Friday 13 February 2009

Lost - S05E05 - This Place Is Death


Το Lost γίνεται όλο και καλύτερο στον πέμπτο αυτόν κύκλο. Στο χθεσινό επεισόδιο η δράση διαδραματίζεται περισσότερο στο νησί, χωρίς όμως να λείπουν και οι σκηνές με τον Ben και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην Αμερική. Τα επεισόδια που δείχνουν την παράλληλη δράση στο νησί και στο Λος Άντζελες είναι τα καλύτερά μου!

Ακολουθούν spoilers.


Τα φλας λοιπόν στο νησί γίνονται ολοένα και πιο συχνά. Ο Jin βρίσκεται επιτέλους με τους υπόλοιπους, αφού έχει δει πρώτα τι είχε γίνει με την Rousseau στο παρελθόν. Επίσης έχουμε και την περίεργη εξομολόγηση της Charlotte στον Dan ότι μεγάλωσε στο νησί!!! Και ότι ο Dan ήταν αυτός που της είχε πει να μην ξαναγυρίσει ποτέ! Πολύ έντονη σκηνή!

Από την άλλη στο L.A. η Sun αρχίζει να πείθεται από τον Ben ότι ο Jin είναι ζωντανός και Ben, Sun, Jack, Desmond επισκέπτονται στο τέλος του επεισοδίου την μυστηριώδη μητέρα του Dan Faraday, την Eloise Hawking, που θα τους γυρίσει πίσω στο νησί. Μόνο που λείπουν οι Kate, Sayid και Hugo! Από τα πιο ωραία επεισόδια! Και το τέλος μας κρατάει σε αγωνία για το επόμενο!

Ερώτηση: Η Eloise δεν ήταν η γριούλα που είχε δει ο Charlie σε μια μεταφορά του στον χρόνο / όνειρο, που βρισκόταν στο Λονδίνο και τραγουδούσε στη βροχή και αυτή καθόταν σε ένα παγκάκι και του μίλησε; :)

4 comments:

  1. Την Eloise είχε συναντήσει ο desmond στο Constant όταν πήγε να πάρει το δαχτυλίδι στην Penny. Επίσης, πρέπει να είναι η Ellie που είδαμε σαν Other στο νησί το 1954. (Ο Faraday της λέει "you look familiar...")

    ReplyDelete
  2. Πςςςς! Μνήμη ελέφαντα έχεις Θέμο!!!! :)

    ReplyDelete
  3. πράγματι πολύ καλό ήταν!

    εχω την εντύπωση ωστόσο, πως λέγοντας η Σάρλοτ στον Νταν πως "μόλις θυμήθηκε" πως είχε συναντήσει κάποιον στο νησί που της έλεγε να φύγει γιατί θα πεθανει...εννοούσε ανάμνηση από συνάντηση που θα έχουν στο μέλλον ο Νταν με την μικρή τότε Σάρλοτ, σε φλας που θα έχουν στο παρελθόν!
    δα δείξει..!

    ReplyDelete
  4. τώρα που ξαναδιάβασα το σχόλιό μου νομίζω πως δεν βγάζει και πολύ νόημα.. αλλά Lost είναι αυτό!!!

    ReplyDelete