Friday 6 February 2009

Lost - S05E04 - The Little Prince


Χθες το βράδυ είδα το τέταρτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του LOST. Όπως θα ξέρετε όσοι με παρακολουθείτε και στο twitter τα δύο πρώτα επεισόδια του πέμπτου κύκλου δεν με τρέλαναν κι αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν είχα αναφερθεί αναλυτικά στο blog μου. Το προηγούμενο επεισόδιο όμως (το 3ο) που η εξέλιξη ήταν και πάλι στο νησί με ξανακέρδισε και το χθεσινό με απογείωσε!

Η δράση επανήλθε πάλι 50-50, στο νησί και σ'αυτούς που έχουν μείνει πίσω και στους Oceanic Six που βρίσκονται στην Αμερική. Το παλιό καλό LOST επέστρεψε!

Όσοι δεν έχετε δει το επεισόδιο μην διαβάσετε παρακάτω, ακολουθούν spoilers!



Ο τίτλος όπως καλά θα το καταλάβατε παραπέμπει στον Άαρον. Όπως είχαμε δει στο προηγούμενο επεισόδιο κάποιος ξέρει ότι το παιδί δεν είναι της Kate και προσπαθεί να της τον πάρει. Προς το τέλος του επεισοδίου μαθαίνουμε ποιος είναι αυτός ο "μυστηριώδης άγνωστος", αλλά τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα!

Με την Sun τι γίνεται; Με ποιανού το μέρος είναι; Έχω μπερδευτεί!

Καλά όσο για το τέλος του επεισοδίου ένα έχω να πω: το σαγόνι έπεσε στο πάτωμα (όπως στα καρτούν) από την έκπληξη! ΟΚ ως τώρα είχαμε τα φλας στο νησί το οποίο άλλαζε χρονική περίοδο. Αλλά πως στο καλό μπλέχτηκε το μέλλον με το παρελθόν;;;;!!!!

Περιμένω θεωρίες, προτάσεις, σχόλια! :)

12 comments:

  1. Πιθανώς θα δω σήμερα το συγκεκριμένο επεισόδιο οπότε ως τότε δεν μπορώ να σχολιάσω σχετικά. Πάντως έχω αρχίσει να έχω μια τρομερή αίσθηση deja vu με αυτή τη σειρά και νομίζω ότι το πράγμα έχει "ξεχειλώσει" κάπως σεναριακά. Είναι ομολογουμένως δύσκολο να κρατήσεις κάτι φρέσκο για πεμπτη σεζόν πάντως και από ότι βλέπω οι συντελεστές της σειράς το παλεύουν γερά προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως και να έχει θέλω να δω τι θα γίνει και είμαι περίεργος τι θα σκεφτούν, αλλά από την άλλη έχω χάσει αρκετό από το ενδιαφέρον μου ειδικά για τους χαρακτήρες. Θα δείξει πάντως και όπως λένε η συνέχεια επί της οθόνης:).

    ReplyDelete
  2. Χρήστο, πιστεύω ότι αν δεις αυτό το επεισόδιο θα αλλάξεις γνώμη. Όπως είπα και εμένα τα πρώτα δεν με ενθουσίασαν, αλλά αυτό ήταν τέλειο! :)

    ReplyDelete
  3. γεια !
    και γω ειδα τα 1,2,3 και αναρωτιώμουν αν αυτό ειναι το lost που τόσο μου άρεσε...
    Το επεισοδιο αυτό έφερε ξανά τα πράγματα στη θέση τους..
    Εγώ πάντως έχω σταματήσει να κάνω υποθέσεις και σενάρια για την εξέλιξη της ιστορίας. Αφήνω να δω που θα το πάνε τελικά.

    Μαριάννα
    (λάτρεψα τα ποστ απο τη Βιέννη :)

    ReplyDelete
  4. Γεια σου Μαριάννα!! Και εγώ κάπως έτσι όπως εσύ, περιμένω να δω που θα το πάνε, αλλα μου αρέσει και να συζητώ τα επεισόδια και να κάνω υποθέσεις.

    Όσο για την Βιέννη τα ποστ δεν έχουν τελειώσει. Έπονται πολλά ακόμα! ;)

    ReplyDelete
  5. spoiler

    Μα εννοειται οτι τα κινητρα του δεν ειναι ανγωστα,θα ελεγα πως ειναι μαλλον προφανη,μιας και πρεπει ολοι να μαζευτουν με καποιο τροπο για να γυρισουν πισω.Με αυτο το επεισοδιο ειδαμε πως πειστηκε η Κατε και μας δοθηκε και ενα μεγαλο hint για το πως θα γυρισει η San.

    Παντως πραγματικα αψογο το επεισοδιο!!

    ReplyDelete
  6. spoiler:
    Δεν καταλαβαίνω για σε μπέρδεψε αυτό που έγινε στο τέλος με τον Jin.. Ο Jin τη στιγμή που ανατινάχτηκε το πλοίο βρέθηκε μέσα στη σφαίρα επιρροής του νησιού και έτσι μπήκε σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο μαζί με locke,James κλπ.. Σε όποιες χρονικές περιόδους βρίσκονταν αυτοί, ήταν και αυτός. Απλά μας τον έδειξαν για πρώτη φορά τώρα, που "ταξίδεψαν" αρκετά χρόνια πίσω..

    ReplyDelete
  7. Μπα,αυτη η θεωρια καταρεει ευκολα!Αν θυμασαι το πλοιο ειχε ανατιναχτει πριν μετακινηθει το νησι,το εδειξε η Τζουλιετ στον Σογιερ :)

    Για καποιο αλλο λογω επεζησε ο Τζιν..

    ReplyDelete
  8. @willow ακριβώς.. Ανατινάχτηκε το πλοίο και πέταξε τον αναίσθητο (ή νεκρό) Jin στη σφαίρα επηροής του νησιού, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει στο χρόνο μαζί με τους άλλους.

    Ίσως να ήταν απλά το νεκρό σώμα του και να επανήλθε στη ζωή με το ταξίδι στο χρόνο. Ίσως να ήταν απλά αναίσθητος. Αλλά είμαι 90% σίγουρος ότι ταξίδευε μαζί με locke,James κλπ

    ReplyDelete
  9. Και εγώ πιστεύω οτι ταξίδευε μαζί με τον Locke, τον Sawyer και τους λοιπούς! Ελπίζω στο επόμενο επεισόδιο να φανεί τι έχει συμβεί! :)

    ReplyDelete
  10. Ο Jin μάλλον επέζησε την έκρηξη του πλοίου, και ταξίδευε μαζί με τους υπόλοιπους στον χρόνο. Θα φανεί στο επόμενο λογικά. Και πιθανόν να δείξουν την στιγμή της έκρηξης. Υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον Michael με την βόμβα.

    ReplyDelete
  11. Δανάη σήμερα έχουμε καινούριοοοοοοοοοο! χι χι! ανυπομονώ!

    ReplyDelete
  12. Besixdouze καλωσόρισες πρώτα πρώτα! Και εγώ ανυπομονώ να γυρίσω από τη δουλειά το βράδυ και να το δω! :)

    ReplyDelete