Monday 9 February 2009

Angels & Demons (aka Illuminati) - The Movie


Όπως θα έχετε ενδεχομένως προσέξει στο προφίλ μου ο Dan Brown είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου σύγχρονους συγγραφείς και έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία. Το Angels & Demons (που στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Illuminati - Οι Πεφωτισμένοι") το διάβασα πριν 4-5 χρόνια, αμέσως μόλις τελειώσα να διαβάζω τον Da Vinci Code (η ταινία του Κώδικα Ντα Βίντσι φυσικά δεν μου άρεσε καθόλου, καθώς δεν ακολουθούσε πιστά το βιβλίο και προσπαθούσε να περάσει δεκάδες σελίδες σε μια σκηνή λίγων δευτερολέπτων.)

Τώρα ο Tom Hanks επιστρέφει ως καθηγητής Robert Langdon στην δεύτερη μεταφορά βιβλίου του Νταν Μπράουν. Το Angels & Demons θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Μαΐου 2009. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από εκείνο του The Da Vinci Code του 2006. Εν τω μεταξύ είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να ξαναδιαβάσω ως τον Μάιο το βιβλίο για να το θυμηθώ! :)

Στο πλάι του Tom Hanks στην συγκεκριμένη ταινία θα δούμε την Ayelet Zurer (Vantage Point, Munich) ως Vittoria Vetra και τον Ewan McGregor ως τον καθολικό ιερωμένο Carlo Ventresca.

Δείτε το τρέιλερ:



Μετά το τρέιλερ θα δείτε πως αναφέρεται ότι το msn κάνει διαγωνισμό με πολλά quiz και ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην "αιώνια πόλη" την Ρώμη για να κάνει την διαδρομή που ακολουθεί και ο καθηγητής Λάνγκντον στην ταινία!!!

Μακάρι να γυριστεί σε ταινία και το Digital Fortress κάποια στιγμή! Όλα τα βιβλία του Dan Brown είναι γεμάτα δράση και πολύ περιγραφικά και διαβάζοντάς τα είναι πραγματικά σαν να παρακολουθείς ταινία! Όπως προείπα όμως αν κάποιο βιβλίο γίνει ταινία πρέπει το σενάριο να είναι πιστό σ'αυτό , αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο και δεν ικανοποιεί όποιον έχει διαβάσει πρώτα το βιβλίο!

9 comments:

  1. To περιμένω και εγώ να το δω γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε πιο πολύ από το Da Vinci Code. Ίδωμεν!

    ReplyDelete
  2. Θέμο, ακριβώς όπως το είπες! Ίδωμεν. Τα τρέιλερ είναι συχνά πολλά υποσχόμενα και τελικά πολλές φορές πηγαίνεις στο σινεμά και τα δυνατά σημεία τα έχεις δει μαζεμένα στο τρέιλερ.

    Ελπίζω να είναι καλύτερο από το Ντα Βίντσι πάντως. Όχι που μας έβγαλαν στο τέλος την Tautou ότι θα περπατούσε πάνω στο νερό!!! :P

    ReplyDelete
  3. Κι εμένα μου άρεσε πολύ το βιβλίο! Άψογο! Πάντως δε θα είχα πολλές προσδοκίες για την ταινία. Αφ' ενός είναι ΣΤΑΝΤΑΡ πως όλες οι ταινίες χάνουν σε σχέση με το βιβλίο (απολύτως λογικό, γιατί άλλο 200-300 σελίδες κι άλλο 120 λεπτά), αφ' εταίρου ειδικά όπως είναι γραμμένα τα βιβλία του Brown, χωρίς πολλά φρου φρου κι αρώματα και με πολλή δράση, ό,τι και να κοπεί για να χωρέσει στην ταινία, θα είναι σημαντικό. So... καλύτερα ξαναδιάβασε το βιβλίο! :)

    ReplyDelete
  4. Γκρινιάρη, αυτό λέω να κάνω. Την πρώτη φορά το είχα διαβάσει στα ελληνικά και επειδή μου άρεσε πάρα πολύ και αυτό και ο Κώδικας είχα πάει στο public και είχα αγοράσει στα αγγλικά το Digital Fortress, το Deception Point και το Angels & Demons, μη γνωρίζοντας ότι το τελευταίο ήταν το Illuminati! Ευκαιρία λοιπόν τώρα να το διαβάσω και στα αγγλικά, όπως έκανα με τα άλλα δύο! :)

    ReplyDelete
  5. Δυστυχώς, όλα τα βιβλία που γίνονται ταινίες κατακρεουργούνται-δε μπορώ να το εκφράσω αλλιώς. Εγώ το βιβλίο δε το έχω διαβάσει, αλλά το τρέιλερ σου κεντρίζει τη προσοχή.Και όσο να 'ναι, ο Tom Hanks είναι μια σχετική εγγύηση..

    ReplyDelete
  6. Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο το Illuminati από τον Κώδικα, ίσως γιατί το διάβασα πρώτο και ο Κώδικας μου φάνηκε προβλέψιμος. Ένα άλλο πάλι του Dan Brown μου είχε αρέσει πολύ, νομίζω το Deception Point, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

    Ανυπομονώ για την ταινία και δεν με νοιάζει που θα είναι πετσοκομμένη γιατί αυτό είναι αναπόφευκτο, όπως λέει και ο Γκρινιάρης. Άλλωστε έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που διάβασα το βιβλίο, που θυμάμαι μόνο την κεντρική ιδέα χαχα! Ίσως το ξαναδιαβάσω αφού πρώτα δω την ταινία.

    ReplyDelete
  7. Αναστασία, σίγουρα ο Tom Hanks είναι εγγύηση, αρκεί και στο σκριπτ να είναι καλό. Εγώ χαίρομαι που συμπρωταγωνιστεί και ο Ewan McGregor στον οποίο έχω μια κάποια συμπάθεια.

    Σοφία, το Deception Point το έχω όπως προείπα στα αγγλικά και έχω διαβάσει το μισό. Τα είχα πάρει μονότερμα και κάπου με κούρασε και δεν το τελείωσα ποτέ! Έχω σκοπό κάποια στιγμή να το ολοκληρώσω, αλλά τώρα δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Επιφυλάσσομαι για το καλοκαίρι! :)

    Εξάλλου έχω να διαβάσω και το The Return της Victoria Hislop.

    Προς το παρόν λέω να επαναλάβω την ανάγνωση του Angels & Demons αν βρω χρόνο πριν να βγει η ταινία. Όπως είπες και εσύ έχει περάσει καιρός και μόνο την κεντρική ιδέα θυμάμαι αμυδρά!

    ReplyDelete
  8. σουπερ!
    αυτο πραγματικα αξιζει να βγει σε ταινια. αν και θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω λιγο με το digital fortress, νομιζω ηταν το μονο που μου αρεσε λιγοτερο!
    ευτυχως ο μαιος ειναι κοντα.

    ReplyDelete
  9. Lifewhispers, το Digital Fortress ήταν σε τελείως διαφορετικό στυλ από τα άλλα δύο, για αυτό ίσως δεν σου άρεσε. Δεν υστερούσε όμως καθόλου σε εκπληκτικές περιγραφές και η δράση ήταν εξίσου έντονη! Θυμάμαι όταν το διάβαζα είχα πει ότι ήταν σαν να βλέπω 24 ή κάτι παρόμοιο.

    ReplyDelete