Sunday 1 March 2009

Γεμιστά Μπισκότα Σοκολάτας

Χθες το μεσημέρι βγήκαμε να φάμε έξω. Όταν γυρίσαμε είχα μεγάλη όρεξη να φτιάξω διάφορα πράγματα για επιδόρπιο. Αφού έκανα μους σοκολάτας σκέφτηκα να κάνω και cookies για να'χουμε για πρωινό. Επειδή όμως είχα κάνει πριν λίγες μέρες cookies αποφάσισα για αλλαγή να δοκιμάσω να κάνω μια συνταγή από σοκολατένια μπισκότα γεμιστά που είχα αποθηκεύσει από το hungry for life. Πλέον στο συγκεκριμένο blog δεν εμφανίζονται ούτε οι συνταγές από τα cookies ούτε από τα μπισκότα (δεν γνωρίζω το λόγο, πρόκειται για αρκετά παλιές αναρτήσεις), επομένως θα σας γράψω αναλυτικά την συνταγή για τα μπισκότα (για τα cookies θα κάνω άλλο ποστ άλλη φορά).

Υλικά για τα μπισκότα:
  • 3 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1,5 κουταλάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές κονιάκ
Υλικά για την γέμιση:
  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Παρασκευή των μπισκότων:

Η συνταγή στο Hungry for Life έλεγε ότι ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Εγώ για ευκολία τα έβαλα πρώτα στο μίξερ και μετά σε ένα μπολ και τα ανακάτεψα ξανά για να διαλυθεί καλύτερα και το βούτυρο και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μείγμα αρκετά υγρό (παρά το γεγονός ότι το είχα αφήσει στο ψυγείο), όχι τόσο στέρεο όπως όταν κάνω τα cookies. Επομένως μου ήταν αδύνατο να τα κόψω με τα κουπ πατ μου σε στρογγυλά κομμάτια. Έβαλα λαδόκολλα στο ταψί και προσπάθησα με τα χέρια μου να τα κάνω στρογγυλά και όσο γινόταν ίδια στο μέγεθος για να κλείνουν καλά μετά. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που τα επιχειρούσα είχα αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Αλλά ύστερα από 10 λεπτά στον (προθερμασμένο) φούρνο στους 175-180 βαθμούς στον αέρα το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Προσοχή, μην τα αφήσετε πάνω από 10-12 λεπτά. Είναι υπεραρκετά! Αφήνετε στη συνέχεια τα μπισκότα να κρυώσουν.

Παρασκευή της γέμισης:

Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Εγώ την έλιωσα στον φούρνο μικροκυμμάτων βάζοντας και 50 γρ. βούτυρο για να λιώσει ομοιόμορφα. Όταν έχει λιώσει καλά προσθέτετε και τα 100 ml της κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε ώσπου να ενσωματωθούν με την σοκολάτα. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.

Όταν έχουν κρυώσει καλά τόσο τα μπισκότα όσο και η γέμιση, παίρνετε ένα κουτάλι και βάζετε μια δόση γέμισης πάνω σε κάθε μπισκότο και καλύπτετε με ένα δεύτερο μπισκότο. Μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι η γέμιση θα ξεχυλίσει αν επιχειρήσετε να το φάτε αμέσως. Καλό είναι να τα αφήσετε για μερικές ώρες (ένα βράδυ ακόμα καλύτερα, αν τα κάνετε απόγευμα όπως εγώ) και να τα φάτε με όρεξη το πρωί που θα έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως.

Ιδού και το αποτέλεσμα με φωτογραφίες:



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!! :)

ΥΓ. Μου περίσσεψε αρκετή γέμιση. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για γλάσο αν κάνετε κάποιο κέικ. Εγώ αυτό θα κάνω! ;)

5 comments:

  1. Γιατί μας το κάνεις αυτό; :( ΓΙΑΤΙ!!!! :)

    ReplyDelete
  2. μπράβο ρε δαναίτσα!!! καλή σας όρεξη!!

    ReplyDelete
  3. Internetakia, άντε πάρε ένα! ;)

    Κατρίν, ευχαριστώ! :)

    ReplyDelete
  4. Τέλεια φαίνονται! Θέλω κι εγώ να φτιάξω μπισκότα σήμερα. Κρίμα που δεν έχω κακάο ούτε κρέμα γάλακτος στο σπίτι ;-)

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ πολύ Σοφία! Ναι, έγιναν νόστιμα! Φιλιά!

    ReplyDelete