Sunday 28 October 2007

Hot Fuzz


Μόλις είδα την παραπάνω ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Ειδικά όσοι μένετε στην Αγγλία πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.

Ο Nicholas Angel είναι ένας αριστούχος αστυνομικός (Fuzz είναι ο αστυνομικός στην αγγλική αργκώ) και υπηρετεί στο Λονδίνο. Οι ανώτεροί του φαίνονται "λίγοι" μπροστά στις ικανότητές του και αποφασίσουν να του δώσουν προαγωγή, στέλνοντάς τον παράλληλα σε ένα αγγλικό επαρχιακό χωριό, το Sandford που έχει βραβευτεί επί πολλαπλά έτη ως το πιο ήσυχο και γραφικό χωριό. Ο ίδιος όπως είναι αναμενόμενο δεν θέλει να πάει, αλλά δεν έχει και επιλογή.

Με το που φτάνει στο χωριό υπάρχουν αρκετές σκηνές με άπαιχτο αγγλικό χιούμορ, και κρίνεις στην αρχή την ταινία ως κωμωδία.

Στην πορεία όμως αρχίζουν να σκοτώνονται άνθρωποι στο χωριό και ενώ όλοι υποστηρίζουν πως είναι ατυχήματα, ο Angel είναι σίγουρος πως πρόκειται για δολοφονίες και προσπαθεί να βρει την αλήθεια. Γρήγορα εντοπίζει έναν ύποπτο, αλλά όλα δεν είναι όπως φαίνονται... Στο σημείο αυτό η ταινία έχει αρκετό μυστήριο και αγγίζει τα όρια ταινίας μυστυρίου / θρίλερ.

Μετά από λίγο αρχίζει και η δράση και η ταινία μετατρέπεται σε action film χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αστείες σκηνές και καταλήγει να γίνεται κάτι σαν παρωδεία του Bad Boys χωρίς όμως να γελοιοποιεί την ταινία (όπως γίνεται για παράδειγμα στο Scary Movie).

Η ταινία έχει πολύ καλό rating στο imdb - 8,1/10 - και πραγματικά το αξίζει!

Δεν γράφω παραπάνω γιατί δεν θέλω να βάλω spoilers. Δείτε την και αφήστε το σχόλιό σας! :)

11 comments:

  1. Συμφωνώ 100%. Την έχω δει και έχει πάρα πολύ γέλιο.

    ReplyDelete
  2. Την έχω δει. Ωραία ταινιούλα, η πλοκή ήταν προβέψιμη από νωρίτερα απ' ότι θα ήθελα, αλλά το concept του εργασιομανή αστυνομικού που από τις καταδιώξεις στο Λονδίνο φτάνει να κυνηγάει... κύκνους ήταν πολύ καλή!
    Είχε μερικές ωραίες ατάκες και στιχομυθίες και αρκετές αστείες σκηνές και γενικά το διασκέδασα, αλλά το 8.1/10 του imdb μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.

    Αλλά πάλι, είμαι λίγο αυστηρός εγώ!

    Την συνιστώ.

    ReplyDelete
  3. Ναι thumbs up η ταινία χαλαρά... σε κάθε πόρτα που άνοιγαν η κάμερα έκανε ζοομ στο πόμολο και ακουγόνταν ένας βροντερός θόρυβος... χαχαχαχα

    ReplyDelete
  4. @ Σοφία & Γκρινιάρη: Χαίρομαι που την έχετε δει και που σας άρεσε!

    @ Θέμος: Καλά εσένα απ'όοοοολη την ταινία αυτό σου'μεινε;;;;;; :-P

    ReplyDelete
  5. Δεν είναι το καλύτερο σημείο στην ταινία, αλλά μου άρεσε η προσοχή στην λεπτομέρεια!

    ReplyDelete
  6. Μόλις την κατέβασα και θα την παρακολουθήσω πάραυτα

    ReplyDelete
  7. Κάτι τέτοια μικρά μου άρεσαν κι εμένα. Ειδικά κάθε φορά που λέγαν "θες να κάνουμε κάτι απόψε?" - "πάμε στην παμπ" ξεραινόμουνα στο γέλιο, γιατί το μέρος στο οποίο γυρίστηκε η ταινία, απ' όπου είναι η καταγωγή του σκηνοθέτη, είναι εντελώς μούχλα και το μόνο που έχει είναι παμπ. Έχω φίλους εκεί, όλοι τους το ίδιο είναι, πάνε από παμπ σε παμπ. Κάποια εποχή δεν είχαν ούτε σινεμά. Πίκρα. Άσε που μερικοί μιλάνε όπως ο γέρος που δεν καταλάβαινες τι έλεγε!!

    Γενικώς είναι φοβερή σάτυρα :-)

    ReplyDelete
  8. @ Μαρουλάκος: Καλή διασκέδαση! Περιμένω και το σχόλιό σου αφού την δεις.

    @ Σοφία: Πω πω όντως μεγάλη πίκρα! Όσο για τον γέρο που μιλάει περίεργα, η σκηνή που πάνε στο σπίτι του άλλου γέρου με τα όπλα και μιλάει και αυτός περίεργα και τα ξαναλέει ο γέρος αστυνομικός στον μπούλη αστυνομικό και ο μπούλης στον Angel είναι Ξ-Ε-Κ-Α-Ρ-Δ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Η!!!!! Έριξα τρελό γέλιο! :)

    ReplyDelete
  9. Στο τέλος γίνεται υπερβολική πάντως με όλους αυτούς τους σκοτωμούς.

    ReplyDelete
  10. Οι σκοτωμοί και τα αίματα ούτε εμένα μου αρέσουν, είναι όμως σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη.

    ReplyDelete
  11. i tainia pisteuw einai gia tous fan tou eidous kai emena einai i agapimeni mou giati thelw na ginw astunomikos.Auti einai i agapimeni mou tainia gia ti diaferei apo oles tis alles astunomikes tainies.Oi alles astunomikes tainies exoun mono mpistolidi enw auti diaferei sto oti deixnei tin zwi enos astunomikou.Fusika perito na pw oti o SIMON PEGG kai o NICK FROST einai oi agapimeno mou ithopoioi tous eixa proto dei sto "shaun of the dead" (tromeri tainia polu gelio) kai apo tote endiaferthika gia ta upoloipa aristourgimata tous apos tin sera "spaced"(tromeri episis) i opoia apoteloutan apo 2 kuklous.Episis endiaferthika kai gia ta show pou kanane stin tv opws: comic releaf, perfect night in, danger 50000 volts.Meta eida ta upoloipa spotakia tous gia tin tainia tou Robert rodrigues "grindhouse".Blepontas ola auta kai alla pola ematha gia tin nea touw tainia "hot fuzz" kai loipon ........... stis 11 oktombriou pou itan i premiera mpika protos protos mesa kai eriksa to gelio.Eimai toso megalos fun pou exw mpei se ola ta fun club tous
    Y.P twra psaxnomai na brw enan tropo na epikeinonisw mazi tous alla tipota(Fusika den tha to afisw etsi tha ta kataferw

    ReplyDelete