Sunday 15 February 2009

Australia


Χθες το βράδυ είδα το Australia με την Nicole Kidman και τον (αγαπημένο μου) Hugh Jackman. Οι δύο Αυστραλοί ηθοποιοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να γυρίσουν αυτήν την ταινία που μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων! Είχα διαβάσει ότι επρόκειτο για μεγάλη ταινία (και όντως διαρκεί δύο ώρες και σαρανταπέντε λεπτά!!) και φοβόμουν μήπως κάνει "κοιλιά". Όμως δεν έκανε. Όχι τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως βλέποντας την συγκεκριμένη ταινία είναι σαν να βλέπεις δύο ταινίες. Θα μπορούσαν κάλλιστα να την είχαν κάνει τριλογία (δημιουργώντας άλλα 75 λεπτά). Οι ήρωες της ταινίας είναι οι ίδιοι αλλά το θέμα στο πρώτο μισό της ταινίας είναι άλλο και στο δεύτερο μισό άλλο.

Στην υπόθεση τώρα: Η Nicole Kidman είναι μια Βρετανίδα Λαίδη που λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αποφασίζει να ταξιδέψει στην μακρινή Αυστραλία και να επισκεφθεί τον άντρα της - που διατηρεί ένα ράντζο εκεί και καθυστερεί να επιστρέψει στην Αγγλία - διότι υποψιάζεται ότι την απατά. Φθάνοντας εκεί ο σύζυγός της μόλις έχει δολοφονηθεί και η ίδια ετοιμάζεται την επομένη να γυρίσει πίσω. Όμως μαθαίνει από ένα παιδάκι (το οποίο είναι μιγάς και ο ρατσισμός απέναντί τους ήταν μεγάλος) ότι ο ανταγωνιστής τους θέλει να πάρει τα ζωντανά τους για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να έχει εξασφαλισμένο το μονοπώλιο. Τότε αρχίζει ένας μακρύς αγώνας και δρόμος, προκειμένου να καταφέρουν να οδηγήσουν το κοπάδι στην πόλη και να τα πουλήσουν στο στρατό. Οι αντίπαλοί τους βέβαια τους βάζουν συνέχεια εμπόδια. Στην πορεία αυτή θα αρχίσει και το ειδύλλιο μεταξύ της Λαίδης Σάρας Άσλεϋ και του Ντρόβερ. Οι εικόνες από την Αυστραλία σε αυτό το μέρος της ταινίας είναι εκπληκτικές και η φωτογραφία εντυπωσιακή. Μοναδικά απέραντα τοπία από την άγρια φύση πραγματικά μαγεύουν!

Όταν "κλείνει" το θέμα με τα κοπάδια και έχεις την εντύπωση ότι κάπου εδώ η ταινία τελειώνει και περιμένεις να πέσουν οι τίτλοι τέλους, βλέπεις ξαφνικά ότι ένα άλλο θέμα "ανοίγει". Η Lady Ashley - που είναι πλέον επίσημα ζευγάρι με τον Drover - έχει δεθεί με το παιδάκι και προσπαθεί να το προστατέψει για να μην το πάρει η εκκλησία για την Ιεραποστολή. Τον έχει σαν γιό της και δεν θέλει με τίποτα να τον χάσει. Στο μεταξύ ο πόλεμος πλησιάζει και οι Γιαπωνέζοι επιτίθενται. Κάπου εκεί οι τρεις βασικοί ήρωες θα χαθούν και προσπαθούν να επανενωθούν πιστεύοντας όμως ότι μπορεί τα πρόσωπα που αγαπούν να έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς.

Αυτή βέβαια είναι μια πολύ σύντομη περίληψη της ταινίας. Υπάρχουν πολλά ακόμα να δείτε (δύο ώρες και 45 λεπτά είναι είπαμε!) και πραγματικά αξίζει να την δείτε! Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από αυτά που βλέπει κανείς συνήθως. Προσωπικά της βάζω άριστα!

3 comments:

  1. Επιμένω ότι οι γιάπωνες ήταν αχρείαστοι -εγώ ήμανε καλυμένος με τα γελάδια να αποβιβάζονται στο πλοίο.

    Θα μπορούσαν να περιμένουν ένα σίκουελ. Τύπου "Αστραλία 2: η επίθεση του Γιάπωνα".

    ReplyDelete
  2. Πιγκουίνε, ακριβώς αυτό που είπα και εγώ. Σαν να ήταν δεύτερη χωριστή ταινία. Θα μπορούσαν το υλικό να το κρατήσουν και να κάνουν σίκουελ. Τι να πεις!

    ReplyDelete
  3. Νομίζω ότι θα περιμένω να τη δω σε DVD για να κάνω πολλά διαλείμματα. Σχεδόν 3 ώρες στο σινεμά δεν αντέχονται, ειδικά εδώ που δεν κάνουν και intermission στη μέση!

    ReplyDelete