Wednesday 31 October 2007

Imagine... a new radio in town!


Ένας ολοκαίνουριος και ολόφρεσκος ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει εδώ και λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη. Ο τίτλος αυτού; Imagine. Εμπνευστές του; Ο Γιάννης Σερβετάς και ο Αντώνης Κανάκης που τους έχετε γνωρίσει όλοι μέσα από την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή Α.Μ.Α.Ν.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο σταθμός εξέπεμπε αποκλειστικά μουσική. Πλέον όμως άνοιξαν τα μικρόφωνα και ορίστηκε το πρόγραμμα. Πέρα από τις γνώριμες φωνές των ιδιοκτητών από την συχνότητα των 89,7 θα ακούμε και τον Στάθη "σκύλο" Παναγιωτόπουλο που ίσως να τον γνωρίζετε από τις εκπομπές μαγειρικής που κάνει με τον Δημήτρη Σταρόβα στην ΝΕΤ, το "Νηστικό Αρκούδι" που έχει πλέον ενσωματωθεί στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα".

Το ραδιόφωνο εκπέμπει φυσικά και online μέσα από το site του ώστε να μπορείτε να το ακούτε σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκεστε.

Καλή ακρόαση!!!!

Sunday 28 October 2007

Hot Fuzz


Μόλις είδα την παραπάνω ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Ειδικά όσοι μένετε στην Αγγλία πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.

Ο Nicholas Angel είναι ένας αριστούχος αστυνομικός (Fuzz είναι ο αστυνομικός στην αγγλική αργκώ) και υπηρετεί στο Λονδίνο. Οι ανώτεροί του φαίνονται "λίγοι" μπροστά στις ικανότητές του και αποφασίσουν να του δώσουν προαγωγή, στέλνοντάς τον παράλληλα σε ένα αγγλικό επαρχιακό χωριό, το Sandford που έχει βραβευτεί επί πολλαπλά έτη ως το πιο ήσυχο και γραφικό χωριό. Ο ίδιος όπως είναι αναμενόμενο δεν θέλει να πάει, αλλά δεν έχει και επιλογή.

Με το που φτάνει στο χωριό υπάρχουν αρκετές σκηνές με άπαιχτο αγγλικό χιούμορ, και κρίνεις στην αρχή την ταινία ως κωμωδία.

Στην πορεία όμως αρχίζουν να σκοτώνονται άνθρωποι στο χωριό και ενώ όλοι υποστηρίζουν πως είναι ατυχήματα, ο Angel είναι σίγουρος πως πρόκειται για δολοφονίες και προσπαθεί να βρει την αλήθεια. Γρήγορα εντοπίζει έναν ύποπτο, αλλά όλα δεν είναι όπως φαίνονται... Στο σημείο αυτό η ταινία έχει αρκετό μυστήριο και αγγίζει τα όρια ταινίας μυστυρίου / θρίλερ.

Μετά από λίγο αρχίζει και η δράση και η ταινία μετατρέπεται σε action film χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αστείες σκηνές και καταλήγει να γίνεται κάτι σαν παρωδεία του Bad Boys χωρίς όμως να γελοιοποιεί την ταινία (όπως γίνεται για παράδειγμα στο Scary Movie).

Η ταινία έχει πολύ καλό rating στο imdb - 8,1/10 - και πραγματικά το αξίζει!

Δεν γράφω παραπάνω γιατί δεν θέλω να βάλω spoilers. Δείτε την και αφήστε το σχόλιό σας! :)

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση

Τα ελικόπτερα πετούν πάνω από τις πολυκατοικίες για την παρέλαση και βγήκα στο μπαλκόνι και τράβηξα μερικές φωτογραφίες...


Friday 26 October 2007

Lost: Μήπως το "νησί" είναι καταραμένο;;;


Η μια αναποδιά μετά την άλλη διαδέχεται τους ηθοποιούς της επιτυχημένης και πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς LOST.

Πρώτα η Michelle Rodriguez (Ana-Lucia) και η Cynthia Watros (Libby) καταδικάστηκαν πέρσι αφού συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένες.

Έπειτα ο Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr Eko) συνελήφθη στο Waikiki να οδηγάει χωρίς δίπλωμα.

