψη..
    Πάντως καλά να περάσεις!!

    ReplyDelete
  4. κ νωρις εκλεισες Δαναη!Εμεις 4 ατομα βρηκαμε σε καλη θεση για τις 2 Μαιου και εχουμε κλεισει εδω και μια εβδομαδα ηδη :)
    Εχε χαρη που ηθελα να δω την συγκεκριμενη παρασταση απο περυσι...

    ReplyDelete
  5. Δεν νομίζω ότι είναι πολιτική του θεάτρου, απλά είναι πολύς κόσμος που θέλει να το δει. Και στην Αθήνα ήταν πολύ δύσκολο να βρεις εισιτήρια - εμείς που δεν έχουμε ιδιαίτερες προτιμήσεις για το πού θα κάτσουμε παίρναμε τηλέφωνο Παρασκευή πρωί και μας έλεγαν ότι το νωρίτερο που είχαν εισιτήρια ήταν την ερχόμενη Τετάρτη. Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή δεν υπήρχε τίποτα για καμία παράσταση! Οικονομική κρίση σου λέει μετά...

    Για το αν θα δεις κάτι παραπάνω από την ταινία, δεν το ξέρω, γιατί δεν έχω δει την ταινία (ή αν την έχω δει δεν τη θυμάμαι). Πάντως όταν είχα δει τη Θεία από το Σικάγο στο θέατρο, που την θυμόμουν λίγο από την τηλεόραση, μου άρεσε πάρα πολύ. Γενικά μου αρέσει να βλέπω την ίδια ιστορία από διαφορετικές σκοπιές - βιβλίο, θέατρο, ταινία, ριμέικ κ.λπ.

    Περιμένω λοιπόν την κριτική σου για τον Μπακαλόγατο, γιατί εμείς αποφασίσαμε τελικά να τον δούμε του χρόνου!

    ReplyDelete
  6. Σοφία ακριβώς την ίδια φράση που ανέφερες είπα και εγώ! "Δεν την έχω δει την ταινία ή και να την έχω δει δεν την θυμάμαι!" Γιατί πολλοί μου λένε ότι έχουν δει την ταινία με τον Χατζηχρήστο και (προκατειλημένα πιστεύω) δεν θα πήγαιναν να δουν το θεατρικό γιατί δεν συγκρίνεται! Εγώ όμως δεν έχω εικόνα της ταινίας στο μυαλό μου, ούτε ξέρω ακριβώς την υπόθεση, οπότε θα πάω να δω κάτι, όπως θα πήγαινα σε οποιαδήποτε παράσταση.

    Μια κοπέλα σήμερα το πρωί μου είπε ότι πήγε το Σάββατο και της άρεσε πολύ!

    Όταν το δω και εγώ θα κάνω φυσικά σχετικό ποστ με τις εντυπώσεις μου. Αναμείνατε έναν μήνα! :)

    ReplyDelete
  7. Τελικα ειχα για τις 2 απριλιου εισητηρια και οχι για τις 2 μαιου.Δυστηχως με το που πηγαμε ενας φουσκωτος σεκιουριτας ειπε στον κοσμο οτι αναβληθηκε η παρασταση λογω απεργιας (πως?).Φυσικα ο κοσμος αγανακτησε,ειδικα με το γεγονος πως η παρασταση ισχυιε με τα ιδια εισητηρια για τις 20 απριλιου,δευτερη μερα μετα το πασχα!!

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ κυριοι του ραδιο σιτυ και συντελεστες της παραστασης,μιας και εμεις οι φοιτητες δεν μπορουμε ουτε να μεινουμε το πασχα για να σας δουμε ουτε να κλεισουμε αλλη μερα για μετα τις 10 μαιου.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕς ΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.

    Φυσικα σου δινανε τα λεφτα σου πισω αν περιμενες 2 ωρες στην ουρα και για αντιρρησεις ουτε λογος,αλλωστε ο σεκιουριτας εριξε και κανα δυο μπατσες σε κατι τυπαδες που με το δικιο τους διαμαρτυρηθηκαν.

    Ετσι λοιπον,μην βλεποντας την παρασταση,περιμενοντας και 2 ωρες στην σειρα για να παρω τα χρηματα μου πισω,και μετα τα απαραιτητα μπινελικια ολη η παρεα λεω:ΜΗΝ ΣΩΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΝ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟ τοτε το ξανασυζηταμε.Προς το παρων θα δουμε την κλασσικη ταινια και αντε γ... συντελεστες και θεατρο..

    Ps.Ψαχνω να βρω ενα εμαιλ του φιλλιπιδη ή του θεατρου,καπου για να παραπονεθω σε πιο εντονη γλωσσα αλλα τπτ...κατι θα ξερουνα αυτοι...
    Δαναη ελπιζω εσυ να εχεις καλυτερη εμπειρια,παντως ολοι πηρανε τα λεφτα τους πισω και καλα κανανε...

