Wednesday 7 May 2008

Reservation Road


Το Reservation Road του 2007 είναι μια εκπληκτική ταινία. Την είδαμε χθες το βράδυ. Τελευταίως έχουμε δει αρκετές ταινίες, αλλά δεν βρήκα χρόνο να γράψω για αυτές. Το Reservation Road όμως μου άρεσε πολύ και θέλησα οπωσδήποτε να γράψω για αυτήν την ταινία στο blog.

Πρωταγωνιστές είναι ο Mark Ruffalo, ο Joaquin Phoenix, η Mira Sorvino και η Jennifer Connelly. Η ταινία ξεκινάει βράδυ δείχνοντας δύο αυτοκίνητα. Στο ένα βρίσκεται ο Dwight (Ruffalo) με τον γιό του και στο άλλο ο Ethan (Phoenix) με την σύζυγό του Grace (Connelly) και τα δυό τους παιδιά, τον Josh και την Emma. Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι τρομερό πρόκειται να συμβεί ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα! Και συμβαίνει. Το αυτοκίνητο με την οικογένεια του Ethan σταματάει σ'ένα βενζινάδικο για να πάει η μικρή τουαλέτα με την μαμά της. Ο μικρός βγαίνει από το αυτοκίνητο χωρίς να τον αντιληφθεί ο μπαμπάς του, και εκείνη τη στιγμή ο Dwight χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του πάνω στην στροφή γιατί μόλις έχει χτυπήσει το κινητό του και χτυπάει κάτι! Σταμάταει λίγο πιο κάτω και προς στιγμήν διστάζει. Όμως τελικά φεύγει.

Στην πορεία βλέπουμε πως ο Dwight είναι χωρισμένος και έφυγε γιατί φοβόταν μην χάσει το δικαίωμα να βλέπει τον γιό του. Η τραγική ειρωνεία; Ο Dwight είναι δικηγόρος και ο Ethan εμφανίζεται στο γραφείο του για να ζητήσει την βοήθεια του να βρεθεί ο δολοφόνος του γιού του! Οι τύψεις του Dwight μεγαλώνουν μέρα με την μέρα. Θα καταφέρει να παραδοθεί και να δώσει και το σωστό παράδειγμα στον γιό του; Ή μήπως ο Ethan θα ανακαλύψει την αλήθεια και θα ζητήσει εκδίκηση για τον χαμό του πολυαγαπημένου του γιού;

Παρακολουθώντας την ταινία έχεις μονίμως την αίσθηση μιας βόμβας που ετοιμάζεται να σκάσει, μόνο που δεν ξέρεις προς τα πια μεριά και ποιος θα είναι το θύμα! Το τέλος είναι εκπληκτικό και πραγματικά κατά την γνώμη μου δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!! Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών δείχνουν πλήρως τα συναισθήματα των χαρακτήρων που υποδύονται και είναι μοναδικές! Την προτείνω ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη ταινία, ειδικά σε όσους αρέσουν ταινίες που οδηγούν σε περαιτέρω προβληματισμό.

Δείτε την και την συζητάμε!! :)


3 comments:

  1. καλό καστ!
    Για να την δούμε!

    ReplyDelete
  2. Ο τίτλος δεν μου θύμιζε τίποτα αλλά όταν διάβασα την περιγραφή θυμήθηκα ότι είχα δει τα προσεχώς στον κινηματογράφο. Δυστυχώς δεν μπορώ να τη δω ακόμα, γιατί εδώ το DVD θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουλίου. Την βάζω στα υπόψην.

    ReplyDelete
  3. Ενδιαφέρουσα ακούγεται, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο για να την δω.
    Θα προσπαθήσω να την βρω όμως.

    ReplyDelete