Ο Josh Holloway (Sawyer) έπεσε μαζί με την σύζυγό του θύμα ληστείας στο σπίτι τους στην Χαβάη.

Το σπίτι της Evangeline Lily (Kate) κατατράφηκε ολοσχερώς τον περασμένο Δεκέμβριο από φωτιά.

Και τώρα ο Daniel Dae Kim (Jin) συνελήφθη χθες να οδηγάει μεθυσμένος.

Μήπως να μπούν όλοι μέσα στο hatch και να μείνουν εκεί; Νομίζω πιο ασφαλείς θα είναι!!!

Battlestar Galactica: αναβάλλεται η 4η season


Μόλις διάβασα σε ένα site πως η τέταρτη και τελευταία σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Battlestar Galactica δεν θα μεταδοθεί τον Ιανουάριο του 2009 όπως αναμενόταν από πολλούς, αλλά τον Απρίλιο του 2009 (όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καλά διαβάσατε... 2009)!!!

Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα η δυσαρέσκεια των φανς - που ανυπομονούν για την συνέχεια - να οδηγήσουν τους υπεύθυνους του καναλιού SCI FI να προβάλλουν την τελευταία αυτή σεζόν μέσα στο 2008. Αναμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε να δούμε τα καινούρια επεισόδια μέσα στο 2008! Αν μάθω κάτι νεότερο, θα σας κρατάω ενήμερους!

Η Θεσσαλονίκη μας γιορτάζει!


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου σήμερα και η πόλη μας φόρεσε τα γιορτινά της διότι είναι του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και επίσημη αργία μόνο για εμάς! Τα μαγαζιά και γενικώς όλες οι επιχειρήσεις είναι όλα κλειστά και είναι κατάλληλη ευκαιρία το τριήμερο για απόδραση! Είτε αυτό σημαίνει κάποια κοντινή εκδρομούλα στα χωριά του καθενός, είτε - όπως στην δική μου περίπτωση - ξεκούραση στο σπίτι! Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε να περάσετε υπέροχα και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας!!! :)


ΥΓ. Α! Και χρόνια πολλά σε όλους όσους ακούν στο όνομα Δημήτρης ή Δήμητρα!

Sunday 21 October 2007

Ratatouille


Χθες είδα την ταινία με τον αρουραίο-μάγειρα που ακούστηκε τόσο πολύ. Τα γραφικά του Ratatouille ήταν όντως πολύ ωραία, όμως θα'λεγα πως ήταν κάπως πιο "παιδική" συγκριτικά με άλλες ταινίες ίδιου είδους. Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ πως δεν είχε κάποια πολύ δυνατή συγκινητική στιγμή και κάποιο πολύ δυνατό βαθύτερο μήνυμα (εκτός του ότι με την δύναμη της θέλησης μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το θέλεις πραγματικά πολύ). Η ιδέα ενός αρουραίου να τριγυρνάει στην κουζίνα ανάμεσα στα φαγητά με αηδίασε σε αρκετές στιγμές της ταινίας, όμως παραδέχομαι πως ο Remy ο πρωταγωνιστής ήταν πολύ φατσούλα και για τον λόγο αυτό το ξεχνούσες ότι πρόκειται για απαίσιο τρωκτικό!

Όσοι είδατε την ταινία θα ξέρετε τώρα πως το ratatouille είναι παραδοσιακό γαλλικό φαγητό. Τουρλού θα το λέγαμε εμείς. Έκανα ένα search στο google και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το φαγητό. Μετέφρασα μια από αυτές από τα γαλλικά και παραθέτω την συνταγή στην συνέχεια:

Ratatouille
  • 6 ντομάτες
  • 5 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι και δάφνη
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια επίσης.
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σε μια χύτρα ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά
ψιλοτσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το θυμάρι και την δάφνη. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 35 περίπου λεπτά με την χύτρα σκεπασμένη.
Στην συνέχεια αφαιρουμε το καπάκι, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε εκ νέου για μισή ώρα ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία.

Σερβίρεται συνοδευόμενο με κρέας ή με ομελέτα.


