Sunday 11 May 2008

Puzzle: London Parliament & Big Ben

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του παζλ των Φηρών της Σαντορίνης παραγγείλαμε - από το ίντερνετ αυτή τη φορά - ένα καινούριο puzzle, πάλι από την Clementoni. Θέλαμε κάτι με θέμα το Λονδίνο και η συγκεκριμένη εικόνα μας άρεσε πιο πολύ απ'όλες γιατί φαίνονται τα λουλουδάκια, το ποτάμι και το κοινοβούλιο με το Big Ben.

Στις 22 Απριλίου παρέλαβα από το ταχυδρομείο σε εξαιρετική κατάσταση το κουτί το οποίο ήταν πολύ επιμελώς τυλιγμένο και από την επόμενη κιόλας μέρα πιάσαμε δουλειά!

Πήγα στο βιβλιοπωλείο και αγόρασα το παρακάτω μαύρο χαρτόνι γιατί ήταν το πιο χοντρό που υπήρχε (δυστυχώς δεν είχε άλλο χρώμα), όμως γρήγορα μας κούρασε αυτό το μαύρο και την μέρα που πήγα να παρω το καδραρισμένο πια παζλ της Σαντορίνης μου έδωσαν από το μαγαζί με τις κορνίζες ένα αλλό χοντρό χαρτόνι που μας βόλεψε πολύ και το συνεχίσαμε εκεί πάνω.

Κλασσικά, αρχίσαμε από το γύρω γύρω και προχωρήσαμε σταθερά προς το κέντρο. Ξεκινήσαμε από τα λουλούδια που ήταν πιο χαρακτηριστικά τα κομμάτια τους.


Μετά είχα την ιδέα να αρχίσω την γέφυρα που αποδείχθηκε λαμπρή, καθώς χωρίστηκε ουσιαστικά το παζλ στην μέση και μας βοήθησε πολύ αυτό!


Συνέχισα σχηματίζοντας το Big Ben ενώ ταυτόχρονα ο Γιάννης ένωνε τα κομμάτια του Parliament:



Το πιο δύσκολο κομμάτι που μας παίδεψε αρκετά ήταν ο ουρανός καθώς - πέρα από την δεξιά πλευρά που είχε τα συννεφάκια - ήταν σχεδόν ίδιος παντού. Ήταν και το πιο άχαρο τμήμα της συναρμολόγησης αφού δοκιμάζαμε κομμάτι-κομμάτι να δούμε πιο ταιριάζει. Την πρώτη μέρα που αρχίσαμε τον ουρανό είχα απογοητευτεί και έψαχνα τα κομμάτια ανόρεχτα. Όταν όμως άρχισε να παίρνει σχήμα, το πήρα ζεστά και προς το τέλος πείσμωσα για να τον τελειώσουμε και είχα έμπνευση!





Οι φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες το βράδυ φαίνονται λίγο πιο θαμπές διότι με το φλας υπήρχε πολλή αντανάκλαση. Σίγουρα σε αυτές που έχουν τραβηχτεί μέρα τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά (όπως και είναι πραγματικά), ενώ στις βραδινές μοιάζει πιο πολύ με ζωγραφιά.

Σε σύγκριση με το puzzle της Σαντορίνης, αυτό είχε περισσότερο ενδιαφέρον διότι είχε περισσότερα θέματα μέσα στην εικόνα (λουλούδια, καραβάκια, γέφυρα, ποτάμι, κοινοβούλιο, Big Ben, ουρανός).

Αναρρωτιέμαι τι θέμα να έχει το επόμενο, χεχε! :)

9 comments:

  1. Καλή φάση αν και η φώτο στο παζλ πρέπει να είναι πανάρχαια :-P

    ReplyDelete
  2. τι μου θυμισες τωρα!!! αυτο το καναμε οικογενειακως οταν ημουνα μικρη.Καθε χρονι φτιαχναμε ενα παζλ, 10 -15 χιλιαδες κομματια.Το τελευταιο που θυμαμαι ηταν ενας χαρτης του κοσμου του 1400 (οπου οπως καταλαβαινεις, σχεδον ολα φαινονται ιδια).ΠΟλυ γελιο!

    ReplyDelete
  3. Πόσες ώρες κάνατε για να το ολοκληρώσετε;

    ReplyDelete
  4. Χαρά στο κουράγιο σας! Και με την ιδέα μόνο με πιάνει ίλιγγος!!!

    ReplyDelete
  5. Συγχαρητήρια! Το επόμενο Βαρκελώνη! :)

    ReplyDelete
  6. @ Κωστή: Δεν ξέρω αν είναι παλιά, είναι ωραία και αυτό ήταν που μας ενδιέφερε!

    @ Lifewhispers: 10-15 χιλιάδες κομμάτια;!! Ουάου, χαρά στο κουράγιο σας! :)

    @ Maroulako: Δεν το κάναμε σε μια μέρα και δεν κρατήσαμε χρόνο κάθε μέρα πόσο ασχοληθήκαμε. Έχω την εντύπωση πάντως ότι βγήκε πιο γρήγορα από το πρώτο της Σαντορίνης.

    @ Σοφία: Κι όμως είναι ωραία ασχολία! Στρώνεσαι κάτω, βάζεις μουσικούλα και συναρμολογείς, έχει πλάκα.

    @ Γκρινιάρη: Να σου πω πέρασε η ιδέα από το μυαλό μας, αλλά όπως πέρασε έτσι και έφυγε. Σκεφτήκαμε την Sagrada Familia σε κάποια φάση, βρήκαμε και μια ωραία φωτογραφία, αλλά είναι απίθανο το παζλ! Εδώ δεν την έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι οι Ισπανοί, εμείς θα την ολοκληρώσουμε; Χεχε! Θα δούμε τι θα είναι το επόμενο... :)

    ReplyDelete
  7. Μου άρεσε πολύ που μας το παρουσίασες σταδιακά!
    Όταν ήταν έγκυος η νύφη μου, μαζευόμασταν μαζί με την αδερφή μου, τον αδερφό μου και την μαμά μου και φτιάχναμε παζλ της Anne Geddes για το δωμάτιο της μικρής! Μας παίδεψε πολύ μια κολοκύθα!!!
    Καλημέρα Δανάη μου!

    ReplyDelete
  8. Τώρα μπορεί να σε ξενερώσω… αλλά εμένα μου αρέσουν τα παζλ με τα mordillo!

    ReplyDelete
  9. Έχω την ιδια τρέλα με σας. Έχω φτιάξει πανω από 10 παζλ. Συνήθως φτιάχνω με 1000 κομμάτια κυρίως λόγω μεγέθους του γραφείου μου. Αλλά άχω φτιάξει και με 2000 και με 1500. Στο τελευταίο που εφτιαξα εβγαλα φωτογραφίες κατά την διάρκεια και τις εχω στο προφιλ μου στο facebook. Vassilis Koutsoubis. Τα θέματα ποικίλουν. Με ενδιαφερει κυριως να εχουν ενα ικανοποιητικό βαθμό δυσκολιας και να είναι όμορφα.

    ReplyDelete