Saturday 7 March 2009

Ανοιξιάτικη βόλτα στη Θεσσαλονίκη

Χθες ο καιρός μπορεί να μας τα είχε χαλάσει προσωρινά καθώς το απόγευμα έβρεχε για αρκετή ώρα, αλλά σήμερα από το πρωί ο ήλιος έλαμπε και ήταν ιδανική μέρα για βόλτα. Πήραμε επομένως το λεωφορείο και κατεβήκαμε στο κέντρο. Ο καιρός ήταν άκρως ανοιξιάτικος! Αν καθόσουν μάλιστα στην παραλία με τον ήλιο σε ζεσταίνει από πάνω θα μπορούσες να ξεγελαστείς και να πιστέψεις ότι είναι σχεδόν καλοκαιράκι!

Κατεβήκαμε στην Αριστοτέλους και ξεκινήσαμε τη βόλτα από τα Λαδάδικα ψάχνοντας να δούμε που θα καθήσουμε για φαγητό (θέλαμε κάτι το πρωτότυπο). Με την περιπλάνηση βρεθήκαμε στο πλακώστρωτο στενάκι με τα μπαράκια που καθένα έχει διαφορετικό χρώμα. Χάρηκα που είχα τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου και έβγαλα φωτογραφίες.


Καθώς περπατούσαμε παρατήρησα για ακόμα μια φορά πολλά κτίρια στο κέντρο της πόλης μου, της Θεσσαλονίκης, που είναι μικρά διαμαντάκια δυστυχώς εγκαταλελειμένα. Δεν αναφέρομαι σ'αυτά που έχω βάλει στο παλαιότερο ποστ, αλλά σε κάποια που δεν έχω τραβήξει ακόμα φωτογραφίες. Άλλα στην Μητροπόλεως και άλλα στην Τσιμισκή. Είναι πραγματικά πολύ όμορφα ανάμεσα στις άχαρες πολυκατοικίες και οικοδομές. Όπως είπε το έτερον ήμισυ ενώ κάναμε την βόλτα μας "έπρεπε σε ύψος να την επεκτείνουν την πόλη, δεν μπορούσαν σε μήκος;". Τι να πει κανείς!

Στη συνέχεια είπαμε να κατευθυνθούμε προς την πλατεία Άθωνος. Όταν βρεθήκαμε εκεί εντοπίσαμε ένα ψητοπωλείο που έκανε τα πάντα σε σούβλα! Εδώ είμαστε! Φάγαμε αρνάκι γάλακτος σε σούβλα και πανσέτα χωρίς κόκκαλα σε σούβλα! Κυριολεκτικά "έλιωναν" τα κρέατα! Ήταν πολύ νόστιμα όλα!

Μετά το φαγοπότι είπαμε να συνεχίσουμε τη βόλτα και κατηφορήσαμε προς την παραλία. Θέλαμε να καθήσουμε και στο "Πλατεία" για βάφλα αλλά ήμασταν φουλ και το αναβάλαμε για άλλη φορά!

Περπατήσαμε όλη τη λεωφόρο Νίκης από τον Λευκό Πύργο ως την Πλατεία Ελευθερίας και έβγαλα κάποιες πολύ ωραίες φωτογραφίες:

Και κάπου εδώ φθάσαμε στην Πλατεία Ελευθερίας και πήραμε από την αφετηρία το λεωφορείο για την επιστροφή στο σπίτι. Ελπίζω να κάνατε ωραία βόλτα μαζί μας και να χαρήκατε τις φωτογραφίες και τον ήλιο με τη θάλασσα να λαμπηρίζει! :)

8 comments:

  1. Ό,τι καλύτερο για μένα, που δε μπόρεσα να ξεμυτίσω σήμερα, οι φωτογραφίες σου!
    καλό ξημέρωμα..

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ laminore! :)

    ReplyDelete
  3. Πανέμορφη βόλτα και φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  4. Σ'ευχαριστώ Άσπα! Όντως περάσαμε πολύ όμορφα.

    ReplyDelete
  5. Είναι ωραίες αυτές οι βόλτες στην πόλη, γιατί σου θυμίζουν ότι δεν χρειάζεται να πας ταξίδι για να δεις και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

    Τέλεια η γειτονιά με τα πολύχρωμα σπιτάκια! Τύφλα να 'χει το Λονδίνο :-)

    ReplyDelete
  6. Όντως Σοφία, έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την πόλη που σπάνια φροντίζουμε να την κοιτάζουμε με ένα "διαφορετικό μάτι". Τέτοιες μέρες ενδείκνυνται όμως! Είναι και θέμα χαρακτήρος, I guess. Πολλοί ενδιαφέρονται να βγουν για να πάνε κάπου συγκεκριμένα και δεν βλέπουν πραγματικά τι υπάρχει γύρω τους!

    Όσο για τα σπιτάκια (τα οποία είναι μπαράκια) και εμένα μου άρεσαν πολύ (για αυτό και τα έβγαλα φωτογραφία), καθώς δεν είχε τύχει να ξαναστρίψω στο συγκεκριμένο στενάκι. Μην υπερβάλλουμε όμως, το Λονδίνο έχει άλλες χάρες! ;)

    ReplyDelete
  7. ΠΟλύ όμορφες φωτογραφίες, ειδικά αυτή με τα πλοία στον Θερμαικο,,,

    ReplyDelete
  8. Να'σαι καλά!!! :)

    ReplyDelete