Όπως προανέφερα υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής. Οι διαφορές συνίστανται κυρίως στον αριθμό των ντομάτων, των μελιτζάνων, των κολοκυθιών, των κρεμμυδιών και των σκελίδων σκόρδου. Κατά τα άλλα τα υλικά σε όλες παραμένουν τα ίδια ως βάση και ανάλογα με την φαντασία του καθενός μπορούν να προστεθούν επιπλέον υλικά. Μου άρεσε μια συνταγή που στα παραπάνω πρόσθετε και 150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (είναι το πιο αγαπημένο μου τυρί!). Άλλη συνταγή προσθέτει 400 γραμμάρια κιμά.

Σημειώνω πως απλά μετέφερα διάφορες συνταγές και παραλλαγές τους από γαλλικά sites και πως δεν έχω κάνει ή δοκιμάσει ποτέ το συγκεκριμένο φαγητό. Για να πω την αλήθεια σαν ιδέα δεν με ενθουσιάζει καθώς - όπως σε πολλούς - δεν μου αρέσουν οι μελιτζάνες. Ανακατεμμένες όμως με τόσα υλικά μπορεί να μην "φαίνονται" τόσο. Αν κάποιος αποφασίσει να δοκιμάσει την παραπάνω συνταγή ας αφήσει τις εντυπώσεις του/της σε comment! :)

Μια ζεστή ζεστή σοκολάτα...

... είναι ό,τι πρέπει ειδικά τώρα που έβγαλε ψύχρα!


Για εμένα όμως είναι το κλασσικό μου ρόφημα κάθε πρωί. Η Σοφία με κάλεσε να ποστάρω μια φωτογραφία με την κούπα στην οποία πίνω πρωινό. Καφέ δεν πίνω κανενός είδους, είμαι όμως λάτρης της καλής σοκολάτας! Ένα από τα αγαπημένα μου καρτούν είναι ο Taz και πέραν από την κούπα των φωτογραφιών (που μου την έκανε δώρο το έτερον ήμισυ), έχω άλλη μια με τον "διαβολάκο", στην οποία όμως δεν είναι ανάγλυφη η φιγούρα του. Αυτή είναι η πιο αγαπημένη μου κούπα!


Δύο ίδιες ανάγλυφες φιγούρες του Taz και στην μέση το όνομά του.









Εδώ επιχείρησα να κάνω την σοκολάτα μου βιενουά με λίγη σαντιγύ και τρούφα (δεν το'χω ξανακάνει, το έκανα για την photo στο blog μόνο - μετά από λίγο έλιωσε η σαντιγύ! Πώς το κάνουν άραγε στις καφετέριες και μένει;)

Saturday 20 October 2007

Δήλωση της JK Rowling: "Ο Dumbledore είναι gay"

Η διάσημη συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter, JK Rowling, δήλωσε σε ομιλία που έδωσε χθες στην Νέα Υόρκη πως ο διευθυντής της σχολής μαγείας (Dumbledore) όπου φοιτούν ο Harry Potter και οι φίλοι του είναι γκέυ. Η δήλωσή της αυτή είχε θετική ανταπόκριση από το κοινό της το οποίο και την καταχειροκρότησε!

Προσωπικά πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να δηλώνει κάτι τέτοιο, την στιγμή ειδικά που όλοι οι χαρακτήρες των βιβλίων της εμπνέουν πολλά μικρά παιδάκια και λειτουργούν σαν πρότυπα.

Η ίδια συμπλήρωσε πως θα το είχε πει νωρίτερα, αν γνώριζε ότι θα είχε θετική ανταπόκριση η δήλωση αυτή. Πάντως μέσα από τα βιβλία της (αν και δεν τα έχω διαβάσει, αλλά φαίνεται με ένα απλό search στο google) δεν δηλώνεται ξεκάθαρα κάτι τέτοιο, αφήνεται όμως να εννοηθεί σε διάφορα σημεία (αν έχεις βέβαια φαντασία και ξέρεις να "διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές").

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτήν την δήλωση; Θα έβαζα poll αν έμπαινε μέσα στο post και όχι στο πλάι στο blog.

Mediterranean Cosmos: Ντροπή!!!

