Tuesday 24 February 2009

Τα 7 Νέα Θαύματα της φύσης

Πριν δύο χρόνια οι απανταχού χρήστες του διαδικτύου κλήθηκαν να ψηφίσουν τα 7 Νέα Θαύματα του Κόσμου. Στις 07/07/07 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έχουν - με τυχαία σειρά - ως εξής:
Από την Ελλάδα ήταν υποψήφια και η Ακρόπολη αλλά δεν ψηφίστηκε από αρκετά άτομα για να μπει στα 7 Νέα Θαύματα. Εδώ μπορείτε να δείτε και όλα τα υπόλοιπα μνημεία που ήταν υποψήφια.

Τώρα καλούμαστε όλοι και πάλι να ψηφίσουμε για τα 7 νέα θαύματα μόνο που αυτή τη φορά ψάχνουμε για 7 νέα θαύματα όχι κατασκευασμένα από το ανθρώπινο χέρι, αλλά δημιουργημένα σοφά από την Μητέρα Φύση!

Οι υποψηφιότητες είναι πολλές και μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ ανά ήπειρο. Μεταξύ των άλλων βρίσκεται και η κατοικία των Θεών, ο Όλυμπος, ο Βεζούβιος στην Ιταλία και ο βράχος της Αφροδίτης στην Κύπρο.

Οι υποψηφιότητες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
  • φυσικά τοπία με πάγο ή χιόνι
  • νησιά
  • βουνά ή ηφαίστεια
  • σπηλιές, βράχια και πεδιάδες
  • δάση, εθνικά πάρκα και δρυμοί
  • λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες
  • θάλασσες
Μεγάλη έκπληξη μου προξενεί η έλλειψη από την λίστα του Mont Saint-Michel της Γαλλίας που αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που έχω δει!

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως το 2011, επομένως έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας να σκεφτείτε και να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας μέρη. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Σ'αυτό το link μπορείτε να δείτε πως πηγαίνει η ψηφοφορία ως τώρα στις διάφορες κατηγορίες. Το τελευταίο update έγινε χθες, 23/02/2009. Παρατηρώ ότι ο Όλυμπος κατέχει την δεύτερη θέση στα βουνά (μετά το Έβερεστ) και χαίρομαι!

Μην περιμένετε! Ψηφίστε τώρα!

3 comments:

  1. εψαξα να δω αν ειναι η λιμνη του λοχ νες μεσα! εχω τρελα!!

    καλημερα!!

    ReplyDelete
  2. Lifewhispers, είναι μέσα η λίμνη του Λοχ Νες φυσικά! Έχεις πάει; Εγώ όχι, αλλά θα το ήθελα κάποια στιγμή να ξαναβρεθώ στην Σκοτία, στα highlands αυτή τη φορά! :)

    ReplyDelete
  3. Εγώ, από την στιγμή που η μεγάλη αγαπημένη μου Σαντορίνη δεν κατάφερε να περάσει στην δεύτερη φάση, υποστηρίζω τους βράχους του Μπελογκρατσίκ στην Βουλγαρία... Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα...

    ReplyDelete