    ReplyDelete
  8. Ωχ willow μεγάλη ατυχία! Τι να πω, πολύ κρίμα! Δεν νομίζω να πάθουμε και εμείς κάτι παρόμοιο, θα είναι μεγάλη γκαντεμιά. Το καλό είναι ότι εμείς βγάλαμε σε περίοδο που ίσως πολλοί να λείπουν λόγω του Πάσχα. Θα δείξει... :)

    ReplyDelete
  9. Η φίλη Willow είπε..."ΜΗΝ ΣΩΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΝ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟ"...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
    Στην παράσταση ήμουν χθές. Έκανα 500χλμ γι' αυτό. Τα εισιτήρια τα είχα προμηθευτεί, μέσω μιας φίλης, 1 μήνα πριν, για να είναι σε καλές θέσεις. Όπως λέει και η φίλη DaNaH..."Όταν πηγαίνω θέατρο θέλω να είμαι σε καλή θέση στην πρώτη πλατεία κάτω!". Και το πακέτο "βραδιά θεάτρου" ήταν δώρο για την γιορτή του συζύγου μου. Τα είχα όλα κανονίσει στην εντέλεια!...χα!...
    Στο ταμείο, έδειξαν άλλες θέσεις απο αυτές που τελικά είχαμε!!!...Α πλατεία δεξιά (στα λόγια), Β πλατεία αριστερά (στα εισητήρια)...θα μου πεις, δεν το είδες???...οχι!!!..που να το φανταστώ!!! Θα μπορούσα να πώ οτι βλέπαμε με τα κυάλια, αλλα στην δική μου περίπτωση, δεν ισχύει...με 3 δίμετρους μπροστά μου και απλώς δεν έβλετα ΤΙΠΟΤΑ!!!!...Η ακουστική του θεάτρου άθλια...ο κόσμος τρομακτικά υπεράριθμος και φυσικά στο διάλειμμα απλώς επιστρέψαμε στο "χωριό μας", κακήν κακώς!!!
    Δεν γινεται βρε παιδιά να δίνεις 50 Ευρώ το ζευγάρι και να σε αντιμετωπίζουν σαν ΖΩΟ!!!...Δεν γίνεται!!!...Σε ενα θέατρο με θεατές σε πλαστικές καρέκλες που κλείνουν τους διαδρόμους, με κίνδυνο της ζωής όλων, μόνο και μόνο για το κέρδος!!!...Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!!...
    Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι τρομερά απογοητευμένη...περίμενα περισσότερα απο τους συντελεστές μιας τέτοιας παράστασης.
    Το mail του Φιλιππίδη και του θεάτρου το ψάχνω και εγώ...αλλά κάτι ξέρουν αυτοί...έτσι Willow???!!!...ΚΡΙΜΑ...
    Elena

    ReplyDelete
  10. Αγαπητή Έλενα,

    έχεις τα χίλια δίκια! Και εγώ πήγα στις 25 Απριλίου και η κατάσταση ήταν ακριβώς όπως την περιγράφεις! Το θέατρο φίσκα και έξτρα πλαστικές καρέκλες στους διαδρόμους! Απαράδεκτο!

    Ευτυχώς εγώ οι θέσεις που είχα, ήταν αυτές που είχα αγοράσει και ήταν καλές, ήμασταν κοντά στη σκηνή και βλέπαμε πολύ καλά.

    Όμως η παράσταση δεν ήταν αυτό που περίμενα. Πίστευα ότι θα μου αρέσει και είχα σκοπό να κάνω και ξεχωριστό ποστ με τις θετικές μου εντυπώσεις, δυστυχώς όμως τέτοιες δεν υπήρξαν!

    Το μόνο το οποίο παραδέχομαι είναι τα σκηνικά που όντως ήταν εντυπωσιακά.

    Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση ήταν σαν να βλέπω διάφορα σκετσάκια το ένα μετά το άλλο, ένιωθα σαν να μην είχε δομή και συνοχή.

    Όσο για το παίξιμο του Φιλιππίδη, όλοι διατείνονταν ότι δίνει την δική του "νότα" στον ρόλο, αλλά εμένα μου φάνηκε ότι προσπαθούσε πολύ να μιμηθεί τον Χατζηχρήστο!

    Τελικά το μάρκετινγκ δουλεύει πολύ καλά στην Ελλάδα! Όπως είπες και εσύ "μόνο και μόνο για το κέρδος!"

    ReplyDelete
  11. Α και ξέχασα να γράψω το υστερόγραφο: είναι ο Willow! ;)

    ReplyDelete
  12. ΔΕΝ δεχοταν στο τελος να παμε να τους δούμε τα παλιοψώνια!!!! ουτε μία φωτο ουτε ενα αυτογραφο...

    και το θέατρο ελλεινό......

    ReplyDelete
  13. εγω παντως τ ειδα περυσι κ μου αρεσε παρα πολυ!!! ο φιλιππιδης τα σπαει παιδια!!!

    ReplyDelete
  14. κ 8α προσπαθησω να ξαναπαω φετος!!!

    ReplyDelete
  15. peite ligo poies meres paizetai to ergo kai poso einai to eishthrio gia na paw?

    ReplyDelete