Πήγαμε που λέτε σήμερα στο Cosmos για βολτίτσα και η κατάσταση που αντίκρυσα ήταν επιεικώς απαράδεκτη! Όλο το εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτό από πάνω, ενώ έβρεχε αρκετά και όλοι οι διάδρομοι ήταν μούσκεμα! Σε διάφορα μέρη είχαν βάλει τις γνωστές κίτρινες πινακίδες "Caution - Wet floor" (duuuh!!!). Σε μεγάλο μέρος υπάρχει μάρμαρο κάτω και γλιστρούσε επικίνδυνα! Έπρεπε να πηγαίνεις σύρριζα με τις βιτρίνες για να μην γλιστρίσεις και να μην βραχείς, γεγονός που όπως ήταν φυσικό προκαλούσε συνωστισμό. Περιττό να πω φυσικά πως είχε παγωνιά! Είναι τελείως γελοίο να κυκλοφορείς μέσα σε εμπορικό κέντρο με ομπρέλα! Η διεύθυνση άραγε τι κάνει;;;

Δεν λέω, το καλοκαίρι είναι ωραία που είναι ανοιχτό το εμπορικό κέντρο και νιώθεις σαν να κάνεις βόλτα σε εξωτερικό χώρο, αλλά τον χειμώνα οφείλει το κέντρο να κλείνει από πάνω. Είμαι σίγουρη πως στην Αθήνα δεν θα υπήρχε περίπτωση σε κάποιο εμπορικό να συναντούσε κανείς κάτι παρόμοιο! Ένα μεγάλο εμπορικό έχουμε όλο όλο εδώ στην Θεσσαλονίκη και είναι κρίμα να δυσφημίζεται έτσι από μόνο του! Θα'πρεπε από το πρωί να δωθεί εντολή να κλείσουν οι τέντες, έτσι ώστε και να προλάβει και να ζεσταθεί ο χώρος και να μην βρέχεται ο κόσμος.

Θα έβγαζα και φωτογραφίες με το κινητό αλλά με τα νερά της βροχής και το κρύο δεν το επιχείρησα. Η περιγραφή αρκεί πιστεύω!

Edit (22/11/2008): Επειδή παρατηρώ πως εξακολουθούν να έρχονται σχόλια σε αυτό το ποστ που έγραψα πέρσι, οφείλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα: η κατάσταση που περιγράφω στο εν λόγω ποστ ήταν αυτό που επικρατούσε πέρσι. Φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο, και μάλιστα το Cosmos είναι αγαπημένος μου προορισμός για βόλτα τα Σαββατοκύριακα. Μου αρέσει πολύ το εμπορικό αυτό. Μου αρέσει που το καλοκαίρι είναι ανοιχτό και σου δίνει την αίσθηση πως περπατάς σε ανοιχτό χώρο, χωρίς ωστόσο να ενοχλείσαι από αυτοκίνητα, και τον χειμώνα είναι κλειστό και έχει πλέον ζέστη. Από πέρσι τον Οκτώβριο που έγινε το ποστ αυτό δεν έχει ξαναδιαπιστωθεί κάτι τέτοιο (να μπαίνει βροχή) καθώς έχουν κλείσει καλά όλα τα σημεία. :)

Monday 15 October 2007

La Doublure (aka The Valet)


Το La Doublure είναι μια πολύ εύχαριστη ρομαντική κομεντί με ένα άκρως αξιόλογο καστ ηθοποιών! Ο Pierre Levasseur (Daniel Auteuil) είναι διευθυντής σε μια μεγάλη εταιρία που ανήκει στην πλούσια γυναίκα του (Kristin Scott Thomas). Παράλληλα όμως διατηρεί δεσμό με διάσημο μοντέλο. Την ώρα που βρίσκεται ο Pierre με την Elena (το top model) στον δρόμο, τους βγάζει φωτογραφία ένας παπαράτσι. Για κακή του τύχη ακριβώς εκείνη την στιγμή περνάει από δίπλα τους ο François Pignon (Gad Elmaleh, Hors de prix) που όμως δεν το αντιλαμβάνεται ότι τον έχουν τραβήξει φωτογραφία γιατί μόλις η παιδική του αγάπη (Virginie Ledoyen, 8 femmes) τον απέρριψε στην πρόταση γάμου που της έκανε. Από αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζει μια αλυσίδα γεγονότων που θα οδηγήσει τους ήρωες μας να καταλάβουν τι ακριβώς θέλουν στην ζωή.

Η ταινία είναι άκρως προβλέψιμη, αλλά δεν παύει να είναι μια rom com που βλέπεται πολύ ευχάριστα και επομένως την προτείνω στους λάτρεις αυτού του είδους! :)

Sunday 14 October 2007

Cinemania trailer

Απίστευτο το νέο trailer της Cinemania που παρουσιάζει ο Νίκος Γουλιάς στην ΕΤ3! Η εκπομπή φέτος κλείνει δέκα χρόνια και η διαφήμιση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη! Απ'όλα τα βιντεάκια που έχουν βγει με τους 300 πιστεύω αυτό είναι το πιο καλά μονταρισμένο που έχω δει. Εύχομαι για άλλη μια φορά ο Γουλιάς να μας εκπλήξει ευχάριστα με τα υπέροχα αφιερώματα που κάνει! Από την περσινή χρονιά ξεχώρησα εκείνο για τα cartoon του Disney!

Δείτε το τρέιλερ για την φετινή σεζόν:


Friday 12 October 2007

Coldplay και Δέσποινα Βανδή μαζί!!!

Όχι δεν πρόκειται για συναυλία που θα δώσει το αγαπημένο βρετάνικο συγκρότημα με την Ελληνίδα τραγουδίστρια!











Απλώς "εθνικός" μας συνθέτης που ακούει στο όνομα Φοίβος το έκανε και πάλι το θαύμα του! Το clopyright δεν έχει τελειωμό! Έκανα το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων σήμερα το πρωί (βλέπε ζάπινγκ) και έπεσα σε μια εκπομπή που μιλούσε για το νέο τραγούδι που "έγραψε" ο γνωστός "δημιουργός" για την Δέσποινα Βανδή. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "θέλω". Υποψιασμένη όπως πάντα έσπευσα να το βρω στο ίντερνετ. Και φυσικά αυτό που άκουσα ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Άλλη μια αντιγραφή! Aκούστε το και θα διαπιστώσετε πως είναι ένα "καλομαγειρεμένο μείγμα" του Stop Killing Time των C:Real και του Clocks και του Speed of sound των Coldplay.


















Και για να μην ξάχνετε σας παραθέτω όλα τα παραπάνω τραγούδια σε βιντεάκια από το youtube:

Δέσποινα Βανδή - Θέλω





Coldplay - Clocks (Live)
(ΣΣ: Βάζω το live γιατί λατρεύω το συγκεκριμένο βιντεάκι!)




Clocks - Speed of sound




Για το Stop Killing Time των C:Real βρήκα μόνο ένα απόσπασμα από ένα live στην Κέρκυρα στο youtube. Περίεργο που δεν υπάρχει το original!

Saturday 6 October 2007

Mikro Live @ Mediterranean Cosmos, 05/10/2007

Όπως είχα γράψει πριν μερικές μέρες, χθες Παρασκευή εμφανίστηκαν οι Mikro στο Mediterranean Cosmos και συγκεκριμένα καλεσμένοι του Public για να παρουσιάσουν το νέο τους CD με τίτλο Restart.

Έφτασα στο σημείο κατά τις 8 (7 θα εμφανίζονταν) και το συγκρότημα ήδη έπαιζε δυνατά τόσο τις μεγάλες του επιτυχίες όσο και τα νέα τραγούδια από το καινούριο τους album. Ο χώρος μπροστά στο public ήταν γεμάτος κόσμο που κινούνταν στον μοναδικό ρυθμό των κομματιών των Mikro!!!

Nikonn, Ri@r, John-John

Chillout Destroyer, Nikonn, Ri@r, John-John



Ri@r στα vocals & John-John (Γιάννης Λευκαδίτης) στο σαξόφωνο


Κατά τις 9 το βράδυ σταμάτησαν οι Μίκρο να παίζουν και προχώρησαν μέσα στο Public όπου υπέγραψαν το καινούριο τους CD.

O Chillout Destroyer (Στέλιος Εμμανουηλίδης) και ο Nikonn (Νίκος Μπιτζένης)

Η Ri@r (Ρία Μαζίνη) και ο Chillout Destroyer (Στέλιος Εμμανουηλίδης)


Εγώ είχα προνοήσει και είχα στην τσάντα μου το single Άσπρη Σοκολάτα που είχα πάρει πριν πολλάααα χρόνια (να φανταστείτε την τιμή σε δραχμές την γράφει από πίσω!) και τα μέλη του γκρουπ μου υπέγραψαν εκεί. Μάλιστα ο Νίκος εξεπλάγη και γυρνάει και λέει στον Στέλιο "δες δες τι έχει!!" Χεχε! Ήταν να υπογράψει στο εξώφυλλο αλλά το λυπήθηκε και προτίμησε να γράψει από μέσα.



Ήταν πραγματικά φοβερή η παρουσία των Μίκρο! Μακάρι να έρθουν κάποια στιγμή για συναυλία σε κάποιον μεγαλύτερο χώρο!

Ανέβασα στο youtube και κάποια μικρά (γιατί την περισσότερη ώρα χοροπηδούσα και εγώ και δεν είχα σταθερό χέρι) βιντεάκια που τράβηξα:

Mikro - Some Velvet Morning






Mikro - Mikro Tronik*Plasma



Friday 5 October 2007

Desperate Housewives - S04E01 - Now You Know


Είχα την εντύπωση πως είχα κάνει post για την νέα season των Desperate Housewives και μόλις διαπίστωσα πως δεν έγραψα κάτι. Την Κυριακή λοιπόν που μας πέρασε έκαναν πρεμιέρα στην Αμερική οι Νοικοκυρές σε απόγνωση. Πολλά πράγματα είχαν ακουστεί για την τέταρτη αυτή σεζόν. Αυτό που "κυκλοφόρησε" πιο πολύ ήταν η παρουσία ενός γκέυ ζευγαριού που θα μετακόμιζε στο σπίτι των Applewhite. Προς το παρόν αυτή η φήμη διαψεύδεται διότι στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε μια οικογένεια (μπαμπάς-μαμά-κόρη) να εγκαθίσταται στο εν λόγω σπίτι. Έκτος αν στο μέλλον εμφανιστεί και το ζευγάρι για το οποίο έγινε τόση φασαρία (προφανώς όχι με τα ονόματα που ακούστηκαν) σε άλλο σπίτι.

Δυό λόγια για την νέα οικογένεια που μετακομίζει:

H γυναίκα που λέγεται Katherine Mayfair (Dana Delany - από κάπου την ξέρω αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού! Από το Battlestar Galactica ίσως; Αλλά και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς ποιά ήταν εκεί!) είναι παλιά γνωστή της Susan. Έμενε μάλιστα στην Wisteria Lane πριν οι άλλες "νοικοκυρές" μετακομίσουν στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η κόρη της, Dylan, (όνομα είναι αυτό για κορίτσι; Μου θυμίζει τον Dylan του Beverly Hills) (Lyndsy Fonseca - αυτή έπαιξε και στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Heroes) είναι παιδική φίλη με την Julie, την κόρη της Susan. Μόνο που η Ντίλαν δεν θυμάται καθόλου την Σούζαν, πράγμα πολύ παράξενο. Άλλη μια οικογένεια που κρύβει μυστικά!

Ο άντρας της Κάθριν (πατριός της Ντίλαν) είναι ο Johnny από το Two guys and a girl (Nathan Fillion) ο οποίος είχε παίξει και σε ένα επεισόδιο του Lost καθώς και στην ταινία White Noise 2: The Light που έτυχε να δω κατά το Πάσχα και στην οποία παίζει και η "Starbuck" (Katee Sackhoff) του Battlestar Galactica που τότε δεν την γνώριζα γιατί δεν την είχα παρακολουθήσει την σειρά.

Όσον αφορά τις βασικές ηρωίδες μας; Συνοπτικά:

- Η Lynette έχει καρκίνο και έχει χάσει τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες. Στην αρχή οι άλλες δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά στην πορεία αναγκάζεται να αποκαλυφθεί.

- Η Bree συνεχίζει την fake εγγυμοσύνη και παραδέχεται στον σύζυγό της πως αυτό το μωρό θα είναι η δεύτερη ευκαιρία της για να αναθρέψει σωστά ένα παιδί.

- Η Edie σκηνοθετεί την αυτοκτονία της έτσι ώστε ο Carlos να την σώσει στο παρά πέντε και να τον έχει του χεριού της, την ίδια στιγμή που...

- Η Gabrielle έχει μάθει ότι ο Victor την παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα και τα ξαναφτιάχνει με τον Carlos και αποφασίσουν να το σκάσουν μαζί. Μόνο που το κόλπο της Edie έπιασε και ο Carlos φοβάται να την αφήσει.

- Τέλος, η Susan πηγαίνει για ένα check-up στον γυναικολόγο της ο οποίος όμως λείπει και τον αντικαθιστά ο νέος της γείτονας, ο Adam Mayfair. Η ίδια όπως είναι φυσικό ντρέπεται πολύ αλλά δεν μπορεί να κάνει και τίποτα. Ο Adam της λέει πως αρχίζει η εμμηνόπαυσή της και η ίδια εξοργίζεται! Πάνω στο θυμό της τον ρωτάει "από που πήρες το πτυχίο σου; Από τις Φιλιππίνες;" ενώ δευτερόλεπτα αργότερα βλέπει πως έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ. Μόλις διάβασα στο internet πως αυτή η ατάκα ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από πολύ κόσμο, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους της σειράς να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, τονίζοντας πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν κανέναν.

Στο τέλος του επεισοδίου ωστόσο ο Άνταμ πηγαίνει στο σπίτι της Susan και παραδέχεται πως έκανε λάθος και πως εκείνη είναι έγκυος! Όπως είναι φυσικό αυτή πετάει από την χαρά της, το ίδιο και ο Μike!

Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο Smiles of a Summer Night που αναμένεται λείαν συγκλονιστικό θα προβληθεί, όπως κάθε επεισόδιο D.H., την Κυριακή. Την Δευτέρα (άντε το πολύ την Τρίτη) έρχεται νέο post με τις εξελίξεις! :)


Thursday 4 October 2007

s1NgLEs 2 1/2 - Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος

Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης season των s1ngles - που λέγεται s1ngles 2 1/2 που δηλώνει ίσως και την πιο στενή σχέση στην υπόθεση με την δεύτερη σεζόν, συγκριτικά με την μετάβαση από την πρώτη στην δεύτερη σεζόν που είχαν αλλάξει όλα τα πρόσωπα, πέραν των 2 βασικών πρωταγωνιστριών - προβλήθηκε χθες το βράδυ στις 11:00 από το MEGA.

Το επεισόδιο ήταν πιο πολύ ένα συνδετικό επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με την καινούρια. Μας θύμισε τι είχε συμβεί σε γενικές γραμμές σε κάθε χαρακτήρα στην δεύτερη σειρά και μας έβαλε σιγά σιγά στην υπόθεση των νέων επεισοδίων.

Ακολουθούν spoilers!

Ο Δημήτρης σκοτώθηκε όταν είχαν πάει με τον Μπίλη να βρουν την διαθήκη του Λουκά στο σπίτι της Σερέτη. Έτσι ξεκινάει και το επεισόδιο με όλους τους χαρακτήρες στην κηδεία του. Η Ράνια με την Λίλα είναι ακόμα παρεξηγημένες, αλλά όλα δείχνουν πως θα τα βρουν.


Νέο πρόσωπο στην ιστορία η μαμά του Δημήτρη που θα ψάξει με κάθε τρόπο να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της. Πιστεύω πως θα είναι πρόσωπο-κλειδί που θα βοηθήσει την Ράνια να πάρει πίσω τον γιο της.

Όπως θα προσέξατε το όνομα του Γιώργου Σεϊταρίδη δεν υπάρχει πια στους τίτλους της αρχής, εφόσον πια παίζει σε μια άλλη σειρά που προβάλεται επίσης από το MEGA, τις Γοργόνες. Πολύ πιθανό να κάνει απλά κάποιο guest στο μέλλον.

Πριν τελειώσει το επεισόδιο μαθαίνουμε πως στην εταιρία όπου εργάζεται η Ράνια ήρθε καινούριος διευθυντής ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της συναδέλφου της είναι κούκλος. Διόλου απίθανο να είναι και το επόμενο ταίρι της Ράνιας! Εκτός αν είναι κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν, αλλά δεν το νομίζω!

s1NgLEs: κάθε Τετάρτη στις 11:00 το βράδυ στο MEGA channel.

Mikro @ Public


Αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο ίσως γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα - οι Mikro - θα βρίσκεται στο Public στο Mediterranean Cosmos! Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στις 7 το απόγευμα. Θα βρεθώ μετά τις 8 στο cosmos γιατί πιο μπροστά έχω δουλειά. Ελπίζω να τους προλάβω και να βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες για το blog!

### Στον πλανήτη Happy, κανείς δεν κλείνει μάααατι! ###

Α! Επίσης θέλω να μου φέρεις και μια άσπρη σοκολάτα! ;-)

Wednesday 3 October 2007

Prison Break - S03E03 - Call Waiting


Το τρίτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Prison Break προβλήθηκε την Δευτέρα στην Αμερική και πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην υπόθεση. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι που αγαπάτε την συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά έχετε δει ως τώρα τα δύο πρώτα επεισόδια (πιθανώς και το τρίτο), επομένως στο εξής θα μιλάω λίγο περισσότερο για τις εξελίξεις στην δράση.

Let the spoilers begin!!!!! (Προσοχή! Όσοι δεν θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει στην σειρά μην διαβάσετε παρακάτω!)

Τι μαθαίνουμε σε αυτό το επεισόδιο; Ο Whistler είναι όντως κάποιος ασήμαντος ψαράς ο οποίος είχε μεταφέρει με το καΐκι του κάποιον (ποιον δεν ξέρουμε) τον οποίο αναζητά η Εταιρία. Αυτός είναι και ο λόγος που τον θέλει ζωντανό και έξω από την φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θυμάται που τον μετέφερε αλλά έχει γραμμένες κάποιες συντεταγμένες στο βιβλιαράκι με τα πτηνά που άρπαξε ο Linc από την γκόμενα του Whistler στο προηγούμενο επεισόδιο.

Ο Linc δίνει στον Mike την φωτογραφία με την Sara που αποδεικνύει ότι είναι ζωντανή. Με την βοήθεια του T-Bag καταφέρνει να επικοινωνήσει μέσω κινητού με την Sara (εξ ού και ο τίτλος του επεισοδίου) η οποία του δίνει ένα hint για το που μπορεί να βρίσκονται κρατούμενοι με τον LJ.

Ο Lincoln ανακαλύπτει το μέρος αλλά δυστυχώς the bad guys are one step ahead και καταφέρνουν να μεταφέρουν τα δύο αγαπημένα πρόσωπα των δύο αδελφών πριν προλάβει ο Linc να κάνει κάτι.

Το επεισόδιο τελειώνει με το τηλεφώνημα της bad bitch προς τον Linc όπου του λέει να μην επιχειρήσει ξανά κάτι τέτοιο και τον ενημερώνει για ένα κουτί που βρίσκεται στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου του δίπλα σε κάτι σκουπίδια. Ο Linc κατεβαίνει, πλησιάζει το κουτί και το ανοιγεί, χωρίς να δούμε όμως τι έχει μέσα.

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να θέσω το ερώτημα: ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ;;;;;;;;

Πιστεύω θα ήταν μεγάλο λάθος των σεναριογράφων να σκοτώσουν κάποιον από τους 2 κρατούμενους. Επομένως δεν νομίζω να είναι κεφάλι. Πολύ Se7en θα θύμιζε! Εγώ πιστεύω ότι έχει κάποιο πόδι. Για σκέτο δάχτυλο δεν νομίζω, πρώτον γιατί το κουτί είναι μεγάλο και δεύτερον γιατί αν "παγώσετε" την εικόνα την στιγμή που δείχνει το κουτί φαίνεται πολύ αίμα γύρω γύρω.

Αλλά και πάλι πόδι να είναι, μπορεί να μην είναι της Sara ή του LJ. Μπορεί να είναι άσχετο, απλά για να τρομάξει ο Linc και να κάνει με τον Michael ό,τι τους ζητάνε!

Η δικιά σας άποψη ποιά είναι; Τι νομίζετε ότι μπορεί να έχει μέσα;

Πάντως είναι εκπληκτικό το πως τα καταφέρνουν σε αυτές τις σειρές και δείχνουν κάτι στο τελευταίο λεπτό κάθε επεισοδίου που σε κρατάει στην "τσίτα" μέχρι το επόμενο! Υπομονή ως την επόμενη Δευτέρα!